— Kerttu Hakala

Valtuuston kokouksessa

Kävin eilen seuraamassa Mikkelin valtuuston kokousta. Melko lailla samanlaista touhua kuin Oulussa. Oli jännä olla paikalla ikään kuin ulkopuolisena, eikä ollut ihan helppoa pysyä kärryillä asioista. Kulttuuri-, opetus-, liikunta- ja nuorisotoimen uudelleenorganisointi vaikuttaa ainakin ihan järkevältä, joskin itselleni jäi hieman epäselväksi, millä tavalla ja kuinka paljon hallinto ja johtoporras nyt käytännössä kevenee. Mutta hyvä, jos näin tapahtuu. Kaupunginjohtajan vastaukset olivat tuttua kauraa - Oulun valtuustossa on tottunut jo siihen, että ei sieltä selkeää vastausta selkeäänkään kysymykseen ihan hevillä tule. Hieman surullista. Toisaalta, onhan tuo kaupunginjohtajan tehtävänkuva varsin laaja, että ei sitä kaikkia yksityiskohtia voi muistaa... Mutta jostain perustavanlaatuisesta rakenneuudistuksesta, niin kuin nyt tästä uuden sivistystoimen luomisesta luulisi löytyvän ymmärrettäviä vastauksia kokouksessa, jossa asia päätetään.
Jaa sivu: