— Tarja Puolanne

Voimalahanke kariutui kansalaisten vastustukseen

Parkanon voimalahanke oli voitto kansalaistoiminnalle. Kaupungin poliittinen eliitti käänsi kelkkansa ja pisti - ainakin toistaiseksi - hanskat naulaan ja niittasi voimalahankkeen tiukasti teräksiseen betoniin. Kannattaa kuitenkin katsella tilannetta vielä uudelleen eduskuntavaalien jälkeen. Nouseeko voimala silloin tuhkasta? Nyt poliittinen itseään elittinä pitävä porukka jo nostaa bioenergiavaihtoehtoakin. Sitähän Vihreä Parkano omassa paneelissaankin esiin nosti ja vaihtoehtojen perään tiukasti kyseli. Nyt on korkea aika käydä tätäkin keskustelua kiihkottomasti ja oikeilla nimillä, eikä aina vain nimimerkkien takaa lymyten. Sieltä on hyvä suhaista, mutta sellaiset suhaisut eivät yleensä johda kunnolliseen toimintaan. Parkanolaiseen ilmapiiriin on saatava vihdoinkin muutos. Sanelupolitiikan aika on todellakin ohi. Uudet tuulet puhaltavat, uskovat vanhat patut sitä tai eivät.
Jaa sivu: