— Suvi Syrjä

Ihmiskauppa vakavista vakavin ihmisoikeusrikos

Yle uutisoi tänään, että ihmiskaupasta langetettiin pitkät tuomiot Helsingin hovioikeudessa. Hyvä näin. Kunpa ihmiskauppa saataisiin kokonaan kitkettyä maailmasta. Valitettavasti tästä tavoitteesta ollaan vielä kaukana. Ihmiskauppa kytkeytyy köyhyys- ja eriarvoistumiskehitykseen maailmassa ja on vakavista vakavin ihmisoikeusrikos. Ihmiskaupan uhreina on paljon alaikäisiä tyttöjä ja poikia, joista useat kuuluvat johonkin vähemmistöön. Länsimaat ovat keskeisessä roolissa ihmiskaupan nujertamisessa. Tärkeää on tunnistaa ihmiskaupan uhrit ja suojella heitä. Viranomaisten kansallinen ja kansainvälinen yhteistyö on välttämätöntä ihmiskauppaverkostojen paljastamisessa ja rikollisten rankaisemisessa. Ihmiskaupasta tietoa löytyy mm. http://www.ihmisoikeudet.net/Globalisaatiojakehitys/ihmiskauppa.html
Jaa sivu: