— Minna Lemettinen

Kirkkokonsertissa

[img_assist|fid=1351|thumb=1|alt=Vaasan kirkossa|caption=Pekka Puska pitämässä terveyssaarnaa Vaasan kirkossa] Sunnuntai-iltana oli Vaasan kirkossa LC Vaasa/Familyn järjestämä hyväntekeväisyyskonsertti. Vaikka yleensä olen hieman epäluuloinen Lions-Clubeja ja muita "hyvä-veli"-seuroja kohtaan, päätin kuitenkin osallistua, kun tarkoituksena oli kerätä varoja nuorison terveiden elämäntapojen edistämiseen. Konsertti oli hieno. Aluksi laulettiin yhteislauluna minullekin vanha tuttu laulu, jossa pikkupoika kirkonpenkissä saarnan aikana kuiskii isälleen: "Minä tahtoisin isä jo kotiin, isä minua väsyttää". Se on tosi kaunis. Pääesiintyjänä konsertissa oli tenori Tom Nyman vaimonsa ja poikansa säestämänä. Lisäksi kuultiin runoja, huilu- ja kitaramusiikkia sekä urkuimprovisaatio. Puheen (eli saarnan) piti Pekka Puska, jota minulla oli ollut kunnia tavata juuri muutama päivä sitten terveyden edistämispaneelin asiantuntijavieraana. Ja hyvin hän puhuikin, aivan kuin vihreällä suulla, vaikka keskustalainen onkin. Hän kertoi myös, että edellä mainittu laulu pikkupojasta, kertoo hänestä, kun hän pienenä isänsä kanssa kävi kirkossa. Sanoituksen on tehnyt Mirjami Lähteenkorva, entinen vaasalainen kansakoulunopettaja.
Jaa sivu: