— Kerttu Hakala

Verisuonia

Läpivalaisen kilpikonnan munat kerran viikossa, että näen onko niissä tapahtunut mitään. En nosta niitä tuolta boksista minnekään, pimennetään vaan huone ja sitten laitetaan valo kunkin munan viereen vuorotellen. Munia on siis kolme. Keskimmäinen muna, jonka nimeän tässä numeroksi 1, näytti ekan viikon valaisussa kehittyvän. Siihen ilmestyi siis "varjo", tai semmoinen valkea läntti, joka tulee kohtaan mihin alkio kiinnittyy. Myöhemmässä valaisussa, jossa etsin merkkejä läntin kasvamisesta renkaaksi munan ympärille, näytti sellainen kehittyneen laitimmaiseen munaan numero kaksi. Ykkösestä sitä taas ei meinannut erottaa millään, ja numero 3 vaikutti ihan turhalta. Eilisessä valaisussa, jossa sitten etsittiin katseella jo varmoja merkkejä kehityksestä eli verisuonia, päätti kolmonen yllättää selkeillä punaisilla juovilla. Suonet näkyivät myös ykkösessä, mutta laitimmainen numero 2, joka viikko sitten näytti ainoalta kehittyvältä, näyttääkin hedelmöitymättömältä. Ota näistä nyt sitten selvää. Mutta on se vaan hurjaa, että tuolla on nyt sitten kaksi munaa, joissa ainakin varmasti kätkevät elämän ihmeitä sisällään. Uskomatonta. Konnat paistattelevat päivää ulkoaitauksessa. Tuolla on ihan kesä.
Jaa sivu: