— Sinikka Ala-Paavola

Ydinkysymys

Paikallislehti halusi eduskuntavaaliehdokkailta vastauksen kysymykseen pitäisikö Suomeen rakentaa kuudes ydinvoimala. Ei tietenkään, mutta asia on myötätuulessa, koska ydinvoiman kannattajat käyttävät ilmastonmuutosta keppihevosena. Ei ole muuta mahdollisuutta, he sanovat. Kuitenkin Suomen energiankulutus on kasvanut vain prosentin verran viime vuosina, ja näin ollen uusiutuvilla energioilla voitaisiin hyvinkin korvata fossiiliset polttoaineet. Säästämisestähän ovat puhuneet vain Vihreät. Onneksi sentään uraanikaivoshankkeet saivat tyydyttävän ratkaisun itä-Uudenmaan kannalta. Ja uraaniahan ei tarvita, kun ei tehdä ydinvoimaloita. Ydinvoimako saastuttamatonta? Sekö muka olisi vain siirtymävaiheen ratkaisu. Se on tietenkin ratkaisu, jolla siirretään todellisuuden silmiinkatsomista. Ja kuinka pitkäksi aikaa? On niin monta tapaa pettää itseään, mutta lastenlastemme silmiin katsominen voi jo olla vaikeampaa. Ilmastoasioihin erikoistunut ministeriö on itse asiassa välttämättömyys..
Jaa sivu: