Puoluekokous 2015 – Ehdokkaat puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi

Vihreiden puoluekokous 2015

Puoluevaltuuskunnalla on sääntöjen mukaan puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa. Valtuuskunnan puheenjohtajaksi hakevien ehdokkaiden esittelyt voit lukea tältä sivulta:

Hakijat:

  • Katja Andrejev (Armon vihreät, Kaakkois-Suomen vihreät, Haminan seudun vihreät ja Kotkan seudun vihreät, Maaseutu- ja erävihreät, Vihreät naiset)
  • Eveliina Asikainen (Vihreä Sastamala, Vihreät naiset)
  • Inka Hopsu (Uudenmaan vihreät, Vihreät naiset)
  • Jarno Lappalainen (Aaltovihreät, Vihreät nuoret ja opiskelijat, Viite, Uudenmaan vihreät)
  • Jaakko Mustakallio (Tampereen vihreät, Pirkanmaan vihreät)

Katja Andrejev

Katja Andrejev34 v Haminasta, Kaakkois-Suomesta. 
 
Olen ammatillinen opettaja (myynti ja markkinointi) sekä aikuiskoulutuksen kouluttaja. Koulutukseltani olen kansainvälisen liiketoiminnan johtamisen MBA ja vuoden loppuun mennessä toivottavasti myös ammatillinen erityisopettaja.
Olen ollut Vihreissä vuodesta 2005, ja ehdolla useissa vaaleissa. Olin eduskuntavaaleissa 2011 (435 ääntä) ja 2015 (1175 ääntä). Kuntavaaleissa 2008 ja 2012 olin ääniharava.
 
Vihreät puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja 2013-2015
Kaakkois-Suomen Vihreät piirihallituksen jäsen 2013-2014
Haminan seudun Vihreät ry: puheenjohtaja 2006 - 2015
Haminan kaupunginvaltuutettu 2009-2016
Haminan kaupunginhallituksen varajäsen 2013-2014
Haminan kaupunginhallituksen jäsen 2015-2016
Osuuskauppa KSO:n edustajiston jäsen 2009-2016
Haminan seurakunnan kirkkovaltuutettu 2011-2018
Haminan seurakunnan kirkkovaltuuston vpj 2015->
Kymenlaakson Vihreät Naiset ry:n puheenjohtaja 2011
Kymenlaakson Vihreät Naiset ry:n varapuheenjohtaja 2012-2013
Kymenlaakson Vihreät Naiset ry:n hallituksen jäsen 2014
 
Erityisosaamiseni on koulutuspolitiikassa, markkinoinnissa ja viestinnässä. Tulevalla kaudella puoluevaltuuskunnan tulisi tähdätä kuntavaaleihin. Hallituksen kautta oli helpompi saada ääni kuuluviin. Nyt oppositiossa pitää entisestään terävöittää viestiä. Tärkeintä saada ne arvot esiin joilla ei ole suurta kannatusta nykyisellä hallituskokoonpanolla: tasa-arvo, suvaitsevaisuus, ja eriarvoistumisen estäminen. Meidän pitää koota hyvä ja kattava valtuuskunta kautta maan, jotta saamme tämän hienon kannatuksen nousun pidettyä kasvussa ja saamme viherrettyä maata entisestään.
Miksi minä? Olen valmis tekemään töitä, tuomaan teidän kaikkien äänen kuuluviin. Haluan olla helposti lähestyttävä linkki puoluevaltuuskunnan ja jäsenten välillä, apuna eduskuntaryhmälle ja puoluehallitukselle.
 
Olen Haminan seudun vihreiden, Kymenlaakson vihreiden naisten, Kaakkois-Suomen vihreiden, Armon vihreiden ja maaseutu- ja erävihreiden ehdokkaana. 

Lisätietoa: www.katjaandrejev.fi  www.facebook.com/andrejev.katja twitter @katjaandrejev


Eveliina Asikainen

Eveliina AsikainenEhdolla puoluevaltuuskunnan puheenjohtajistoon

Olen 48-vuotias biologi, hallintotieteiden tohtori ympäristöpolitiikasta ja metsätalouden päätoiminen tuntiopettaja Tampereen ammattikorkeakoulussa. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kolme teini-ikäistä poikaa sekä vanha talo ja iso omenapuutarha Sastamalan Karkussa.

Vihreissä olen toiminut vuodesta 1991, jolloin olin kansanedustajaehdokas Pohjois-Karjalassa. Yhteensä olen ollut kansanedustajaehdokkaana neljästi, johtanut paikallisyhdistystä Vammalassa/Sastamalassa lukemattoman määrä vuosia. Olen myös toiminut sekä Pirkanmaan vihreiden että Tampereen seudun vihreiden naisten hallituksessa erinäisiä vuosia. Tällä hetkellä olen varajäsenenä TASVINAn hallituksessa.

Sastamalan kaupunginvaltuustossa olen nyt kolmatta kautta. Viime kaudella olin jäsenenä kaupunginhallituksessa. Lisäksi olen ollut jäsenenä sivistyslautakunnassa ja koulutuskuntayhtymän hallituksessa. Tällä kaudella johdan tarkastuslautakuntaa ja olen jäsenenä Pirkanmaan maakuntavaltuustossa.

Näissä eduskuntavaaleissa luotsasin Pirkanmaan vihreiden eduskuntavaalikampanjaa piirin vaalityöryhmän puheenjohtajana. Tulos oli kaikkien aikojen paras kannatus ja kaksi kansanedustajapaikkaa. Pidän tätä osoituksena erityisesti kyvystä luoda yhteishenkeä. Myös kunnallispolitiikassa olen saanut kiitosta neuvottelutaidosta niin muilta poliitikoilta kuin virkamiehiltä

Olen ehdolla vihreiden puoluevaltuuskunnan puheenjohtajistoon, koska minua kiinnostavat strateginen johtaminen, ohjelmien valmisteluprosessit, politiikan johdonmukaisuus ja se, että tulokseen päästään yhteisymmärryksen ja kunnioituksen hengessä silloinkin, kun asioista ollaan eri mieltä. Näen valtuuskunnan puheenjohtajuuden nimenomaan yhteistyö- ja johtamistehtävänä sekä strategisen kehittämisen postina.

Asiaosaamiseeni kuuluu opintojeni, poliittisen urani ja työni kautta maankäytön suunnittelu, maaseudun kehittäminen, metsä-, ympäristö- ja luonnonsuojelu ja luonnonvarapolitiikka sekä koulutus- erityisesti korkeakoulupolitiikka.

Valtuuskuntatyöskentelystä minulla on kokemusta yhteensä kahdeksan vuotta varsinaisena ja varajäsenenä. Nyt olen pitänyt pari vuotta huilia, saanut ympäristöpolitiikan väitöskirjani valmiiksi ja taas valmis kehittämään puoluetta.

Suurena suosituksena ja myös tavoitteena toimintatyylilleni pidän näitä Rosa Meriläisen sanoja ”Että voi olla realisti olematta ikinä negatiivinen tai niuho.”

fb-sivu Eveliina Asikainen vihreiden valtuuskunnan johtoon | www.eveasikainen.fi


Inka HopsuOlen 38-vuotias espoolainen opettaja, äiti ja yhteyspäällikkö Kirkon Ulkomaanavussa, Opettajat ilman rajoja verkostossa. Sukuni ovat kotoisin Lapista ja Savosta, Turussa asuin neljä vuotta. Kasvatus- ja valtiotieteen opintoni tein Helsingissä, Tartossa ja Lontoossa. Lisäksi olen opiskellut johtamista Aalto Yliopistossa ja asunut mm. Brysselissä ja Sri lankassa.

Toimin valtuustoryhmämme puheenjohtajana, Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan vpj:na ja toista kautta puoluehallituksessa. Viime vuoden johdin myös Espoon neuvottelutoimikuntaa, joka neuvotteli mm. kaupungin talousarvion ja talouden tasapainotusohjelman. Neuvottelutaidoista ja sinnikkyydestä olen saanut kiitosta niin omilta kuin muilta ryhmiltä. Politiikkaa on kiva tehdä silloin, kun se on joukkuepeliä!
 
Sain eduskuntavaaleissa Uudenmaan vihreistä neljänneksi parhaan äänimäärän. Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta ja varakansanedustajanpaikasta. Tämä antaa vahvan tuen jatkaa vihreää työtä, vaikka neljäs vihreä paikka Uudellamaalla jäikin ottamatta takaisin.

Olen toiminut Vihreissä 2000-luvun alkupuolelta, ollut mm. perustamassa Vihreiden Nuorten ja Opiskelijoiden liittoa. Puoluehallituksessa olen panostanut erityisesti vapaaehtoistyön kehittämiseen. Järjestötyön vahvistaminen on tarpeen yhä. Uusien jäsenten hankinta ja vanhoista kiinni pitäminen, on nyt vaalivoiton jälkeen yksi tärkein tehtävämme.
 
Olen Kepan varapuheenjohtaja ja edustan kehitysyhteistyöjärjestöjä Kestävän kehityksen toimikunnassa. Suomen Partiolaisten hallituksessa ja maailmanjärjestön kansainvälisissä tehtävissä olen saanut hyvän kokemuksen niin yhteistyöstä eri maiden nuoriso- ja koulutuspoliittisten toimijoiden ja ministeriöiden kanssa, YK-vaikuttamisesta, kehityspolitiikasta kuin uskontojen välisestä vuoropuhelusta. Kansainvälisen solidaarisuuden tulee olla yhä tärkeä osa myös vihreää politiikkaa.

Vihreät on vahva tulevaisuuspuolue. Haasteemme on saada eri-ikäiset ihmiset koko maassa innostumaan laaja-alaisesta vihreydestä. Puolueen sisällä meidän kannattaisi keskittyä siihen, mikä meitä yhdistää ja toimintatapoihin, jotka sitouttavat. Näin voisimme kasvaa ja valaa intoa jäsentemme paikallispoliittiseen pakertamiseen. Varapuheenjohtajana haluaisin antaa panokseni tähän.

Näen Vihreät yleispuolueena, jonka linjaa määrittävät tasa-arvo, heikoimman huomiointi ja globaali sukupolvienvälinen oikeudenmukaisuus, luonto- ja ympäristöarvot sekä ilmastokriisin torjuminen.
 
Toivon, että saan luottamuksenne

Jarno Lappalainen

Jarno Lappalainen

Liityin aikanaan vihreisiin, koska kestävän tulevaisuuden rakentaminen edellyttää suurempaa vihreää liikettä. 

Vahvemman poliittisen liikkeen rakentaminen edellyttää vahvaa aatteellista keskustelua sekä ennakkoluulotonta, osallistavaa ja paremmin viestittyä ohjelmatyötä. Siksi puolueen tulee olla foorumi, jossa eri taustalla ja osaamisella varustetut vihreät kohtaavat, vaihtavat ajatuksia ja löytävät uusia tapoja ratkaista ihmiskunnan suurimpia kysymyksiä. 

Tätä työtä tehdäkseni haen puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi. 

Olen 28-vuotias projektipäällikkö ja sivutoiminen yrittäjä teknistaloudellisella opintotaustalla. Minulle vihreä politiikka on ennen kaikkea kestävällä arvopohjalla tapahtuvaa vastuunkantoa yhteisestä ympäristöstämme ja tulevista sukupolvista.

Toimin tällä hetkellä muun muassa puoluevaltuuskunnan jäsenenä sekä Laurea-ammattikorkeakoulun ja Eurooppalaisen Suomen hallituksissa. Aiemmin olen muun muassa ollut kirjoittamassa puolueen poliittista ohjelmaa sitä valmistelleessa työryhmässä sekä puheenjohtanut puolueen työllisyysohjelman valmistellutta työryhmää. 

Työelämästä minulla on monipuolista kokemusta mm. viestinnästä, järjestöjohtamisesta sekä myynnin, konsultoinnin ja puolueen taloushallinnon tehtävistä.

Valtuuskunnan työssä keskeisintä on puolueen ajankohtaisen poliittisen työn ohjaaminen sekä pitkäjänteisempi poliittisten linjojen muotoileminen. Tulevalla kaudella erityisesti jälkimmäisen tehtävän rooli korostuu. 

Tarvitsemme tulevaisuudessa sekä sisällöllisesti laadukasta että viestinnällisesti tehokasta ohjelmatyötä. Puoluevaltuuskunnan toimintaa on avattava luomalla tehokkaampia sisäänheittoväyliä asiantuntijatiedolle ja uusille ideoille. Myös yhteispeliä ja yhteisen tilannekuvan rakentamista eduskuntaryhmän kanssa on kehitettävä, jotta kenttä ja kärkipoliitikkomme pääsevät entistä tiivimpään yhteistyöhön.

Samalla on varmistettava se, että valtuuskunnan työ ei valu vain paperipinojen uumeniin, vaan näkyy myös ulospäin sekä vaikuttaa puolueen käytännön toimintaan.

Uskon kokemukseni viestinnästä, johtamisesta, puolueen ohjelmatyöstä ja puoluetoimistolla työskentelemisestä antavan minulle hyvät valmiudet johtaa ja kehittää puoluevaltuuskunnan työtä tuloksekkaasti.

Pyydän innostunein mielin tukeanne puoluevaltuuskunnan puheenjohtajan tehtävään. Vastaan mielelläni kysymyksiin, joita hakemuksestani herää!

Lisätietoja:

Hakemus: http://bit.ly/1J6L7TE

Tausta ja CV: http://bit.ly/1E2wJVM

http://fb.com/jarno.lappalainen

http://twitter.com/J_Lappalainen


Jaakko Mustakallio

Jaakko Mustakallio

Tervehdys!

Minä haluan olla rakentamassa vihreitä, jolla on kansanedustajia kaikista vaalipiireistä, joka aktiivisesti käy vuoropuhelua jäseniensä kanssa ja joka vie ohjelmillaan eteenpäin suomalaista poliittista keskustelua.

Olen 27-vuotias Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja kaupunginvaltuutettu ja puolueemme talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja. Johdin kuluneen vuoden aikana myös puolueemme veropoliittisen ohjelman valmistelun. Sain työstä runsaasti positiivista palautetta puheenjohtajuudesta ja ohjelman lopputuloksesta, joka myös uutisoitiin maakuntalehdissä ympäri Suomen.

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja ammatiltani toiminnanjohtaja. Olen toiminut edellisen kauden puoluevaltuuskunnassa aktiivisesti. Kevään eduskuntavaaleissa olin myös ehdolla ja sain mainion 2125 äänen tuloksen. Olen syntynyt Tampereella, asunut nuoruuteni Lempäälässä sekä viettänyt aikaa paljon isovanhempieni luona Lapissa sekä Savossa.

Vihreät ovat vahvasti tulevaisuuteen katsova puolue, jolle ympäristö, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus ovat elintärkeitä arvoja. Näitä arvoja haluamme edistää käyttämällä oikeita lainsäädännön ja talouden työkaluja.

Meidän tulee alkavalla oppositiokaudella keskittyä erityisesti kahteen asiaan. Meidän on luotava erinomaisia avauksia ja ohjelmia puolueen jäsenien, puoluevaltuuskunnan ja –hallituksen sekä eduskuntaryhmän kanssa vahvassa yhteistyössä. Oppositiossa äänemme tulee olla kirkas ja yhtenäinen, kun kerromme vihreistä ratkaisuvaihtoehdoista suomalaisille. Tähän haluaisin nostaa puoluevaltuuskunnan profiilia ja asemaa vahvemmaksi puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän rinnalla. Toisena, meidän on keskityttävä vahvemmin toiminnan vaikuttavuuteen. Veropoliittisesta ohjelmatyöstä jäi tärkeimpänä oppina, että loistava ohjelma on vasta alku asioiden keskusteluun nostamiselle. Liian usein jäsennelty ohjelmatyömme jätetään julkaisun jälkeen olemaan. Meidän on uudistettava ohjelmaprosessiamme ja panostettava asioiden keskusteluun nostamiseen kaikissa maakunnissa aktiivisten puolue-elinten kautta.

Minut valitsemalla vihreät saa aktiivisen ja osaavan puheenjohtajan, joka haluaa panostaa moniääniseen keskusteluun ja toiminnan vaikuttavuuteen.

Luottamustanne nöyrästi pyytäen,

Jaakko Mustakallio

Jaa sivu: