— Panu Laturi

Uma on poissa

Kuulin eilen todellisen suru-uutisen: Uma Aaltonen on äkillisesti kuollut. Syvä osanottoni kaikille Uman omaisille, läheisille ja ystäville.

Uma oli aina pirteä ja huumorintajuinen ihminen. Itse tapasin Uman ensimmäistä kertaa lähes kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen pidimme hänen kanssaan yhteyttä usein. Aina kun Uma soitti tai soitin hänelle, puhelu piristi päivääni - Umaa avoimempaa, miellyttävämpää ihmistä sai hakea.

Uma teki suuren työn varsinkin nuorten, eläinten sekä MS-tautia sairastavien ihmisten hyväksi. Hänelle eläimet ja luonto olivat osa todellista elämää: hänen hevosensa esiintyivät julkisuudessa ja Uma halusi aina kuviin, myös vaalikuviin, koiransa mukaan.

Lähemmin tutustuin Umaan hänen ollessaan Europarlamentaarikkona Brysselissä. Kävimme aina Brysselissä vieraillessani Uman kanssa syömässä ja keskustelemassa.

MS-tauti oli osa Uman elämää. Siksi hän varsinkin Euroopan parlamentissa vuosina 2003-2004 työskennellessään halusi voimakkaasti ajaa MS-tautia sairastavien asemaa. Hänen omien sanojensakin mukaan tärkein työ Brysselissä oli MS-mietintö Vetoomusvaliokunnalle.

Uma oli lämmin ihminen, jonka seurassa oli helppo olla. Nyt hän on poissa. Se on suuri suru.

Panu Laturi, puoluesihteeri

Jaa sivu: