— Kerttu Hakala

Ne kerrostalot Urheilupuiston reunamalla

Vihreiden sivut lakosivat muutamaksi päiväksi, enkä päässyt kirjoittelemaan. Mutta vihdoin vähäsen lisää urheilupuiston viereen lykättävistä kerrostaloista, edelliseen merkintääni tulleiden kommenttien innoittamana: Urheilupuiston alue on mielestäni mukava, suurelta osin kaikille avoin kokonaisuus. Uusi hankesuunnitelma ja kaavamuutos vielä lisää tätä avoimuutta poistamalla kuluneita kolkkoja poissulkevia aitarakennelmia. Haluan pitää urheilupuiston alueen tällaisena, avoimena. Keskustan tontit on syytä käyttää tiiviisti hyödyksi, mutta kaikki paikat eivät kuitenkaan asuinrakentamiselle sovi. Kerrostaloista saatava rahallinen hyöty, arviolta 3 miljoonaa rakennusoikeuden myynnistä, on aika pieni koko suunnitelman laajuuden ollessa kuitenkin reilusti yli 10 miljoonaa. Mieluummin lykkään suunnitelmia eteenpäin kuin suostun laittamaan Anni Swanin kadun varteen lisäparkkipaikkojen (joita kaavassa myös on, ja jotka ovat kieltämättä tarpeen jos kenttää oikeasti aiotaan hyödyntää) lisäksi vielä kolme nelikerroksista kerrostaloa. Keskustassa pitää voida viihtyä. Rakentamisessa on oikeasti noudatettava tiiviyttä, joo, mutta keskustassa pitää myös säilyttää viheralueita ja avoimuutta. Ihan sama kuin lähiöissäkin - vaikka niidenkin on hyvä olla tiiviitä, ei se tarkoita, ettäkö kaikki luontoon viittaava ja yhteiset avoimet alueet pitäisi laittaa sileiksi. Keskustassa pitää myös erityisesti huomioida melutasot, jotka urheilupuiston käytön monipuolistuessa ja lisääntyessä helposti olisivat liian suuret ihan liki sijoitettavien asuntojen näkökulmasta. Perusteluni muistuttavat siis kovasti niitä, mitä edelliseen kommentoinut bloggaaja olettikin niiden olevan. Oletan siis, että olemme edelleen eri mieltä näistä kerrostaloista. Länsi-Savon jutussa oli muuten asiavirhe: en jättänyt asiasta eriävää mielipidettä, vaan tein muutosesityksen, joka ei saanut kannatusta. Eriävä mielipide on painoarvoltaan aika paljon suurempi kuin muutosesitys, ja katsoin, että kyllä minä ne talot siinä kestän sen verran että en viitsi kirjoittaa eriävää mielipidettä. PS. Rakennuslautakunta muuten lausui, että ne talot pitäisi jättää rakentamatta. Ympäristölautakunnassakin esittelijän päätösesityksessä oli lausuma, että kerrostalot pitäisi jättää pois, mutta pöytäkirja ei ole vielä netissä enkä tiedä miten siinä kokouksessa sitten kävi...
Jaa sivu: