— Kerttu Hakala

Terveydenhuoltoa

Menin töihin. Sairastuin. Ei mua haluttu tietenkään Oulussa kirjoilla olevana Mikkeliin päivystykseen, mutta kyllä ne olis armollisesti kirjoittaneet sokkona puhelinreseptin epämääräisiin oireisiin parin kuukauden päästä synnyttävälle naiselle. Onneksi pysyin lujana ja sain ensin diagnoosin ja sitten vasta reseptin. Kelasta soittivat, että niillä on ongelmia mun asumistukihakemukseni kanssa: 1. Mulla on kuulemma avopuoliso Oulussa (osoitteenmuutoksessa oli tapahtunut minusta riippumaton kämmi, joka mun pitää jälkikäteen korjata, koska en halua että mun tietojani menee tuntemattomalle herralle joka asuu entisessä osoitteessani). 2. Hakemusta ei voi laittaa eteenpäin myöskään siksi, etten mä tiedä elokuun tulotietojani (mähän tiedän vain, ettei mulla ole elokuussa mitään tuloja, paitsi jos saan toimeentulotukea, mitä taas en voi tietää koska en ole saanut päätöstä, joka pahimmillaan riippuu tietty asumistukipäätöksestä...). 3. Ja sitten se sanoi, että pitäis tehdä äitiyspäivärahahakemus tai että olis vähän niinku pitäny tehdä jo (olisin kyllä tehnyt, jos olisin päässyt neuvolaan, mutta kun mulla ei ollut rahaa tulla Ouluun neuvolaan ja Mikkeli ei ota jos ei ole kirjat siellä). 4. Mun pitäisi arvioida myös syyskuun ja toki 12 kk tulevat tuloni. Ei auta, että olen töissä "tarvittaessa työhön kutsuttuna", eli en voi saada arviota edes työnantajaltani, ja että olen sairaslomalla enkä tiedä voinko palata töihin. 5. Mulla pitäis olla niille myös sairaslomatodistus, jos kerran mun tulot tippuu sairastelun takia (uudella työntekijällä on karenssipäiviä eli saikku on palkatonta, mutta mä en saanut sairaslomatodistusta koska se olisi ollut jatkohoitoa, jonka pitää tapahtua siinä kunnassa missä on kirjoilla). Mä en ehkä selviä tästä rumbasta. Toivoisin vaan, että onnistuisin siivoomaan niitä rappuja nyt edes pari viikkoa putkeen.
Jaa sivu: