Puoluekokous 2015 – Ehdokkaat puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajiksi

Vihreiden puoluekokous 2015

Puoluevaltuuskunnalla on sääntöjen mukaan puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa. Valtuuskunnan varapuheenjohtajiksi hakevien ehdokkaiden esittelyt voit lukea tältä sivulta:

Hakijat:

 • Alviina Alametsä (Vihreät nuoret ja opiskelijat)
 • Katja Andrejev (Haminan seudun vihreät, Kaakkois-Suomen vihreät, Armon vihreät ja Maaseutu- ja erävihreät, Vihreät naiset)
 • Eveliina Asikainen (Vihreä Sastamala, Vihreät naiset)
 • Nico Holmberg  (Jyväskylän Vihreät ja Keski-Suomen Vihreät)
 • Marko Kivelä (Uudenmaan vihreät)
 • Riitta Koskimies (Vihreiden Varsinais-Suomen piiri)
 • Jarno Lappalainen (Aaltovihreät, Vihreät nuoret ja opiskelijat, Uudenmaan vihreät)
 • Jaakko Mustakallio (Tampereen vihreät, Pirkanmaan vihreät)
 • Ari Paanala (Savo-Karjalan Vihreät)
 • Anne Roponen (Savo-Karjalan Vihreät)
 • Jouni Vauhkonen (Uudenmaan vihreät, Vantaan vihreät, Tikkurilan-Aviapoliksen vihreät)
 • Veera Wilman (Kuopion Vihreät  ja Savo-Karjalan Vihreät)
 • Jukka Väisänen (Vihreiden Varsinais-Suomen piiri)

Alviina Alametsä

Alviina AlametsäHei! Olen 22-vuotias maailmanpolitiikan VTK, ja tajusin  eduskuntavaaliehdokkaana, että haluaisin antaa enemmän Vihreille  puoluevaltuuskunnassa. Toimin esimerkiksi rauhanjärjestöissä,  Helsingin ympäristölautakunnassa ja Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunnan hallituksessa. Puheenjohdan pk-seudun opiskelijajärjestöjen verkostoa, jossa saimme historiallisesti linjattua yhteiset kaupunkivaikuttamistavoitteet. Minua on luonnehdittu jämäkäksi, ystävälliseksi ja diplomaattiseksi. Niin perustulokokeilu, mielenterveyspalveluiden ja koulujen kehittäminen kuin rauhanhakuinen ulkopolitiikkakin tulee ottaa tapetille. Kuullaan jäsenistöä ja viestitään innostavasti somessa ja työryhmissä. Haluan tehdä tätä työtä pehmeillä arvoilla ja kovalla osaamisella.

“Olin kuullut paljon Alviinasta. Kun sitten tapasimme, ymmärsin miksi: hänellä on epätavallisen kiinnostavia ja itse koettuja ajatuksia elämästä. Alviina vaikuttaa mainiolta tiimipelaajalta.”
Heidi Hautala

CV: https://www.linkedin.com/pub/alviina-alamets%C3%A4/68/44b/654
Linjoistani: www.alviina.fi, www.facebook.com/alviinavaaleissa
http://www.hs.fi/hstv/vaalivideot/Vaalivideo+Alviina+Alamets%C3%A4+vihr+Helsinki/v1427779130952
http://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/helsinki/ehdokkaat/5635


Katja Andrejev

Katja Andrejev34 v Haminasta, Kaakkois-Suomesta. 
 
Olen ammatillinen opettaja (myynti ja markkinointi) sekä aikuiskoulutuksen kouluttaja. Koulutukseltani olen kansainvälisen liiketoiminnan johtamisen MBA ja vuoden loppuun mennessä toivottavasti myös ammatillinen erityisopettaja.
Olen ollut Vihreissä vuodesta 2005, ja ehdolla useissa vaaleissa. Olin eduskuntavaaleissa 2011 (435 ääntä) ja 2015 (1175 ääntä). Kuntavaaleissa 2008 ja 2012 olin ääniharava.
 
Vihreät puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja 2013-2015
Kaakkois-Suomen Vihreät piirihallituksen jäsen 2013-2014
Haminan seudun Vihreät ry: puheenjohtaja 2006 - 2015
Haminan kaupunginvaltuutettu 2009-2016
Haminan kaupunginhallituksen varajäsen 2013-2014
Haminan kaupunginhallituksen jäsen 2015-2016
Osuuskauppa KSO:n edustajiston jäsen 2009-2016
Haminan seurakunnan kirkkovaltuutettu 2011-2018
Haminan seurakunnan kirkkovaltuuston vpj 2015->
Kymenlaakson Vihreät Naiset ry:n puheenjohtaja 2011
Kymenlaakson Vihreät Naiset ry:n varapuheenjohtaja 2012-2013
Kymenlaakson Vihreät Naiset ry:n hallituksen jäsen 2014
 
Erityisosaamiseni on koulutuspolitiikassa, markkinoinnissa ja viestinnässä. Tulevalla kaudella puoluevaltuuskunnan tulisi tähdätä kuntavaaleihin. Hallituksen kautta oli helpompi saada ääni kuuluviin. Nyt oppositiossa pitää entisestään terävöittää viestiä. Tärkeintä saada ne arvot esiin joilla ei ole suurta kannatusta nykyisellä hallituskokoonpanolla: tasa-arvo, suvaitsevaisuus, ja eriarvoistumisen estäminen. Meidän pitää koota hyvä ja kattava valtuuskunta kautta maan, jotta saamme tämän hienon kannatuksen nousun pidettyä kasvussa ja saamme viherrettyä maata entisestään.
Miksi minä? Olen valmis tekemään töitä, tuomaan teidän kaikkien äänen kuuluviin. Haluan olla helposti lähestyttävä linkki puoluevaltuuskunnan ja jäsenten välillä, apuna eduskuntaryhmälle ja puoluehallitukselle.
 
Olen Haminan seudun vihreiden, Kymenlaakson vihreiden naisten, Kaakkois-Suomen vihreiden, Armon vihreiden ja maaseutu- ja erävihreiden ehdokkaana. 

Lisätietoa: www.katjaandrejev.fi  www.facebook.com/andrejev.katja twitter @katjaandrejev


Eveliina Asikainen

Eveliina AsikainenEhdolla puoluevaltuuskunnan puheenjohtajistoon

Olen 48-vuotias biologi, hallintotieteiden tohtori ympäristöpolitiikasta ja metsätalouden päätoiminen tuntiopettaja Tampereen ammattikorkeakoulussa. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kolme teini-ikäistä poikaa sekä vanha talo ja iso omenapuutarha Sastamalan Karkussa.

Vihreissä olen toiminut vuodesta 1991, jolloin olin kansanedustajaehdokas Pohjois-Karjalassa. Yhteensä olen ollut kansanedustajaehdokkaana neljästi, johtanut paikallisyhdistystä Vammalassa/Sastamalassa lukemattoman määrä vuosia. Olen myös toiminut sekä Pirkanmaan vihreiden että Tampereen seudun vihreiden naisten hallituksessa erinäisiä vuosia. Tällä hetkellä olen varajäsenenä TASVINAn hallituksessa.

Sastamalan kaupunginvaltuustossa olen nyt kolmatta kautta. Viime kaudella olin jäsenenä kaupunginhallituksessa. Lisäksi olen ollut jäsenenä sivistyslautakunnassa ja koulutuskuntayhtymän hallituksessa. Tällä kaudella johdan tarkastuslautakuntaa ja olen jäsenenä Pirkanmaan maakuntavaltuustossa.

Näissä eduskuntavaaleissa luotsasin Pirkanmaan vihreiden eduskuntavaalikampanjaa piirin vaalityöryhmän puheenjohtajana. Tulos oli kaikkien aikojen paras kannatus ja kaksi kansanedustajapaikkaa. Pidän tätä osoituksena erityisesti kyvystä luoda yhteishenkeä. Myös kunnallispolitiikassa olen saanut kiitosta neuvottelutaidosta niin muilta poliitikoilta kuin virkamiehiltä

Olen ehdolla vihreiden puoluevaltuuskunnan puheenjohtajistoon, koska minua kiinnostavat strateginen johtaminen, ohjelmien valmisteluprosessit, politiikan johdonmukaisuus ja se, että tulokseen päästään yhteisymmärryksen ja kunnioituksen hengessä silloinkin, kun asioista ollaan eri mieltä. Näen valtuuskunnan puheenjohtajuuden nimenomaan yhteistyö- ja johtamistehtävänä sekä strategisen kehittämisen postina.

Asiaosaamiseeni kuuluu opintojeni, poliittisen urani ja työni kautta maankäytön suunnittelu, maaseudun kehittäminen, metsä-, ympäristö- ja luonnonsuojelu ja luonnonvarapolitiikka sekä koulutus- erityisesti korkeakoulupolitiikka.

Valtuuskuntatyöskentelystä minulla on kokemusta yhteensä kahdeksan vuotta varsinaisena ja varajäsenenä. Nyt olen pitänyt pari vuotta huilia, saanut ympäristöpolitiikan väitöskirjani valmiiksi ja taas valmis kehittämään puoluetta.

Suurena suosituksena ja myös tavoitteena toimintatyylilleni pidän näitä Rosa Meriläisen sanoja ”Että voi olla realisti olematta ikinä negatiivinen tai niuho.”

fb-sivu Eveliina Asikainen vihreiden valtuuskunnan johtoon | www.eveasikainen.fi


Nico Holmberg 

Nico Holmberg44, potilaskuljettaja, sosiaaliohjaaja, isä, Jyväskylä

Olen ollut mukana Vihreissä 15 vuotta ja useissa puolueen ja kunnan luottamustehtävässä

- Valtuuskunnan varajäsen (2013),  jäsen (2009-2011)
- Jyväskylän kaupunginvaltuuston varajäsen (2008 ->)
- Jyväskylän Perusturvalautakunnan jäsen (2012 ->), aiemmin varajäsen
- Jyväskylän Vihreät ry, pj (2010-2011)
- kaupungin edustaja Niilo Mäki Instituutin säätiön valtuuskunnassa sekä Keski-Suomen Vammaispalvelusäätiössä
- Epilepsialiiton hallitus, varajäsen (2015->)

Historiassa mm. JYY:n hallitus, JYY:n sosiaalipoliittinen valiokunta, YTHS-valtuuskunta, Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n hallitus, lautamies, VMTK:n sosiaali- ja työsuojeluvaltuutettu.

Olen maaseudulla peruskoulun ja lukion käynyt nykyinen kaupunkilainen, työhistoriassa sahaa, teurastamoa, siivousta, muuttohommia, uimakoulua. Ulkomailta  lastentarhanopettajana Phnom Penhissä, Kambodzassa.  Viimeiset 15 vuotta olen ollut KSSHP:n palkoissa, hengityshalvaushoitajana ja potilaskuljettajana. ”Kädet savessa” työkokemukseni tuo näkemystä Soten kehittämisestä ja päätösten vaikutuksista ihmisille ja organisaatioille. Samalla PeTu – kokemukseni antaa tietoa päättäjän näkökulmaan.

Arjen Tietoa, Taitoa ja Tunnetta – Iso Vihreä Mies

Jarno Lappalainen

Jarno Lappalainen

Liityin aikanaan vihreisiin, koska kestävän tulevaisuuden rakentaminen edellyttää suurempaa vihreää liikettä. 

Vahvemman poliittisen liikkeen rakentaminen edellyttää vahvaa aatteellista keskustelua sekä ennakkoluulotonta, osallistavaa ja paremmin viestittyä ohjelmatyötä. Siksi puolueen tulee olla foorumi, jossa eri taustalla ja osaamisella varustetut vihreät kohtaavat, vaihtavat ajatuksia ja löytävät uusia tapoja ratkaista ihmiskunnan suurimpia kysymyksiä. 

Tätä työtä tehdäkseni haen puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi. 

Olen 28-vuotias projektipäällikkö ja sivutoiminen yrittäjä teknistaloudellisella opintotaustalla. Minulle vihreä politiikka on ennen kaikkea kestävällä arvopohjalla tapahtuvaa vastuunkantoa yhteisestä ympäristöstämme ja tulevista sukupolvista.

Toimin tällä hetkellä muun muassa puoluevaltuuskunnan jäsenenä sekä Laurea-ammattikorkeakoulun ja Eurooppalaisen Suomen hallituksissa. Aiemmin olen muun muassa ollut kirjoittamassa puolueen poliittista ohjelmaa sitä valmistelleessa työryhmässä sekä puheenjohtanut puolueen työllisyysohjelman valmistellutta työryhmää. 

Työelämästä minulla on monipuolista kokemusta mm. viestinnästä, järjestöjohtamisesta sekä myynnin, konsultoinnin ja puolueen taloushallinnon tehtävistä.

Valtuuskunnan työssä keskeisintä on puolueen ajankohtaisen poliittisen työn ohjaaminen sekä pitkäjänteisempi poliittisten linjojen muotoileminen. Tulevalla kaudella erityisesti jälkimmäisen tehtävän rooli korostuu. 

Tarvitsemme tulevaisuudessa sekä sisällöllisesti laadukasta että viestinnällisesti tehokasta ohjelmatyötä. Puoluevaltuuskunnan toimintaa on avattava luomalla tehokkaampia sisäänheittoväyliä asiantuntijatiedolle ja uusille ideoille. Myös yhteispeliä ja yhteisen tilannekuvan rakentamista eduskuntaryhmän kanssa on kehitettävä, jotta kenttä ja kärkipoliitikkomme pääsevät entistä tiivimpään yhteistyöhön.

Samalla on varmistettava se, että valtuuskunnan työ ei valu vain paperipinojen uumeniin, vaan näkyy myös ulospäin sekä vaikuttaa puolueen käytännön toimintaan.

Uskon kokemukseni viestinnästä, johtamisesta, puolueen ohjelmatyöstä ja puoluetoimistolla työskentelemisestä antavan minulle hyvät valmiudet johtaa ja kehittää puoluevaltuuskunnan työtä tuloksekkaasti.

Pyydän innostunein mielin tukeanne puoluevaltuuskunnan puheenjohtajan tehtävään. Vastaan mielelläni kysymyksiin, joita hakemuksestani herää!

Lisätietoja:

Tausta ja CV: http://bit.ly/1E2wJVM

Jaakko Mustakallio

Jaakko Mustakallio

Tervehdys!

Minä haluan olla rakentamassa vihreitä, jolla on kansanedustajia kaikista vaalipiireistä, joka aktiivisesti käy vuoropuhelua jäseniensä kanssa ja joka vie ohjelmillaan eteenpäin suomalaista poliittista keskustelua.

Olen 27-vuotias Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja kaupunginvaltuutettu ja puolueemme talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja. Johdin kuluneen vuoden aikana myös puolueemme veropoliittisen ohjelman valmistelun. Sain työstä runsaasti positiivista palautetta puheenjohtajuudesta ja ohjelman lopputuloksesta, joka myös uutisoitiin maakuntalehdissä ympäri Suomen.

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja ammatiltani toiminnanjohtaja. Olen toiminut edellisen kauden puoluevaltuuskunnassa aktiivisesti. Kevään eduskuntavaaleissa olin myös ehdolla ja sain mainion 2125 äänen tuloksen. Olen syntynyt Tampereella, asunut nuoruuteni Lempäälässä sekä viettänyt aikaa paljon isovanhempieni luona Lapissa sekä Savossa.

Vihreät ovat vahvasti tulevaisuuteen katsova puolue, jolle ympäristö, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus ovat elintärkeitä arvoja. Näitä arvoja haluamme edistää käyttämällä oikeita lainsäädännön ja talouden työkaluja.

Meidän tulee alkavalla oppositiokaudella keskittyä erityisesti kahteen asiaan. Meidän on luotava erinomaisia avauksia ja ohjelmia puolueen jäsenien, puoluevaltuuskunnan ja –hallituksen sekä eduskuntaryhmän kanssa vahvassa yhteistyössä. Oppositiossa äänemme tulee olla kirkas ja yhtenäinen, kun kerromme vihreistä ratkaisuvaihtoehdoista suomalaisille. Tähän haluaisin nostaa puoluevaltuuskunnan profiilia ja asemaa vahvemmaksi puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän rinnalla. Toisena, meidän on keskityttävä vahvemmin toiminnan vaikuttavuuteen. Veropoliittisesta ohjelmatyöstä jäi tärkeimpänä oppina, että loistava ohjelma on vasta alku asioiden keskusteluun nostamiselle. Liian usein jäsennelty ohjelmatyömme jätetään julkaisun jälkeen olemaan. Meidän on uudistettava ohjelmaprosessiamme ja panostettava asioiden keskusteluun nostamiseen kaikissa maakunnissa aktiivisten puolue-elinten kautta.

Minut valitsemalla vihreät saa aktiivisen ja osaavan puheenjohtajan, joka haluaa panostaa moniääniseen keskusteluun ja toiminnan vaikuttavuuteen.

Luottamustanne nöyrästi pyytäen,

Jaakko Mustakallio

 

Ari Paanala

Ari Paanala43-v., Kuopio - Vihreä kolmella vuosikymmenellä!

Olen ollut valtuuskunnassa 90-luvun puolivälissä ja varalla 2000-l., puoluehallituksessa 2000-luvun vaihteessa ja varalla 2011-2013. Vihreiden Itä-Suomen aluesihteerinä olin 2001-2003. Työryhmät joissa olen ollut mukana (liikenne-, kunnallis-, turvallisuus-, ympäristö-, vaaliuudistus ja alue-poliittiset työryhmät).

Luottamustoimia on ollut mm. valtuutettuna, maakuntahallituksessa, tarkastuslautakunnassa ja kuntaomisteisissa yhtiöissä. Työkokemusta on asumisterveysalalta, tietoyhteiskunnasta, sähkömarkkinoilta ja LED-valaistuksen parista. Opiskelijana olen ympäristötieteen saralla.

Olen kaupunkilaisvihreä joka toivoisi vihreiden yhdistävän sekä tehokasta että aluerakennetta eheyttävää kaupunkipolitiikkaa railakkaaseen maaseutupolitiikkaan. Kaupunkipolitiikkaa joka uskaltaa ottaa uusia askeleita, riskejä ja oppia myös epäonnistumisista myös niillä paikkakunnilla joissa ei ole yliopistoa. En kannata NATO:n liittymistä.

Puolue kehittyy hyvin esimerkiksi sillä, että paikallistasolla ja vähäväkisemmissä piireissä keskustellaan enemmän hallinnon sijaan politiikasta. Tämän aktivointi on yksi valtuuskunnan pj:t ja jäsenten tehtäviä.

http://www.facebook.com/paanala


Anne Roponen

Anne RoponenOlen Anne Roponen Ylä-Savosta Iisalmesta. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja ammatiltani vastaava kuraattori. Olen ollut Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsenenä lähes kaksi vuotta ja edustanut Pohjois-Savoa. Olen ollut nyt kymmenisen vuotta Ylä-Savon Vihreiden puheenjohtaja. Olen myös Savo-Karjalan Vihreiden varapuheenjohtaja ja edustan Vihreitä Pohjois-Savon maakuntavaltuustossa. Iisalmen kaupunginvaltuustossa istun nyt kolmatta kautta ja toista kautta olen kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja. Työpaikallani Ylä-Savon SOTE kuntayhtymässä toimin JUKOn pääluottamusmiehenä ja minut valittiin tehtävään uudelleen nyt huhtikuussa pidetyissä luottamusmiesvaaleissa. Olen myös kuntayhtymäni YT-ryhmän puheenjohtaja.

Olen tehnyt yli kaksikymmentä vuotta kasvatukseen ja sosiaalityöhön liittyviä töitä. Minulla on vahva asiantuntemus lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin liittyvistä asioissa. Myös koulutus, nuorisotakuu, tyttötyö ja nuorisotyö yleensä ovat oman asiantuntijuuteni piirissä.

Politiikka on yhteistyötä ja olen siinä hyvä. Jo ammattini ja koulutukseni kautta olen aina halunnut olla pienempien ja heikompien puolella: lasten, nuorten, naisten, uhrien, vammaisten ja muiden vähemmistöjen. Minulla on vahva kokemus politiikasta. Olen hyvä ja jämäkkä asiani tiivisti esille tuova esiintyjä. Puheenjohtajana pidän kiinni aikatauluista. Kielitaitoni on hyvä. Sanaani voi luottaa ja tulen toimeen kaikkien kanssa.

www.anneroponen.fi

Jouni VauhkonenYhteiskuntatieteiden tohtori, viestintäasiantuntija, Vantaa

Valtuuskunnan työ tarvitsee uudistusta. Koska tärkeimmät tehtävät ovat poliittinen keskustelu ja linjausten tekeminen, uudistukset on keskitettävä niihin.

Valtuuskunnan jäsenet on heti alussa perehdytettävä kunnolla. Kaksi ensimmäistä valtuuskunnan kokousta pitää järjestää kolmipäiväisinä ja yhdistää  niihin koulutus jäsenten rooliin sekä poliittisen tilanteeseen.

Ajankohtaisessa poliittisessa keskustelussa on otettava käyttöön kansanedustajien kyselytunti. Muutama kansanedustaja kerrallaan tentataan eduskunnan kyselytunnin tapaan.

Ohjelmatyössä ongelmana ei ole erilaisten kehitysyritysten puute. Lähes kaikki ohjelmatyöryhmät ovat yrittäneet uudistaa ohjelmatyön tekemisen mallin. ”Tätä ohjelmaa ei tehdä perinteisellä mallilla.” Ohjelmatyö tarvitsee selkeän mallin, jotta työryhmien työ tehostuu.

Olen tehnyt paljon tämän liikkeen eteen. Olen toiminut puoluehallituksessa, valtuuskunnassa ja vetänyt puolueen ohjelmatyötä. Olin mukana Säätytalon pitkissä neuvotteluissa keväällä 2011 ja Tarja Cronbergin erityisavustajana Brysselissä.

Parin vuoden vanhustenhuoltotauon jälkeen haluan tuoda kokemukseni taas puolueen käyttöön. Hyvä tiimi tarvitsee luottopelaajan!


Veera Willman

Veera WillmanOlen 26-vuotias kuopiolainen yhteiskuntatieteiden maisteri. Liityin Vihreisiin keväällä 2011. Kuntavaaleissa 2012 pääsin varavaltuutetuksi, kasvun ja oppimisen lautakuntaan ja tarkastusltkn varajäseneksi. Kevään eduskuntavaaleissa sijoituin 794 äänellä Savo-Karjalan listan viidenneksi.

Luottamustoimet:

Kuopion vihreät nuoret ja opiskelijat ry:n (KuViO) pj (2012), Kuopion Vihreiden (KuoVi) hallituksen jäsen ja vpj (2013), KuViOn vpj ja KuoVin hallituksen jäsen (2015–).

Politiikka:

Lähtökohtana poliittisessa ajattelussani on, että kaikilla tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet riippumatta henkilökohtaisista ominaisuuksista tai vaikkapa asuinpaikasta. Minulla on vahva kiinnostus ja tuntemus Suomen maatalouspolitiikasta ja olen erittäin kiinnostunut maaseudun asemasta ja kehittämisestä. Haluan olla mukana tekemässä Suomelle #energiaremontti'a. Vihreiden tulee pitää esillä koulutusta ja korostaa sitä, että me haluamme tukea suomalaisten, työllistävien yritysten menestymistä. Aina tulee muistaa, että taloutta ei saa koskaan edistää ihmisen tai ympäristön kustannuksella.

Mielestäni vihreydessä ei ole kyse rajoituksista, vaan mahdollisuuksista. Tätä tulee pitää esillä Vihreiden toiminnassa koko maassa!

Katso myös: www.veerawillman.fi


Jukka Väisänen

Jukka VäisänenOlen 37-vuotias aikuisopiskelija Turun yliopistolla. Pääaineeni ovat sosiologia ja erityispedagogiikka. Minulla on myös opistoasteinen vakuutustoiminnan yo-merkonomin tutkinto. Nyt toimin puoluevaltuuskunnan jäsenenä ja Varsinais-Suomen piirin varapuheenjohtajana. Lisätietoa poliittisesta toiminnastani voi lukea täältä: http://jukkav.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193909-vihrea-urani .
 
Poliittinen painopisteeni on sosiaalisessa oikeudenmukaisuudessa. Siellä vammaisiin ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvät kysymykset ovat itseäni lähellä. Vahvuuksiini kuuluu myös koulutusasioiden tuntemus, eivätkä sosiaali- tai työpolitiikka ole kaukana minusta. Ymmärrän myös jonkin verran ympäristöstä, luonnosta, eläimistä ja kulttuurista harrastusteni kautta. Olen monipuolinen yhdistysaktiivi ja osaan tehdä hankaliakin päätöksiä. Toimin lempeänä, jämäkkänä ja asiallisena puheenjohtotehtävissä, joten olisin erinomainen valinta kaikkiin kolmeen tehtävään, joihin olen ehdolla.
 
Haluan jatkaa työtä puolueeni hyväksi. Muiden ihmisten huomioiminen ja asioiden sinnikäs ajaminen ovat tärkeimpiä poliittisia periaatteitani. Jatkaisin ahkerana, keskustelevana ja jäsenyydelle omistautuvana luottamustehtävässäni.  
Jaa sivu: