Outi Alanko-Kahiluoto

Kansanedustaja

Olen kolmannen kauden kansanedustaja Itä-Helsingistä. Olen myös Helsingin kaupunginvaltuutettu..

Olen asunut eri puolella Suomea yli kymmenellä eri paikkakunnalla, mutta pisimpään olen asunut Helsingissä.

Taustaltani olen kirjallisuuden opettaja ja tutkija Helsingin yliopistosta, missä olen myös väitellyt. Yliopistolla olin Tieteentekijöiden liiton aktiivi ja humanistien luottamusmies.

Olen kahden lapsen äiti. Poikani on jo 19-vuotias ja tyttäreni 16. Aviopuolisoni on taiteilijaprofessori, teatteriohjaaja Atro Kahiluoto.

Siviiliammatiltani olen yleisen kirjallisuustieteen opettaja ja tutkija. Väittelin Helsingin yliopistossa, jossa olin töissä ennen valintaani kansanedustajaksi.

Tärkein arvoni on oikeudenmukaisuus. En hyväksy köyhyyden ja eriarvoisuuden kasvua. Haluan tehdä töitä äänettömien puolesta, oli kyse yhteiskunnan heikoimmista, tulevista sukupolvista tai katoavista lajeista.

En voi katsoa sivusta, kun ihmis- ja perusoikeuksia poljetaan, rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät, ja pilaamalla ympäristön viemme tulevilta sukupolvilta elämisen edellytykset.

Harrastan lukemista ja kulttuuria laidasta laitaan: mm. näyttelyissä, teatterissa ja konserteissa käymistä.

Minulle arvokkaita asioita ovat puhdas luonto, tasa-arvoinen yhteiskunta, laadukas ja maksuton koulutus sekä laaja-alaiset julkiset kulttuuripalvelut, esimerkiksi lähikirjastot.

Lisää sivulla: www.outialanko.fi

 

Jaa sivu: