— Panu Laturi

Vihreät onnittelee Heikkilän tilaa ympäristöpalkinnosta!

Varsinais-suomalainen Vihreä eduskuntavaaliehdokas Teppo Heikkilä on palkittu WWF:n ja MTK:n järjestämässä kilpailussa Suomen ympäristöystävällisimmäksi viljelijäksi. Loimaalla sijaitseva reilun 200 hehtaarin tila kasvattaa sekä luomulihakarjaa että -rehua. Paljon onnea Tepolle!

Heikkilän tila on erinomainen esimerkki siitä, että maatalous voi toimia myös ympäristöystävällisesti. Kilpailun voittajan valinneen tuomariston mukaan muun muassa tilan vesiensuojelukirjo on vaikuttava. Lisäksi tuomariston mukaan tilalla hoidetaan merkittäviä perinneympäristöjä, huolehditaan eläinten hyvinvoinnista ja kiinnitetään huomiota energiankäytön tehokkuuteen.

Heikkilän tila edustaa Suomea koko Itämeren alueen viljelijöiden välisessä loppukilpailussa, jonka voittaja julkistetaan 17.11. Helsingissä. Kaikki tuomariston perustelut sekä esimerkkiluettelo Heikkilän tilalla tehdyistä ympäristötoimista ovat luettavissa WWF:n tiedotteesta.

Jaa sivu: