— Kerttu Hakala

Terveydenhuolto Otavassa

Tiistaina oli Otava-seuran Kyläilta. Onneksi huomasin mainoksen bussipysäkillä - muuten en olisi tiennyt, että tällainen tilaisuus edes järjestetään, vaikka ilmoituksessa mainostettiinkin että paikalla on paikallisia ehdokkaita... Eniten puhuttiin palveluista, lähinnä terveydenhuollosta. Sain selvennystä lääkäriasiaan: Yhteispalvelupisteen lääkäripalvelu on siis yksityistä ja melko epävarmaa, koska lääkäri on töissä myös Vekarajärvellä solttujen parissa. Kunnallisten palvelujen lähtöön on ollut syynä se, ettei lääkäri EU-säädösten takia enää saa työskennellä yksin. Ilmeisesti nämä säädökset eivät kuitenkaan koske yksityislääkäreitä? Ihmetelimme, eikö palvelupisteeseen voisi saada edes osa-aikaisesti sairaanhoitajaa tai terveydenhoitajan palveluja. Istuva valtuutettu sanoi kaupungin puolustukseksi, että kotipalvelua sairaanhoidossa kyllä saa myös Otavan alueelle. Kotipalvelussa puhutaan kuitenkin aivan eri ihmisryhmästä kuin mitä hoitaja voisi yhteispalvelupisteessä ottaa vastaan. Kotipalvelun piiriin pääseminen vaatii pitkäaikaista hoidon tarvetta, kun taas muutamana päivänä viikossa päivystävä hoitaja voisi ottaa vastaan esimerkiksi flunssaa oirehtivia lapsia ja tehdä pieniä hoitotoimenpiteitä. Etenkin lasten kanssa helpottaisi, jos apu löytyisi läheltä eli parin kilometrin säteellä voisi kartoittaa hoidontarpeen ja lähteä Mikkeliin lääkärin vastaanotolle vain, jos tilanne tosiaan sitä vaatii. PS. Sivuilleni pääsee nyt hieman helpommin muistettavalla osoitteella http://www.vihreat.fi/kerttu.hakala .
Jaa sivu: