— Kerttu Hakala

Takaisin kotona

Kotona jälleen. Päivän huono uutinen: Suomen kehy-varojen BKT-osuus on tippunut taas. Päivän hyvä uutinen: Työryhmä, joka selvitti opiskelujen keskeyttämisiä, pyytää valtiovaltaa ystävällisesti poistamaan ammattikorkeiden pakkohaun. Mä vietin viime torstain Oskarin ja Helmin kanssa Korkeasaaressa. Ihana reissu! Puhuin Helmille (2 v) Przewalskinhevosista, kun tiesin että niitä näkyy Korkeasaaressa aina, ja Amazoniassa ja Africasiassa se sitten kysyi vähän väliä "missä ne valskinhevoset on?". Kateltiin kovakuoriaiset, käärmeet, sammakot, pöllöt ja kaikki. Przewalskeista piti aika pitkään Helmille selittää, että niillä ei voi ratsastaa eikä niitä saa taputtaa, koska ne on villihevosia. Ja sitten joku pöljä täti-ihminen osti sieltä muistoksi przewalskinheppakortin, jonka takaa luettiin vasta reissun jälkeen "kulaani". Hyvä täti, ei ees tunnista aasia hevosesta... Ilmoitin Nahanin Paimensukuisen lapinkoiran seuran Katselmukseen. Ilmottautumiset meni sekä ulkomuotoarvosteluun että möllitottelevaisuuteen - jälkimmäinen ihan vaan mielenkiinnosta, oli niin halpakin... Tänään vasta Lauran kanssa juttelin ja kyselin että mitä liikkeitä siinä nyt oikeastaan on, ja voi olla että esim. hyppy jää kokonaan välistä kun en oo sitä tehny Nahanin kans ikinä noilla uusilla säännöillä. Mutta mennäänpä kuitenkin. Tämä mun koiraharrastelu on vähän tämmöstä hassua, en ota kovin tosissaan mitään muuta kuin peruskäyttäytymisen... Kävin Lounan kanssa joskus tokon alokasluokassa ja ihmettelin, kuinka tosissaan ihmiset nämä jutut ottaa. Moni jätti kesken, kun paikallamakuu meni nollille - siis KESKEN, vaikka olis saanut hyvältä tuomarilta arvostelut loppuihin liikkeisiin! Mua ihmetytti silloin kovin. Saa nyt nähdä sitten että miten tuo toko menee, kun me ei kumpikaan, Nahni eikä minä, olla mitään kovin säntillisiä tapauksia.
Jaa sivu: