— VAALITARKKAILIJA

Mitä tapahtuu luopuville

Kun katsoo ehdokkaiden stressiä, rahanmenoa ja kiirettä, ei käy lainkaan kateeksi. Sen sijaan seuratessaan kansanedustajuuden vapaaehtoisesti jättävien edustajien leppoissaa menoa tulee kateelliseksi. Voisinpa minäkin olla kuin Ode, Ulla tai Rosa ja lähteä etsimään jotain uutta.

Ode kirjoittaa älykkäästi jatkossakin. Hänellä tulee olemaan töitä yhteiskunnallisena kommentaattorina, ellei sitten käy niin kuin Ben Zyskowicz ehdottaa: Ode kannattaisi pestata pelastamaan koko suomalainen sosiaaliturvajärjestelmä.

Ulla antaa itsensä tieteen käyttöön ja alkaa valmistella väitöskirjaa Maanpuolustuskorkeakoulussa. Vaikea kuvitella ketään siihen hommaan pätevämpää.

Rosalla on vielä kahdeksat vaalit edessä, kuten hän itse on sanonut. Ei liene mahdottomuus, että vielä tulevaisuudessa käydään eduskuntavaaleja, joissa hänestä kuullaan. Sitä ennen saamme odottaa teräviä yhteiskunnallisia avauksia Tammelantorin reunalta.

Olisipa Vaalitarkkailijakin väistyvä kansanedustaja.

Jaa sivu: