— Panu Laturi

Jäsenmäärän kasvu on hyvässä vauhdissa

Vihreiden jäsenmäärä harppasi vuodenvaihteessa uudelle tuhatluvulle - noin 3050 jäsentä merkitsee jälleen yli kymmenen prosentin kasvua edelliseen vuoteen.

Mitä sellaista sitten on tapahtunut, joka on saanut jäsenmäärämme nousuun? Vihreäthän ovat olleet tunnettuja siitä, että meillä on ollut perinteisesti enemmän aktiiveja kuin jäseniä - vuoden 2004 kunnallisvaalit olivat ensimmäiset, joissa meillä oli enemmän jäseniä kuin ehdokkaita.

Oma tulkintani jäsenmäärän kasvu-uran syistä on se, että olemme vihdoin päässeet Suomessa yli 70-luvun ylipolitisoituneesta kulttuurista ja sen seurauksena syntyneestä, 80-luvulla alkunsa saaneesta puolueinhosta.

Tämä kehitys on olennaista politiikan ja puolueiden toiminnan kannalta. On puolueiden ja politiikan kannalta hyvä asia, että mahdollisimman moni haluaa vaikuttaa sen puolueen käytännön toimintaan jota oma, henkilökohtainen arvomaailma eniten vastaa.

Tämän vuoksi toivon, että myös muut puolueet pystyisivät kääntämään pitkään laskussa olleen jäsenmääräkehityksen takaisin nousu-uralle. Tähän mennessä se on onnistunut vain meiltä ja Kokoomukselta, joka on myös onnistunut jäsenistön kasvattamisessa viime vuosina.

Kuluva vuosi on meille Vihreille erityisen tärkeä. Viime kunnallisvaaleissa vuonna 2004 saimme paljon uusia jäseniä - jäsenmäärä kasvoi 29 prosentilla. Nyt pyrkimyksenä on päästä vähintään samanlaisiin kasvulukemiin. Oma tavoitteeni on, että meillä olisi 5 000 jäsentä vuoden 2009 loppuun mennessä.

Jaa sivu: