— Panu Laturi

Eikö tämä lopu koskaan?

Vaalirahoituksesta on puhuttu nyt kohta kaksi vuotta. Paljastuksia on löytynyt kaikkialta, minne media on sormensa pistänyt: yritysrahoituksesta, yhdistyksiltä tulleesta rahoituksesta ja viimeisimpänä kahdelta säätiöltä keskustan ehdokkaille tulleesta rahoituksesta.

Miten tämä politiikan maineelle aiheutunut vahinko korjataan? Siinä eivät auta vain tekniset ja lainsäädännölliset keinot. Ainoa oikea tie on että poliitikot itse nostavat moraaliaan.

Vihreille tämä on vaikeaa aikaa. Ei auta, vaikka olemme avanneet vaalirahoituksen. Ei auta vaikka meillä ei ole salattua rahoitusta. Isoimpien puolueiden toiminta on tahrannut suomalaisen politiikan kansalaisten silmissä. Samalla meni myös maineemme  korruptoitumattomana maana.

Itse olen äärettömän pettynyt. Lupauksia siitä, että kaikki on nyt avattu on annettu useita. Turhaan. Toivon kollegoideni pistävän puolueensa ja ehdokkaansa äkkiä järjestykseen. Vastuu politiikan maineenpalautuksesta lepää nyt niiden harteilla.

Jaa sivu: