Jyrki Kasvi

Kansanedustaja

Olen 51-vuotias tekniikan tohtori ja valtuutettu, työssä tutkimus- ja kehitysjohtajana. Aiemmin olen ollut mm. kansanedustaja, tutkija ja peliarvostelija. Minulle tärkeitä arvoja ovat vapaamielisyys, suvaitsevaisuus ja yhdenvertaisuus.

Tulevaisuus ei ole entisensä

Talous, tekniikka ja yhteiskunta ovat murroksessa, jollaista ei ole koettu sitten teollisen vallankumouksen. Menneeseen ei ole paluuta. Päätökset Suomen tulevaisuudesta tehdään nyt! Onko 2020-luvun Suomi avoin vai sulkeutunut, luova vai ahdistunut, vapaamielinen vai rajoittunut?

Rohkeasti avoin Suomi

  • Tekniikka on politiikkaa! Sähköiset palvelut, verkkourkinta ja kyberturvallisuus ovat liian tärkeitä jätettäväksi teknokraateille. Poliittiset päätökset esimerkiksi robottiautojen, genomitiedon ja tekoälylääkäreiden sääntelystä on tehtävä nyt
  • Koulu on aikakone! Lapset elävät tulevaisuudessa, myös koulun on oltava siellä. Silti Suomen kouluissa käytetään tietotekniikkaa vähiten Euroopassa!
  • Investoidaan aivoihin! Osaaminen nosti Suomen 1990-luvun lamasta. Nyt tarvitaan samaa, opiskelun ja tutkimuksen edellytysten turvaamista
  • Vain hullu leikkaa mielenterveydestä! Mielenterveystyöstä ja psykiatriasta säästäminen tulee kalliiksi niin potilaille, omaisille kuin yhteiskunnallekin.
  • Pienyrittäjät ovat suurtyöllistäjiä! Pk-yrityksissä on yli 60% yksityisistä työpaikoista. Silti yrittäjät sivuutetaan kun päätetään työelämän pelisäännöistä.
Jaa sivu: