— Kerttu Hakala

Talousarvio yhelle kaupungille

Tänään oli kaupunginjohtajan info valtuustolle ym. budjettiesityksestä. Ihan hyviä juttuja taitaa budjetissa olla, ainakin sotepuoleen laitetaan nyt sitä rahaa mitä ennen on pitänyt pyytää sitten lisätalousarviolla (tai erityissairaanhoitoon nimenomaan). Veroprosenttia yritetään pitää 18,00:ssa hamaan kahteentuhanteen kymppiin asti, mikä musta ei välttämättä ole hyvä ja järkevä valinta. Henkka oli saanut vastauksen Henkan ja Mariannen valtuustoaloitteeseen joukkoliikenteen maksuttomuudesta. Vastauksessa sanottiin, että jos Oulu tukisi joukkoliikennettä yhtä paljon kuin Helsinki, niin se OLISI täällä ilmaista. Henkan kysyessä kaupunginjohtajalta, miksi näin ei sitten tehdä, kuului vastaus: "Tuota joukkoliikenneasiaa en ala nyt kommentoimaan. Sehän on sitten budjettiasia." Huvittavan epätyhjentävää kommentointia budjettikeskustelussa... Toinen mua huvittanut vastaus oli "Siitä on kyllä käyty keskusteluja ja se nousee tässä varmaan keskusteluihin." Tiedän, että tää on vähän jo saivartelua, mutta musta olisi joskus kiva kun sanottaisi vaikka että "se olisi ollut tyhmää", "enpä ole ajatellut" tai "vahingossa" sen sijaan, että vedetään ihan tyhjiä lauseita.
Jaa sivu: