— Kerttu Hakala

Teknistä teknistä

Tekninen lautakunta on kyllä melkoisen vaativa paikka. Onneksi se ei ole tullut yllätyksenä. Siellä pystyy kyllä hyödyntämään aika täysillä kaiken politiikankokemuksensa, ja lisäkokemuskaan ei olis pahitteeksi... Hirmu isoja asioita on tullut päätettäväksi heti ekoissa kokouksissa. Tänään oli viimeisin kokous, ja käsittelyssä oli isoin kaava tähän mennessä: Vuolingon asuinalue. Se hyväksyttiin esitetyssä muodossaan. Minua kyllä hippusen epäilyttää joukkoliikennekuviot, mutta niitä on vaikea ratkoa... Mut saa leimata kommariksi, mutta tykkäisin kunnan omistamasta bussifirmasta ihan kympillä. Silloin voisi selkeästi tehdä yhteistyötä kaavotuksen ja joukkoliikenteen suhteen, nyt se on aina semmosta... vaikeaa. Sumplimista. Vuolingosta tulee mukava alue. Ei ehkä täytä ihan tiiviin kaupunkirakenteen kriteerejä, kyseessä on siis parisataa omakotitonttia. Mutta palvelut on ainakin lähellä. Ja, taas saa leimata kommariksi, alueelle tulee pakkokaukolämpöliittyminen. Eli talojen on liityttävä kaukolämpöverkkoon - se kun on kaavamerkinnällä nykyään mahdollista. Kaukolämpö on kultaa. Mutta onneksi tuollakaan merkinnällä siihen ei oo pakko liittyä, jos tekee jonkun vielä ekologisemman ratkaisun. PS. Toinen iso asia parin kokouksen takaa oli tilapalveluiden ulkoistaminen. Ah kun mieltä lämmitti että sain esitykselleni kannatuksen, kun en halunnut ulkoistaa kaikkea nyt heti.
Jaa sivu: