Vihreät – De Gröna” -ulkoasupohjaan kuuluu sivun oikeassa laidassa näkyvä linkkilista. Listaan voit lisätä linkkejä toisille sivustoille, joita suosittelet. Tarkoitus on, että ehdokkaan sivuilta löytyisi ainakin linkit oman piirin muiden vihreiden ehdokkaiden sivuille:

Sivupohjan 'Linkit' -osasto

Pääset hallinnoimaan ja lisäämään linkkejä ylläpitovalikon kohdasta 'Linkit':

wp36

'Linkkien hallinnasta' saat näkyviin listan Wordpressiin jo syötetyistä linkeistä. Pääset muokkaamaan linkkejä valitsemalla ko. linkin kohdalta toiminnon 'Muokkaa':

wp37

Uusien linkkien lisääminen linkkilistaan

Tämä tapahtuu valikon kohdasta 'Lisää linkki':

wp38

Pääset tästä syöttämään uuden linkin listaan. Täytä linkin perustiedot:

  • URI eli www-osoite (esim. www.karoliinakandidaatti.fi),
  • inkin nimi (eli mitä haluat sivujesi linkkilistassa lukevan, esim. ”Karoliina Kandidaatti”) ja
  • lyhyt kuvaus (eli mihin linkki johtaa, esim. "Karoliina Kandidaatin kotisivut"):
HUOM! Sinun tarvitsee täyttää vain linkin perustiedot. Kaikki muu tieto, kuten ”Linkkisuhde (XFN)” on puhtaasti valinnanvaraista ja voidaan jättää suosiolla täyttämättä.

Klikkaa lopuksi 'Lisää linkki'-nappia:

wp39

Linkkiryhmät eli linkkien otsikot

Linkkejä on mahdollista ryhmitellä useampaan linkkiryhmään. Esimerkkejä ryhmistä voisivat olla vaikkapa ”Suosikkiblogini”, ”Vihreitä sivustoja”, ”Kansalaisjärjestöjä” jne.

Lähtökohtaisesti kaikki linkit sivuillasi kuuluvat ryhmään ”Muita vihreitä ehdokkaita”. Tarkoitus on, että jokaisen ehdokkaan sivuilta löytyisi linkit kanssaehdokkaiden sivuille, siksi tämä linkkiryhmä on oletusasetuksena.

Linkkilista näkyy etusivulla ryhmiteltynä siten, että ensin näkyy linkkiryhmän nimi (tässä tapauksessa ”Muita vihreitä ehdokkaita”) otsikkona ja sen alla ko. ryhmään kuuluvat linkit:

wp40

Voit muuttaa linkkiryhmien nimiä (eli linkkilistan otsikoita) ja lisätä uusia ryhmiä ylläpitovalikon kohdasta 'Linkkien ryhmät':

wp41

Vanhan linkkiryhmän muokkaaminen

Olemassaolevien ryhmien (kuten ”Muita vihreitä ehdokkaita”) asetuksia pääset muokkaamaan klikkamalla 'Muokkaa' ko. ryhmän kohdalta, otsikon ”Linkkiryhmät” alta:

wp42

Linkkiryhmän muokkaussivu näyttää tältä:

wp43

Asetuksista on hyvä tuntea seuraavat asiat:

  • Nimi. Syötä tähän haluamasi otsikko, jonka haluat näkyvän etusivullasi linkkilistan yläpuolella.
  • Näytä. Näitä asetuksia ei ole tarpeen muuttaa.
  • Järjestys. Voit tästä säätää, missä järjestyksessä linkit tulevat listassa näkyviin (vaihtoehtoina mm. satunnainen eli arvottu järjestys ja nimen mukainen eli aakkosjärjestys).
  • Lukumäärä. Jos sinulla on paljon linkkejä, et ehkä halua niitä kaikkia näkymään samalla kertaa. Tällöin voit rajata sen, montako linkkiä näkyy kerralla, syöttämällä 'Lukumäärä'-kohtaan jonkin luvun. Jos edelliseen kohtaan on valittu järjestykseksi ”Satunnainen” ja lukumääräksi on valittu esimerkiksi 5, Wordpress arpoo näkyviin 5 kpl linkkejä joka kerta kun käyttäjä lataa etusivun uudelleen.
  • Uusin. Älä laita tähän rastia.
  • Muotoilu. Älä muuta näitä asetuksia, ne säätelevät koodia, jonka mukaan linkit tulostuvat!

Uuden linkkiryhmän lisääminen

Uuden linkkiryhmän lisääminen tapahtuu linkkiryhmien luettelon alta, kohdasta ”Lisää linkkiryhmä”:

wp44

Syötä tähän uuden linkkiryhmän tiedot. Vaihtoehdot ovat samat kuin jo olemassaolevaa linkkiryhmää muokattaessa (ks. edellä).

Jaa sivu: