— Satu Haapanen

8000 - 14000 kiloa luonnonmateriaalia menee...1.2.

...yhteen tietokoneeseen! Siis älytön määrä luonnonresursseja "tuhlataan" koneisiin ja muihin "hyödykkeisiin" ja Oulun kaupungissakin tietokoneen elinikä on kolme vuotta, sitten taas uutta kehiin! Muun muassa tällaista tietoa sekä tietoa Kollajan Pekkaris-vetoisista ja valitettavista allassuunnitelmista, joita onneksi paikalliset ihmiset vastustavat, jätteenpoltosta, Punaisenladonkankaan suunnitellusta jätekeskuksesta, ilmastonmuutoksesta jne. tarjoilivat tänään illalla Juha, Merja ja Esko ympäristölautakunnasta ja luonnonsuojelupiiristä, kun pyysin heitä kertomaan meille ehdokkaille ajankohtaisista ympäristöhaasteista Oulun seudulla. Hienoja luennoitsijoita kaikki, ja aivan valtava tietämys jokaisella heistä! Ehdotin heille, että kannattaisi myydä tuhannella eurolla luento muille puolueille! Se oli ainakin sen väärti. Tulin Merjaa kuunneltuani siihen tulokseen, että suunnitellun jätteenpolttolaitoksen sijaan kannattaisi Ouluun rakentaa rinnakkaispolttojärjestelmä uusittavan Toppila 2 -voimalan yhteyteen niille jätteille, joita ei voida enää hyötykäyttää, mutta jotka vielä voitaisiin polttaa turpeen ja puun lisänä. Näin edistettäisiin hyvin jätteiden kierrätystä, eikä kaatopaikallekaan menisi enää suurta määrää jätettä. Kalliit investoinnit massiiviseen jätteenpolttolaitokseen säästyisivät ja jätteiden käsittely olisi jätelain mukaista: ensin ehkäistään jätteensyntyä, sitten kierrätetään ja lopuksi tehdään energiaa. Mutta nyt nukkumaan! Olin toisessakin mielenkiintoisessa tilaisuudessa tutkimusryhmässäni, mutta siitä lisää huomenissa...
Jaa sivu: