— Kerttu Hakala

Perustulo kiitos...

Suomen sosiaaliturva on kyllä oikeasti ihan hirveä paperisota. Harvoin oon ite kokenu sitä näin henkilökohtaisesti kuin tänä kesänä... Eduskuntavaaleissa aina sanoin kyllä perustuloargumenteissani esimerkkinä sen, miten vaikeaa on opiskelun ja perhe-elämän ja sosiaaliturvan kanssa kamppaileminen, ja sitä se tosiaan on. Ensin lääkäri ei halua myöntää sairaslomaa raskauspahoinvoinnin takia, koska sehän menee kohta ohi. No, tää oli alkukesästä eikä se mitään ohi oo menny (okei, viikoksi se loppui jossain välissä). Nyt pitäis sitten miettiä, että hakeako saikkua uudestaan (jolloin ei saa tehdä mitään töitä tietenkään, ja toisaalta kirjottaako ne sitä tälläkään kertaa...), alkaako toimeentulotukipaperisota vai ottaako vastaan työpaikka epätietoisena siitä, pystyykö töitä oikeasti tekemään ja saako edes työtunteja niin paljon, että työnteko kannattaa. Alan kallistua jälkimmäiseen vaihtoehtoon, koska olen ollu tän pahoinvoinnin alla tekemättä töitä jo sen verran pitkään. Jos ei siivoominen sitte fyysisesti onnistu, niin katotaan uusiksi.
Jaa sivu: