— Laura Rantanen

Tänään vasta on mun isänpäivä

Nimittäin itsemurhan tehneiden muistopäivä. Isänpäivä meni ihan ohi, mutta tänään olen vellonut muistojen syövereissä. Suomessa tehdään yhä kansainvälisestikin tarkasteltuna paljon itsemurhia. Luvut ovat onneksi vihdoin laskussa. Syitä itsemurhalle on monia, ja yleensä päätös on monien asioiden summa. Allianssin nettisivut sanovat asiasta näin: "Ratkaisevaksi tekijäksi itsemurhakriisissä näytti muodostuvan sosiaalisen tuen puute, etenkin viimeisenkin tuen menettäminen. " Olen niin pahoillani kaikkien niiden puolesta, jotka ovat menettäneet läheisensä kesken kaiken. Ja erityisen pahoillani olen niiden puolesta, joiden elämä jäi kesken. Paras aiheesta lukemani kirja on Anna-Leena Härkösen "Loppuunkäsitelty". Se oli niin totta joka sana. Kuten joku viisas on joskus kirjoittanut: "Jäljet pyyhkiytyvät rannalta, mutta meri ei unohda."
Jaa sivu: