— Paula Pohjanrinne

Kampanjoimattomuutta

Olen niitä ehdokkaita, jotka eivät juuri kampanjoi (ellei tätä blogin kirjoittamista lasketa kampanjoinniksi) koska en ollut varautunut ehdokkuuteen, eikä minulla siksi ollut varattuna rahaa eikä aikaa vaalikampanjointiin. Siitä huolimatta olen saanut upotettua tähän aikaa ja energiaa. Rahaa vähemmän, koska sitä ei todellakaan ole... Istun työni puolesta tietokoneen ääressä kaiket päivät, joten olen "luovien taukojen" aikana tullut vastanneeksi lähes kaikkiin vaalikoneisiin. Ja nyt käytän näitä hetkiä blogitekstien kirjoittamiseen. Olisi itse asiassa mukavaa heittäytyä ihan täysillä vaalikampanjointiin - voisin ihan oikeasti tehdä politiikkaa vaikka työksenikin. Koska olen Oulun läänin Vihreiden piirihallituksessa, teen vaalityötä myös järjestelypuolella. Se kaikki on kamalan mielenkiintoista, ja jos vain leipätyö ja perhe ja huushollinpito ja itsensä kunnossapito antaisi myöten, uppoutuisin siihen varmasti vielä syvemmin kuin nyt. Vaikka en varsinaisesti kampanjoi, sitä tulee tehtyä ikään kuin huomaamatta. Kun kerran lähtee johonkin tilaisuuteen, niin täytyyhän sitä sitten jonkinlainen esite itsestä tehdä. Ja kun kerran lähtee tilaisuuteen, niin toki sitä kuva täytyy lehteen laittaa. Ja ne nettisivut rustata. Ja blogia kirjoittaa ja jutella ihmisten kanssa... Ja sitten tulee kutsu vaalipaneeliin ja toimittaja ilmoittaa tulevansa jutuntekoon ja yhtäkkiä sitä huomaakin kampanjoivansa ihan täysillä - niin täysillä kuin nollabudjetilla kampanjoidaan... Tämä on ollut jo tähän mennessä hyvin innostava ja mielenkiintoinen kokemus, ja toivon totisesti, ettei se jää minulle viimeiseksi.
Jaa sivu: