— Tapio Laakso

Vihreys ei katso rajoja

Tapio Laakso blogikuva Monet vihreän politiikan tärkeimmistä asioista ovat luonteeltaan kansainvälisiä. Ilmastonmuutos ei katso valtioiden välisiä rajoja. Myös moniin globaalin talouden haasteisiin vastataan parhaiten kansainvälisillä ratkaisuilla - tarvitsemme esimerkiksi globaaleja veroja.

Tämän vuoksi myös vihreät pyrkivät rajat ylittävät yhteistyöhön. Suomen Vihreiden vaalikampanjan avuksi onkin tulossa muutamia vihreitä nuoria eri puolilta Eurooppaa. Yksi puolalainen vaaliapuri on jo saapunut Helsinkiin.

Vastaavasti eurooppalaiset vihreät olivat viime kesänä tukemassa Puolan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia osallistumalla tasa-arvomarssille Varsovassa. Suomesta meitä vihreitä nuoria matkusti Varsovaan kymmenkunta.

Nyt Suomen, Puolan ja muiden Euroopan vihreiden yhteisenä huolena on Helsinki-Varsova -tien eli Via Baltican uudistaminen. Puolan hallitus on rakentamassa uutta tietä Rospudan laakson arvokkaan luontoalueen läpi. Myös Euroopan komissio vaatii tietöiden keskeyttämistä.
Jaa sivu: