— Minna Lemettinen

Kunniaa ja häpeää

Olin eilen Ulkoministeriön Eurooppa-tiedotuksen järjestämässä tiedotustilaisuudessa, jossa kerrottiin Suomen ulkopolitiikasta yleensä ja Pohjoisesta ulottuvuudesta erityisesti. Viimemainittua pidettiin varsinaisena menestystarinana, josta Suomi on ansainnut kosolti sulkia hattuunsa. No, kyllähän asia tärkeä onkin, nimittäin yhteistyön kehittäminen EU:n ja Venäjän etenkin Luoteis-Venäjän välillä. Toivon mukaan nämä monet erilaiset projektit osaltaan edesauttavat Venäjän demokratisoitumista. Ja ympäristöongelmiin niistä varmasti on aivan konkreettistakin apua. Järjestelmä vain vaikuttaa perin byrokraattiselta. Kehtysyhteistyömäärärahoista oli alivaltiosihteerin valistunut arvaus, että 0,7% BKT:sta -tavoitetta ei tulla saavuttamaan vuoteen 2010 mennessä. Häpeällistä!
Jaa sivu: