Ohjeistus vihreiden ruoka- ja juomatarjoilusta

Yleisperiaatteet

Hinta: Tarjoilua hankittaessa ei ole pakko ostaa halvinta. Eettisesti ja ekologisesti kestävä tarjoilu saa maksaa enemmän.

Valinnat: Käytetään pääsääntöisesti kauden kotimaista ja lähiruokaa sekä luomu- ja reilun kaupan merkeillä varustettuja elintarvikkeita.

Terveys: Tarjoilussa pitää huomioida myös terveellisyys. Se voi tarkoittaa kokojyväleipää vehnäleivän sijaan tai hedelmiä/marjoja keksien sijaan/rinnalle.

Alkoholi: Jos tarjoillaan alkoholia, on tarjottava myös alkoholiton vaihtoehto. Jos alkoholiton vaihtoehto on edullisempi hankkijalle, sen tulisi näkyä myös hinnassa (esim. illalliskortissa).

Erityisruokavaliot: Otetaan erityisruokavaliot huomioon. Ennakoidaan erityistarpeet sitä paremmin, mitä suuremmasta kokouksesta on kyse. Jos kahdesta tuotteesta on olemassa vegaaninen tai laktoositon vaihtoehto, ostetaan mieluummin sitä.

Lajittele syntyneet jätteet.

SUOSI

  • kotimaista ja lähiruokaa
  • kauden tuotteita
  • reilun kaupan tuotteita
  • luomua
  • terveellisiä vaihtoehtoja
  • kasvisruokaa, luomulaatuisia eläinkunnan tuotteita, poroa ja riistaa

VÄLTÄ

  • Itämeressä avoimessa ympäristössä kasvatettua kalaa
  • ylipakattuja tuotteita (esim. yksittäispakkaukset pakkausten sisällä)
  • kertakäyttöastioita 
  • elintarvikkeita, jotka sisältävät geenimanipuloituja ainesosia
  • broileria

Hyväksytty puoluekokouksessa 2006

Jaa sivu: