Valtuustoaloite 6.4.2009 / Siru Kauppinen + 16 muuta allekirjoittajaa, Vantaa

17 Green Office -yritystä säästi yli 3,6 miljoonan euroa (ja 1091 hiilidioksiditonnia) vuonna 2006. Ehdotamme, että järjestelmää voisi testata esimerkiksi Vantaan kaupungintalolla. Säästö-osaamista voi sen jälkeen levittää ja verrata muihin säästötoimenpiteisiin.

Toimistoilla on hyvät mahdollisuudet pienentää hiilidioksidipäästöjään työtavoilla ja toiminnoilla, jotka samalla parantavat toimintojen laatua ja aiheuttavat huomattavia euromääräisiä säästöjä. Jos organisaatio toteuttaa kattavasti liiketoiminnallisesti perusteltuja, päästöjä pienentäviä toimia, hiilidioksidipäästöjä voidaan pienentää jopa 70 prosenttia.

Esimerkkejä toteutuneista säästöistä:

- Sähköä säästyy 5–7 % sulkemalla valot ja koneet yöksi. Kun koneet etäsammutetaan työajan jälkeen ja käynnistetään vasta tarvittaessa, säästö on vielä suurempi. Jo ensimmäisenä vuonna Green Officetoimistot säästävät yleensä 10 % sähkölaskustaan.

- Helsingin kaupunki laski että 1 A4 maksaa kaupungin organisaatiossa 8 senttiä. Opetusvirasto säästi jo ensimmäisenä vuonna 20 % paperia, mikä merkitsee 200 000 euron säästöä.

- Kun eräässä yrityksessä asetettiin työsuhdeautojen päästörajaksi 130mg/km saatiin 30 000 euron säästö.

WWF tarjoaa Green Office -järjestelmää koulutuksineen ja logoineen organisaatioiden käyttöön. Järjestelmän maksua vastaan löytyy suurempia taloudellisia säästöjä.

Jaa sivu: