— Minna Lemettinen

Kaupunginvaltuuston kyselytunti

[img_assist|fid=986|thumb=0|alt=Vaasan kaupunginvaltuuston kyselytunti|caption=Vaasan kaupunginvaltuuston kyselytunti aiheena Vaasalaisten edun ajaminen] Maanantai-iltana Vaasassa oli kaupunginvaltuuston kyselytunti, jonka aiheena oli mm. vaasalaisten edun ajaminen ja eduskuntavaalit. Vastaajina oli valtuutettuja, joista suurin osa on myös eduskuntavaaliehdokkaana. Esitin kanssaehdokkaille kysymyksen: "Kannatatteko ydinvoimaa, ja jos, niin olisitteko valmiita hyväksymään uraanikaivokset takapihoillemme, jos joku vaikkapa ulkomainen yritys keksisi, että täältä sitä saattaisi löytyä, ja tekisi valtausanomuksen? Vai oletteko sitä mieltä, että kaivoslakia pitäisi ripeällä aikataululla muuttaa, niin, ettei valtauksia olisi enää aivan yhtä helppo tehdä?" Vastaukset olivat masentavia. Melkein kaikki ovat ydinvoiman lisärakentamisen kannalla. Kokoomuksen Janne Sankelo muuten vaan, demarien Miapetra Kumpula-Natri ja RKP:n Håkan Nordman vieläpä perustelevat muuttunutta kantaansa ilmastonmuutoksen torjumisella. Uraanikaivoksiin he eivät juuri ottaneet kantaa.
Jaa sivu: