— Suvi Reijonen

Rauhallista joulunaikaa ja onnellista vuotta 2008!



Pyhiä ilostuttamaan Heidin uuniomenaresepti

 

 

 

 

 

Uuniomenia ja kookoskastiketta
6 annosta

Näitä tarvitset:

12 hapokasta, kotimaista talviomenaa
2 dl kookoskermaa
öljyä tai voita
1 1/2 dl raakaruokosokeria
1 dl kookoshiutaleita
kanelia
kanelibasilikaa

Kairaa omenoiden keskelle kolo omenaporalla. Lado omenat uuninkestävälle vadille. Lisää jokaisen omenan koloon 2 tl raakaruokosokeria ja nokare voita tai 1 tl öljyä. Kaada omenoiden päälle 2 dl kookoskermaa. Ripottele päälle kookoshiutaleita ja kanelia. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Koristele paistetut omenat kanelibasilikalla.

Ohje on kirjasta Rehellista ruokaa - Heidin kanssa keittiössä (WSOY).
Copyright Heidi Hautala, Kaisa Leka, Janne Länsipuro 2007.

Jaa sivu: