— Kerttu Hakala

Vapaata tilaa

Vihreillä nuorilla ja opiskelijoilla on tänä vuonna yhtenä teemana Vapaa ja avoin tila. Mulle tuo tila on melkoisen läheinen. Ajatus siitä, että maailma täyttyy virkaintoisista kaikenkieltävistä nuivista vartijoista, kieltotauluista, eristetyistä alueista ja vain maksaville asiakkaille tarkoitetuista tiloista on kammottava. Kuka semmosessa maailmassa keksii mitään kivaa uutta? Tai, jos keksiikin, niin onko sillä väliä, kun ei ideoita voi toteuttaa? Yleisten tilojen hallitseminen mielettömällä sääntövyöryllä ei todellakaan innosta ihmisiä omatoimisuuteen. Eikä se, että joka paikka täytetään mainoksilla mutta taiteelle ei jätetä tilaa, kannusta ihmisiä yhtään toteuttamaan itseään tai edes ajattelemaan. Tänään pitäisi tästä(kin) asiasta sanoa muutama sana Vihreiden kampanjanavauksessa Helsingissä. Menen sinne tuuraamaan meidän toista puheenjohtajaa. Luotan nyt siihen, että koira ei lue mun blogia eikä kukaan juorua sille tästä - se meinaan täyttää tänään 9 vuotta ja on siinä luulossa, että puolue on vaan järkännyt sille hieman suuremmat synttäripirskeet Kamppiin...
Jaa sivu: