— Kerttu Hakala

Haikumieli

Mun piti kirjoittaa tänään illalla olevasta valtuuston kokouksesta, mutta mieletön haikumieli valtasi mun ja avaudun siis politiikan sijaan nyt siitä. Lähetin tukiryhmälle justiin sähköpostilla kiitoksia. Jotenkin tuohon viestiin kulminoitui nyt se, että kampanja on oikeasti ohi, ja että se oli kivaa ja meni loistavasti ja etenkin, vielä ihan erityisesti se, miten paljon ihmisiä on ollu mua tukemassa sekä tukiryhmässä että vähän epävirallisemmin. Kiitollisuuden kanssa samalla purkautuu ilo siitä, että jaksoin tän kaiken. Pakko myöntää, että välillä teki todella tiukkaa ja pari kertaa huonon itsetunnon puuskassa oli tosi vaikeaa kaupata itseään maailman parhaana kansanedustajaehdokasvalintana. Mutta tässä tämän päivän kampanjanjälkeisessä euforiassa menneet kuukaudet näyttää hyvältä, selkeältä ja aktiiviselta kampanjalta. Ajatelkaa muuten, että ihminen voi saada puoltoista tonnia ääniä ilman, että ostaa yhtään ilmoitusta Kalevaan, Kainuun sanomiin tai Koillissanomiin! Joku totesi eilen, että mä sain tosiaan enemmän ääniä kuin mitä jaoin tiskirättejä, ja sekin on huimaa. Ehkä kaikista huiminta on kuitenkin se, että tää äänimäärä tuli kasaan noin 3000 euron budjetilla. Sekin on hillitön määrä rahaa, mutta mun euro per ääni -suhde taitaa olla aika kovaa kamaa tässä vaalipiirissä. Moni kymmenkertaisella budjetilla taistellut jäi auttamattomasti pienemmille äänimäärille, ja se lohduttaa mua - kaikkea ei siis voi ostaa. Ja kyllä, tämä on niin henkilökohtaista ja henkilökeskeistä peliä, että toisten pettymykset saattavat tuoda minulle lohtua. Niin karua kuin se onkin. Jotkin asiat harmittavat. Olisin mieluusti nähnyt Risto Kalliorinteen ja Tytti Tuppuraisen eduskunnassa ja se, ettei näin tapahtunut, kismittää kovasti. Oikeiston nousu raivostuttaa ja pelottaa, siitä kerroinkin jo eilen (tai se oli klo 00.09 eli tän päivän puolella...). Päällimäisenä tunteena juuri tällä hetkellä on kuitenkin liikutus ja vähän avuttomuutta siitä, etten ikinä pysty kiittämään näitä kaikkia tukijoitani tarpeeksi.
Jaa sivu: