Yhteinen vihreä kauppamme!

Vihreät tavoitteet HOK-elannon vaaleissa 2020

Sinä olet osuuskaupan omistaja. Näissä vaaleissa valitaan osuuskaupan edustajisto. Kenet sinä haluat edustamaan itseäsi rakennettaessa tulevaisuuden osuuskuntaa? Me vihreät kerromme tässä, mitä me pidämme tärkeänä.

Tartutaan ilmastohaasteeseen

Ilmastonmuutos haastaa meidät toimimaan. Ilmastopäästöistämme suuri osa muodostuu ruoasta, liikkumisesta ja kulutuksesta. HOK-Elanto voi auttaa ratkaisemaan ongelmaa tukemalla meitä ruokavalinnoissamme ja tavarahankinnoissamme.

Eettisen ja vähäpäästöisen ruoan ostamisen on oltava helppoa ja edullista. Lisäksi täytyy panostaa reiluun kauppaan ja luomutuotteisiin. Ravintoloissa tulee olla aina tarjolla kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja.

Kauppoihin tulee päästä helposti kävellen, pyörällä ja joukkoliikenteellä. Tätä edistää kattava lähikauppaverkosto. Verkkokaupan kehittäminen sekä kotiinkuljetuksen ja noutopisteiden  lisääminen helpottavat ihmisten arkea. Eri alueiden kauppojen valikoimaa ja palveluja kehitetään yhdessä niiden asiakkaiden kanssa.

HOK-Elanto on suuri energiankuluttaja ja tavaroiden hankkija. Kaiken kulutetun energian pitää olla mahdollisimman vähäpäästöistä. Tavoitteen tulee koskea myös tavarantoimittajia. Kaupoissa on oltava mahdollisuus kierrättää. Päämääränä on kiertotalous, joka vaatii mahdollisimman vähän uusia luonnonvaroja.

HOK-Elannon pitää olla vastuullinen ja eettinen sijoittaja.

Kaikkien kauppa

Kun kaupat ja ravintolat ovat esteettömiä ja saavutettavia, on kaikkien helppo asioida. Mahdollistetaan vaivaton pääsy kauppaan ja ravintoloihin pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenvaunujen kanssa. Kaupoissa tulee olla valikoimaa erikokoisille perheille - myös yksinasujille. Peliriippuvuuksien vähentämiseksi HOK-Elannon pitää luopua peliautomaateista omissa toimipisteissään.

HOK-Elanto on vastuullinen ja hyvä työnantaja. Kansainvälistyvällä seudulla myös kaupan on oltava monikielinen, moninainen ja avoin erilaisille ihmisille. HOK-Elannolla on suurena työnantajana iso mahdollisuus toimia erilaisten ihmisten kouluttajana ja urien mahdollistajana.

Avoimena uuteen

Maailma muuttuu, Helsingin seutu muuttuu ja me vihreät tahdomme, että HOK-Elanto on muutoksen kärjessä. Kun yhä suurempi osa hankinnoista tehdään verkossa, tulee verkkokaupan toimia ja kun on tarve käydä kaupassa, tulee asioinnin olla ilo. Vihreä osuuskauppa on avoin kehittämään uusia palveluja - kaikkea ei ole keksitty vielä!

Katso ehdokkaamme!

 

Jaa sivu: