Monet kuvittelevat vihreiden ihan vain hatusta vetävät omituisia ideoitaan ja yrittävät vaikeuttaa kunniallisten ihmisten elämää. ”Jos vihreät saisivat päättää Suomessa asuttaisiin maalattia-asumuksissa ilman lämmitystä ja juoksevaa vettä”, tuntuvat jotkut ajattelevan.

Mitäpä jos kummien ennakkoluulojen sijasta paneuduttaisiin siihen mitä vihreät todella ajavat?

Mitäpä jos harkitsisit illalla kaikessa rauhassa hetken aikaa kysymystä: "Entä jos Ne ovatkin oikeassa?".

Esimerkiksi:

Entä jos Ne ovatkin oikeassa ja ilmastonmuutokseen reagoiminen synnyttääkin uusia työpaikkoja ja uutta liiketoimintaa?

Entä jos Ne ovatkin oikeassa ja meidän sosiaaliturvajärjestelmämme vaatii isoja rakenteellisia muutoksia, jotta se vastaisi tämän päivän tarpeita?

Entä jos Ne ovatkin oikeassa ja meidän pitää pysäyttää nykyinen kehitys, jossa köyhiä - ja etenkin köyhiä lapsia - tulee jostain syystä koko ajan lisää, vaikka kansantaloudella menee lujaa?

Ja vielä (tätä miettiessä on ehkä parempi istua), entä jos Ne ovatkin oikeassa ja elämän tarkoitus ei ole olla osa jatkuvan taloudellisen kasvun oravanpyörää, vaan ihminen saa nauttia jopa työstä ja lisäksi ystävistä, perheestä, rakkaista, luonnosta ja ylipäänsä elämästä?

Ja lopulta: entä jos Niiden näkemykset eivät tulekaan hatusta, vaan perustuvat analyyseihin ja arvioihin siitä, mitä edessä on ja miten siihen kannattaa reagoida?

Äänestä omallatunnollasi.

www.vihreat.fi

Jaa sivu: