— Sinikka Ala-Paavola

Asennetta !!

"Tangokuningatarta ei ole näkynyt moneen kuukauteen. Ei se kai enää tule," kommentoi äiti palvelutalon alati vaihtuvaa henkilökuntaa, joka on pääasiassa määräaikaista, työllistämistuella työllistettyä, ja muutoinkin Vanhainkotiyhdistykselle edullista. Äidillä, tehostetusti tuetulla asukkaalla, itse asiassa vuodepotilaalla, on kaksi erityistä viihdykettä. Toinen on huonojen uutisten kuuntelu radiosta, ja toinen hoitajien tarkkailu. Tangokunigatar sai nimensä sen vuoksi, että hän tälläytyi edustuskuntoon silloinkin kun lähti vanhusten vaippojen vaihtoon, ja vapaa-aikanaan kävi innokkaasti tanssikurssia. Tapasi siellä uuden miehensäkin. Tämän hetken hoitaja-suosikki on Sevillan parturi. Heitä yhdistävät yhteinen rakkaus musiikkiin, ja äidin onnistunut hiusleikkaus viime suihkun jälkeen. Tupu, joka osasi ruotsia (äiti on suomenruotsalainen), joutui lopettamaan viime kuussa. Määräaika päättyi. Petterskaa ei ole näkynyt aikoihin, Maija ei käynyt sanomassa edes näkemiin, Mari pääsee silloin tällöin tuuraamaan, vaikka määräaika umpeutui. Ja niin edelleen...
Jaa sivu: