Ehdokkaat puoluevaltuuskuntaan 2017-2019

Puoluevaltuuskuntaan valitaan puheenjohtajiston lisäksi 40 jäsentä ja näille henkilökohtaiset varajäsenet


 

Mira Aaltonen

(Salon Seudun Vihreät)

Riikka Aapalahti

Riikka Aapalahtivara Tatu Chanth (Uudenmaan Vihreät)

Olen Uudenmaan Vihreiden hallituksen jäsen ja Translasten ja -nuorten perheet ry:n puheenjohtaja. Minulla on hyvä mies ja seitsemän maailman parasta lasta, joista viisi on sijoitettu perheeseemme.

Tunnen lastensuojelun kentän. Tiedän mitä on köyhyys, tiedän mitä päihteet tekevät ihmiselle ja tiedän mitä on kamppailla koneiston hampaissa. Olen ollut myös itse hyvin köyhä. Olen katsonut nälkäisenä hymyillen vierestä, kun lapseni on syönyt; enkä kertonut asiasta kenellekään. Nykyään olen pääomasijoittaja ja hämmästelen verovähennysten määrää. Tämän oman elämäni paradoksin vuoksi kiinnostuin tasa-arvosta.

Meillä on hyvä universaali sosiaaliturvajärjestelmä. Me emme voi antaa sen rapistua ja eriarvoisuuden lisääntyä. Meidän täytyy satsata ilmaiseen koulutukseen. Ainoastaan inhimillinen pääoma on kannattava pitkän aikavälin investointi, mutta me emme tee tasa-arvoisella hyvinvoivalla yhteiskunnalla  mitään, jos meillä ei ole maapalloa, jossa voi elää.

Koska kaikki ei ole hyvin nyt, minun täytyy olla muuttamassa maailmaa. Me emme saa muutosta aikaiseksi radikaaleilla puheilla tai sulkemalla ihmisiä pois keskustelun piiristä. Joukossa on voimaa ja olisin mielelläni yksi ratas puoluevaltuuskunnan koneessa.

 

Eekku Aromaa

(Kallion Seudun Vihreät)

Marianne Bruce

(Kaakkois-Suomen Vihreät)

Emil Bulut 

Emil Bulut(Vihreät Nuoret)

Vihreiden puoluevaltuuskuntaan minua esittää Vihreät nuoret ja opiskelijat. Olen opiskelija ja aktivisti. Olen tällä hetkellä Setan hallituksessa ja myös HIV-säätiön toisena puheenjohtajana. Istun nyt kautensa päättävässä puoluevaltuuskunnassa ja toimin ViNOn puoluevaltuuskuntaryhmän puheenjohtajana. Kunnallisella puolella olen tällä hetkellä HSL:n hallituksessa ja tulin juuri kuntavaaleissa valituksi varavaltuutetuksi Vantaalla. Menneisyydessä on toiminut opiskelijakunnan hallituksessa, Vihreiden paikallisjärjestöjen puheenjohtajana, lautakunnissa ja monessa eri toimielimessä.

Olen intohimoinen tasa-arvon puolustaja, erityisesti seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen vähemmistöjen oikeuksien edistäminen ovat politiikkani keskiössä. Minulla on kokemusta muun muassa koulutus-, talous- ja kaupunkipolitiikasta, ja toisin kaiken osaamiseni sekä  intoni puoluevaltuuskuntaan. 

Olisin hyvä jäsen puoluevaltuuskuntaan, koska minulla on jo hyvä käsitys valtuuskunnan työstä, joten uskaltaisin osallistua täydellä panoksellaan ensimmäisestä päivästä alkaen. Motivoituneena ja osaanavana jäsenenä toisin oman ainutlaatuisen näkemykseni valtuuskuntaan.

 

Jori Eskolin

(Vantaan Vihreät)

Isä
Lean Manager, Finnair
Bloggari
Vantaan Vihreiden Hallitus
Uudenmaan Vihreiden hallitus

Minä haen Vantaan Vihreiden esittämänä Vihreiden puoluevaltuuskuntaan, joka valitaan puoluekokouksessa kesäkuussa 2017.

Haen valtuuskuntaan, koska haluan olla rakentamassa Vihreistä puoluetta, joka voi vastata tulevaisuuden suuriin haasteisiin liittyen ilmastomuutokseen, maahanmuuttoon, globalisaation aiheuttamaan murrokseen sekä inhimillisyyteen.

Minusta meidän on yhä enenevissä määrin ymmärrettävä tekijöitä, jotka maailmassa vaikuttavat ja miten ne näkyvä ja vaikuttavat tavallisten ihmisten arkeen. Meidän on otettava tosissamme ihmisten muuttuvan maailman aiheuttama huoli. Meidän on vastattava niihin huoliin, meidän on avattava ne, purettava ne palasiin, reagoitava niihin ja sitten meidän on mahdollisesti toimittava, yhdessä.

Puoluevaltuuskunta on se oikea paikka, jossa luodaan pohjaa vihreälle politiikalle. Minä olen energinen, aktiivinen ja haluan omaa panostani käyttää yhä enemmän yhteisen hyvän eteen kuin vain itseeni. Siksi. Valitkaa minut. Minä olen valmis.

Minusta löytyy lisätietoa täältä: http://www.jorisanterieskolin.com/

Ja täältä: https://www.linkedin.com/in/jorisanterieskolin/

 

Bella Forsgrén

Bella Forsgren(Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto)

Olen yhteiskuntapolitiikan opiskelija, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan JYYn hallituksen varapuheenjohtaja ja juuri valittu kaupunginvaltuutettu Jyväskylästä. Mielestäni tärkeää on katsoa sekä lähelle että kauas. Haen puoluehallitukseen Vihreiden nuorten esittämänä tekemään sellaista politiikkaa, joka korjaa nykyajan epäkohtia ja rakentaa kestävää maailmaa tulevaisuuteen.

Minulla on laajaa kokemusta aktiivisesta työstä Vihreiden piirissä. Olen toiminut mm. kaksi vuotta Vihreiden nuorten liittohallituksessa sekä Vihreiden Sosiaali- ja terveyspoliittinen työryhmän jäsenenä vuosina 2016–2017

Olen vahva tasa-arvon edistäjä ja rohkea feministi. Puhun suoraan köyhyydestä, syrjinnästä ja rasismista. Tämän lisäksi sydäntäni lähellä ovat energia- ja ilmastokysymykset. Ilmastonmuutoksen torjuntaan tarvitaan nykyistä tehokkaampia toimia ja aktiivisempaa asennetta. Aikamme tarvitsee ihmisiä, jotka puolustavat perustavanlaatuisia oikeuksia ja ovat valmiita rohkeisiin uudistuksiin.

Vihreä vaalikevät osoitti sen, että arvoillemme on kysyntää koko maassa. Haluankin edistää puoluehallituksessa vihreiden kasvamista entistä monipuolisemmaksi puolueeksi, joka innostaa ihmisiä mukaan ympäri Suomea.

 

Harri Haanpää

HArri Haanpäävara Minna Jaskari (Uudenmaan Vihreät)

Lähdin mukaan Vihreisiin kuntavaaleissa 2008 torjuakseni ilmastonmuutosta. Päädyin silloin varavaltuutetuksi, päättyvällä kaudella tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi ja nyt Siuntion kunnanvaltuuston varapuheenjohtajaksi. Pidän ilmastonmuutosta aikakautemme keskeisenä kysymyksenä, vaikka toki kunnallisessa päätöksenteossa tulee vastaan kaikenlaista muutakin.

Olen matkan varrella toiminut Siuntion Vihreissä, Lohjan Vihreissä, Ekovihreissä, Tekniikan Akateemisten Vihreissä ja syksyn 2016 Uudenmaan Vihreiden hallituksen varajäsenenä.

Työskentelen nykyisin tietoturva-alalla ohjelmistotiimin managerina; vuoteen 2010 asti toimin Teknillisessä korkeakoulussa erilaisissa tietojenkäsittelyteorian tutkimus- ja opetustehtävissä. Näistä minuun on tarttunut kiinnostus tietoturvaan ja yksityisyyden suojaan sekä vahva usko tieteeseen ja koulutukseen välineinä jäsentää ja muuttaa maailmaa.

Kuntavaaleissa Vihreät sai huikean vaalivoiton, ja monessa kunnassa on nyt ensi kertaa vihreitä valtuutettuja. Toiminta pienissä kunnissa on kuitenkin kovin erilaista kuin suurissa kaupungeissa. Yksi alkavan valtuuskuntakauden tärkeimpiä tehtäviämme onkin vaalia näitä vihreitä versoja, jotta ne juurtuvat hyvin. 

 

Annina Haarala

(Kaakkois-Suomen Vihreät)

 

Allan Halme 

Allan Halme (Espoon Vihreät)

Olen Espoonlahden Vihreiden hallituksen jäsen ja rahastonhoitaja ja alkavalla kaudella olen Espoon Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan varhaiskasvatusjaoston jäsen sekä kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston varajäsen. 

Keskeisitä tavoitteitani: (A) Päästöjen vähentäminen ei ole tavoite, vaan se on keino. Päämäränä on päästöttömyys. Aurinko- ja tuulivoiman käyttöä on lisättävä voimakkaasti, yhdistettynä koti- ja teollisuusakkuihin sekä tietotekniikkaan, jolla paikata pimeitä ja tuulettomia jaksoja ja jolla tasata verkon kuormat. (B) Sähköinen liikenne. Henkilöautot, kuorma-autot ja bussit on sähköistettävä. Vetykäyttöisiin polttokennoratkaisuihin, turpeen polttoon ja biopolttoaineiisin ei pidä haaskata aikaa ja resursseja. (C) Tietotekniikan parempi hyödyntäminen. Edelliest kaksi kohtaa edellyttävät vaativia tietoteknisiä ratkaisuja avuikseen. Lisäksi julkishallinnon tuottamia palveluita, erityisesti esim. sote-palveluita, voidaan osaltaan parantaa ja tehostaa paremmilla ja paremmin yhteen toimivilla tietojärjestelmillä. 

allanhalme.net
fb.com/allan.espoo
fb.com/allan.halme
twitter.com/allanrh

 

Sami Halme

(Etelä-Helsingin Vihreät)

 

Marianna Hanni

Marianna Hanni(Satakunnan Vihreät)

Olen Marianna Hanni Satakunnan Vihreistä ja toivon saavani luottamuspaikan puoluevaltuuskunnan jäsenenä. Koulutukseltani olen kone- ja tuotantotekniikan insinööri ja työskentelen projekti-insinöörinä energiateollisuudessa. Toimin Rauman Vihreiden varapuheenjohtajana ja sihteerinä, Satakunnan Vihreiden hallituksen varajäsenenä sekä tulevalla valtuustokaudella Rauman Vihreiden valtuustoryhmän 1. varavaltuutettuna. Aiemmin olen toiminut Rauman Vihreiden hallituksessa some- ja viestintävastaavana. 

Omaa erikoisalani on paitsi energia-ala, myös raskas teollisuus. Itselläni on vahva kokemus ja näkemys miksi teollisuuden parissa työskentelevät eivät koe Vihreitä omaksi puolueekseen, kuin myös siitä miten tätä ajattelutapaa voi muuttaa. 

Olisin hyvä luottamushenkilö puoluevaltuuskunnan jäseneksi, sillä olen helposti lähestyttävä ihmisenä ja kauttani kulkisi koko yhdistyksen ajatus puoluevaltuuskuntaan. Minulla on myös vahvaa kokemusta projektityöskentelystä ja isojen asiakokonaisuuksien hahmottamisesta. Politiikassa arvostan keskustelevaa päätöksentekoa.

facebook
twitter
Rauman Vihreiden blogi

 

Hannu Harju

(Pirkanmaan Vihreät)

Sampsa Heinonen

(Loimaan Seudun Vihreät)

 

Teppo Heiskanen

TEppo Heiskanen(Finlands svenska gröna)

Jag är Teppo Heiskanen, 52, styrelsemedlem i Finlands svenska gröna rf, som föreslår mig till partidelegationen. Jag bor i Tavastehus, där jag är även aktiv inom Hämeenlinnan vihreät ry (styrelsemedlem 2014-2017), och ställde upp i riksdagsvalet 2015 samt kommunalvalet 2017. Jag deltog i arbetsgruppen som förberedde partiets program för välfärdsstatens framtid.

Jag jobbar på utbildningssektorn och har speciell kompetens inom samarbetet mellan näringslivet och universiteten. Jag har varit småföretagare och känner till utmaningarna av att etablera och utveckla ett eget företag. I tillägg är jag intresserad av utrikes- och säkerhetspolitiska frågor. Jag har själv bott utomlands i Litauen och Danmark, har en stark nordisk identitet och tror på en levande tvåspråkighet i hela Finland.

Jag tillhör de gröna, eftersom partiet representerar för mig grundläggande socialliberala värderingar, ett ansvarligt attityd till utmaningar hemma och fjärran, öppenhet till olika kulturer, samt ett bestämt motstånd till populism.

www.teppoheiskanen.fi

 

Kirsi Helin

(Helsingin Vihreät Naiset)

 

Päivi Hippeläinen

Päivi Hippeläinen(Kaakkois-Suomen Vihreät, Iitin Vihreät)

 • metsätalousinsinööri -koulutus ja Kaupunkiekologian opintoja HYO (työtön)
 • Iitin Vihreät ry puheenjohtaja, ollut perustamassa sekä Nastolan Vihreät ry:tä että Iitin Vihreät ry:tä
 • erikoisala kestävä kehitys jota edistänyt sekä Iitissä, Kouvolassa ja aiemmin Lahdessa
 • sitoutunut vähävarasten tukemiseen (mm. ruokapankki-toiminta)
 • tavoitteena Iitin Vihreiden toiminnan aktivointi, jäsenmäärän lisääntyminen ja asenteiden muokkaaminen myönteisemmäksi Vihreitä kohtaan
 • tavoitteena myös suvaitsevaisuuden lisääminen, perustulon edistäminen ja ihmisten sitouttaminen kestävämpään elämäntapaan
 • olisin hyvä valtuuskunnan jäseneksi, koska olen toiminnan ihminen ja olen pitkän linjan Vihreä, jo 1990-luvulta, lisäksi minulla on hyvä verkosto ja vaikutuskanavia omassa ja naapurikunnissa

 

Miia Hirsikangas-Haataja

Miia Hirsikangas-Haatajavara Henna Määttä (Oulun vaalipiirin vihreät, Vihreät Naiset [esittää varajäseneksi])

Olen Miia Hirsikangas-Haataja, 42-vuotias oululainen luonnontieteiden kandidaatti ja järjestötoimija. Haen jatkoa työskentelylleni puoluevaltuuskunnassa ja toivonkin teiltä tukea jatkokaudelleni.

Liikuntavammaisena ja liikuntavammaisen lapsen äitinä koen vaikuttamisen tärkeäksi asiaksi. Esteettömyyden, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden lisäksi olen kiinnostunut mm. kehitysyhteistyöstä ja luonnonsuojelusta sekä maaseutuun, ruoantuotantoon ja bioenergiaan liittyvistä kysymyksistä.

Minulla on laaja vapaaehtoistoiminnan, opiskelun, harrastusten ja politiikan mukanaan tuoma verkosto. Olen osallistunut Oulun invalidien yhdistys OIY ry:n ja Pohjois-Suomen syöpäyhdistyksen vertaistukikoulutuksiin sekä Esteettömän tanssin ohjaajakoulutuksiin. Olen myös toiminut aktiivisesti monenlaisissa tehtävissä mm. Kynnys Ry:ssä ja OIY ry:ssä.

Vihreissä olen toiminut 12 vuotta lukuisissa eri luottamustehtävissä. Oulun kaupunginvaltuustossa olen vaikuttanut sekä varsinaisena että varajäsenenä. Tällä hetkellä toimin Oulun kaupungin tarkastuslautakunnan jäsenenä.

Sopisin hyvin haettavaan tehtävään sekä monipuolisen järjestötaustani että vankan poliittisen kokemukseni ansiosta.

Blogini: http://miiahirsikangas.blogspot.fi/?m=1

 

Nico Holmberg

Nico Holmberg(Keski-Suomen Vihreät, Jyväskylän Vihreät, Tehyläiset Vihreät)

Ammatti: potilaskuljettaja, koulutus: sosiaaliohjaaja, kasvatustieteen yo

Luottamustoimia: kaupunginvaltuutettu (1.6.2017alkaen), perusturvalautakunnan jäsen (31.5.2017 asti), aiemmin useita tehtäviä mm. puoluevaltuuskunnan jäsen, lautamies, JYYn hallituksen jäsen.

Keskeinen alani on sote, toisena koulutus ja sivistys, kolmantena puolustus. kaiken aikaa rinnalla kulkee luonto ja tasa-arvo´.

Sote-alan ammattilainen olen ollut vuodesta 1995, vihreissä mukana vuodesta 2000. Minussa puolue saa sote-perustyöntekijän tiedon, taidon ja tunteen, politiikan moniottelijan joka on päivystyspoliklikalla marinoitu ja kovaankin paineeseen ponnistettu.

lisää tietoa ja mm. videoita: https://www.facebook.com/IsoVihreaMies sekä https://www.youtube.com/channel/UCOMQp7BfSe6zJ5Uoo7WOnYg

 

Terhi Holmberg

(Kaakkois-Suomen Vihreät, Iitin Vihreät)

Mari Holopainen

(varjäseneksi, Kallion Seudun Vihreät)

Juha Huhtala

(Kaakkois-Suomen Vihreät)

 

Jan Huopainen

Jan Huopainen(Vihreät vaivaiset)

Olen 52 v. aktiivi uurastaja vammaispolitiikan saralla, jota kautta olen kiinnostunut erityisesti esteettömyyden edistämisestä, terveydenhuolto/kuntoutus- sekä koulutuspuolen toimivuudesta.
Olen Ex- (mainostoimisto) yrittäjä, siirryin työkyvyttömyyseläkkeelle v. 2009. Ammatiltani olen Visuaalinen Suunnittelija. Olen yritykseni ohessa opettanut digitaalista viestintää Hyvinkään kauppakoulussa.
Luonteenpiirteikseni katson iloisuuden, sosiaalisuuden sekä määrätietoisuuden. Perhe, suku ja ystävät ovat minulle tärkeitä.

Kuulun mm. Vihreisiin Vaivaisiin, jonka ehdokas olen. Tiedän pystyväni tuomaan valtuuskuntaan erilaisen näkemyksen mm. vammaisuudesta sekä esteettömyydestä ja sen tarpeellisuudesta päätöksentekoon ensisijaisesti rakentamiseen ja infrastruktuuria luotaessa.

Nykyiset luottamustoimeni:
- Invalidiliitto ry, hallituksen jäsen
- Validia Ammattiopisto, johtokunnan jäsen
- Invalidiliton esteettömyystyöryhmä, puheenjohtaja
- VamO (EU) hanke ohjaus- sekä osallisuusryhmä, jäsen

- Vihreät - De Gröna r.p. puoluevaltuuskunnan varajäsen
- Vihreät Vaivaiset ry, varapuheenjohtaja
- Itä-Helsingin Vihreät ry, jäsen
- Helsingin Invalidien Yhdistys ry (HIY), varapuheenjohtaja
- Boccia päävalmentaja, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta ry - VAU

 

Janette Huttunen

Janette Huttunen(Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto)

Olen 25-vuotias feministi, järjestöduunari ja viittä vaille valmis valtiotieteiden maisteri. Haen puoluevaltuuskuntaan Vihreiden nuorten esittämänä.

Olen toiminut puolueessa aktiivina vuodesta 2011 niin Turun paikallisyhdistysten hallituksissa, Vihreiden nuorten liittohallituksessa kuin puolueen työryhmissäkin. Olen kerännyt osaamista vihreästä politiikasta laajasti eri tasoilta ja vuodet puoluetoiminnan parissa ovat opettaneet neuvottelutaitoja, avointa vihreää ajattelua sekä kompromissien tärkeydestä.

Oma asiantuntemukseni politiikan saralta ovat erityisesti nuorten osallistumiseen, poliittisen osallistumisen muutokseen sekä moderniin feminismiin liittyvät kysymykset. Vihreillä on seuraavan kahden vuoden aikana mahdollisuus nousta myös eduskuntavaaleissa suurten puolueiden joukkoon. Nyt jos koskaan on tärkeää terävöittää viestiään ja pitää kiinni avoimuudesta sekä puolueen arvoista. On myös tärkeää muuttua maailman mukana. Kun tutkimukset osoittavat, että nuoret haluavat osallistua laajan yleispolitiikan sijaan yhden asian liikkeisiin, on puolueen tarkasteltava toimintaansa tästä näkökulmasta käsin. Kun uudenlaiset tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymykset nousevat tapetille, on tärkeää ottaa nämä uudet asiat agendalle ja pitää ääntä marginalisoitujen ihmisryhmien kanssa. Muun muassa tällaisten kysymysten kanssa haluan tehdä töitä.

Puoluekokouksessa nähdään! 

 

Teemu Häyrinen

Teemu Häyrinen

Lahden sekä Hämeen Vihreät ry:n ehdokas puoluehallitukseen.

Me suomalaiset elämme työttömyyden, yksinäisyyden ja päihdeongelmien kyllästämässä maassa. Liian monta kertaa olemme joutuneet näkemään, miten valtaisaa kärsimystä ihmisen särkyminen aiheuttaa. Nykymaailman raadollisuudessa luonnon ja ihmisen arvoa mitataan rahalla. Ihmisiä kohdellaan kuin tunteettomia koneita, joiden arvo on yhtä kuin niiden tuottavuus. Meidät lokeroidaan taustamme ja elämäntilanteemme perusteella enemmän ja vähemmän hyödyllisiin. Tämän kehityskulun haluan katkaista.

Suurimman puolueen aseman saavuttaminen vaatii, että teemme ymmärrettävää ja ratkaisukeskeistä työllisyyspolitiikkaa. Uskon, että pystyn tuomaan tähän työhön merkittävää lisäarvoa.

Päihdeongelmista kärsivät ihmiset ovat myös lähellä sydäntäni. On tärkeää, että kohtaamme heidät ulkopuolisten ja rikollisten sijasta apuamme tarvitsevina ihmisinä.

Olen 36-vuotias varavaltuutettu (2017-), teollisuudessa vakuuttavan työuran tehnyt duunari, energia- ja ympäristötekniikan korkeakouluopiskelija, ja luontoa kunnioittavan lähiruokatuotannon edistäjä. Vaikutan Hämeen (2016-) ja Lahden Vihreiden (2014-) sekä Lahden ruokaosuuskunnan hallituksissa.

www.teemuhayrinen.fi

 

 

Ville Hämäläinen

Ville Hämäläinen(Pirkanmaan Vihreät)

Toimin tällä hetkellä puoluevaltuuskunnan varajäsenenä, joskin varsinaisen jäseneni jättäydyttyä töiden johdosta sivuun olen päässyt osallistumaan kokouksiin jo nyt hyvin.

Ensi kauden tärkein tähtäin ovat eduskuntavaalit, joissa meillä on mahdollisuus päästä hallitusvastuuseen ja muuttaa Suomen suunta myös valtakunnan politiikassa. Innokkaana keskustelijana, kriittisenä ajattelijana ja hyvin erilaisten yhdistysten arjen tuntevana uskon, että olisin puoluevaltuuskunnassa hyvä edustaja Pirkanmaalle. Vuodet piirin puheenjohtajana ja tutustuminen puolueen aktiiveihin ympäri Suomen on ollut opettavaista.

Jos tulen valituksi, aion ensi kaudella olla aktiivisemmin mukana muun muassa valiokuntayöskentelyssä. Haluan puoluevaltuuskunnan jäsenenä myös olla kehittämässä ohjelmatyöstämme paremmin tämän päivän ja tulevien vaalien haasteisiin vastaavaa. Jotta olemme tämän kauden päätteeksi uskottava ja varteenotettava hallitusyhteistyökumppani, tarvitsemme ideologiaan perustuvaa ja vaihtoehtoja tarjoavaa politiikkaa. Tästä työstä suuri osa tehdään puoluevaltuuskunnassa.

Lisää luottamuspaikoistani ja näkemyksistäni politiikan saralla voit lukea osoitteesta villehamalainen.fi 

 

Minna Jaskari

Minna Jaskari(Uudenmaan Vihreät )

FM, puuseppä (AT), tuotekehittäjä (EAT), eläkeläinen; ympäristönsuojelun, kasvatustieteen, luovan toiminnan, kirjoittamisen ja käsityötaiteen opintoja.

-Varavaltuutettu
-Lohjan tarkastuslautakunnan jäsen
-Lohjanharjun Vihreät ry:n hallitus 2011-13, pj. 2012-13
-Lähidemokratiatyöryhmä 2013
-Uudenmaan Vihreät ry:n hallitus 2013-14

Vahvuuksiani ovat kulttuurialan, järjestötyön ja pienyrittäjyyden tuntemus sekä soten kokemusasiantuntijuus. Olen aktiivinen, monipuolinen ja motivoitunut, helposti lähestyttävä ja innostuva tiimipelaaja.

Sydäntäni lähellä ovat syrjäytymisen ehkäisy, köyhyyden torjunta ja yhdenvertaisuuden edistäminen. Keinoja näiden tavoitteiden saavuttamiseksi ovat mm. järkevä sote-uudistus, perustulo, itsensätyöllistämisen ja osa-aikatyön mahdollisuuksien parantaminen, kannustinloukkujen purkaminen, edulliset vuokra-asunnot, yhteisöllinen asuminen, kiertotalous, koulutuksen ja harrastamisen tasa-arvo. Köyhyyttä torjutaan myös huolehtimalla luonnon monimuotoisuudesta, ehkäisemällä ilmastonmuutosta ja kannustamalla ihmisiä arkisiin, ympäristöä säästäviin valintoihin.

www.facebook.com/MinnaSJaskari
http://kylapollosenmietteita.blogspot.fi

 

 

Juha Joki

Juha Joki(Pirkanmaan Vihreät)

Olen Pirkanmaan Vihreiden ehdokas puoluevaltuuskuntaan. Olen 41-vuotias, melko tuore Vihreiden jäsen, eikä minulla ole vielä pitkää listaa luottamustehtävistä puolueessa, mutta luottoa on riittänyt mm. eri taloyhtiöiden hallitus- ja puheenjohtajatehtäviin. Lisäksi olin perustamassa Urbaani Tampere ry:tä ja toimin nyt sen puheenjohtajana. Olin myös ehdolla taannoisissa kuntavaaleissa.

Minulla on kiinnostusta vaikuttaa Vihreiden politiikkaan erityisesti kaupunkisuunnittelun parissa. Urbaani Tampere ry:n ja Lisää kaupunkia Tampereelle -facebook-ryhmän kautta olen saanut Tampereella urbaania ääntä kuuluviin yhä paremmin, ja tätä työtä olisi kiinnostavaa laajentaa uudelle tasolle ja entisestään nostaa Vihreiden valtakunnallista profiilia aiheen parissa.

Toisena asiana uudet tavat hyödyntää tietotekniikkaa palvelusuunnittelussa, kuntademokratiassa, kiinteistöjen energiatehokkuudessa ja joukkoliikenteessä kiinnostavat.

Kolmantena haluaisin nostaa kuntien päätöksenteossa tietojärjestelmien suunnittelun, esteettömyyden ja hankinnan paremmin poliittisen päätöksenteon piiriin.

Olen erittäin motivoitunut osaltani nostamaan Vihreiden poliittista profiilia tulevina vuosina!

https://facebook.com/JokiJuha
http://juhajoki.fi
 

 

Killi Jokila

(Pirkanmaan Vihreät)

 

Sari Jokinen

Sari Jokinen(Hämeen Vihreät)

Olen 42-vuotias luokanopettaja, KM. Olen asiantunteva, aktiivinen, aurinkoinen ja yhteistyökykyinen. Olen harrastanut politiikkaa koko 2000-luvun. Perheeseeni kuuluu aviomies ja neljä kouluikäistä lasta.

Olen ollut Vihreiden ääniharava kaikissa vaaleissa, joihin olen osallistunut eli kuntavaaleissa Riihimäellä 2012 ja 2017 sekä eduskuntavaaleissa Hämeessä 2015. Tavoitteena on jatkaa tällä nousujohteisella uralla.

Tällä kaudella olen KV:n vpj. Olen aktiivisesti mukana Riihimäen ja Hämeen Vihreissä. Tulevalla kaudella olen KH:n vpj. 

Vihreiden puoluevaltuuskunnassa olen toiminut yhden kauden päässen tutustumaan mielenkiintoisiin ihmisiin puolueen johdossa ja puoluehallinnossa. Valtuuskunnan lisäksi olen kiinnostunut puoluehallituksen jäsenyydestä. Puoluevaltuuskunta on upea näköalapaikka puolueen toimintaan valtakunnallisesti. Koen oppineeni paljon asioita ja luoneeni hyviä kontakteja. Puoluehallitus tuntuu luontevalta jatkolta puoluevaltuuskunnalle joko nyt tai tulevaisuudessa.

Olen ollut mukana tekemässä pitkäjänteistä, tulevaisuuden uskoa herättävää Vihreää politiikkaa. Jatkan mielelläni puolueen luottamustoimissa edustaen aktiivisesti Hämeen Vihreitä.

 

Saila Joutsio

(Pirkanmaan Vihreät)

Nina Jyrkäs

(Oulun vaalipiirin vihreät)

Jouni Kaipainen

(Pirkanmaan Vihreät)

Hanna Kalanne

(Helsingin Vihreät Naiset)

Wilhelmiina Kallio

(Salon Seudun Vihreät)

Niina Karvinen

(Vihreät Yrittäjät)

 

Vera Kauppinen

Vera Kauppinen(Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto)

Olen 26-vuotias helsinkiläinen paluumuuttaja sekä ympäristömuutoksen ja -politiikan maisteriopiskelija. Valitsin Vihreät, koska ympäristön ja heikompien puolustaminen on minulle tärkeää. Ilmastonmuutoksen hillinnän tulisi olla politiikan päätavoite, jotta yhteiskunnat pysyvät vakaina eikä biodiversiteetti vähene. Tämän lisäksi se on mahdollisuus rakentaa oikeudenmukaisempi ja tasa-arvoisempi maailma, jossa on vähemmän köyhyyttä, sotia ja pakolaisuutta.

Olen toiminut aktiivisesti Vihreissä nuorissa, jotka esittävät minua puoluevaltuuskuntaan: kaksi vuotta ViNOn hallituksessa ja Joensuun vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtajana. Lisäksi minulle on kertynyt kokemusta luottamustoimissani varavaltuutettuna, rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsenenä, edustajistoryhmän puheenjohtajana sekä tiedekuntaneuvoston ja yliopistokollegion jäsenenä.

Toisin puoluevaltuuskuntaan osaamista erityisesti ympäristökysymyksissä. Haluan pitää huolta siitä, että Vihreiden arvoista pidetään kiinni vaikka kasvamme puolueena ja että teemme edistyksellistä sekä tieteeseen pohjautuvaa politiikkaa. Lähtisin kasvattamaan kannatustamme ottamalla paremmin huomioon myös nuorten jäsentemme toiveita ja ajatuksia Vihreiden politiikasta.

 

Miikka Keränen

Miika Keränen

Olen Miikka Keränen, 26-vuotias rovaniemeläinen kaupunginvaltuutettu ja tuleva kauppatieteiden maisteri. Olen avoimesti homoseksuaali kirkkovaltuutettu, leipuri-kondiittori ja oman elämäni stand-up -koomikko. Politiikasta kiinnostuneen lapsen sydän valitsi vihreät jo varhain, mutta aktiivisesti olen ollut puolueen toiminnassa vuodesta 2010. Viimeiset kaksi vuotta olen ollut puoluevaltuuskunnan jäsen ja nyt Vihreät nuoret ja opiskelijat esittää minua puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajaksi.

Olen oikea valinta, koska ottaisin tehtäväkseni tuoda puolueen päätöksentekoon ja kehittämiseen myös ne äänet, jotka nyt eivät vielä riittävästi kuulu. Minulla itselläni on kokemusta myös sellaisista politiikan osa-alueista, joissa vihreät eivät vielä loista: ammatillinen koulutus, Lappi, kirkko ja liiketoiminta. Puolueen kasvu tarvitsee ihmisiä erilaisilla osaamisella ja näkemyksillä.  

Varapuheenjohtajana pitäisin huolen, että valtuuskunnan toiminta olisi avointa ja kaikkia osallistavaa. Hyvässä valtuuskunnassa hyödynnetään sekä sen jäsenten että koko puolueen voimavarat ja mahdollisuudet - sen edestä haluan tehdä töitä. Puoluevaltuuskunnan tulee hyödyntää kaikki fokuksensa: tehokas ohjelmatyö, verkostoituminen ja alueellinen näkyvyys.

 

Silja Keränen

Silja Keränen(Vihreät Naiset, Oulun seudun vihreät naiset)

Vihreät Naiset (/ Oulun Seudun Vihreät Naiset) esittää minua jatkokaudelle puoluevaltuuskuntaan, ja olen siitä tosi kiitollinen.

Maaseutu- ja erävihreät sekä Kainuun vihreät olisivat vissiin myös iloisia valinnastani.

Olen kolmekymppinen ympäristötekniikan diplomi-insinööri Kajaanista. Kuntavaalien ylivoimainen ääniharava Kainuussa. Siis Kainuussa – ääniharava on nuori vihreä nainen! Olen maailmaa nähnyt kainuulainen.

Oulun, Kuopion, Singaporen ja Helsingin kautta kotiseudulle palannut maailmanparantaja. Nyt yhden ja parin kuukauden päästä toivottavasti kahden lapsen äiti.

Nykyiset luottamustoimeni, joiden toivon myös jatkuvan:
-Kajaanin kaupunginvaltuuston ja –hallituksen jäsen
-Kainuun maakuntavaltuutettu (ainoa vihreä sellainen – vielä yhden kokouksen ajan)
-Vinan edustaja puoluevaltuuskunnassa
-Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtaja

Olen politiikassa mukana tehdäkseni töitä sen eteen, että tulevatkin sukupolvet voivat elää tällä maapallolla. Aikaa & energiaa on kulunut, onneksi ei turhaan: Vihreiden energiastrategia, aloite maataloustukien muutoksesta ekosysteemipalveluihin sekä Ärjän saaren kohtalo… Vihreän politiikan tekeminen on yksinkertaisesti äärettömän mielekästä.

 

Satu Kemppainen

Satu Kemppainen(Helsingin Vihreät Naiset, Kallion Seudun Vihreät)

Olen Satu Kemppainen ja haen Vihreiden puoluevaltuuskuntaan Hennan ja Vinan jäsenenä. Olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja ammatiltani kuvajournalisti. Toimin Helsingin Vihreiden naisten hallituksessa viestintätiimissä. Työkseni toimin tällä hetkellä valokuvaajana Sanomalla. Olin 2017 kuntavaaliehdokkaana Helsingissä ja sain hyvän tuloksen, 309 ääntä.

Olen erikoistunut tasa-arvopolitiikkaan, ja olen opiskellut yliopistossa sukupuolen tutkimusta ja tehnyt graduni aiheesta. Olen vannoutunut feministi ja uskon vakaasti, että yhteiskunnissa, missä sukupuolten tasa-arvo on edennyt pisimmälle elää onnellisimmat kansalaiset.

Olen erikoistunut myös yksin- ja pienyrittäjien aseman parantamiseen, sillä olen toiminut vuosia yksinyrittäjänä. Koen, että Vihreiden tulisi aktiivisemmin parantaa ko. ryhmän asemaa ja oikeuksia, sillä tällä kasvavalla joukolla ei ole yhteiskunnassamme etujärjestöä, joka aktiivisesti ajaisi heidän oikeuksiin. Yksin- ja pienyrittäjillä ei ole kunnollista sosiaaliturvaa ja monet elävät jopa köyhyysrajalla. Perustulo olisi yksi ratkaisu tähän ongelmaan.

www.facebook.com/kemppainensatu

 

Mikko Kiesiläinen

Mikko Kiesiläinen(Vihreät Yrittäjät)

Olen helsinkiläinen varavaltuutettu ja työskentelen HYY Yhtymän liiketoimintajohtajana. Valmistuin London School of Economicsista vuonna 2011, minkä jälkeen olen työskennellyt mm. konsultointi- ja rahoitusalan yrityksissä.

Minulle tärkeitä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, ihmisistä välittäminen, tasa-arvo sekä ympäristön ja talouden kestävä kehitys. Haluan tehdä tutkimustietoon perustuvaa ja luontoa kunnioittavaa politiikkaa.

Vihreissä olen osallistunut aktiivisesti talous- ja elinkeinopoliittiseen keskusteluun ja olen ollut vihreiden talous- ja työllisyystyöryhmän jäsen. Antero Vartian kanssa olemme työskennelleet Suomen apteekkijärjestelmän uudistamiseksi.

Kipinä politiikkaan syttyi jo lapsena Yhdysvalloissa ja Bosniassa asuessani. Talousliberaali suurvalta sekä kommunismista ja sodasta toipuva valtio tekivät valtavan vaikutuksen ja ajoivat opiskelemaan politiikkaa ja taloutta. Toimivien ratkaisujen luomisessa on tärkeää ymmärtää talouden mekanismeja, mutta politiikkaan heittäydyn myös sydämelläni.

 

Nadja Kiiskinen

(Viite - Tieteen ja teknologian vihreät)

Olen Nadja Kiiskinen, 34-vuotias kemian DI ja opettaja, alun perin Forssan seudulta ja nykyään Helsingistä.

Olen ehdolla jatkamaan Tieteen ja teknologian vihreiden (Viitteen) edustajana puoluevaltuuskunnassa. Olen toiminut Viitteen edustajana valtuuskunnassa ensin yhden kauden aktiivisena varajäsenenä ja nyt loppuvan kauden varsinaisena jäsenenä.

Identiteetiltäni olen jonkinlainen humanisti-insinööri; tällä kaudella olen ollut mukana valtun sisäisessä sote-valiokunnassa ja poliittisessa keskustelussakin puhun usein köyhien, kipeiden ja heikompiosaisten puolesta. Pyrin tuomaan poliittiseen keskusteluun niiden ääntä, jotka eivät itse pysty etujaan valvomaan. Toisaalta pyrin edistämään tutkittuun tietoon perustuvia poliittisia ratkaisuja.

Viitteen ja valtuuskunnan ulkopuolella olen vaikuttanut Vihreiden turvallisuuspoliittisessa työryhmässä ja aiemmin koulutuspoliittisessa työryhmässä. Tavoitteenani on humaaneihin arvoihin perustuva faktapohjainen politiikka konkreettisin toimenpide-esityksin. Haluaisin jatkaa tätä työtä puoluevaltuuskunnassa vielä yhden kauden.

 

Timo Kilpiäinen

Timo Kilpeläinen(Uudenmaan vihreät, Espoon vihreät)

Tervehdys.

Olen Timo Kilpiäinen, 36-vuotias hoitovapaalla oleva luokanopettaja Espoon Matinkylästä. Olen Espoon Vihreiden hallituksessa ja aloitan kesällä luottamustehtävän Omnia koulutusyhtymän hallituksen jäsenenä.

Olen työssäni ja opiskellessa toiminut useissa erilaisissa koulutuspolitiikan ja pedagogisen kehittämisen ryhmissä ja piloteissa.
Haluan olla mukana vastaamassa tulevaisuuden haasteisiin maailmassa, joka muuttuu nopeammin kuin koskaan.

Vasemmisto-oikeisto politiikan muutos
Meidän tulee yhä paremmin saada ihmisille esille, että maailma ei enää toimi tällä akselilla: esim. ilmastonmuutos, robotisaatio tai perustulo eivät ole sovitettavissa tähän.

Tietoyhteiskunnan ja kehittyvän teknologian aiheuttama murros.
Meidän tulee saada Suomeen oma avaruushallinto, tiede- ja teknologiaministeriö. Opetusministerin tehtävät tulee jakaa korkeakoulutuksen ja perusopetuksen osalta. Tekoäly tulee ottaa osaksi yhteiskunnan perusrakenteita.

Avoin, globaali ja inhimillinen politiikka
Haluan ajaa Vihreiden kanssa yhä avoimempaa ja suorempaa politiikkaa. Hyvänä esimerkkinä kotikaupunkini Espoon päätös tehdä Omnia-osakeyhtiöstä julkisuuslain alainen.

 

Aaro Kiuru

(Kaarinan Vihreät)

Mari Kivijärvi

 

MAri Kivijärvi(Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto)

Olen Mari Kivijärvi, Vihreiden nuorten ehdokas puoluevaltuuskuntaan, 27-vuotias TE-toimiston asiantuntija, improvisaatioteatterilainen ja vihreämmän arjen puolestapuhuja.

Toimin Jyvioni – Jyväskylän vihreät nuoret ja opiskelijat ry:n puheenjohtajana, Keski-Suomen Vihreiden piirihallituksen jäsenenä ja Nuori Vihreä Vaikuttaja -kurssin ohjausryhmän puheenjohtajana 2016–2017.

Hyvän poliittisen päätöksenteon tulisi olla kuin improvisaatioteatteria, joka perustuu tekijöidensä väliseen kuunteluun, vuorovaikutukseen, reagointiin ja rohkeuteen. Tätä ennakkoluulottomuutta haluan tuoda myös puoluevaltuuskuntaan.

Elämme puolueena kaikkien aikojen nostetta, ja nyt pääsemme tekemään visiotamme todellisuudeksi. Samalla täytyy katsoa myös tulevaisuuteen ja tarkastella ennakkoluulottomasti uusia mahdollisuuksia. Haluan säilyttää ympäristönsuojelun, kestävän kehityksen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden politiikkamme keskiössä. Sote- ja maakuntauudistuksen ohella keskustelussa tulee olemaan isojen virtausten sopeuttaminen käytännön politiikkaan, kohtuutalous, ratkaisut ilmastonmuutokseen ja Suomen rooli globaalissa vastuunkannossa. Vihreiden tulee pysyä valppaina politiikan estradilla, kuunnella äänestäjiä ja muita toimijoita ja reagoida rohkeasti.

 

Anna Koppanen

Anna Koppanen(Etelä-Helsingin Vihreät)

Olen toiminut tämän kauden puoluevaltuuskunnan varajäsenenä. Tulevalla kaudella haluaisin ottaa lisää vastuuta valtuuskuntatyöskentelystä. Haluaisin puheenjohtaa valiokuntaa, jos sellaisiin järjestäydytään ja kehittää valiokunnan ja puolueen työryhmien välistä työskentelyä.

Haluan valtuuskuntaan muovaamaan käsitystä vihreästä hyvinvointivaltiosta, joka toimii pitkäjänteisen kestävästi niin ympäristön kuin ihmistenkin suhteen. Minulle tärkeää on tulevalla valtuuskuntakaudella linjata entistä enemmän rahasta. Hyvinvointivaltion perusta on uhattuna nykyisten koulutus-, sosiaali- ja terveyspoliittisten leikkausten ja uudistusten myötä. Haluan olla toteuttamassa vihreää veropoliittista visioita hyvinvointivaltion perustan turvaamiseksi.

Arvoiltani olen punavihreä feministi. Käytännössä olen terävä ja tunnollinen politiikkanörtti ja ilmastoaktivisti.

Kuluvan valtuustokauden toimin Helsingin seudun ympäristöpalveluiden hallituksen varajäsenenä. Olen toiminut Vihreiden nuorten, Helsingin vihreiden nuorten ja vihreiden ulkopuolella ympäristöjärjestö Maan ystävien hallituksissa. Olen ollut mukana ohjelmatyössä mm. vihreiden ilmasto- ja energiapoliittisessa työryhmässä.

 

Katja Koskinen

KAtja Koskinen(Uudenmaan Vihreät, Espoon Vihreät)

Olen Katja Koskinen, 47-vuotias espoolainen kätilö ja terveystieteiden maisteri. Työskentelen ylihoitajana erikoissairaanhoidossa. Olen ehdolla vihreiden puoluevaltuuston jäseneksi Uudenmaan vihreiden ja Espoon vihreiden esittämänä.

Olen ollut vihreiden jäsenenä noin vuoden ja lähtenyt aktiivisesti mukaan toimintaan: olen Suur-Leppävaaran vihreiden hallituksen jäsen ja olin ehdolla kuntavaaleissa. Vaaleista poiki paikka Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa.

Lähdin mukaan vihreisiin, koska minulle tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen ovat tärkeitä. Tämän päivän Suomessa nämä arvot ovat uhattuina. En voi seurata hiljaa sivusta, vaan haluan tehdä jotain konkreettista tilanteen parantamiseksi. Vihreät on minulle väylä tähän työhön.

Puolueelle minulla on tarjota terveydenhuollon asiantuntemusta. Sote-uudistuksen edetessä sille on varmasti käyttöä. Tärkeitä asioita uudistuksen läpiviennissä ovat mm.:
- ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen tukeen tulee panostaa
- erityisesti pitkäaikaissairaiden hoitokokonaisuuksista tulee huolehtia
- asiakkaiden vaikutusmahdollisuuksia sote-palveluiden kehittämiseen tulee lisätä
- säästöjä voidaan saada byrokratiaa purkamalla ja toimintatapoja uudistamalla

 

Tekla Kosonen

Tekla Kosonen(Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto)

Hei kaikki rakkaat vihreät!

Olen 18-vuotias tämän kevään ylioppilas, helsinkiläinen maailmanparantaja ja vihreiden jäsen siitä asti, kun olen saanut, eli täytettyäni 15 kesällä 2013. Vihreää kokemusta olen kerryttänyt varsinkin Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton toiminnassa. Olen toiminut vuodet 2014 ja 2015  Helsingin vihreiden nuorten hallituksessa, vuoden 2016 liiton hallituksessa ja ollut järjestön strategiatyöryhmän jäsen vuonna 2015. Olin myös tänä keväänä ehdolla kuntavaaleissa. Lisäksi olen ollut aktiivinen Suomen lukiolaisten liitossa, toimien mm. vuoden 2016 Helsingin piirin hallituksessa.

Tällä hetkellä olen ViNO:n edustajana Allianssin yhdenvertaisuustyöryhmässä, jonka kautta olen saanut perehtyä monenlaisiin yhdenvertaisuuskysymyksiin, hyödyntää osaamistani kaikenlaisen syrjimättömyyden edistämisessä  ja tukea Allianssia sen yhdenvertaisuustyössä.

Yhdenvertaisuus onkin koulutuksen ohella yksi vahvimmista osaamisalueistani politiikassa. Näiden lisäksi olen erityisen kiinnostunut paremmasta demokratiasta. Haluan olla tuomassa vahvasti puolueen hyödyksi osaamiseni, kokemukseni ja asenteeni. Olen väsymätön iltatyöryhmävääntäjä, kärsivällinen kuuntelija ja valmis avaamaan suuni kun sitä tarvitaan.

Nähdään!

 

Sakari Kouti

Sakari Kouti(Vihreät Yrittäjät)

Olen tietotekniikan diplomi-insinööri ja yksi IT-koulutusyhtiö Sovelton perustajista. Sen hallituksessa toimin 2002–2014. Sivutyönä on urheiluvalokuvaus eri lehdille.

Toimin Vihreät Yrittäjät ry:n hallituksessa. Olen pitkäaikainen partiojohtaja ja nykyisin Suomen Partiolaiset ry:n kilpailuvastaava. Suomen Luonnonvalokuvaajissa olen toiminut ja lukioaikana voitin kitaranvarressa hopeaa rokin SM-kisoissa. Olen valtaosaltaan kirjoittanut Suomen historian ainoan IT-kirjan Amerikan markkinoille, joka kirja oli alansa parhaiten myyvä Amazon-kirjakaupassa. Olen myös aiemmin kirjoittanut lehtijuttuja suomalaiseen ja amerikkalaiseen IT-lehteen. Lisäksi olen tehnyt LayMAP-nimisen iPhone-sovelluksen Applen sovelluskauppaan.

Mielenkiintoni kohteita ovat varsinkin talous- ja elinkeinoasiat ja tunnustan, että vähemmän esimerkiksi kehitysyhteistyö ja eläintensuojelu. Tosin uskoisin olevani luonnontuntemuksessa puoluevaltuuskunnan kärkikymmenikössä. Miellän itseni oikeistolaiseksi vihreäksi, joskin kannatan perustuloa ja vastustan hallintarekisteriä. Minulla on kolme lasta ja iäkkäät vanhemmat, joten lapsi- ja koulutusasiat sekä vanhusten palvelut ja pärjääminen kiinnostavat myös.

 

Johanna Kujabi

(Helsingin Vihreät Naiset)

 

Suvi Kukkonen

Suvi Kukkonen(Etelä-Helsingin Vihreät)

Arvoisa puoluekokousväki,
Etelä-Helsingin Vihreät esittää minua puoluevaltuuskuntaan. Olen Suvi Kukkonen, 34-vuotias vihreä toimija FM, työkseni teen viestintää tiedottajana Kansalliskirjaston verkkopalveluissa. Olen myös tuore äiti.

Olen nyt toista vuotta Helsingin Vihreiden hallituksessa, viime vuonna puheenjohdin Etelä-Helsingin Vihreitä. Kokemusta minulle on kertynyt jäsenyhdistyksen arjesta, piiriyhdistyksen kokousviidakosta sekä viestinnästä näiden eri tasojen välillä. Olin myös tänä vuonna mukana kuntavaalien jälkeisissä luottamuspaikkaneuvotteluissa ja vaaliohjelman kirjoittamisessa. Järjestö- ja hallituskokemusta minulla on myös Vihreiden ulkopuolelta, esimerkiksi Dodo ry:stä.

Oma asiantuntemukseni liittyy kokeilukulttuuriin, digitalisaatioon ja kaupunkikulttuuriin. Uskon älykkään yhteiskuntasuunnittelun mahdollisuuksiin parantaa asukkaiden arkea, lisätä demokratiaa, hillitä ilmastonmuutosta energiatehokkuudella ja edistää itseohjautuvaa yhteisöllisyyttä. Muita minulle tärkeitä teemoja ovat kaikille yhtäläisen peruskoulun tulevaisuus, korkeakoulutuksen tason turvaaminen sekä metsien- ja vesistöjensuojelu.

Toivon että puoluekokous puoltaa minua puoluevaltuuskuntaan, olen valmis panostamaan siellä työskentelyyn paljon.

 

Liisa Kuparinen

Liisa Kuparinen(Vihreät Yrittäjät, Keski-Suomen Vihreät, Jyväskylän Vihreät, Armon Vihreät)

Liisa Kuparinen
(Keski-Suomen vihreät, Vihreät yrittäjät, Armon vihreät, Keski-Suomen vihreät naiset)

Olen 34-vuotias jyväskyläläinen kauppatieteiden tohtori tietojärjestelmätieteestä, ekonomi, käyttäjäkokemuksen suunnittelija ja tutkija sekä käytettävyysasiantuntija. IT-alan yrittäjänä toimin 12:tta vuotta, nyt sivutoimisesti.

Olen toiminut päättyvällä kaudella puoluevaltuuskunnan varajäsenenä. Lisäksi olen vihreiden eläinpoliittisen työryhmän jäsen. Jyväskylän ainoa vihreä kirkkovaltuutettu olen ollut vuodesta 2015 lähtien ja tämän kevään vaaleissa tulin valituksi myös kaupunginvaltuustoon. Toissa keväänä keräsin vihreille kelpo äänimäärän eduskuntavaaleissa. Keski-Suomen vihreiden naisten hallituksessa olen toiminut vuodesta 2015 alkaen.

Olen laajasti perehtynyt, vihreään politiikkaan sitoutunut, harkitseva ja rakentavaan vuorovaikutukseen pyrkivä tutkittuun tietoon tukeutuva toimija. Minulle erityisen tärkeitä teemoja ovat sosiaalinen oikeudenmukaisuus, hyvinvoinnin tukeminen, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, oikeudenmukainen ja mahdollistava elinkeinopolitiikka sekä eläinten ja ympäristön hyvä. Puoluevaltuuskunnassa haluan myös edelleen huolehtia siitä, että vihreät ei ole vain kaupunkien, vaan koko Suomen puolue.

www.liisakuparinen.fi

 

Katri Kuusikallio

KAtri Kuusikallio(Armon Vihreät)

Armon Vihreät vuodesta 2012
Seurakuntapastori
Armon Vihreiden hallituksen jäsen 2016-
Järvenpään kaupunginvaltuusto 2017-
Järvenpään Vihreiden varapuheenjohtaja 2016-

49-vuotias, aiemmilta ammateilta vaatetusteknikko ja lähetystyöntekijä (koulutus- ja hanketyötä ja tiedotusta) Tansaniassa pääaine sosiaalietiikka

Opintovapaalla 15.8.2017 saakka: täydentäviä opintoja organisaatioista ja niiden kehittymisestä ja kehitysmaatiedettä, sitten paluu srk-pastoriksi

Työala yhteiskuntatyö: kirkon ja yhteiskunnallisten kysymysten rajapinnoilla, mm työpaikkapappina + aikuistyö ja vapaaehtoiset

Suomen Ekumeenisen Neuvoston yhdenvertaisuusjaoston jäsen 2017-2019

Julkaisut: Naisvoimaa Tansaniasta (2016), Hyväksikäytetyt- selviytyjät kertovat (2012)

Tavoitteet ja periaatteet: Eriarvoisuuden vähentäminen kautta linjan, erityisesti nykyään taloudellisesti,

köyhyys globaalisti, hyvä hallinto ja vuorovaikutus, eettiset kysymykset, uskonnonvapaus

 

Merja Kähkönen

MErja Kähkönen(Vihreät Naiset, Helsingin Vihreät Naiset)

Haen jatkokaudelle puoluevaltuuskuntaan Vihreiden Naisten edustajana. Olen Vihreiden Naisten varapuheenjohtaja ja työskentelen eduskuntaryhmän pj:n Krista Mikkosen avustajana. Koko yhdeksän vuoden puoluejäsenyyteni ajan olen ollut aktiivisesti mukana Vihreissä kaikilla tasoilla.

Olen toiminut niin Suomen kuin Euroopan vihreiden nuorten hallituksessa, puheenjohtanut ViNOn Eurooppa-poliittisen ohjelman työryhmää ja Helsingin Vihreitä Naisia sekä toiminut Helsingin tasa-arvotoimikunnassa.

Viimeisen kahden vuoden ajan olen käyttänyt Vihreiden Naisten ääntä valtuuskunnassa aktiivisesti. Olen pitänyt puheenvuoroja, pyytänyt jäsenistöltä kommentteja, tehnyt muutosesityksiä ja osallistunut iltatyöryhmiin. Haluan jatkossakin tuoda Vihreiden kannanmuodostukseen feminististä analyysiä.

Minulle vihreä feminismi ei ole vain palkkaeron kuromista umpeen ja 6+6+6-mallia, vaan analyysiä siitä, kenellä on valtaa ja kuka siitä hyötyy. Valtasuhteiden analyysiä voimme tehdä kaikkien politiikanalojen suhteen.

Haluan, että feministinen näkökulma on mukana kaikessa vihreässä politiikassa. Haluan, että Vihreät on Suomen feministisin puolue ja itsestään selvä poliittinen koti kaikille feministeille. Näiden puolesta haluan jatkaa työtä valtuuskunnassa.

 

Rami Käkönen

Rami Käkönen(Vakka-Suomen vihreät)

Olen Vakka-Suomen Vihreät ry:n ehdokkaana puoluevaltuuskuntaan. Olen ollut politiikassa mukana vasta vajaan vuoden, joten poliittiselta iältäni olen vasta pienokainen. Olen kuitenkin ottanut tavoitteeksi varttua nopeasti ja toimin tällä hetkellä paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajana ja Maskun vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana. Lisäksi olen kotikuntani sopimuspalokunnan yksikönjohtaja sekä palokuntayhdistyksen hallituksen jäsen.

Työurallani olen toiminut monenlaisissa tehtävissä, mutta pääasiallisesti viestinnän ja markkinoinnin suunnittelussa. Nykyisin toimin yrittäjänä kahdessa perheyrityksessä, joista toinen auttaa luonnontieteellisten innovaatioiden kaupallistamisessa ja toinen kehittää ratkaisua Itämeren ravinnekuorman keventämiseen kiertotalouden ja uusiutuvan energiatuotannon kautta. Tavoitteeni ja periaatteeni politiikassa ovat oikeastaan samat kuin elämässä muutenkin; kyseenalaistaa totuttuja tapoja, omaksua jatkuvasti uutta ja tehdä joka päivä jotain, mikä tekee maailmasta pikkuisen paremman.

Olen luonteeltani ratkaisukeskeinen ja tavoitehakuinen, sillä strategiat ja suunnitelmat ovat hyödyllisiä vasta, kun niistä tulee tekoja. Uskon, että jokainen eilinen on oppitunti ja huominen mahdollisuus.

 

Katja Käppi

Katja Käppi(Helsingin Vihreät Naiset, Kallion Seudun Vihreät. Vihreät Naiset [esittää varajäseneksi])

Olen Katja Käppi, Vihreä aktiivi jo useamman vuoden ajalta. Olen toiminut Helsingin Vihreiden hallituksessa ja useassa roolissa Kallion seudun Vihreiden hallituksessa – tällä hetkellä olen varapuheenjohtaja. Toimin myös Helsingin Vihreiden naisten hallituksessa. Kuntavaaliehdokkuuteni toi minulle luottamustoimen Akseli Gallen-Kallela säätiön hallitukseen.

Haen Vihreiden naisten tukea ehdokkuudelleni puoluevaltuustoon. Koen, että minulla on laaja yhdistysosaaminen ja selkeä seuraava taso olisi puoluevaltuuston varsinainen tai varajäsenyys.

Olen taidehistorioitsija (FM) sekä olen suorittanut arkisto- ja tiedonhallinta-alan maisteriopintoja. Työelämässä olen työskennellyt muistiorganisaatioissa, vapaana tutkijana, kirjoittajana ja tällä hetkellä toimin asianhallintasuunnittelijana valtiolla.

Minulle tärkeää on tasa-arvo ja läpinäkyvyys. Päätöksenteon tulee olla kansantajuista ja turhaa byrokratiaa tulee välttää. Uskon, että näitä asioita pystyn tuomaan panoksellani Vihreään politiikkaan. Myös puolueen sisäinen viestintä yhdessä päätöksenteon kanssa on saatava avoimemmaksi.

Minusta löytyy tarkemmin tietoja osoitteesta www.katjakappi.fi

 

Kati Laine

(Turun seudun Vihreät)

Ari Lainevuo

(Itä-Helsingin Vihreät)

 

Hanna-Leena Laitinen

Hanna-Leena LaitinenOlen ehdolla puoluevaltuuskuntaan Vantaan Vihreiden esittämänä.

Olen 32-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri ja olen opiskellut myös liiketaloutta. Työurani aikana olen toiminut vaativissa tehtävissä asiantuntijana ja sosiaalityöntekijänä. Tällä hetkellä työskentelen Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystyksessä. Aiemmin olen työskennellyt mm. aikuisten, lasten, rikoksilla oireilevien nuorten, vanhusten sekä pakolaisten- ja maahanmuuttajien parissa.

Olin ehdolla kuntavaaleissa tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja innostukseni poliittiseen toimintaan syttyi. Hyvinvoinnin ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden lisääminen sekä tutkittuun tietoon perustuva ja eettinen päätöksenteko ovat minulle tärkeitä asioita. Luonto on henkireikäni ja haluan sen säilyvän tulevillekin sukupolville.

Minua on kuvattu empaattiseksi mutta jämäkäksi sekä luotettavaksi asioiden hoitajaksi. Tasa-arvo ja läpinäkyvyys ovat toimintaani ohjaavia arvoja. Innostun haasteista ja pyrin aina laajentamaan osaamistani. Asun yhdessä puolison ja kolmen sisäkissan kanssa. Harrastan ulkoilua ja retkeily sekä kalastus ovat lähellä sydäntäni. Haluan olla mukana tekemässä yhteiskunnastamme kaikille paremman ja antaa oman panokseni ja asiantuntemukseni Vihreiden arvojen hyväksi.

(Uudenmaan Vihreät, Vantaan Vihreät)

 

Petra Laitinen

Petra Laitinen(Kaakkois-Suomen Vihreät, Mikkelin Seudun Vihreät)

Haen Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsenyyttä Kaakkois-Suomen Vihreiden ehdokkaana. Olen 37-vuotias viiden lapsen äiti ja koulutukseltani farmaseutti. Olen Kangasniemen kunnanvaltuutettu ja tulin valituksi valtuustoon myös jatkokaudelle, ollen kunnan ääniharava kevään kuntavaaleissa. Viime kaudella istuin myös perusturvalautakunnassa, jossa sain muun muassa seurata Etelä-Savon sosiaali -ja terveyspalveluiden kuntayhtymän perustamista. Uskon, että koulutukseni, työkokemukseni ja hoitamani luottamustehtävät antavat hyvän pohjan toimia myös Vihreiden valtuuskunnan jäsenenä.

Itselleni tärkeitä arvoja ovat puhdas luonto, tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja yhteisöllisyys. Vapaa-ajallani harrastan liikuntaa eri muodoissa kuntosaliharjoittelusta lenkkeilyyn ja lasten kanssa pelailuun.

www.petralaitinen.fi

www.facebook.com/laitinenpetra

 

Taina Lappalainen

Taina Lappalainen(Kaakkois-Suomen Vihreät, Haminan seudun Vihreät)

Olen 54 vuotias eläkkeellä oleva Kemian Diplomi-insinööri. Syventymiskohteeni on polymeeriteknologia. Työurani aikana olen ollut töissä kemianteollisuudessa, monenlaisissa tehtävissä kuten tutkimuksessa, tuotekehityksessä, teknisessä markkinoinnissa sekä operatiivisissa tehtävissä. Kaikissa näissä tavoitteena oli saavuttaa ympäristöystävällisemmät tuotteet ja prosessit.

Haminan seudun Vihreissä olen ollut hallituksen jäsen marraskuusta 2015. Kirkkovaltuuston varajäsenenä vuodesta 2015 ja nyt alkavassa kunnanvaltuustossa 2017 olen varavaltuutettuna.

Olen myös naimissa ja minulla on kolme aikuista lasta 18, 18 ja 19 vuotiaat. Lasten kasvaessa on vastaan tullut monenmoista kysymystä ympäristöstä. Tärkein huolenaihe on ilmastonmuutos.

Nuorten kasvaessa toivoa tulevaisuuteen on koko ajan luonut Suomen vankka koulutusjärjestelmä. Vaikka kuinka köyhästä perheestä olet lähtöisin, on sinulla mahdollisuus kouluttautua, vaikka minkälaiseen työhön. Tämä toivoa luova järjestelmä on pidettävä Suomessa elävänä ja toimivana.

Jos opiskelupaikkaa tai työtä ei heti löydykään on nuorilla vaarana yhteiskunnasta syrjäytyminen. Yhä tiukkenevat säännökset opintuissa edesauttavat tätä syrjäytymistä. Nämä teemat vihreiden politiikassa ovat minulle erityisen tärkeitä.

 

Jaana Lehtilä

Jaana Lehtilä(Kaakkois-Suomen Vihreät, Vihreät Naiset, Iitin Vihreät)

järjestelmäpäällikkö, valtiotieteiden lisensiaatti

Poliittiset meriitit ovat: Kouvolan Vihreiden pj 2013-2015 ja tal.hoit. 2016-2017, Iitin Vihreiden perustaja ja tal.hoit. 2013-2017,  Kaakkois-Suomen Vihreiden varapj 2013-2014, pj 2015-4/2016 ja hallituksen jäsen 4/2016-2017 sekä veropoliittinen työryhmä viime eduskuntavaalien alla. Olen mukana muissakin järjestötehtävissä, mm. työllistämistoimia ja leipäjonoja pitävässä Kouvolan korttelikodit ry:ssä ja eläinsuojelujärjestössä sekä musiikkiyhdistyksessä.

Valmistuin 1996 Turun yliopistosta taloustieteestä lisensiaatiksi. Valtion leivissä olen ollut jo vuodesta 1996 lähinnä esimiestehtävissä aluksi Helsingissä ja 2012 lähtien Kouvolassa. Nyt olen työsopimussuhteinen järjestelmäpäällikkö Verohallinnon tietopalvelussa.

Minun sydäntäni lähellä ovat luontoarvot mm. eläinsuojelutyö. Olen myös kiinnostunut yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämisestä sekä sosiaalisen eriarvoisuuden vähentämisestä. Myös kulttuurin alan toimintaedellytysten vaaliminen on minulle tärkeä arvo esim. luovan alan työmarkkinat. Itsestään selvyytenä ovat talousasiat, kuten verotus, yrittäjyys, globalisoituminen, työttömyys ja sosiaaliturva.

 

Johanna Leppäsilta

Johanna Leppäsilta(Pöytyän Vihreät)

Olen Johanna Leppäsilta, 41 vuotta, Pöytyän Riihikoskelta, Pöytyän Vihreiden pj, Varsinais-Suomen piirihallituksen jäsen, Maaseutu- ja erävihreä ja kunnanvaltuutettu.

Olen toiminut puoluevaltuuskunnan päättyvällä kaudella Riitta Koskimiehen varajäsenenä.

Tuon valtuustoon luonnonsuojelu- ja eläintensuojelunäkemystä, maaseudun ääntä ja

15 vuoden kokemuksen yritysmaailmasta. Olen tehnyt töitä pk-yritysten parissa koko työurani ajan.
Elämääni rikastuttaa eläinten lisäksi kolme tytärtä ja aktiivinen luonnonsuojelun yhdistysporukka.

Olen sitoutunut valtuuskuntatyöskentelyyn ja valmis siirtymään jäseneksi.
Tahdon edelleen edistää Vihreiden asemaa ihmisläheisenä puolueena ja

vahvistaa tapaa viestiä ja keskustella politiikasta ymmärrettävällä tavalla.
Vihreät on koko maan puolue, jatketaan hyvää alkanutta kasvun taivalta!

 

Kristiina Liinaharja

(varajäseneksi, Hämeen Vihreät)

 

Tommi Liinalampi

Tomi Liinalampi(Jyväskylän Vihreät / Keski-Suomen Vihreät)

Olen 33-vuotias poliitikko ja kuntavaikuttaja.  Koulutustaustaltani olen filosofian ja yhteiskuntatieteiden maisteri sekä valtio-opin tohtorikoulutettava. Työskentelen parhaillaan työ- ja elinkeinotoimistossa asiantuntijan tehtävissä. Vapaa-aikanani nautin hyvästä ruuasta, musiikista ja ystävieni seurasta.

Vihreiden jäsen olen ollut kahdeksan vuotta. Vuoden 2012 kuntavaaleissa tulin valituksi Jyväskylän kaupungin varavaltuutetuksi, minkä jälkeen olen toiminut aktiivisesti kunnallisessa päätöksenteossa. Päättyneellä valtuustokaudella istuin niin perusturvalautakunnassa kuin terveydenhuolto- ja työllisyysjaostoissakin.

Viimeiset kaksi vuotta olen toiminut Vihreiden puoluehallituksen varajäsenenä. Paikallisjärjestötasolla minulla on kokemusta nuorisojärjestön, kunnallisjärjestön ja piirijärjestön hallituksista. Viime vuonna toimin Jyväskylän Vihreiden puheenjohtajana ja olin laittamassa aluille vaalivoittoon johtanutta kuntavaalikampanjaa.

Poliittiselta näkökannaltani olen liberaali. Uskon samanaikaisesti pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon ja kestävään markkinatalouteen. Tarvitsemme kiperästi uudistuksia, jotta voimme säilyttää nykyiset palvelumme, vähentää osattomuutta ja selvitä ilmastonmuutoksen aiheuttamasta uhasta.

 

Tuomo Liljenbäck 

Tuomo LiljenbäckTurku, 36 vuotta

Haluan olla mukana nostamassa vihreitä yhä suurempia kannatuslukemia. Uskon, että meillä on vielä paljon piilevää potentiaalia. Haluan jatkaa puolueen kehittämistä ihmisläheisenä, helposti lähestyttävänä ja ymmärrettävänä, mutta silti faktoihin ja tutkittuun tietoon pohjaavaa politiikkaa tekevänä, rationaalisena ja loogisena toimijana. Keskisuurena yleispuolueena meidän on puhuteltava koko maan väestöä. Tämä on aiheuttanut kasvukipuja tiettyjen linjausten konfliktina esimerkiksi maatalouspolitiikan suhteen. Uskon silti, että puolueemme monipuolisen jäsenistön keskuudesta on löydettävissä se tieto, taito ja halu, joiden avulla näkemyksissä löydetään riittävä yhteisymmärrys. Mutta ennen kaikkea meidän on uskallettava hyödyntää kaikki toimivat keinot ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Pyrin ensisijaisesti puoluehallituksen jäseneksi oltuani puoluevaltuuskunnan jäsen yhden kauden. Olen Turun seudun vihreiden puheenjohtaja jo toista vuotta. Lisäksi olen toiminut Turun vihreän kunnallisjärjestön varapuheenjohtajana, Varsinais-Suomen piirin hallituksessa ja Viitteen hallituksessa. Olen varavaltuutettu päättyvällä sekä alkavalla valtuustokaudella. Mikäli en tule valituksi puoluehallitukseen olen hyvin motivoitunut jatkamaan valtuuskunnassa! 

 

Nora Lindström

Nora Lindström(Finlands svenska gröna, Länsi-Helsingin vihreät)

Olen 33-vuotias yhteiskuntatieteilijä ja ihmisoikeustyön asiantuntija Helsingistä. Olen koko urani työskennellyt tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta, ja minulla on osaamista mm. maahanmuutto- ja eriarvoisuuskysymyksissä. Viime vuosina olen työskennellyt paperittomien ja liikkuvan väestön oikeuksien parissa. Minulla on kaksi maisterintutkintoa - kansainvälisistä suhteista ja taloustieteestä sekä kehitysmaatutkimuksesta. Teen nyt väitöskirjaa urbaanista köyhyydestä.

Suomen lisäksi olen asunut Iso-Britanniassa, Kanadassa, Kambodzhassa, ja Malawissa. Kansainvälinen kokemukseni on tuonut osaamistani globaalille tasolle mm. ympäristöön ja ylikulutukseen liittyvissä haasteissa.
Olen kolmikielinen ja puolisoni maahanmuuttaja. Haluan että säilytämme Suomen kaksikielisenä maana, ja että tuemme muiden kielten osaamista ja maahanmuuttajien kotoutumista. Äitinä myös varhaiskasvatus- sekä koulutuskysymykset ovat lähellä sydäntäni.

Olen Länsi-Helsingin Vihreiden hallituksen jäsen ja Helsingin Vihreät esittävät minua Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston jäseneksi tulevalle valtuustokaudelle. Nyt haluan tuoda osaamiseni myös puoluevaltuuskuntaan.

https://www.noralindstrom.com/

 

Tuija Luhta

Tuija Luhtavara Sampsa Heinonen (Maaseutu- ja erävihreät)

Olen ollut vuoden Maaseutu- ja erävihreiden (MeVi) hallituksen jäsen ja sinä aikana mm. toiminut Vihreän Maan vastaavana toimittajana, MeVin nopean toiminnan joukkojen koordinoijana sekä monissa muissa pienemmissä tehtävissä. Olen ehtinyt panostaa MeVissä toimimiseen, koska en ole aktiivisesti mukana kotikuntani kunnallispolitiikassa vaalilautakunnissa toimimista lukuunottamatta. MeVissä keskitytään juuri niihin teemoihin, jotka ovat itselleni tärkeimpiä. Haluan myös olla omalta osaltani viherryttämässä maaseutua, kaupungeissa vihreitä toimijoita riittää paremmin.  

Poliittisten luottamustehtävien lisäksi olen toiminut luottamustehtävissä yleisurheilun puolella ja nykyäänkin järjestän juoksutoimintaa sekä Espoon Tapioiden että Suomen Ladun nimissä.  

Viimeiset kolme vuotta olen ollut opiskelijana ja maisterin tutkintoni geofysiikasta valmistuu ennen seuraavia lumia. Tällä hetkellä työskentelen Geologian tutkimuskeskuksessa kenttätyöntekijänä sekä Helsingin yliopistolla avustajana sovelletun geofysiikan verkkokurssiprojektissa. Nuorena opiskelin ensin nuorisotyönohjaajaksi ja sitten eräoppaaksi. Eräoppaan töiden lisäksi olen työskennellyt pitkään urheilupuolella yleisurheiluseuran toiminnanjohtajana ja isojen tapahtumien tapahtumapäällikkönä. Minulla on kaksi kouluikäistä lasta.  

 

Meri Lumela

Meri Lumena(Keski-Suomen Vihreät, Jyväskylän Vihreät, Vihreät Naiset)

Olen 53-vuotias perusopetuksen rehtori. Perheeseen kuuluu puoliso ja kolme aikuista lasta.

Edellisen valtuustokauden olen toiminut Jyväskylän kaupunginhallituksen toisena varapuheenjohtajana ja alkavalla kaudella tulen toimimaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Erilaisten luottamustehtävien kautta olen perehtynyt kattavasti niin kaupunkipolitiikkaan kuin valtakunnallisesti ajankohtaisiin asioihin. 

Olen Keski-Suomen Vihreiden puheenjohtaja, Vihreiden Naisten 1. varapuheenjohtaja ja Keski-Suomen Vihreiden Naisten puheenjohtaja. Puoluevaltuuskunnassa olen ollut nyt päättyvän kauden.

Suomalaisen hyvinvoinnin perusta on vahva, tasa-arvoinen ja -laatuinen koulutus. Varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa kasvavat tulevaisuuden tekijät, siellä ehkäistään syrjäytymistä ja rakennetaan perusta elämän mittaiselle oppimiselle. Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ohella on huolehdittava toisen asteen koulutuksen laadusta ja saavutettavuudesta.

Terveyden ja toimintakyvyn säilyminen ovat tavoitteita, joiden edistäminen on yksilön ja yhteisön hyvinvointia, mutta myös viisasta talouden pitoa. Terveydenhuollon resurssien viisasta ja vaikuttavinta käyttöä on suunnata ne oikeisiin kohteisiin oikea-aikaisesti.

Haluan tehdä oikeudenmukaista ja kestävää talouspolitiikkaa sekä edistää avoimuutta asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa. 

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus tarkoittavat minulle jokaisen ihmisen oikeutta terveyteen ja turvallisuuteen, omiin valintoihin, yhtäläisiin mahdollisuuksiin ja samalla vastuuta omasta itsestäni, toisista ihmisistä ja yhteisestä maailmastamme. Näiden tavoitteiden edistämiseksi haluan tehdä työtä.

Olen luotettava, uskallan ottaa vastaan haasteita ja vien asioita määrätietoisesti eteenpäin.  

 

Joonas Lyytinen

(Pohjois-Helsingin Vihreät)

Olen 41-v. helsinkiläinen it-asiantuntija ja tutkimusjohtaja. Lähdin politiikkaan vuonna 2010, koska haluan olla rakentamassa sellaista Suomea, jossa on tilaa kaikille suomalaisille ihonväristä, etnisestä alkuperästä tai muusta huolimatta.

Olen ollut kahdesti ehdolla kuntavaaleissa ja kuulunut Mäkelänrinteen uintikeskuksen hallitukseen, liikuntalautakuntaan ja -jaostoon, tietotekniikkajaostoon ja digitalisaatiotoimikuntaan.

Mielestäni puolueen keskeisen tavoitteen tulee olla murtautuminen lopullisesti yhdeksi maan suurista puolueista. Villen puheenjohtajakausi ja historiallinen kuntavaalitulos tarjoavat tähän loistavat lähtökohdat.

Vihreiden pitää tarjota vaihtoehto, jossa syrjäytymistä torjutaan panostamalla koulutukseen ja ennaltaehkäisevään sosiaali- ja nuorisotyöhön. Painopisteen pitää olla ihmisten toimintakyvyn ylläpitämisessä, ei vain ongelmien laastaroinnissa. Haluan, että päätöksenteko perustuu tutkittuun tietoon eikä asiantuntijoita sivuuteta "kaiken maailman dosentteina”. Käsillä on nyt viimeiset hetket ymmärtää, ettei aikamme suurin uhka ole terrorismi, turvapaikanhakijat, monikulttuurisuus tai edes nouseva kansallismielisyys vaan ilmastonmuutos.

Verkkosivuni: http://lyytinen.fi

 

Leena Lyytinen

Leena Lyytinen(Keski-Suomen Vihreät, Jyväskylän Vihreät)

Olen Leena Lyytinen, 35-vuotias Jyväskylän ihmettä edustava valtuuskuntaehdokas, sekä Keski-Suomen Vihreiden että Jyväskylän Vihreiden mandaatilla. 

Olen koulutukseltani lastentarhanopettaja (KK) ja opettajan pedagogisella pätevyydellä varustettu, koulutusjohtamisen uralle tähtäävä melkeinmaisteri. Tällä hetkellä olen hoitovapaalla ja keskityn politiikkaan, kaikkeni antaen. Luottamustehtäviin lähden rytinällä Jyväskylän uutena valtuutettuna. Opiskeluaikoina toimin oppilaskunnassa ja valtiotieteellisen linjan oppilasjohtajana. (Kyllä, olen opiskellut myös valtio-oppia.)

Olen perhetyön, varhaiskasvatuksen sekä pedagogiikan asiantuntija. Tarvitsemme innovatiivista ajattelua paitsi ihmisen koulutuspolun uudistamiseksi myös työn ja perheen yhteensovittamiseksi. Jotta meillä on realistinen mahdollisuus kasvaa pääministerin salkkua tavoittelevaksi yleispuolueeksi, tarvitsemme kaltaisiani osaajia, joilla on ymmärrystä ja kokemusta paitsi politiikasta myös koko ihmisen elämänkaaren varrelta. Tuon valtuuskuntaan kaiken ennaltaehkäisevän perhetyön sekä varhaiskasvatuksen kokemukseni. Etiopiassa kasvaneena matkalaukkulapsena olen myös luontainen kameleontti sekä napakan lempeä uudistaja, jonka osaamista ei kannata jättää hyödyntämättä.

 

Annukka Majanto

Annukka Majanto

(Vantaan Vihreät Naiset, Vantaan Vihreät)

Olen 40-vuotias kahden lapsen äiti Vantaalta ja ehdolla puoluevaltuuskuntaan Uudenmaan Vihreiden esittämänä.

Tehtävään haluan tarjota ennen kaikkea elämänkokemukseni sekä elämänmyönteisen, uteliaan ja periksiantamattoman asenteeni. Traumaattisen lapsuuden kokenut entinen mielenterveyskuntoutuja ymmärtää hyvin, kuinka korvaamaton mahdollisuus ihmiselle, mutta vahvuus myös yhteiskunnalle, hyvinvointiyhteiskunnan turvaverkko on.

Olen aktiivinen toimija ja uskon, että maailmaa muutetaan pienillä teoilla. Olen Vantaan Vihreiden Naisten hallituksen jäsen ja aktiivisesti mukana toiminnassa. Olen vapaa-ajan lautakunnan varajäsen sekä Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistyksen sisäilmatoimikunnan väliaikainen puheenjohtaja.

Olen koulutukseltani tradenomi ja työskentelen controllerina. Peräänkuulutan heikommat huomioivaa, inhimillistä ja lapsiystävällistä politiikkaa, mutta työkokemukseni ansiosta ymmärrän myös taloudellisten resurssien rajallisuuden ja niiden tuomat haasteet.

Elämän jatkuvuuden mahdollistaminen kulutuksen kohtuullistamisen ja uusiutuvien teknologioiden avulla on tärkeää. Elämä on niin arvokas kokemus, että meidän on tehtävä parhaamme, että myös tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus kokea tämä mieletön seikkailu

 

Anja Malm

Anja Malm(Itä-Helsingin Vihreät)

Itä-Helsingin vihreät esittää: 1. puoluehallitukseen 2. puoluevaltuuskuntaan.

Olen lähiövihreä Itä-Helsingistä, kehitysyhteistyön ammattilainen ja aktiivivihreä 7 vuotta.

Eriarvoisuuden kasvu globaalisti, kotimaassa ja kotilähiössä riipii ja saa toimimaan. Minulle tärkeitä teemoja ovat ihmisoikeudet, köyhyys, ilmastonmuutos, pakolaisuus ja kestävä kehitys ja näihin liittyen ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Puoluehallitukseen haluan tuoda lisäksi pitkän työuran aikana karttunutta osaamista järjestön johtamisesta, taloudesta ja toiminnan suunnittelusta.

Tärkeimmät luottamustehtävät:
Puoluevaltuuskunnan jäsen 2013–15, varajäsen 2016-17
Helsingin vihreiden (piiriyhdistyksen) hallituksen jäsen 2013, varapuheenjohtaja 2014
Itä-Helsingin vihreiden hallituksen sihteeri 2010–11, puheenjohtaja 2012–13
Vihreiden kansainvälisten asioiden työryhmän puheenjohtaja 2014–15
Vihreiden kehityspoliittisen työryhmän puheenjohtaja 2014–15
Vihreiden globaaliasioiden työryhmän puheenjohtaja 2016–
Armon vihreiden perustajajäsen ja hallituksen jäsen 2011

Kiinteistölautakunnan (Helsinki) varajäsen 2010–12
Korkeasaaren eläintarhan johtokunnan puheenjohtaja 2015–5/2017
Pelastuslautakunnan jäsen 2017-

Kepan hallituksen jäsen vv. 2006–09, 1. varapuheenjohtaja 2010–11
Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiön KIOSin hallituksen varajäsen 2014–

 

Heidi Manns-Haatanen

(Helsingin Vihreä seura)

 

Jari J. Marjanen

(Viite - Tieteen ja teknologian vihreät)

Viite - Tieteen ja teknologian vihreät ry esittää minua jatkokaudeksi puoluevaltuuskuntaan, jossa olen ollut päättyvällä kaudella varajäsenenä. Viitteen tarkoituksen mukaisesti haluan edistää tutkitun tiedon käyttöä politiikassa.

Olen taustaltani länsisuomalainen, Porissa kouluni käynyt, mutta ollut helsinkiläinen jo käytännössä syksystä 1976 ja virallisesti n. vuodesta 1978 alkaen. Olen opiskellut Helsingin yliopistossa ainakin epäorgaanista kemiaa, matematiikkaa, teoreettista fysiikkaa, ympäristömuutosta ja -politiikkaa, ympäristöoikeutta, hallinto-oikeutta, rikosoikeutta, valtiosääntöoikeutta, eurooppaoikeutta, suomea, viroa, ranskaa, latinaa ja klassillista kreikkaa. Osallistuin opiskeluaikanani aktiivisesti Satakuntalaisen Osakunnan toimintaan.

Vihreään liittoon tulin mukaan Pohjois-Helsingin Vihreitä perustettaessa, minkä jälkeen olen ollut mukana Viitettäkin perustamassa.

Olen yhdistysaktiivi, tällä hetkellä mukana Vihreitten lisäksi Viihdemusiikin Ystävien Seuran, Helsingin Lautamiesyhdistyksen ja Suomen sosiaalioikeudellisen seuran hallituksessa.

Helsingin kuntapolitiikassa olen vaikuttanut lähinnä sote-alalla, erityisesti lautakunnan jaosto(i)ssa. Yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja vähäosaisista huolehtiminen ovat olleen minulle jo nuoruudestani alkaen tärkeitä.

 

Henry Merimaa

Henry Merimaa(Satakunnan Vihreät)

Satakunnan Vihreät ehdottaa minua puoluevaltuuskunnan jäseneksi. Haluan valtuuskunnan jäsenenä vaikuttaa suomalaisen yhteiskunnan inhimilliseen kehitymiseen. Olen Satakunnan Vihreiden hallituksessa 2017, toimin Porin seudun Vihreiden kuntavaalikampanjan suunnitteluvastaava.

Olen eläkkeellä viestinnän lehtorin tehtävästä. Koulutus TaM (taidekasvatus/Aaltoyliopisto). Ympäristö- ja yhteisötaiteilija.

Tunnen amk-kenttää hyvin, työskentelin Viestinnän koulutusohjelmassa 15 vuotta. Toimin tuntiopettajana, visuaalisen viestinnän lehtorina, koulutusohjelmavastaavana ja opetussuunnitelmavastaavana. Koulutuksen suunnittelu ja hallinto tulivat tutuiksi. Olin mukana verkko-opetuksen kehittämisessä, opettajien vertaismentoroinnissa ja sisäisenä auditoijana . Näissä tehtävissä tutustuin SAMKin muihin osastoihin ja henkilöstöön.

Koulutusohjelmavastaavana osallistuin 5 vuotta Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston (Arene) viestinnän jaoston toimintaan, jossa koordinoitiin suomalaisen viestinnän koulutuksen opetussuunnitelmia ja kompetenssitavoitteita. Olin SAMKin viestinnän koulutuksen edustajan eurooppalaisessa Businet-verkostossa ja sen Hedcom-ryhmässä (Higher education in communication).

Vihreänä kuntapoliitikkona pyrin

siihen, että Poria suunnitellaan ja kehitetään vastaamaan kaupunkilaisten tarpeita. 
siihen, että Porissa huolehditaan koulutuksesta kokonaisuutena ja että koulutus vahvistaa kaupungin profiilia. 
siihen, että Porissa ei lisätä eriarvoisuuden kasvua, vaan huolehditaan kaupunkilaisista. 
siihen, että kaupungin omaleimaista kulttuurille taataan elinmahdollisuuksia. 
siihen, että Pori on hyvä kaupunki elää. Kyllä, olen myös idealisti ja puhun hyvästä elämästä.

FB-poliitikkosivuni www.facebook.com/pg/merimaahenry/

 

Petra Miessmer

Petra Miessmer(Vantaan Vihreät)

Olen koulutukseltani restonomi ja johdan työkseni Suomenlinnan hostellia. Työssäni vastaan talon toiminnasta halliten mm. talouden, viestinnän ja asiakaspalvelun eri osa-alueet. Organisointikyky ja ratkaisukeskeisyys ovat vahvuuksiani.

Olen yrittäjäperheessä ja lapsuudenkodissani keskustelemaan ja kantaa ottamaan oppinut itsevarma ihminen. Luonteeltani olen empaattinen, liberaali ja avoin. Olen ollut Vihreiden jäsen vuodesta 2012 ja olin kunnallisvaaliehdokkaana kevään vaaleissa, päästen varavaltuutetuksi 232 äänellä.

Vihreät on mielestäni ennen kaikkea sivistyspuolue ja sellaisena meidän tulee profiloitua jatkossakin. Laadukas ja tasa-arvoinen koulutus päiväkodista korkeakouluun on maamme voimavara. Jaamme humaanit ja eettisesti kestävät arvot sekä halun suojella ympäristöämme ja heikompiosaisia. Meidän on kuitenkin nostettava viestinnässä vahvemmin esiin ratkaisuja (joita meillä on!) niin taloudellisesti kuin oikeudenmukaisestikin perusteltuna. Meidän on noustava uskottavana yleispuolueena, jolla on kyky yhteistyöhön omia arvojaan myymättä.

Olisin hyvä luottamushenkilö, koska sitoudun asioihin 100% ja osaan kantaa vastuuta. Arvostan ratkaisukeskeistä ja avointa keskustelua.

 

Jakke Mäkelä

Janne Mäkellä(Viite - Tieteen ja teknologian vihreät)

Olen Jakke Mäkelä, Viitteen ehdokas puoluevaltuuskuntaan. Olen koulutukseltani fyysikko (FT).  Olen ollut Viitteen hallituksessa vuodesta 2015, ja toiminut Viitteen varapuheenjohtajana 2016 lähtien.

Tärkein päämäräni on nostaa tutkimustiedon arvostusta politiikassa. Joskus tämä tarkoittaa, että itsekin joudumme käymään keskusteluja joita oikeastaan emme haluaisi käydä.

Akuutein tällainen keskustelunaihe on bioenergia.  Tutkimus osoittaa vahvasti, että nykyhallituksen ajama linja ei ole ekologisesti kestävä eikä torju ilmastonmuutosta. Tämä heijastuu hankalasti myös ainakin Vihreiden maatalous- ja energiapolitiikkaan, joissa bioenergialla on suuri rooli.  Se voi vaatia niihin muutoksia tai olla vaatimatta; tinkimätöntä keskustelua kuitenkin on käytävä jo tällä valtuuskuntakaudella.

Tuota tinkimätöntä linjaani pehmentää se, että käytännössä kaikissa arvoihin liittyvissä asioissa olen täysin Vihreiden perinteisillä linjoilla.  Haluan olla täydellä teholla yhteisrintamassa rakentamassa tasa-arvoista, koulutettua, monikulttuurista, suvaitsevaista ja heikoista huolehtivaa yhteiskuntaa, joka huolehtii myös ympäristöstään. Valittujen keinojen pitää kuitenkin läpäistä kovakin tieteellinen prässi.

Lisätietoa blogissani www.zygomatica.com

 

Jussi Mäkelä

Jussi mäkelä(Pirkanmaan Vihreät)

Liittyessäni reilu vuosi sitten Viitteeseen en kuvitellut päätyväni vielä saman vuoden aikana Nokian vihreiden puheenjohtajaksi, saati sitten NokVin puoluevaltuuskuntaehdokkaaksi. Vihreiden proaktiivinen, ratkaisuja etsivä ja tulevaisuuteen katsova yhdessä tekemisen meininki on tempaissut mukaansa. Tällaista politiikkaa haluan olla kehittämässä, ja puoluevaltuuskuntatyö hyödyttäisi myös NokVin toiminta-ajatuksen kirkastamista edelleen.

Näen Vihreiden profiloituvan tulevaisuudessa yhä selkeämmin yhteiskunnan omatunnoksi: puolueeksi, jonka politiikka perustuu tutkittuun tietoon, ympäristöarvoihin sekä tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden ideaaleihin.

Olen taustaltani luokanopettaja ja kuvataideopettaja, mutta tällä hetkellä työskentelen väitöskirjatutkijana projektissa, jossa keskitymme tutkimaan ja kehittämään ihmisen empaattista suhdetta toiseen: ihmiseen, eläimeen, maailmaan. Vaikka olen viiteläinen, teknologinen edistysusko saa minut varuilleni – mutta perustellusta syystä olen tarvittaessa valmis myös tarkistamaan mielipiteitäni.

Aiemmista luottamustehtävistä merkittävin on OAJ:n Pirkanmaan alueyhdistyksen varapuheenjohtajuus, jonka myötä olen kartuttanut kokemusta suurehkon moniäänisen järjestön kehittämisestä.

 

Henna Määttä

Henna MäättäOulun Vaalipiirin Vihreät

Olen pian valmis kasvatustieteiden maisteri ja koulutuspoliittinen asiantuntija Oulusta. Minulla on pitkä järjestömaailman kokemus, mm. Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitossa sekä ylioppilaskunnassa toimimisesta. Olen kantaaottava rohkelikko, joka taitaa yhteisöllisen ja osallistavan työskentelyn. 

Vihreistä on tullut viimeisen kahden vuoden aikana toinen kotini. Liityin vihreisiin pian hallitusohjelman julkaisemisen jälkeen. Koulutusleikkaukset ja näkymät eriarvoisuuden kasvamisesta saivat minut kyyneliin. Enää välillinen vaikuttaminen ei riittänyt ja pian löysin itseni Oulun vihreiden varapuheenjohtajan pestistä sekä lähdin ehdolle kuntavaaleissa. Yhteistyöllä saavutimme vaalivoiton Oulussa ja ilokseni pääsin kaupunginvaltuutetuksi.

Viimeisen kahden vuoden ajan olen antanut itsestäni vihreille paljon, mutta haluan antaa vieläkin enemmän. Suhtaudun kaikkeen mihin lähden intohimoisesti ja suurella tunteella, mutta haluan tehdä politiikkaa paitsi tunteella, myös tietoperusteisesti. 

Haluan olla mukana tekemässä vihreistä entistä vaikuttavampaa, ratkaisukeskeistä ja toivoa luovaa puoluetta. Puoluetta, joka toimii siltojen rakentajana ja poissulkemisen sijaan ottaa mukaan. Puoluetta, joka puolustaa päiväkoteja sekä laadukasta koulutusta, edistää tasa-arvoa ja puhuu lähimetsien, lähiruuan ja pienyrittäjien puolesta. 

Lue minusta lisää www.hennamaatta.fi tai www.facebook.com/hennamaat 

 

Kirsi Naskali

Kirsi Naskali(Länsi-Helsingin vihreät)

Hei hyvät Vihreät ystävät,

Olen 43-vuotias alun perin kuopiolainen, mutta nyt jo 15 vuotta Helsingissä asunut opettaja/valmentaja. Välillä asuin Hyvinkäällä pari vuotta ja siellä asuessani liityin Vihreisiin. Nyt olen Länsi-Helsingin Vihreiden hallituksen jäsen. Minulla on 9-vuotias poika, jonka kanssa asun Pohjois-Haagassa.

Minulla itselläni on kaksi korkeakoulututkintoa (KM, artenomi) hankittuna, mutta olen työskennellyt vuosia lasten ja nuorten kanssa, joiden koulupolulla on ollut erilaisia esteitä – ja niitä olen osaltani ollut purkamassa. Työskentelen tällä hetkellä opettajana valmentavassa ja kuntouttavassa koulutuksessa ammatillisessa oppilaitoksessa. Urallani olen tehnyt mm. koulukuraattorin, kuraattorin ja uravalmentajan töitä.

Olen siitä onnekas, että saan tehdä työtä, joka liittyy intohimoihini: koulutukseen, kasvatukseen, hyvinvointiin, tasa-arvoon. Nämä teemat ovat myös tärkeitä, kun ajattelen, miten haluan parantaa maailmaa myös Vihreiden puoluevaltuuskunnassa, jonne Länsi-Helsingin Vihreät minut ehdokkaaksi nimesi. 

 

Nelli Nevala

(varajäseneksi, Hämeen Vihreät)

 

Markus Norrgran

 

(Turun Seudun Vihreät)

Olen 29 vuotias ICT-insinööri (AMK). Taustani ovat freelancer ja projektitöissä aina serious gamesista start up -projekteihin. Järjestöpuolella toimin IGDA Turussa (International Game Developers Association, Turku jaosto) tapahtumien toteutuksen parissa. 

Iloisena pikku paperinpyörittäjänä olen toiminut projektissa jos toisessa ja nyt haluaisin antaa kovemman panoksen myös Vihreisiin. Ilmasto, vihreältäkin näkökannalta uskottava infrastruktuuri ja kestävä energiaratkaisu ovat sydäntäni lähellä olevia asioita.

 

Pekka Nyman

(Lapin Vihreät)

Pekka NymanOlen toiminut aiemmin vuoden varavaltuutettuna ja toisen vuoden varavaltuutetun varavaltuuston osallistujana Lapista

Olen 52-vuotias pelkosenniemeläinen talonrakennusinsinööri,  avovaimo ja 2 täysi-ikäistä lasta. 

Harrastuksinani ovat luonto ja liikunta, luomuviljely, kalastus, lintujen rengastus ja rakentelu. Luontosuhde on lapsuuden peruja joista tempauduin Vuotos taisteluun vuonna 1980. Luonnonsuojelu on sydäntä lähellä ja heikompien puolustaminen tärkeää. Pitkä aktivistin historia on tuonut kokemusta ympäristön ja luonnon sekä heikompien puolustamiseen. Susien puolustajana ja jokiyhtiön vastustajana Lapissa olen kouliintunut väittelyihin ja perusteltuun argumentointiin. Erämaa ja periferiavihreä.

Politiikassa olen olut mukana noin 20 vuotta, joista 10 vuotta valtuuston puheenjohtajana. Olin mm. Lapin ensimmäinen vihreä valtuuston puheenjohtaja. Toimin Sodankylän vihreiden puheenjohtajana ja Lapin vihreiden varapuheenjohtajana, lisäksi olen Maaseutu- ja erävihreiden hallituksen jäsen. Olen neljännen kauden kunnanvaltuutettu ja ensimmäisen kauden maakuntavaltuutettu.

 

Tuula Närvä 

 Tuula Närvä(Vaasan Vaalipiirin Vihreät, Vaasanseudun vihreät), varajäsen Hannu Saari (Vaasan Vaalipiirin Vihreät)

Ammatiltani olen hallintotieteiden maisteri ja työskentelen Kelalla Asiakkuuksien suunnitteluyksikössä erikoissuunnittelijana. Tunnen hyvin suomalaisen sosiaaliturvajärjestelmän ja erityisen kiinnostunut olisin kehittämään sen asiakaslähtöisyyttä. Tavoitteenani puoluevaltuuskunnan jäsenenä on mm. edistää vähemmistö- ja erityisryhmien yhdenvertaisuutta sekä kielellisten oikeuksien toteutumista sote- ja maakuntauudistuksissa.

Vihreän liiton luottamustehtäviä minulla on hallituksen jäsenyys ja varapuheenjohtajuus Vaasanseudun Vihreissä sekä hallituksen jäsenyys Vaasan Vaalipiirin Vihreissä. Lisäksi olen yksi Vihreiden edustajista Folktingetissä. Muita luottamustehtäviä minulla on Mannerheimin lastensuojeluliitossa, tällä hetkellä liittovaltuuston jäsenenä sekä varapaikalla kotipaikkakuntani Vaasan paikallisyhdistyksen hallituksessa. 

 

Heidi Okker

Heidi Okker(De Gröna i Kimitoön, Kemiönsaaren vihreät)

Olen 28-vuotias kaupallisen koulutuksen omaava vihreä. Asun kaksikielisellä Kemiönsaarella ja teen työkseni myyjän hommia Turussa ja Kemiössä sekä lähialueilla. Olin kotikuntani kunnallisvaaliehdokkaana tänä vuonna ja sain varapaikan lautakuntaan.

Polittisesti olen vasta-alkaja, mutta jostainhan sitä on aloitettava. Olen jäsen useissa järjestöissä ja yhdistyksissä sekä mukana niiden toiminnassa.

Tästä huolimatta koen olevani hyvä valinta puoluevaltuustoon, sillä olen sanavalmis, rohkea, vihreitä arvoja kannattava ja omaan hyvät sosiaaliset taidot. Puhun monia kieliä ja osaan kommunikoida sujuvasti kaikkien tahojen kanssa.

Olen nuori ja energinen valinta valtuustoon. Tuon mukanani persoonani lisäksi aimo annoksen innokkuutta, nuorta energiaa ja uusia näkemyksiä Vihreään päätöksentekoon. Vihreät arvot ovat minulle tärkeitä ja haluan käyttää niitä päätöksenteon pohjana. Kannan aina vastuuni ja seison sanojeni, tekojeni ja päätösteni takana. Mielestäni nyt on hyvä hetki antaa mahdollisuus myös hieman vähemmän kokemusta omaaville henkilöille ja äänestää minut varalle valtuustoon. Vihrät on kansallinen puolue ja siellä pitää olla edustettuna myös pienten paikkakuntien asukkaita, jotta saadaan puolue leviämään laajemmalle ja nostettua se Suomen suurimmaksi puolueeksi. =) 

 

Olli-Pekka Paasivirta

Olli-Pekka Paasivirta(Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto)

Olen Olli-Pekka Paasivirta, 20-vuotias kauppatieteiden opiskelija Turusta. Opiskelen pääaineenani taloustiedettä, sekä sivuaineena matematiikkaa. Toimin tällä hetkellä Turun vihreiden nuorten puheenjohtajana, sekä vihreiden nuorten liiton hallituksessa. Valitsin aikoinaan pääaineeksi juuri taloustieteen, sillä jotta maailmaa voi todella muuttaa, sitä pitää ensin oppia ymmärtämään. Olen kiinnostunut laajasti erilaisista taloudellisista kysymyksistä, mutta minulle tärkeitä aiheita ovat myös Euroopan unioniin ja yleisesti oikeudenmukaisuuteen liittyvät aiheet.

Haen vihreiden nuorten liiton esittämänä puoluevaltuuskuntaan. Liityin heidän jäsenekseen vuoden 2014 loppupuolella, sillä vihreiden tapa esittää ajatuksilleen tieteellistä pohjaa, ja tutkimuksia herätti minussa kunnioitusta. Olen toiminut aktiivisesti monessa eri vihreässä yhdistyksessä, niin Espoossa kuin Turussa.

Minulle tulevaisuuden vihreät on yleispuolue, joka puhuu yhteiskunnan heikompiosaisten puolesta, ja haluaa rakentaa Suomesta koulutuksen kärkimaata, joka ottaa vastuun myös tulevaisuuden sukupolvien hyvinvoinnista. Teemme politiikkaa jossa muistetaan, että jokaisen päätöksen takana on joukko ihmisiä joiden elämään ollaan vaikuttamassa.

 

 

 

 

Amanda Pasanen

Amanda Pasanen(Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto)

Olen 23 vuotta täyttävä ympäristötieteilijä ja valmistun alkukesästä luonnontieteiden kandidaatiksi pääaineenani Ympäristömuutos ja –politiikka. Syksyllä aloitan maisteriopinnot Environmental Change and Global Sustainability –maisteriohjelmassa.

Opintojeni ohella teen töitä henkilökohtaisena avustajana. Minulla on kokemusta Vihreistä luottamustehtävistä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnasta, jossa toimin tällä hetkellä Vihreiden edustajistoryhmän varapuheenjohtajana.

Omaa erikoisalaani ovat ympäristö ja kestävyyskysymykset, joiden parissa olen toiminut myös aktiivisesti opiskeluaikanani mm. edellä mainitun kestävyystieteellisen maisteriohjelman johtoryhmässä, HYYn kehitysyhteistyövaliokunnan puheenjohtajana sekä ympäristöteemaisen Indonesia-kehitysyhteistyöhankkeen vapaaehtoisena.

Lähdin mukaan politiikkaan, koska haluan olla mukana kehittämässä reilumpaa ja kestävämpää yhteiskuntaa, jossa päätöksiä tehdään ympäristön ja ihmisten hyvinvointi keskiössä. Puoluevaltuuskunnassa haluaisin olla mukana tekemässä Vihreistä kestävää tulevaisuutta rakentavaa puoluetta.

 

Henna Partanen

Henna Partanen(Espoon Vihreät, Uudenmaan vihreät)

Olen 35-vuotias espoolainen arkkitehti, teatteriharrastaja ja kaupunginvaltuutettu. Kuluneen kauden toimin Espoon ympäristölautakunnan pj:na ja kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsenenä. Tulevalla kaudella taas valtuustoryhmämme sekä kaupunkisuunnittelulautakunnan varapj:na.

Viimeiset kaksi vuotta olen myös ollut jäsenenä puoluevaltuuskunnassa ja siellä ympäristö- ja energiavaliokunnassa. Olen aiemmin toiminut puolueen ilmastotyöryhmässä sekä Espoon Vihreiden vaalityöryhmässä.

Alun perin olen kotoisin Imatralta, joten arvioin puolueen linjauksia pääkaupunkiseutua laajemmin. Pienten paikkakuntien Vihreiden yhdistysten tulee saada kaikki tuki kasvattaa kannatustaan. Puolueen viestin tulee olla kirkas, ajankohtainen ja puhutteleva ympäri Suomea. 

Olen jäsen Espoon Vihreissä Naisissa, Tapiolan seudun Vihreissä sekä Viitteessä. Haluan, että Vihreät on tasa-arvoinen, ihmisistä, eläimistä ja luonnosta välittävä puolue, joka luottaa tutkittuun tietoon ja etsii pelkän kritiikin sijaan ratkaisuja. Vihreiden tulee olla eteenpäin katsova ja toivoa herättävä liike jatkossakin.

 

Janne Pekkala

JAnne Pekkala(Savo-Karjalan Vihreät)

Olen 32-vuotias tietojenkäsittelyn Tradenomi Valtimolta Pohjois-Karjalasta, päivätyöni teen Joensuulaisen kasvuyrityksen pääjärjestelmäsuunnittelijana. Poliittisilta arvoiltani olen talousliberaali, joka haluaa osaltaan olla luomassa tasa-arvoista ja tasapuolista Suomea, jossa kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet menestyä, eikä ketään jätetä yksin.

Savo-Karjalan vihreät esittävät minua puoluevaltuuskuntaan, missä haluan olla mukana tekemässä Vihreistä koko maan puoluetta. Valtuustoon toisin mukanani oman asiantuntijuuteni digitalisaatoista, kokemukseni startup- ja kasvuyrityksistä sekä intohimoni yritys- ja työllisyyspolitiikasta sekä taloudesta.

Olen ollut aktiivisesti mukana vihreiden toiminnassa vuodesta 2012 lähtien Vihreä Pohjois-Karjala ry:n kautta, jossa olen mukana hallituksessa sekä toiminut puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana, lisäksi olen aiemmin ollut mukana puoluevaltuuskunnassa varajäsenenä (2013-15). Nykyään toimin Vihreä Pohjois-Karjala ry:n taloudenhoitajana ja olen tulevalla kuntavaltuustokaudella varavaltuutettu sekä jäsenenä kunnan SOTE-neuvottelukunnassa.

 

Tuomo Pekkanen

(Pirkanmaan Vihreät)

Timo Perälä

(Viite - Tieteen ja teknologian vihreät)

Juuso Pesälä

(Arabia-Käpylä-Viikin Vihreät)

 

Mirja Pietilä

(Itä-Helsingin Vihreät)

Itä-Helsingin Vihreät esittää minua ehdolle Vihreän liiton puoluevaltuuskuntaan. Olen 39-vuotias työtön tradenomi. Minulla on yhteensä 10 vuoden työkokemus assistenttina sekä 2 vuoden työkokemus asiakaspalvelusta. Luottamustoimissa olen ollut Itä-Helsingin vihreiden hallituksessa vuodesta 2016, aluksi varapuheenjohtajana ja tällä hetkellä hallituksen jäsenenä.

Luonto on ollut minulle sydämeni kotini jo lapsuudesta lähtien ja haluan vaalia luontoa ja sen kauneutta. Ympäristöasioiden lisäksi liittymiseeni vihreisiin vaikutti vihreiden teot tasa-arvoasioissa sekä laajasti yhteiskunnan heikoimpien puolesta.

Haen edustajaksi puoluevaltuuskuntaan, sillä haluan olla mukana antamassa panokseni erityisesti köyhyyden ja eriarvoisuuden poistamiseen sekä heikoimpien puolella olemiseen liittyvissä asioissa kokemusasiantuntijuutta hyödyntäen.

Haluan, että vihreät ovat puolue sekä liike, jossa erilaisilla taustoilla olevat ihmiset tekevät yhdessä vihreämpää Suomea.

 

Hannele Piitulainen

Hannele Piitulainen(Pirkanmaan Vihreät, Tampereen Vihreät)

Esittää: Pirkanmaan vihreät, Tampereen vihreät 
Ammatti: DI
Osaaminen: Liiketoiminta, tuotesuunnittelu, fasilitointi

Luottamustoimet:
Tampereen vihreät ry: hallituksen eri rooleissa (2014- )
MTS: jäsen (2015-)

Kyky ymmärtää eri näkökulmia on vahvuuteni. Suomalaisia on monenlaisia - Vihreiden on kohdattava hyvinvoiva stadilainen, köyhä lapsiperhe, kuin myös wanna-be-vihreä maajussi.

Tärkeätä on hyvinvointiyhteiskunnan palvelut takaava kestävä liike-elämä. On haettava parhaita ratkaisuja sekä innovoitava uusia tapoja tuottaa palvelut. Ajattelemalla fiksummin, elämme paremmin.

Hakea puoluevaltuuskuntaan, koska haluan liikuttaa meitä kohti "koko kansanpuoluetta". Tarvitsemme tasapainoisen kokonaisuuden, missä ympäristöarvot yhdistyvät taloudelliseen kasvuun sekä palvelujen uudistumiseen koko Suomessa. Unelmani on draivata maan asenneilmapiiri tasolle, millä uudet ekologiset liiketoiminta- ja palvelumallit syntyvät. On ajateltava rohkeasti, ja on oltava valmiit tuottamaan ja kuluttamaan ekologisemmin.

Tuon mukanani liiketoiminnan ja tekniikan kokemusta sekä monipuolista näkemystä eri elämän alueilta.

 

Saana Raatikainen

(Pirkanmaan Vihreät)

Sonja Raitamäki

(Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto)

 

Simo Raittila 

Simo Raittila(Itä-Helsingin Vihreät)

Haen jatkoa puoluevaltuuskuntaan Itä-Helsingin Vihreiden esittämänä. Olen 27-v. sosiologian jatko-opiskelija ja ’forskningsassistent’. Teen myös lehtijuttuja.

Valtussa olen hionut puolueen kantoja liki jokaisessa iltatyöryhmässä. Olen organisoinut Helsingin valtulaisten työtä ja huolehdin jäsenten vaikutusmahdollisuuksista.

Seuraavalla kaudella tulee kiteyttää mm. puolueen työmarkkinakannat ja ratkaisut asuntopolitiikan haasteisiin. Perustulokokeilua tulee laajentaa ja puolueen malli päivittää huomioimaan tulorekisterin tuomat mahdollisuudet. Kirjoitin aiheesta syksyllä Outi A-K:n kanssa: http://www.hs.fi/mielipide/art-2000002919293.html (tittelivirhe: Outi on FT, minä vain VTM + HuK).

Olen toiminut Vihreissä nyt yli 10 vuotta. Olen mm.:
ollut Helsingin ja Vantaan hallituksissa
puheenjohtanut kahta paikallisyhdistystä
toiminut ViNO:n hallituksessa
johtanut ViNO:n periaateohjelmatyötä v. 2013
ollut aktiivisesti kirjoittamassa Helsingin kuntavaaliohjelmaa
Minulla ei ole muita vihreitä luottamustoimia (tosin tätä kirjoittaessani jatko FYEG:in Ecosprinter-lehdessä on vielä auki). Tahdon tehdä osani, jotta puolueen kannat ovat progressiivisia, inhimillisiä ja linjassa tutkimustiedon kanssa.

 

Leena Riittinen

Leena RiittinenLiityin Vihreisiin vuonna 2011 heti eduskuntavaalien jälkeen. Vaalitulos sai minut päättämään, ettei pelkkä äänestäminen riitä, vaan on laitettava itsensä likoon paremman maailman puolesta. Olen osallistunut paikalliseen toimintaan Etelä-Helsingin Vihreiden hallituksessa ja puheenjohtajana sekä Helsingin Vihreiden Naisten hallituksessa. Valtakunnallisella tasolla olen ollut Vihreiden Naisten hallituksessa ja kaksi kautta puoluevaltuuskunnan varajäsenenä. Tärkeitä ja rakkaita tehtäviä puolueessa ovat olleet jäsenyys strategiatyöryhmässä ja puheenjohtajuus Vihreiden Naisten tuoreimman poliittisen ohjelman teossa. Koulutukseltani olen filosofian tohtori (biokemia) ja sairaalakemisti. Työni jakaantuu kahteen osaan: sairaalakemistin tehtäviin HUSLAB:ssa ja JUKOlaisen pääluottamusmiehen tehtäviin HUS:ssa. Molemmat antavat mahdollisuuden seurata ja vähän vaikuttaakin sote- ja maakuntauudistukseen.

Itselleni politiikan kivijalka on ympäristö. Ympäristö on otettava huomioon kaikessa päätöksenteossa. Siihen nojautuen rakennetaan kaikki toiminta. Lähivuosina maakunta- ja soteuudistuksista on saatava toimivat. Oman puolueemme kehityksestä on huolehdittava, jotta seuraavissa eduskuntavaaleissa lähdemme vahvasta asemasta hallitusneuvotteluihin.

 

Natalia Rincon

Natalia Rincon(Pirkanmaan Vihreät)

Olen kiinnostunut puoluevaltuuskunnan jäsen paikka, ja seuravaksi kertoon lyhyesti kokemuksesta ja motiiviani tehdä niin.

Olen valmistunut TTY:llä arkkitehtuurin kansainvälisestä maisteriohjelmasta, ja ennen arkkitehtuurin, tein tietotekniikan kandidaatti. Olen asunut neljällä eri mantereella, sen takia minulla on kokemusta monenlaisista kansainvälisistä projekteista sekä suomalaisesta arkkitehtitoimistosta.

Osallistumiseni suomalaiseen politiikkaan alkoi vuonna 2012. Mainitun vuoden aikana työskentelin kampanjapäällikkö kuntavaaleissa, ja vuonna 2015 työskentelin kampanjan graafinen suunnittelija eduskuntavaaleissa. Sen jälkeen liityin vihreiden puolueeseen, ja viimein vuosi liittyi vihreä nuorten talous ryhmään. Tänä vuonna olin Tampereen kuntavaaliehdokas ensimmäistä kertaa, ja valittiin ensi varavaltuutettu. Uskon että tämä on merkittävä saavutus koko vihreälle ryhmälle, kun koskaan aikaisemmin maahanmuuttaja on saavuttanut sellaisen luottamuksen aseman ensimmäisenä kertana.

Motivaationi etsimän tämän paikka, tuli vaalikampanjasta. Huomasin että iso osa Tampereella vielä odottaa edustusta. Lisäksi, politiikassa edistän kolmea teemaa jotka ovat tosi lähellä minun arvojani ja kokemuksiani: kaupunkisuunnittelusta, yrittäjyys ja kansainvälisyys.

Pidän itseäni rohkea ja reipas henkilö, joka voi edustaa Vihreiden puolue eri näkökulmasta. Lisäksi, uskon, että profiili- ja asiantuntemuksiini voivat hyödyttää puolueen. Toivon, että näet kokemukseni, ja persoonallisuuteni hyviä elementtejä Vihreät tulevaisuuteen!

 

 • Sari Roivas (Pirkanmaan Vihreät)

 • Kirsi Rossi (Pirkanmaan Vihreät)

 • Joel Rouvinen (Pirkanmaan Vihreät)

 

Aki Saariaho 

Aki Saariaho(Uudenmaan Vihreät)

Olen 44-vuotias filosofi Espoosta. Yritykseni tarjoaa filosofista ongelmanratkaisua, kokemusasiantuntijuutta ja englannin kielipalveluja. Olen ollut Vihreissä Espoon kulttuurilautakunnassa ja nauttinut siitä maailmasta, jonka lautakunnassa toimiminen on avannut. Vihreät puolueena Suomessa ja kansainvälisesti on minusta tulevaisuuteen edelleen suuntaava puolue, joka tarjoaa ratkaisuja muuttaa yhteiskuntaa sekä ympäristöä paremmaksi.

Olen kiinnostunut demokratian problematiikasta ja siksi olen eri yhdistysten hallituksissa, jotka edistävät demokratian tutkimusta ja yhteiskunnan avoimuutta. Open Knowledge Finlandissa, Transparency Internationalissa ja Hyveet työssä –verkostossa olen toimimassa eri kansalaisjärjestöjen kanssa.

Jakamis- ja alustayhteistaloudet, osuuskunnat, hyönteiset ravintona ovat merkkejä muuttuvasta yhteiskunnasta. Yrittäjyys Suomessa pitää ymmärtää nimenomaan tulevaisuutena, jota pitää muuttaa ihmisläheisempään suuntaan. Juuri perustettu Teal Suomi –yhteisö, jossa olen mukana, tähtää tähän. Ihmisen kehittymisen ideologia saadaan tuotua muuallekin Vihreällä yhteistyöllä.

Haluan Vihreiden puoluevaltuuskuntaan kehittämään Vihreitä osaamisellani, verkostoillani ja kyvyilläni yhä paremmaksi tulevaisuuden puolueeksi.

Vastaperustetun yritykseni kotisivut ovat osoitteessa www.dasein.fi ja blogini tähän asti osoitteessa http://akisaariaho.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ . 

 

 

 • Astaterhikki Salonen (Vihreät Yrittäjät)

 

Niina Salonen

Niina Salonen(Turun Vihreät)

Ammatti/titteli: projektikoordinaattori, pol.mag. 

Olen turkulainen, 36-vuotias, koulutuspolitiikan ja ammatillisen koulutuksen asiantuntija. Työskentelen julkisella sektorilla ammatillisen koulutuksen suunnittelu- ja kehittämistehtävissä. 

Koulutussektorilla minua kiinnostaa erityisesti koulutusjärjestelmän mahdollisuudet tarjota oikea-aikaisia ratkaisuja muuttuvien työmarkkinoiden tarpeisiin. Juuri tällä hetkellä ammatillisen koulutuksen muutos, oman osaamisen tunnistaminen ja työllistymiseen liittyvät kysymykset, itsensä työllistäjien asema ja pakkoyrittäjyys vaativat aktiivista yhteiskunnallista keskustelua, johon uskon että taustani kautta pystyn tuomaan lisäarvoa. 

Olen varsin tuore vihreä ja toistaiseksi vailla puolueen luottamustehtäviä. Haen puoluevaltuuskuntaan, koska nimenomaan valtuuskunta ja hallitus ovat ne paikat, joissa puolueen yhteistä linjaa viedään eteenpäin vaalien välillä ja myls nyt tämän vaalisuman keskellä. Haluan olla mukana tekemässä Vihreistä varteenotettavaa yleispuoluetta, joka ei unohda juuriaan. 

- niinasalonen.fi

fb.com/salosenniina

 

Alexios Sarantis

Alexios Sarantis(Pirkanmaan Vihreät)

Olen 28-vuotias tamperelainen ja juuriltani kreikkalais-suomalainen. Perheeseeni kuuluu puoliso ja kolme lasta. Olen muuttanut Kreikasta Suomeen vuonna 2011 ja sen jälkeen opiskellut ja tehnyt monipuolisesti työtä ravintola- ja hotellialalla. Tällä hetkellä opiskelen Matkailun liikkeenjohdon tutkinto-ohjelmassa restonomiksi ja olen sihteeriharjoittelijana sisäministeriössä kansainvälisten asioiden yksikössä. Työni on antanut minulle kokemusta tapahtumien ja tilaisuuksien järjestelystä, kykyä organisoida ja toimia nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Vastaan ylimmän johdon,ministerin ja kansliapäällikön ulkomaanvierailuiden järjestelyistä.

Lähdin mukaan Vihreiden toimintaan vuoden 2017 alussa, sillä halusin olla vaikuttamassa kaupunkini asioihin ja viemässä Vihreää ajattelua eteenpäin Tampereella ja miksi ei koko Suomessa. Kevään 2017 kuntavaaleissa olin ensimmäistä kertaa ehdolla ja keräsin arvokasta kokemusta vaalityöstä. Kevään aikana olen päässyt tutustumaan Vihreiden mahtavaan porukkaan, osallistunut Vihreä vaikuttaja-kurssille ja huomannut, että yhdessä vaikuttamisin mahdollisuuden ovat paremmat. Aikaa ja intoa poliittiseen vaikuttamiseen minulta ei ainakaan puutu!

Haluan jatkossa olla eritoten vaikuttamassa maahanmuuttajien aseman parantamiseen niin kotikaupungissani kuin koko maan tasolla. Koen, että oma taustani maahanmuuttajana auttaa minua tässä työssä, kuten myös kokemukseni pakolaisjärjestötyöstä Kreikassa. Monikulttuurisuus lisääntyy maassamme joka hetki ja siksi keskeisiä tavoitteitani poliittisella urallani onkin suvaitsevan monikulttuurisuuspolitiikan eteenpäinvieminen. Haluan, että maahanmuuttajat nähdään jatkossa resurssina, turvallisuusongelman ja rahanmenon sijaan. Kielikoulutukseen ja henkilökohtaiseen uraohjaukseen on panostettava ja perheille on tarjottava mahdollisuus kotiutua kotoutumisen sijaan. 

 

Andrei Sergejeff

Andrei sergejeff(Hämeen Vihreät)

Olen nelikymppinen tietokirjailija, Lähi-itään erikoistunut historioitsija sekä yhteyspäällikkö kaupallisessa tutkimus- ja viestintäyhtiössä.

Vihreissä olen haalinut kokemusta vastuuasemista paikallispolitiikasta valtakunnan tasolle. Olen kaupunginvaltuutettu Hämeenlinnassa ja Hämeen piirin varapuheenjohtaja, minkä lisäksi toimin kaksi kautta Viitteen varapuheenjohtajana. Olen myös puoluevaltuuskunnan varavaltuutettu sekä vihreiden turvallisuuspoliittisen asiantuntijaryhmän puheenjohtaja.

Politiikassa olen tieteen ja tietopohjaisen päätöksenteon vankkumaton kannattaja. Arvot määräävät politiikassa päämäärät, mutta niihin pääsemiseksi kannattaa käyttää järkeä ja tutkittua tietoa. Talous- ja sosiaalipolittikassa olen sosiaaliliberaali. Markkinatalous on huono isäntä, muta kyllä se pahuksen hyvä renki on. Ulkopolitiikan saralla linjani on määrätietoinen integroituminen yleiseurooppalaisiin rakenteisiin.

Hämeen vihreät ehdottaa minua puoluevaltuuskunnan jäseneksi. Valtuuskuntatyöskentelystä minulla on jo kokemusta varavaltuutetun roolissa. Valtuuston käyttöön voin tuoda ulko- ja turvallisuuspoliittista asiantuntemusta, sekä harvinaislaatuista Lähi-idän ja islamin erikoisosaamista. 

 

 • Sameli Sivonen (Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto)

 

Mirka Soinikoski

Mirka Soinikoski(Hämeen Vihreät)

Olen 41-vuotias anestesialääkäri ja vihreä kaupunginvaltuutettu. Työskentelen Kanta-Hämeen keskussairaalassa Hämeenlinnassa. Lähdin mukaan vihreään politiikkaan vuoden 2012 kuntavaaleissa, Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjan innoittamana.

Hämeenlinnassa tuplasimme valtuustoryhmän koon kuntavaaleissa kolmesta kuuteen, kannatuksen ollessa huimat 11,4%. Hämeen Vihreät esittää minua puoluevaltuuskunnan jäseneksi tulevalle kaudelle. Yhteinen tavoitteemme on saada vihreä kansanedustaja myös Hämeeseen.

Luottamustoimeni
2017- kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmän pj.
2016-2017 Hämeen Vihreiden piirihallituksen jäsen
2016-2017 Vihreän sote-asiantuntijaryhmän jäsen
2013-2017 1.varavaltuutettu, lasten ja nuorten lautakunnan jäsen

Minulle tärkeitä teemoja ovat resurssiviisaus, ihmisten oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen kohtelu sekä lapsen oikeudet. Perheiden monimuotoisuus tulee ottaa lähtökohdaksi kaikessa perheitä koskevassa päätöksenteossa ja lainsäädännössä.

Olen toiminut yli 10 vuoden ajan tuki- ja sijaisperheen äitinä, näköalapaikalla moniongelmaisten perheiden haasteisiin ja lastensuojelun toimintamalleihin perehtyen. Yhdessä rohkeammin -liikkeen viisi teesiä pitää saada käytäntöön joka kunnassa: http://yhdessarohkeammin.fi/index.html

 

Seppo Sorvari

Seppo sorvarivara Nina Jyrkäs (Oulun vaalipiirin vihreät)

 Ammatiltani olen toimistosihteeri. Tämän hetken luottamustehtäväni puolueessa ovat Raahen Vihreät ry:n puheenjohtaja ja Oulun vaalipiirin vihreiden hallituksen jäsen. Olen myös tulevalla kaudella Raahen kaupunginvaltuuston 2. varajäsen. Muita luottamustehtäviäni ovat ammattiosaston hallituksen jäsen/tiedottaja ja Pro Hanhikivi ry:n hallituksen varajäsenyys

Ympäristöasiat, puhdas suomalainen ruoka, koulutus ja perustulo ovat tärkeimpiä asioita minulle politiikassa tällä hetkellä. Minua on luonnehdittu ahkeraksi, tunnolliseksi sekä hyväksi neuvottelijaksi. Työelämässä parhaiten neuvottelutaitoja olen päässyt testaamaan toimiessani Raahen kaupungin työsuojeluvaltuutettuna. Tässä työssä sain niin työntekijöiltä kuin työnantajan edustajilta tunnustusta ongelmanratkaisukyvyistäni.

Lisätietoja minusta henkilönä ja poliittisia kirjoituksia löytyy osoitteesta henkilot.vihreat.fi/seppo.sorvari

 

Mikko Strahlendorff

(Länsi-Helsingin vihreät)

Avaruusvirkamies/kehittämispäällikkö
Puoluevaltuuskunta 15-17 ja sen kehitys, turvallisuus ja EU valiokunnan vpj
Länsi-Helsingin vihreiden vpj nyt, Pj 16 ja hallituksessa 12-17
Valtion liikuntaneuvosto 11-15
Opiskelijoiden Liikuntaliitto hallitus 99-01 ( vpj, talousvaliokunnan Pj)

Haluan jatkaa puoluevaltuuskunnassa ja tuoda enemmän dataa politiikan tekoon. Tiede ja tietoyhteiskunta mahdollistavat niin mielipiteiden kuin ympäristön ja ihmisten tilan seurantaa yksityiskohtaisemmin kuin koskaan ennen. Datan hyödyntäminen eettisesti ja avoimesti luonnon ja ihmisten hyväksi on minulle tärkeä teema ja vihreiden kannattaa niin oman menestyksen kuin paremman maailman vuoksi olla eturintamassa datoja louhimassa.

Työkseni järjestän vastaavaa satelliitti kaukokartoitus datoista, mutta politiikassa avoimia datoja tarvitaan muita enemmän. Niitä on paljon enkä näe että vihreät niitä vielä kattavasti hyödyntävät. Liikuntapolitiikka on lisäksi tärkeä teema, koska kustannustehokas terveyden huolto on liikunnallinen arki eli lihasvoimin töihin ja töitä ilman tuolia. Lopuksi politiikassa pitää olla tunnetta vaikka järjellistä päätöstä haetaan ja luen tunneälyni tärkeimmäksi taidokseni.

 

 • Iiris Suomela (Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto)

 

Hanna Susitaival

Hanna Susitaival(Savo-Karjalan Vihreät)

Olen 43-vuotias joensuulainen uusi varavaltuutettu. Virkatyönäni toimin asiantuntijatehtävissä valtion taidehallinnossa ja koulutukseltani olen muusikko. Perheeseeni kuuluvat mies ja 11-vuotiaat kaksospojat. 

Työ Mikkosen Kristan eduskuntavaalikampanjassa innosti minut liittymään Vihreisiin ja lähtemään ehdolle kuntavaaleihin. Toimin aktiivisesti sekä Joensuun Vihreiden että Savo-Karjalan Vihreiden hallituksessa, jälkimmäisessä varapuheenjohtajana.

Olen kypsytellyt poliittista aktivoitumista jo pitkään ja kun sen tein, niin haluan olla täysillä mukana. Siksi tavoittelen myös paikkaa puoluevaltuuskunnassa. Kunta- ja piiritason toiminnan tulee linkittyä vahvasti valtakunnalliseen tasoon ja uskon olevani hyvä viestinviejä molempiin suuntiin. Poliittisena toimijana haluan olla ihmisistä välittävä, yhteistyökykyinen ja avoimesti keskusteleva. Haluan päästä vaikuttamaan siihen, minkälaiset arvot päätöksentekoa ohjaavat. Tasa-arvon periaate kaikissa asioissa on minulle tärkeä.

https://www.facebook.com/susitaivalhanna/

 

Anna-Henriikka Suomalainen

Anna-Henriikka Suomalainen(Lapin Vihreät)

 

 

Kati Systä

KAti Systä(Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto)

Olen 22-vuotias kansainvälisen oikeuden opiskelija ja ylioppilaskuntani ÅAS:n hallituksen jäsen Turusta. Minut vihreisiin toi palo ympäristön puolesta. Minulla on laajaa osaamista pohjoismaiselta kentältä toimiessa kansainvälisenä vastaavana vihreiden nuorten hallituksessa, pohjoismaisten vihreiden nuorten varapuheenjohtajana ja vihreiden nuorten edustajana Nuorten pohjoismaiden neuvostossa. Minulla on näkemystä siitä, mihin suuntaan pohjoismaista yhteistyötä tulisi kehittää, jotta se hyödyttäisi ympäristöä ja ihmisiä. Ajassa, jossa EU on vaikeuksissa, on pohjoismaisen yhteistyön rooli yhä suurempi ja siihen tulisi nyt uskaltaa panostaa ja toimia mallina unionillemme.

Minun intohimoni on kansainvälinen politiikka, joka alkaa olla mukana kaikessa päätöksenteossamme ei vähiten EU:n kautta. Kansainvälisen oikeuden opiskelijana toisin osaamista valtuuskuntaan, mutta toisin myös nuorta ääntä kansainvälisen politiikkamme linjoihin. Minun unelmani on, että myös Suomen ulkopoliittista linjaa voisi kutsua feministiseksi!

Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin esimerkiksi Facebookissa. Jag svarar gärna på ytterligare frågor på Facebook: https://www.facebook.com/katisyst/

 

E. Juhani Tenhunen

E. Juhani TenhunenEspoo, facebook.com/E.Juhani.Tenhunen  

Vihreät Yrittäjät ry esittää valtuuskunnan varsinaiseksi tai varajäseneksi 

Olen teknillisen biokemian DI (1975) ja hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ). 

Olen VihreidenYrittäjien vpj ja Matinkylä-Olarin Vihreiden hallituksen jäsen. TEKissä olen vihreä yrittäjyysvaliokunnan jäsen (2009-) ja TEKin Yrittäjäklubi ry:n hallituksen varajäsen (2013-). Olen vegaanisen luomuleipomo Samsaran, reilun kaupan tekstiilitukku Kaiku Ethicalin, Eestaasin ja Osuuskunta Eko-Osuusrahan hallituksissa.

Kiertotalouden ja ekoasumisen tutkijanuran (1974-1994) ja Suomen valtakunnallisen pyöräretkeilyreitistön toteutuksen (1993-2001) ohella olin 1986 alkaen ja 2017 päättyen 15 vuotta Ruohonjuuri Oy:n hallituksessa tukemassa yhtiön nousua Suomen johtavaksi luontaistuotekaupaksi. 1982 yhtiöön sijoitettu markka on nyt 54 euron arvoinen. Olen yhteensä 13 ekoeettisen yhteisöllisen yrityksen osakkeenomistaja tai jäsen, ja 5 yhtiössä omistusosuuteni on yli 10 %.

65-vuotiaana 1-vuotiaan tyttärentyttären ukkina tarjoan 44 vuottani vihreää liikettä ja 21 vuottani puolueen jäsenyyttä valtuuskunnan ja puolueen käyttöön mm sijoittamisessa, huolellisessa hallintotavassa ja työllistämisessä vailla toimeentuloloukkuja!

 

Hannu Timonen

 Hannu Timonen(Kallion Seudun Vihreät)

Olen 39-vuotias hoitoalan ammattilainen ja sairaanhoitajaopiskelija. Perheeseeni kuuluu vaimo sekä kaksi lasta.

Minulla on kokemusta luottamustoimissa toimisesta sekä opiskelijapolitiikan tekemisestä. Olen toiminut yhdistyksen hallituksen jäsenenä usean vuoden, opiskelijapolitiikassa olen toiminut HOAS valtuuskunnan jäsenenä ajan sekä opiskelijakunnan puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana.

Puolueemme on tietynlaisessa murrosvaiheessa nykyisen puheenjohtajamme luopuessa puheenjohtajuudesta. Puolueemme tulee valitsemaan uuden puheenjohtajan Tampereen puoluekokouksessa.

Minulla on nuori historia puolueessa, liityin jäseneksi viime syksynä vaihtaessani puoluetta. Puolueen vaihdon taustalla oli puhtaasti arvo kysymykset. En voinut allekirjoittaa vanhan puolueeni, Kokoomuksen arvoja. Nyt tunnen saapuneeni poliittiseen kotiini.

Puoluevaltuuskunta tulee olemaa tärkeässä roolissa, kun olemme valinneet uuden puheenjohtajan ja puolueemme poliittista ohjelmaa sekä linjaa määriteltäessä tulevan puheenjohtajan johdolla. Haluan olla mukana vaikuttamassa poliittiseen linjaan, tehdä töitä puolueen eteen ja viemässä puoluettamme kohti yleispuoluetta. Haluan antaa oman panokseni puolueen sekä maamme hyväksi.

 

Ilona Toivanen

Ilona Toivanen(Tuusulan vihreät)

Olen 34-v. erityisopettaja ja kahden lapsen äiti Tuusulan Jokelasta. Harrastan juoksemista, lukemista ja matkustamista. Koulutus- ja nuorisopolitiikka ja politiikan avoimuus ovat vahvinta osaamisaluettani ja suuri intohimoni.

Olen ollut Vihreiden jäsen kymmenen vuoden ajan. Tein Vihreää politiikkaa ensin ViNOssa liittohallitustasolla, Jyväskylässä yhdistystasolla ja Keski-Suomen piirissä. Nyt toimin Tuusulassa kuntapolitiikassa ja Uudenmaan maakuntavaltuutettuna. Viimeiset 2 vuotta olen ollut puoluevaltuuskunnan varajäsen ja osallistunut yhteen kokoukseen. Olen myös Tuusulan Vihreiden vara-pj.

Olen ollut aktiivisesti mukana uudistamassa puoluetta ja työskentelemässä sen tavoitteiden eteen.  Olen valmis käymään aktiivista keskustelua puolueen suunnasta ja poliittisista sisällöistä. 

 

Milo Toivonen 

Milo Toivonen(Itä-Helsingin Vihreät)

Luottamustehtävä: Puoluevaltuuskunnan jäsenyys
Yhdistys: Itä-Helsingin Vihreät
Ammatti: Pelisuunnittelija, graafikko
Luottamustehtävät 2017: Helsingin Vihreät hallitus, Helsingin Vihreät Nuoret hallitus, Trasek Ry hallitus (vara), Helsingin yhdenvertaisuustoimikunta (vara)

Poliittiset erikoisalat: Köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäisy, työllisyys, yhdenvertaisuus

Arvot ja periaatteet: Minulle oikeudenmukaisuus on hyvän yhteiskunnan ydinjuuri. Ihmisiä tulee kohdella reilusti ja lempeästi, ilman ennakkoluuloja ja niin että kenenkään ei tarvitse tuntea oloaan merkityksettömäksi. Minulle ihmisten yhdenvertainen kohtelu on tinkimätön periaate ja en pelkää tästä haastaa silloin kun aihetta on. Tästä syystä minua on kutsuttu porukan omantunnon ääneksi.

Tavoitteet: Sen sijaan että kertoisin päätavoitteeni olevan puolueen kannatuksen kasvattaminen, poikkean normista ja kerron mieluummin mitä haluan puolueen ajavan hallitusvastuussa. Haluan että puolue jatkaa ihmisarvon ja tasa-arvon väsymättömänä puolustajana. Esimerkkeinä haluan että puolueen johdolla ratkaistaan nykyisen asevelvollisuuden ongelmat, ja että trans- ja muunsukupuoliset ihmiset ovat lain edessä kaikin puolin vapaita.

Siksi haen puoluevaltuuskuntaan.

 

 • Hannu Tuominen (Koillis-Helsingin Vihreät)

 • Marja Tähtinen (Pirkanmaan Vihreät)

 

Amu Urhonen 

(Vihreät vaivaiset ry)

Olen toiminut vihreissä vuodesta 2000. Kaksi kertaa olen ollut puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja, kerran puoluehallituksen varajäsen. Olen toiminut ViNOn puheenjohtajana ja tälläkin hetkellä olen Vihreiden vaivaisten puheenjohtajana. Viime vuosina olen ollut aktiivinen enimmäkseen kunnallispoliittisesti. Kunnallispolitiikka on kyllä oikein antoisaa, mutta on myönnettävä, että kaipaan valtakunnallista yleispoliittista toimintaa, työtä koko puolueen hyväksi.

Olen koulutukseltani teologi ja syksystä alkaen töissä vammaishistoriaa tunnetuksi tekevässä hankkeessa. Ennen kaikkea olen aktivisti: Kynnys ry:n puheenjohtaja, Suomen Amnestyn osaston johtokunnan jäsen ja Abilis-säätiön hallituksen jäsen. Asun Tampereella aviomiehen, kahden lapsemme ja kissani kanssa.
 

Anja Ukontuli

(Turun seudun Vihreät)

Anja UkontuliOlen Anja Ukontuli 37-vuotias turkulainen vihreä aktiivi. 

Minulla on aurinkoinen ja elämänmyönteinen asenne ja ajan voimakkaasti uudistavaa politiikkaa.

Toimin mm. Turun vihreiden kattojärjestön hallituksen varajäsenenä ja Turun seudun vihreiden jäsenyhdistyksen jäsenvastaavana sekä varapuheenjohtajana. Olin myös kuntavaaliehdokas vuonna 2017 ja sain 121 ääntä. Niiden pohjalta minua ehdotetaan Turun vihreän valtuustoryhmän toimesta Turun kaupungin kulttuurilautakunnan varajäseneksi. Olen ollut aina vihreän aatteen kannattaja ja siksi lähdin aktiiviksi vuonna 2014.

Sydäntäni lähellä ovat köyhät ja köyhyyden vähentäminen Suomessa, ehkäisevä päihdetoiminta, työttömyyteen liittyvien ongelmien ratkaisu, luonto ja luonnonsuojelu, sekä naisiin kohdistuvan väkivallan vähentäminen Suomessa ja maailmalla sekä naisten kouluun pääsemisen helpottamista kolmansissa maissa. 

Olen ammatiltani yo-merkonomi, puutarhuri, ja luontoyrittäjä ja tällä hetkellä työllistän itseni yrittäjänä Turun kauppahallin Klåvuspuodissa, jossa myydään hedelmiä, marjoja ja vihanneksia, sekä muita lähialueiden ruokatuotannon tuotteita. Liikkeessä on oma luomu-osasto, joten luonnollisesti suomalainen ruuantuotanto kuuluu arvoihini.

Tämän lisäksi voimakkaisiin arvoihini kuuluvat suomalaisen kulttuuriperinnön vaaliminen solidaarisella tavalla, sillä vahvoista juurista kasvaa vahva puu.

Puoluevaltuuskunnassa ajaisin intohimoisesti näitä asioita kohti parempaa ja eheämpää huomista sekä myötätuntoisempaa vihreää politiikkaa.

 

Lauri Vaihemäki

Lauri Vaihemäki(Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto)

Olen Vihreiden Nuorten ehdokkaana puoluevaltuuskunnan jäseneksi. Pääsihteerimme Anni Heinälä ohjeisti lähettämään tähän osoitteeseen lyhyen esittelyn itsestäni: 

"Olen 25-vuotias oikeusnotaari Helsingistä, jossa työskentelen gradu-opintojeni ohessa lakiasiantoimistossa. Haen puoluevaltuuskuntaan Vihreiden Nuorten ehdokkaana toimittuani tätä ennen kaksi kautta Helsingin Vihreiden Nuorten hallituksessa (tällä hetkellä vara-pj) ja yhden kauden Helsingin Vihreiden piirihallituksen jäsenenä. Tätä ennen olen toiminut yliopistopolitiikassa ja opiskelijajärjestöjen hallituksissa.

Minulle tärkein teema on oikeusvaltiomme tulevaisuuden turvaaminen, jota tällä hetkellä uhkaavat niin hallituksen uudistukset, kuin yleisemminkin poliitikkojen ja oikeusoppineiden erittäin tulehtunut suhde. Tämä näkyy esimerkiksi jatkuvina kanteluina laillisuusvalvojille, lakiesitysten kaatumisena perustuslakivaliokunnassa sekä puheissa perustuslakifundamentalismista.

Vihreillä ei tällä hetkellä ole omaa oikeuspoliittista ohjelmaa tai valmiita vastauksia näihin kysymyksiin. Toivon voivani puoluevaltuuskunnassa toisaalta tarjota asiantuntemustani oikeudellisissa kysymyksissä ja toisaalta muistuttaa, että Vihreät ottavat uhat oikeusvaltiomme perusteille yhtä vakavasti, kuin olemme ottaneet koulutusleikkaukset tai turvapaikanhakijoiden epäinhimillisen kohtelun." 

 

Jouni Vauhkonen

Jouni Vauhkonen(Kaakkois-Suomen Vihreät)

Haen valtuuskunnan jäseneksi. Viimeiset kaksi vuotta olen ollut valtuuskunnan varajäsen ja osallistunut ahkerasti kokouksiin - vain yhdestä olen ollut poissa. Olen käyttänyt puheenvuoroja kaikissa  kokouksissa ja toiminut muutenkin aktiivisesti.

Valtuuskunnan työssä haluan lisätä kentän vaikutusmahdollisuuksia vaikuttaa eli ohjelmatyötä. Harvoin kokoontuvana elimenä valtuskunta eli vihreän kentän edustajat pystyvät vaikuttamaan lähinnä linjausten avulla. Nyt kautensa päättänyt valtuuskunta teki niukasti ohjelmia ja haluan pitää huolen, että ohjelmatyö taas käynnistyy kunnolla. Myös
poliittista keskustelua haluan lisätä, sillä edellinen valtuuskunta ei loistanut siinäkään.

Vahvan ohjelmatyön avulla puolue pysyy parhaiten kasassa ja riittävän yksimielisenä. Kun linjat on keskusteltu ja päätetty, niiden toimeenpanoon voidaan keskittyä. Vahvan ohjelmatyön ansiosta olemme onnistuneet luomaan hyvin toimivan puolueen.

Kokemustahan minulla on kaikilta eri puolueen tasoilta ja monista piireistä. Olen toiminut puoluehallituksessa, valtuuskunnassa, piirihallituksissa, valtuutettuna yms. Puoluetoimistollakin ahersin nelisen vuotta ja Brysselissä Tarja Cronbergin erityisavustajana toista vuotta.

Nykyisin toimin viestintäpäällikkönä Mikkelissä, Etelä-Savossa. 

 

 • Ilkka Veiström (Pirkanmaan Vihreät)

 

Petri Viglione

Petri Viglione(Etelä-Helsingin Vihreät)

Olen 49-vuotias suomalais-italialainen yrittäjä ja alkoholipolitiikan vaikuttaja. Olen toiminut viinien parissa vuodesta 1993, eli siitä asti kun perustin yritykseni joka mahdollisti työllistymiseni.

Koulutukseltani olen valtiotieteen maisteri. Olen valmistunut Napolin L’Orientale yliopistolta vuonna 1992.

Perheeseeni kuuluu puolisoni Marika Krookin lisäksi neljä lastani. Meillä puhutaan kotona sujuvasti suomea, ruotsia ja italiaa.

olen toiminut nuorsuomalaisten vpj vuonna 1997 sekä ollut eduskuntavaaliehdokas rkp listoilla,olen liittynyt vihreisiin viime vuonna ja ollut helsingissä kuntavaaliehdokas.

Pyrin vihreiden valtuskuntaan koska uskon minulla olevan polittista kokemusta ja halua kehittää puoluetta liberaalimpaan suuntaan ,niin että meistä tulisi yleispuolue. 

 

 • Auni-Marja Vilavaara (Helsingin seudun Ikivihreät)

 

Antti Van Wonterghem

Antti Van Wonterghem(Kaakkois-Suomen vihreät, Kotkan seudun vihreät)

Olen Antti Van Wonterghem 33-vuotias energiatekniikan aikuisopiskelija ja ympäristöstä kiinnostunut varhaisjakaja. Jaan pienen yksiöni vuoden ikäisen kollin kanssa. Minulla on takana lähes 17 vuoden kokemus Kotkan vihreissä toimimisesta. Kaakkois-Suomen vihreiden hallituksessa olen ollut mukana vuodesta 2005. Laajentuneen piirin yhteistyötä olen ollut kätilöimässä viimeksi kuluneina vuosina.

Olen saanut maineen rauhallisena ja yhteistyökykyisenä ihmisenä. Sen lisäksi asiantuntemustani ja kykyäni perehtyä asioihin arvostetaan. Viimeiset puolitoista vuotta olen vetänyt puolueen ilmasto- ja energiatyöryhmää Jessica Karhun kanssa.

Tein paljon taustatyötä energiavisiota työstäneen ryhmän avuksi. Tekemässäni taustapaperissa toin esiin kritiikkiä ja mitä riskejä liittyy etenkin biovoimaan ja muiden uusiutuvien läpivientiin, tarpeen vahvistaa sähkön siirtoyhteyksiä, laajentaa maakaasuverkostoa Länsi-Rannikon suunnalla ja edistää kysyntäjoustoja.

Olen tyytyväinen siihen, että näistä viimeksi mainitun merkitys on tunnustettu energiavisiossa. Kriittisten näkemysten esittämistä olen jatkanut julkisessa keskustelussa. Puolueen on kyettävä tarkistamaan linjauksiaan uusimman tiedon valossa. Pelon lietsontaan emme saa alentua, kuten räjähtävät lepakot. 

 

Jan Vuorenlaakso

(Vakka-Suomen vihreät)

Olen 44-vuotias paluumuuttaja Uudestakaupungista, ja olen Vakka-Suomen Vihreät ry:n ehdokkaana puoluevaltuuskuntaan.

Olin kunnallisvaaleissa Vihreiden ehdokkaana kuluvana vuonna ja sain hyvin henkilökohtaisia ääniä. Paikallisen lukion varjovaaleissa sain kolmanneksi suurimman äänisaaliin, mistä olin erityisen iloinen.

Liityin puolueen jäseneksi tavoitteenani tuoda Vihreiden toimintaa tutuksi paikallisesti ja innostaa ihmisiä mukaan toimintaan. Toisena tavoitteenani on saada luottamustehtävä puoluevaltuuskunnasta. Näiden tavoitteiden toteutuminen edesauttaisi ja syventäisi tietämystäni sekä toimintavalmiuttani työskennellä Vihreiden arvojen puolesta.

Työurani on kuin värikäs räsymatto. Olen asunut ulkomailla yli 10 vuotta ja valtaosan työurastani olen toiminut lastensuojelun sosiaalityöntekijänä Edinburghissa, Skotlannissa.  Lisäksi olen työskennellyt mm. mainoskäsikirjoittajana (Copywriter) sekä matkailuun erikoistuneena kirjoittajana.

Koulutustaustani on sosiaali- ja yhteiskuntatieteistä sekä media-alalta. Suoritin maisterin tutkinnon (MSc) Edinburghin yliopistossa lastenoikeuksien- ja lapsuusajan tutkimuksen koulutusohjelmasta. Hyvinvointi-ja onnellisuustutkimus ovat olleet akateemisen ja henkilökohtaisen kiinnostuksen ansiosta aina etusijalla.

Tärkeitä asioita elämässäni ovat perhe, puoliso, koira, ystävät, luonto, matkailu, lukeminen, Netflix, järjestötoiminta ja vaikuttaminen.

Uskon, että olisin sopiva valinta puoluevaltuuskuntaan. Kiitos tuestasi!

 

Jaakko Vuorio

Jaakko Vuorio(Pirkanmaan Vihreät)

Pirkanmaan vihreät esittävät minua Tampereelta vihreän puolueen puoluevaltuuskuntaan ensimmäisenä ehdokkaanaan neuvotteluihin.

Olen koulutukseltani kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja. Olen työskennellyt useita vuosia perusopetuksessa, mutta kuluneen vuoden olen työskennellyt päätoimisena tutkijana Tampereen yliopistossa, jossa tutkin koulutusteknologiaa. Olen myös opiskellut Maanpuolustuskorkeakoulussa Maavoimien rajavartiolinjalla johtamisen pääaineopinnoissa.

Olen ollut mukana vihreässä politiikassa vuodesta 2012 alkaen, ja vuodesta 2016 alkaen Tampereen vihreiden hallituksessa. Vihreän politiikan lisäksi olen vaikuttanut kaksi kautta Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan (Tamy) edustajistossa, jossa olen toiminut myös edustajiston puheenjohtajana. Lisäksi olen toiminut usean järjestön puheenjohtajana.

Haluan viedä puoluetta yhä enemmän yleispuolueen suuntaan, jossa puolueen linjat, politiikka sekä teot ovat rakentavia, tarjoavat aitoja sekä toteutettavia vaihtoehtoja. Haluan viedä puoluetta kohti eduskuntavaaleja, jossa puolue on entistäkin valmiimpi hallitusvastuuseen uskottavalla yleislinjalla unohtamatta vihreiden perusarvoja.

www.linkedin.com/in/jaakkovuorio/

https://twitter.com/jaakkovuorio

 

Ossi Vähäsarja,

Ossi Vähäsarja(Uudenmaan Vihreät)

Olen 31-vuotias vasta valittu valtuutettu ikiporvoolainen Järvenpäästä. Olen ammatiltani lastenkodinohjaaja ja koulutukseltani sosionomi (amk) ja kirkon nuorisotyönohjaaja. Harrastukseni ja intohimoni ovat musiikki ja monipuolinen liikunta. Opinnoissani keskityin suurimmassa määrin nuorisotyöhön ja seksuaalisen ja sukupuolisen tasa-arvon edistämiseen.

Toimintani Vihreissä
- varavaltuutettu v.2013-2017.
- sosiaali- ja terveyslautakunta jäsen 2013-2014 ja varajäsen 2015-2017
-Keski-Uudenmaan ammattiopiston valtuuston varajäsen
-Lasten ja nuorten lautakunta jäsen 1/2017 alkaen.
-kaupungin valtuutettu 2017
-Järvenpään Vihreät ry:n hallituksen jäsen vuosina 2013 ja 2014.
-Järvenpään Vihreät ry:n hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2016 alkaen.

Poliittisia pääpainopisteitäni ovat osallisuuden ja ihmisten vaikutusmahdollisuuksien lisääminen, avoin, keskusteleva ja kunnioittava keskustelukulttuuri, tasa-arvo, hyvinvointi ja oikeudenmukaisuus. Vihreissä arvostan erityisesti tahtoa tehdä kestäviä päätöksiä tulevaisuuteen katsoen ja nykyhetkessä.Vihreillä on vastuu tuoda päätöksenteko lähemmäs ihmisten arkea. Haluaisin myös, että kehittäisimme jäsenasioidemme hoitoa muun muassa uusien hankinnassa, aktivoinnissa toimintaan ja paikallisten yhdistysten rekisterin ylläpitämiseen. Myös kehitystä koko Suomen puolueeksi on tärkeää jatkaa.

Työntekijänä koen olevani parhaimmillani juuri tiimin toimivuuden ja hyvinvoinnin edistäjänä. Haluan aina kuunnella tarkkaan mahdollisimman kattavasti kaikkien mielipiteet, ennen kuin muodostan omaa kantaani, ja pyrin myös aktiivisesti yhteensovittamaan eri näkemyksiä, ja luomaan yhteisymmärrystä eri näkökulmien kesken.

 

 

Jukka Väisänen

Jukka Väisänen(Armon vihreät)

Olen 39-vuotias Armon Vihreiden ehdokas puoluevaltuuskunnan jäseneksi. Minulla on monipuolinen koulutus (kasvatustieteen kandidaatti, valtiotieteiden ylioppilas ja vakuutustoiminnan yo-merkonomi). Työkokemukseeni kuuluu esimerkiksi harjoittelu Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan opintoasiainhallinnossa sekä opiskelijatuutorina toimimista.

Olen ollut Turun seudun vihreiden puheenjohtajana 2013, Varsinais-Suomen piirin varapuheenjohtajana 2014 – 2015, puoluevaltuuskunnan jäsenenä 2013 – 2015 ja nyt Armon Vihreiden varapuheenjohtajana. Lisätietoa on täällä: http://jukkav.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193909-vihrea-urani .

Tulevalla kaudella puoluevaltuuskunta tekee tärkeitä päätöksiä liittyen tuleviin eduskuntavaaleihin, mutta myös maakunta-, presidentin- ja europarlamenttivaalitkin saavat osansa. Pidän tärkeänä seurakuntavaaleja, joiden vihreä ohjelma on hyväksytty puoluevaltuuskunnan kokouksen yhteydessä ainakin kahtena edellisvaalivuotena.

Minut tunnetaan hyvänä verkostoitujana ja kuuntelijana. Sateenkaarevana vammaisena ja feministinä painotan sosiaalista oikeudenmukaisuutta politiikassa. Silti huomioin myös eläinten oikeudet ja ympäristön poliittisessa toiminnassani.

 

 • Veijo Åberg (Helsingin Vihreä seura)

Jaa sivu: