— Maija Tuomaala

Köyhyyden ja ahneuden tilalle yhteinen henkinen hyvinvointi

Yritysten ja yksilöiden ahneus työntää tieltään näiden oman ja toisten ihmisten, kulttuurin ja luonnon hyvinvoinnin. Perustulo antaisi hyväosaisille hyvän omantunnon, vähäosaisille turvallisuuden ja keskituloisille sen, että ei tarvitse enää surra (niin kuin vielä nyt) vähäosaisten sukulaisten ja ystävien puolesta. Ei hyvinvointi lisäänny almuista, saasteista, siellä täällä olevista yksilöiden ja yritysten paksuista pankkitileistä ja vallitsevasta taloudellisen kasvun hinkuamisesta. Jos itäisten maisten viisaat päättäjät nostavat yrittäjien verotuksen - muiden muassa ympäristöveron - ajanmukaiseksi sekä työntekijöiden minimipalkat ja sosiaaliturvan ihmisarvoiseen kuntoon, ei Suomen yrittäjien kannata taloudellisen kasvun ja rahanhimon vuoksi muuttaa kotimaasta. Voi niitä, jotka juuri muuttivat! Täällä on hyvä tehdä hyvää taloudellista tulosta ja samalla pitää luonto, ilmasto ja yrittäjän itsekunnioitus kunnossa ja hyvään tulokseen vaikuttava oma työväki turvassa. Pienyrittäjät tämän ymmärtävätkin ja maksavat työntekijöilleen sovitut palkat, vaikka omaan kukkaroon ei kilisisi kuin rippeet. Perustulo antaisi pienyrittäjillekin kunnon tulon ja suuryrittäjille puhtaamman omantunnon sekä patkätyöläisille turvallisuuden ja inhimillisen arvokkuuden työnhakupätkienkin aikana.
Jaa sivu: