Puoluekokous 2015 - ehdokkaat puoluevaltuuskuntaan

Vihreiden puoluekokous 2015

Puoluevaltuuskunta toimii puoluekokousten välillä puolueen korkeimpana poliittisena linjanvetäjänä. Valtuuskunta hyväksyy kaikki Vihreiden poliittisia kantoja määrittävät ohjelmapaperit (paitsi periaateohjelman ja poliittisen ohjelman, joista päättää puoluekokous), joissa määritellään mitä mieltä puolue on ohjelman käsittelemästä aihepiiristä (esim. koulutuspolitiikka, sosiaali- ja terveyspolitiikka, ympäristöpolitiikka). Poliittisen linjanvedon lisäksi puoluevaltuuskunta päättää puolueen budjetista ja toimintasuunnitelmasta sekä hyväksyy puolueen uudet jäsenyhdistykset.

Valtuuskuntaan kuuluu puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa sekä 37 jäsentä ja varajäsentä. Valtuuskunnan jäseniksi ja varajäseniksi hakevien ehdokkaiden esittelyt voit lukea tältä sivulta:


Alviina Alametsä

Alviina AlametsäHei! Olen 22-vuotias maailmanpolitiikan VTK, ja tajusin  eduskuntavaaliehdokkaana, että haluaisin antaa enemmän Vihreille  puoluevaltuuskunnassa. Toimin esimerkiksi rauhanjärjestöissä,  Helsingin ympäristölautakunnassa ja Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunnan hallituksessa. Puheenjohdan pk-seudun opiskelijajärjestöjen verkostoa, jossa saimme historiallisesti linjattua yhteiset kaupunkivaikuttamistavoitteet. Minua on luonnehdittu jämäkäksi, ystävälliseksi ja diplomaattiseksi. Niin perustulokokeilu, mielenterveyspalveluiden ja koulujen kehittäminen kuin rauhanhakuinen ulkopolitiikkakin tulee ottaa tapetille. Kuullaan jäsenistöä ja viestitään innostavasti somessa ja työryhmissä. Haluan tehdä tätä työtä pehmeillä arvoilla ja kovalla osaamisella.

“Olin kuullut paljon Alviinasta. Kun sitten tapasimme, ymmärsin miksi: hänellä on epätavallisen kiinnostavia ja itse koettuja ajatuksia elämästä. Alviina vaikuttaa mainiolta tiimipelaajalta.”
Heidi Hautala

CV: https://www.linkedin.com/pub/alviina-alamets%C3%A4/68/44b/654
Linjoistani: www.alviina.fiwww.facebook.com/alviinavaaleissa
http://www.hs.fi/hstv/vaalivideot/Vaalivideo+Alviina+Alamets%C3%A4+vihr+Helsinki/v1427779130952 , 
http://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/helsinki/ehdokkaat/5635


Sonja Alanko

Haen jatkokautta valtuuskuntaan. Olen ollut päättyvän kauden varajäsenenä, mutta osallistunut melkein kaikkiin kokouksiin. Haen nyt varsinaiseksi jäseneksi. Valtuuskunnan keskittyminen ohjelmatyöhön on puhuttanut ja tulevalla kaudella meidän tulee saada kokouksiin enemmän keskustelua ajankohtaisista kysymyksistä ja teemoista. Yhteistyötä eduskuntaryhmän kanssa tulee kehittää ja vaikka sopia  vaikka erityinen  teema, joka nousee tapaamisen keskiöön, esim maaseutukysymykset, sote, kansainväliset asiat.

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja, työskentelen HUS:ssa, tällä hetkellä mm. nettiterapian työryhmässä . Katson edustavani erityistä ryhmää vihreissä, tavallisia ihmisiä, jotka äänestävät vihreitä, elävät elämän arjessa, jossa realiteetit karsivat ajoittain idealismia, mutta uskovat silti vakaasti siihen että ympäristöarvot, ihmisoikeuskysymykset ja heikommassa asemassa olevien puolustaminen ovat poliittisen vaikuttamisen keskiössä ja päätöksenteossa on otettava huomiooon se, että eläminen etelän kaupungissa ja pohjoisen syrjäkylillä eroavat toisistaan mutta molemmissa on turvattava mahdollisuudet hyvään elämään. 

Olen tänä vuonna Länsi-Helsingin Vihreiden puheenjohtaja ja puoluekokouksen asti valtuuskunnan varajäsen. Olin ehdokkaana kuntavaaleissa ja olen asuntolautakunnan varajäsen. Osuuskauppaliike on lähellä sydäntäni ja toimin Hok-Elannon edustajistossa yllättäen varajäsenenä (aina kutsutuna kokouksiin)  ja olen samalla Vihreiden ryhmän puheenjohtaja. Seurakuntavaaleissakin tuli oltua mukana ja valittuna srk-neuvostoon ja varalle yhteiseen kirkkovaltuustoon. 

Aiemmin olen ollut 2013-2014 Helsingin Vihreiden naisten hallituksessa, 2012-2013 vuotta Lähevin hallituksessa. Ammatiosaston hallituksessa olin varapuheenjohtajana 2006-2007. 

Pyydän tukeanne valtuuskunnan jatkokaudelle. 


Katja Andrejev

Katja Andrejev34 v Haminasta, Kaakkois-Suomesta. 
 
Olen ammatillinen opettaja (myynti ja markkinointi) sekä aikuiskoulutuksen kouluttaja. Koulutukseltani olen kansainvälisen liiketoiminnan johtamisen MBA ja vuoden loppuun mennessä toivottavasti myös ammatillinen erityisopettaja.
Olen ollut Vihreissä vuodesta 2005, ja ehdolla useissa vaaleissa. Olin eduskuntavaaleissa 2011 (435 ääntä) ja 2015 (1175 ääntä). Kuntavaaleissa 2008 ja 2012 olin ääniharava.
 
Vihreät puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja 2013-2015
Kaakkois-Suomen Vihreät piirihallituksen jäsen 2013-2014
Haminan seudun Vihreät ry: puheenjohtaja 2006 - 2015
Haminan kaupunginvaltuutettu 2009-2016
Haminan kaupunginhallituksen varajäsen 2013-2014
Haminan kaupunginhallituksen jäsen 2015-2016
Osuuskauppa KSO:n edustajiston jäsen 2009-2016
Haminan seurakunnan kirkkovaltuutettu 2011-2018
Haminan seurakunnan kirkkovaltuuston vpj 2015->
Kymenlaakson Vihreät Naiset ry:n puheenjohtaja 2011
Kymenlaakson Vihreät Naiset ry:n varapuheenjohtaja 2012-2013
Kymenlaakson Vihreät Naiset ry:n hallituksen jäsen 2014
 
Erityisosaamiseni on koulutuspolitiikassa, markkinoinnissa ja viestinnässä. Tulevalla kaudella puoluevaltuuskunnan tulisi tähdätä kuntavaaleihin. Hallituksen kautta oli helpompi saada ääni kuuluviin. Nyt oppositiossa pitää entisestään terävöittää viestiä. Tärkeintä saada ne arvot esiin joilla ei ole suurta kannatusta nykyisellä hallituskokoonpanolla: tasa-arvo, suvaitsevaisuus, ja eriarvoistumisen estäminen. Meidän pitää koota hyvä ja kattava valtuuskunta kautta maan, jotta saamme tämän hienon kannatuksen nousun pidettyä kasvussa ja saamme viherrettyä maata entisestään.
Miksi minä? Olen valmis tekemään töitä, tuomaan teidän kaikkien äänen kuuluviin. Haluan olla helposti lähestyttävä linkki puoluevaltuuskunnan ja jäsenten välillä, apuna eduskuntaryhmälle ja puoluehallitukselle.
 
Olen Haminan seudun vihreiden, Kymenlaakson vihreiden naisten, Kaakkois-Suomen vihreiden, Armon vihreiden ja maaseutu- ja erävihreiden ehdokkaana. 

Lisätietoa: www.katjaandrejev.fi  www.facebook.com/andrejev.katja twitter @katjaandrejev


Tuija Brax-Mertanen

Olen Tuija Brax-Mertanen, MJD, NTM, 53-vuotias aktiivinen nainen Savonlinnan Kerimäeltä.
Olen halukas Vihreiden puoluehallituksen jäseneksi tai vaihtoehtoisesti puoluevaltuuskunnan jäseneksi.
 
Tässä aikaisempaa kokemustani:
- olen toiminut aikaisemmin mm. Kaakkois-Suomen Vihreät ry:n puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä,
- nykyisellä Vihreiden puoluevaltuuskuntakaudella olen ollut varajäsenenä ja osallistunut kokouksiin aktiivisesti ja olen toiminut siellä myös iltatyöryhmissä (kuten puoluekokouksissakin) antaen kaakkoissuomalaisen näkemyksen asioiden valmisteluihin ja päätöksiin,
- olen Savonlinnan seudun Vihreät ry:n hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja,
- toiminut Kerimäen Vihreät ry: puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä ja
- olen ollut myös Kerimäen valtuuston jäsenenä, hallituksen jäsenenä sekä johtoryhmässä
- lisäksi olen ollut yhdistyneiden Savonlinna-Kerimäki-Punkaharju yhdistymishallituksessa,
- puolueen elinkeinopoliittisessa ja yrittäjyysryhmässä ja
- tulevan nelivuotiskauden toimin Kaakkois-Suomen alueen oman kansanedustaja Heli Järvisen eduskunta-avustajana Helsingissä
- sekä monessa muussa paikassa vaikuttamassa itäsuomalaisten ja maaseutumaisten olojemme kehittämiseen.
 
Aikaisempia töitäni ovat olleet; Huoneistokeskuksella välitystyö/myyntineuvotttelija, Savonlinnan Mediat Oy myyntipäällikkö, mainostoimistoyrittäjä, yritysneuvoja, alue-edustajana yms. 
Suurimman osan työajastani olen kuitenkin toiminut opettajana/kouluttajana ja opetusaiheitani ovat olleet: yritystalous, yrittäjyys, markkinointi, myynti, taloushallinto, johtaminen, markkinointiviestintä, liiketoiminta jne.
 
Toivon mukaan olen mukana tekemässä tuloksellista ja monipuolista vihreää työtä myös jommassa kummassa nyt esitetyistä tehtävistä.


Emil Bulut

Emil BulutHei! Olen Emil Bulut, 21-vuotias liiketalouden opiskelija Vantaalta.

Toimin tällä hetkellä Vantaan vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtajana. Viime vuonna toimin ammattikorkeakouluni opiskelijakunnan METKAn sekä ViNOn hallituksessa. METKAn hallituksessa vastuualueitani olivat mm. koulutus- ja kaupunkipolitiikka sekä edustajistovaalien järjestäminen. Johdin myös pääkaupunkiseudun opiskelijakuntien kaupunkipoliittista työryhmää. Suomalaisen koulutusjärjestelmän puolustaminen ja parantaminen ovatkin minulle todella tärkeitä ja tuttuja aiheita, erityisesti AMK-puoli. Kapo-työryhmässä tutustuin syvällisesti rakentamiseen, terveyspalveluihin sekä joukkoliikenteeseen pääkaupunkiseudullamme. Sote-puolesta minulla on myös kokemusta Järvenpään ikääntyneiden sekä toimintarajoitteisten lautakunnasta, jossa palvelin 2012-2014. Seksuaalivähemmistön edustajana ja maahanmuuttajataustaisena olen myös valveutunut vähemmistöjen puolustaja. Haluan päästä mukaan tekemään vihreistä liberaalia ympäristöpuoluetta, joka edistää ihmisarvoista politiikkaa vaikeinakin aikoina. Uskon, että minulla on ainutlaatuinen ääni annettavana puoluevaltuuskuntaan.

Lisätietoja: www.emilbulut.fi


Tatu Chanth

Olen Tatu Chanth, 37 vuotias järjestelmäasiantuntija Porvoosta. Työskentelen espoolaisessa yrityksessä, mutta työssäkäyntialueeni kattaa koko Uudenmaan ja osin muunkin Suomen.

Olen ollut Vihreiden toiminnassa mukana vuodesta 2011, olin myös kunnallisvaaliehdokkaana 2012. Tänä vuonna osallistuin eduskuntavaaleihin ehdokkaana Uudenmaan vaalipiiristä.

Tällä hetkellä toimin vihreiden valtakunnallisen järjestön (Vihreät Vegaanit) puheenjohtajana, sekä aktiivina Porvoon Seudun Vihreissä.

Olen kiinnostunut puoluevaltuuskuntapaikasta. Uskon, että minulla on paljon annettavaa ja uusia ajatuksia. Erityisesti olen kiinnostunut eettisisistä- ja eläinkysymyksistä, tasa-arvoasioista, unohtamatta myöskään liikennettä ja sen kokonaisuuksia.

Puoluekokous jää minulta tänä vuonna väliin päällekkäisten menojen takia.


Markus Drake

Markus DrakeRakas puoluekokousväki, olen Markus Drake, ehdolla toiselle kaudelle puoluevaltuuskunnan jäseneksi.

Koulutukseltani olen toimittaja (Pol.kand. i Journalistik, Helsingfors Universitet), ja puoluekokouksen aikana tulen olemaan 39 v.
Poliittiset luottamustoimeni ovat olleet ViNO (pj, 2001-2003), Euroopan Vihreät Nuoret (FYEG, pääsihteeri 2010-2011, hallituksen jäsen ja tiedottaja 2005-2007, rakennetyöryhmän jäsen 2007-2008), Global Young Greens (perustajajäsen 2007), Euroopan Vihreän Puolueen (EGP) siirtolaisuustyöryhmä (pj, 2007-2008), Vihreä Liitto (jäsen 2011-, Helsingin "mökkimajuri" kuntavaalikampanjassa 2012, puoluevaltuuskunnan jäsen 2013-, ehdokas 2015), Grifi (hallituksen jäsen 2013-).

Minulla on myös laaja poliittinen kokemus luottamustoimien ulkopuolella, talonvaltausten ja mielenosoitusten järjestämisestä Europarlamentin pressihuoneen kautta Atlantische Initiative e.V. (saksalainen Nato-lobbylle) ja katolilaiselle kehitysyhteistyöjärjestöjen kattojärjestö CIDSE:lle työskentelyyn asti.

Olen tuonut Vihreään ohjelmatyöhön globaalia ja eurooppalaista näkökulmaa: Vihreä toimintani oli pitkään EGPn, Saksan vihreitä ja Europarlamenttia. Haluan jatkossakin tukea puoluevaltuuskuntaa Eurooppa-näkökulmilla ja -sisällöillä.


Vesa Eskola

Haen puoluevaltuuskuntaan seuraavaksi kaudeksi varsinaiseksi jäseneksi.

Olen valmis kehittämään puoluetta eteenpäin ja osallistumaan toiminnan sisällön kehittämiseen ja vahvistamaan SOTE-osaamista puoluekoneistossa.

Taustaltani olen lastenlääkäri, LT, MBA, ja vihreissä olen toiminut niin valtuutettuna, varavaltuutettuna, kaupunginhallituksen ja lautakuntien jäsenenä ja paikallisyhdistyksen hallituksessa, joten katson omaavani tarvittavat taidot luottamustoimen hoitamiseen.

Sosiaali- ja terveysalan osaamisen olen hankkinut peruskoulutuksessani ja suorittaessani hallinnon pätevyyden sekä sosiaali- ja terveydenhuollon MBA-tutkinnon ja toimiessani erilaisissa

osiaalihuollon ja terveydenhuollon tehtävissä.


Marika Forsell-Tast

Marika Forsell

33v pienyrittäjä ja kahden lapsen yksinhuoltaja. luottamus tehtäviä on ja on ollut varajäsenyydet henkilöstö, sosiaali- terveyslautakunnassa, vaalilatakunnassa ja koulujen johtokunnissa.

Minua kiinostaa olla vaikuttamassa puolueen kannanottoihin ja olisin hyvä tällepaikalke koska toisin näkökulmia yrittäjän asemasta ja pienestä kaupungista keskipohjanmaalta ymmärrän tämän alueen ihmisten huolia ja tarpeita. koulu ja sivystyspuolenasiat ovat kiinostaneet minua sosiaali ja terveysalan lisäksi.

Suvaitsevaisuus on minulle tärkeä arvo silloinkin kun vastapuolen maailmankatsomus tai mielipide on erilainen kuin minun:
"»meidän maailmamme kulttuureiden, ilmaisutapojemme ja inhimillisten elämänmuotojen rikkaan moninaisuuden kunnioittamista, hyväksymistä ja arvostamista. - - - Ihmisoikeuksien kunnioittamisen periaatteen mukaisesti suvaitsevaisuuden osoittaminen ei merkitse yhteiskunnallisen epäoikeudenmukaisuuden sietämistä eikä omasta vakaumuksesta luopumista eikä sen heikentämistä. Se merkitsee, että ihminen saa vapaasti pitää kiinni vakaumuksestaan ja hyväksyy sen, että toiset pitävät kiinni omastaan. Se merkitsee sen tosiasian hyväksymistä, että ihmisillä, jotka ovat luonnostaan erilaisia ulkomuotonsa, asemansa, puhetapansa, käyttäytymismuotojensa ja arvojensa puolesta, on oikeus elää rauhassa ja olla sellaisia kuin ovat. Se merkitsee myös, ettei kukaan saa väkisin tyrkyttää näkemyksiään toisille. »

- UNESCOn yleiskokouksen 16.11.1995 hyväksymä Julistus suvaitsevaisuuden periaatteista


Väinö Friman

Haen Pirkanmaan ehdokkaaksi puoluevaltuuskuntaan.

Olen 33-vuotias matemaattisten aineiden opettaja ja varavaltuutettu. Asun Tampellassa ja työskentelen Pirkkalan yläasteella. Olen tetolan jaoston jäsen ja tetolan varajäsen.

Vihreän heräämiseni koin Pasi Toiviaisen luentoa kuunnellessa 2007 Helsingissä. Olin aktiivisesti mukana Polttava Kysymys -ilmastolakikampanjassa, vuosina 2009 ja 2010 kampanjan Suomen ohjausryhmässä. Tuolta ajalta sain kokemusta lobbaamisesta ja rautaisen annoksen osaamista sekä ilmastopolitiikasta että ilmastonmuutoksen tieteellisestä perustasta. Tampereen vihreiden toimintaan tuli mukaan kuntavaaleissa 2012.

Minulle on tärkeätä, että puolueen kanta asioihin perustuu jatkossakin parhaaseen mahdolliseen tietoon. Uskon parhaan argumentin periaatteen synnyttävän parhaita mahdollisia ratkaisujakin. Kiinnostukseni kriittiseen ajatteluun, luonnontieteellinen koulutukseni ja kykyni nopeasti omaksua uusia asioita tekisivät minusta hyödyllisen jäsenen puoluevaltuuskunnassa. Tulen myös hyvin toimeen ihmisten kanssa.

Suomen Ilmastopolitiikan terävöittäminen on välttämätöntä, muttei missään nimessä minulle ainoa vihreän politiikan tavoite. Tetolan jaostossa toimeentulotukipäätösten oikaisupyyntöjä käsitellessä ei pääse unohtumaan, että Tampereellakaan ei kaikilla asiat ole kunnossa, ja että nykyinen sosiaaliturva on kaukana optimista. Opettajana luonnollisesti koulutuspolitiikka kiinnostaa, omalla työpaikalla olen myös nähnyt, milllaista sisäilmaongelmien kanssa painiminen voi pahimmillaan olla. Politiikan ulkopuolella tykkään juosta liian lujaa omaan kuntoon nähden ja touhuta kotona kahden pienen lapseni kanssa.


Tuomas Green

Olen Tuomas Green, 32-vuotias porvoolainen pian FM:ksi valmistuva historioitsija. Toimin Porvoon Seudun Vihreiden puheenjohtajana toista vuotta, sitä ennen toimin vuoden varapj:na. Uudenmaan Vihreissä toimin toista vuotta hallituksen varajäsenenä, ja osallistuin eurovaalityöryhmään.

Vihreiden tulee pyrkiä olemaan koko kansan puolue. Tämä ei tarkoita tinkimistä ympäristö- tai sosiaalipoliittisista tavoitteistamme, vaan pyrkimystä keskusteluun kaikkien kansanryhmien kanssa. Meidän kannattaa pitää katto korkealla ja seinät leveällä ja pyrkiä aktiivisesti murtamaan meistä syntyneisiin ja luotuihin stereotyyppeihin liittyviä Vihreiden ”sisäänpääsyvaatimuksia”. Tärkein Vihreä teko on Vihreiden äänestäminen, seuraavaksi tärkein puolueen tukeminen.

Itse pyrin perustamaan omat käsitykseni maailmasta tieteellisen ajattelun – eikä pelkästään luonnontieteellisen – hedelmiin. Olen löytänyt poliittisen puolueeni Vihreistä, koska puolue pyrkii ottamaan tieteen huomioon taistellessaan ilmastonmuutosta vastaan. Sama pätee esimerkiksi keskusteluun talouspolitiikasta. Kannatan keynesiläistä talouden syklejä tasaavaa talouspolitiikkaa ja vastustan lisäsäästöjä korkean työttömyyden oloissa. Perustulo tärkein muutos sosiaaliturvajärjestelmään.


Mervi Haakana

Mervi Haakana

Haen puoluevaltuuskunnan jäseneksi. Olen 44 –vuotias Kotkan Seudun Vihreiden, Viitteen ja KyViNan jäsen. Koulutukseltani olen ympäristö- ja yhdyskuntatekniikan diplomi-insinööri. Työtaustastani löytyy mm. soveltavaa ympäristötutkimusta, ohjelmointia ja projektijohtotehtäviä.

Luottamustehtäväni:

 • Eduskuntavaaliehdokas 2015
 • Kotkan kaupunginhallituksen jäsen 2013 -
 • Vihreiden tietoyhteiskuntatyöryhmän jäsen 2014 –
 • Kaakkois-Suomen Vihreiden hallituksen jäsen 2012 ja varajäsen 2015 –
 • Kotkan Seudun Vihreiden hallituksen jäsen 2011 – 2014 (sihteeri 2011-2012, puheenjohtaja 2013 ja taloudenhoitaja 2014)
 • Kymenlaakson Vihreiden Naisten hallituksen jäsen 2012 - 2013

Olen yleispoliitikko ja laajojen kokonaisuuksien käsittelijä. Erityisiä kiinnostukseni kohteita ovat koulutus- ja tiedepolitiikka, kestävä talous, päätöksenteon kehittyminen ja avoimuus sekä tietoyhteiskunnalliset kysymykset. Muuttunut työelämä pätkätöineen on käytännön kautta minulle erittäin tuttu aihe.

Muutin Kotkaan Helsingistä 10 vuotta sitten. Sekä vapaa-ajallani että nyt eduskuntavaaliehdokkaana olen kiertänyt Kaakkois-Suomen piiriä paljon. Tunnen siis niin nykyisen kotiseutuni kuin pääkaupunkiseudunkin toimintaympäristöä. Tavoitteenani on koko Suomi vihreämmäksi!

www.mervihaakana.fi


Olga Haapa-aho

Olen toiminut päättyvällä kaudella puoluevaltuuskunnan varajäsenenä ja haluaisin jatkaa työtäni puolueen linjausten parissa. Koska minulla on jo kokemusta valtuuskunnan toiminnasta ja keskusteluista, toivon ensisijaisesti tulevani valituksi varsinaiseksi jäseneksi.

Olen Virnun, Kalevin ja Tasvinan jäsen ja toimin lisäksi Tampereen kunnallispolitiikassa vihreän valtuustoryhmän jäsenenä. Olen toiminut aktiivisesti Vihreissä vuodesta 2010 ja ollut mm. Virnun puheenjohtajana kaksi vuotta. Lisäksi olin juuri eduskuntavaaliehdokkaana ja sain reilut 1200 ääntä.

Olen seurannut puolueen linjaustyötä jo ennen puoluevaltuuskunnassa työskentelyä eritysesti ViNOn kautta. Linjaukset ovat itselleni erittäin luonteva tapa tehdä politiikkaa ja minulla on siitä kokemusta myös työni kautta.

Erityisosaamisalueitani ovat sote-asiat, toimeentuloasiat, tasa-arvopolitiikka, koulutuspolitiikka ja eläinpolitiikka. Olen kuitenkin tutustunut laajasti moniin eri politiikan osa-alueisiin.

Lisää minusta ja kokemuksestani voit lukea nettisivuiltani, josta löytyy myös CV:ni:

olgahaapa-aho.net


Mikko Haapala

Olen ollut aktiivisesti Lahden Vihreiden toiminnassa mukana vuodesta 2008. Kunnallisjärjestön hallituksessa olen toiminut sihteerinä, varapuheenjohtajana, puheenjohtajana sekä nykyisessä hallituksessa tapahtumavastaavana. Vaaleja minulla on ehdokkaana takana kahdet ja edellisten kuntavaalien jälkeen toimin yhtenä neuvottelijana luottamuspaikkaneuvotteluissa. Kunnallisia luottamustehtäviäni ovat olleet varajäsenet teknisessä- sekä sivistyslautakunnan ja lisäksi olen toiminut LK-kiinteistöpalvelut oy:n hallituksessa.

Minulla on monipuolinen kokemus luontoon liittyvästä pienyritystoiminnasta niin yrittäjänä, työntekijänä, kehittäjänä kuin kouluttajanakin. Ammattejani ovat eräopas, kalastusopas, luonto- ja elämysmatkailun asiantuntija, opettaja. Yritystoiminnan edellytysten kehittämisen ja luontomatkailun ohella poliittisessa vaikuttamisessa minua lähellä ovat perusturvan/perustulon kehittäminen, sosiaalinen oikeudenmukaisuus sekä tasa-arvoasiat.

Uskon, että minulla on monipuolisen kokemukseni vuoksi annettavaa puolueelle ja vihreälle aatteelle valtakunnan tasollakin.


Arja Hakulinen

Arja Hakulinenfilosofian maisteri, FM, (Helsingin yliopisto)
kasvatustieteen maisteri , KM, (Jyväskylän yliopisto)
sosionomi (amk)

Olen monipuolisen työkokemuksen ja koulutuksen omaava henkilö. Minulla on neljä tutkintoa ja pätevyyttä: olen filosofian ja kasvatustieteen maisteri sekä sosionomi (amk). Olen suorittanut myös Johtamisen erityisammattitutkinnon. Pätevyydeltäni olen aikuiskouluttaja, aineenopettaja, luokanopettaja ja sosionomi sekä draamapedagogi.

Olen jo pitkään työskennellyt koulutuksen kehittämistehtävissä ja teen väitöskirjaa Helsingin yliopistoon. Aiemmin olen toiminut 15 vuotta valtakunnallisen, nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn tarkoitetun taide- ja mediapajaverkoston toiminnanjohtajana ja projektijohtajana. 

Opetuksen kehittämisen lisäksi lastensuojelun kysymykset ovat minulle tärkeitä ja olen perehtynyt niihin toimiessani Helsingin sosiaaliviraston sijais- ja tukiperhevanhempana 30 vuoden ajan. Olen myös työskennellyt lastenkodissa hoitajana vuoden verran.

Työskentelin 10 vuotta Espoon Länsiväylä-lehden kulttuuritoimittajana. Koulutan parhaillaan opettajia käyttämään draamakasvatuksen menetelmiä perustyössään. Toimin myös draamakoulutuksen tuntiopettajana Helsingin yliopistossa.

Yritystoiminnasta minulla on kokemusta kahden perheyrityksen kautta. Toinen niistä keskittyy koulutukseen toinen kustannustoimintaan. www.ikara.fi ja www.absurdia.fi

Elän avoliitossa ja minulla on neljä aikuista lasta sekä viisi lastenlasta.


Maria Halonen

Maria HalonenOlen ollut mukana Vihreissä vuodesta 2006 ja työskennellyt puoluetoimistolla eri tehtävissä liki seitsemän vuotta. Työurani jälkeen olen toiminut Vihreissä aktiivisesti, viimeisimpänä kampanjapäällikkönä Maria Ohisalon eduskuntavaalikampanjassa, jossa pidimme esillä köyhyyden torjuntaan liittyviä teemoja sekä tasa-arvotyöryhmässä, jossa olen ollut muotoilemassa vihreitä tasa-arvolinjauksia.

Itselleni läheisiä poliittisia teemoja ovat feminismiin ja yhdenvertaisuuteen liittyvät teemat, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten perusturvasta ja -oikeuksista huolehtiminen. Lisäksi kannan huolta ilmastosta sekä luonnon monimuotoisuudesta. Poliittisten linjausten muotoilussa uskon vahvalta arvopohjalta tehtyihin konkreettisiin ja selkokielisiin esityksiin. Haluan olla tekemässä oikeudenmukaista ja syvänvihreää politiikkaa, joka huolehtii heikoimmista, pelastaa ilmaston ja murskaa patriarkaatin.

Uskon syvästi ihmisen haluun ja kykyyn onnistua ja tulla onnelliseksi, kun siihen annetaan riittävät edellytykset. Tämä tarkoittaa yhdenvertaisten mahdollisuuksien tarjoamista, elämän lähtökohtien ja elämäntilanteiden synnyttämien erojen tasaamista sekä inhimillisyyttä epäonnen ja -onnistumisen kohdatessa.
Tervehdys!

Korkeakoulutus ja tutkimus ovat hyvinvointivaltion elinehtoja. Ne ovat nostaneet Suomen köyhästä maatalousmaasta tietoyhteiskunnaksi, ja niiden avulla löytyvät ratkaisut niin nykyisiin kuin vielä tuntemattomiinkin ongelmiin.

Korkeakoulutuksen ja tieteentekemisen kentällä on kuitenkin käynnissä suuri murros. Elinkeinoelämän valtuuskunta, OKM:n tutkimus- ja innovaationeuvosto sekä yliopistojen yhteistyöjärjestö UNIFI ovat kaikki julkaisseet omat ehdotuksensa tutkimus- ja korkeakouluverkon kehittämisestä. Perimmäisenä tarkoituksena on tutkimuksen ja koulutuksen panos-tuotos -suhteen eli "kilpailukyvyn" parantaminen. Se mitä tutkimuksen kilpailukyky tarkoittaa on kuitenkin kyseenalaista. Elinkeinoelämän ääni kuuluu tässä keskustelussa vahvasti sekä EVA:n että TIN:n kautta. Tutkimus- ja innovaationeuvoston kokoonpanossa ei esimerkiksi ollut yhtään edustajaa Turun, Itä-Suomen, Jyväskylän, Vaasan, Oulun tai Lapin yliopistoista. Kyseinen neuvosto ehdotti muun muassa irtisanomisbonusten maksamista yliopistoille profiloitumisen edistämiseksi. Alexander Stubb totesi pääministerinä ollessaan neuvoston mielipiteen olevan ohittamaton seuraavalle hallitukselle.

Puoluevaltuuskunnan tulisi mielestäni seuraavalla kaudella laatia korkeakoulupoliittinen linjapaperi. Vaaleissa Vihreiden korkeakoulupoliittiset kärjet olivat rahoituksen turvaaminen ja työrauha. Näiden lisäksi Vihreillä on poliittisessa ja koulutuspoliittisessa ohjelmassaan monia hyviä tavoitteita korkeakoulujen uudistamiseksi. Vihreä kokonaisnäkemys tutkimusympäristön ja korkeakoulujen tulevaisuudesta kuitenkin puuttuu. Sellainen on tiedepuolueellemme muodostettava pikaisesti, jotta elinkeinoelämän näkemyksillä olisi julkisessa keskustelussa vihreä vaihtoehto. Rahoituksen turvaamisen ja lyhytaikaisen työrauhan lisäksi Vihreiden tulee muodostaa vihreä kuva korkeakoulutuksen ja tutkimuksen tulevaisuudesta. Linjapaperissa tulisi mielestäni ottaa kantaa ainakin seuraaviin asioihin:
- tutkintorakenteeseen
- yliopistojen määrään
- yliopistojen profiloitumiseen ja sitä ohjaaviin kannustimiin
- yliopistojen kiinteistöjen omistussuhteisiin
- julkisen vallan mahdollisuuksiin vähentää tutkijoiden välistä hyperkilpailua ja lisätä yhteistyön kannustimia
- koulutusvientiin
- julkisen vallan mahdollisuuksiin kannustaa tutkimustuotosten avoimeen jakamiseen

Itse suhtaudun kielteisesti pienempien tutkimusyksiköiden ja koulutusohjelmien valtiovetoiseen lakkauttamiseen. Elinkeinoelämän tehokkuuspuheiden vastavoimaksi tarvitaan selkeä vihreä näkemys siitä, miten korkeakoulutuksen kokonaisuudistus hoidetaan ottaen huomioon muun muassa sivistys, korkeakoulujen autonomia ja koko maan tarve korkeakoulutetulle työvoimalle.

Yhdistyksiä, joiden toiminnassa olen ollut mukana:
Oulun vihreät nuoret
Maan ystävät
Prometheus-leirin tuki
Open Knowledge Foundation

Hanna-Kaisa Heilimo

Kuluneen kauden olen ollut puoluevaltuuskunnassa varajäsenenä, ja päässyt hyvin läheltä seuraamaan poliittista linjavetoa. Nyt ilmaisen halukkuuteni puoluevaltuuskunnan varsinaiseksi jäseneksi.

Minulla on kokemusta poliittisesta toiminnasta myös paikallistasolla. Vihreää työtä olen tehnyt mm. Tampereen Vihreät ry:ssä ja maaseutu- ja erävihreissä. Lisäksi olen Tasvinan jäsen. Muita yhdistyskentän jäsenyyksiä minulla on mm. Suomen luonnonsuojeluliitossa, Ilmastovanhemmissa, Suomen ympäristökasvatuksen seurassa ja Suomen Senioriliikkeessä. Poliittisen toiminnan juuret juontavat omakohtaisiin luonnonsuojelukokemuksiin Tampereella vuodesta 2010 alkaen. Tuolloin koin henkilökohtaisen järkytyksen, sillä kotini lähiympäristöön haettiin ympäristölupaa kivimurskaamolle. Olen olut aktiivinen hankkeen vastustaja.

Tampereella kuulun Vihreään valtuustoryhmään ja olen varavaltuutettu, sivistys- ja elämänlaatupalveluiden jäsen sekä varajäsen lasten ja nuorten palveluiden lautakunnassa ja jätehuoltojaostossa. Ehdokkuus eduskuntavaaleissa 2015 oli ensimmäinen laatuaan.

Minulla on kattavat ja monipuoliset yhteistyöverkostot. Olen ratkaisukeskeinen ja asioihin syvällisesti perehtyvä henkilö. Toivon, että pääsen osallistumaan Vihreän politiikan valtakunnan työhön. Koen, että minulla on paljon annettavaa ja yhtenä ehdotuksenani on, että Vihreät tekevät erillisen ohjelman vanhusasioissa sekä liikunta-asioissa.

Koulutukseltani olen sairaanhoitaja. Opiskelen gerontologiaa (vanhuustiede) ja kansanterveystiedettä väyläopiskelijana Jyväskylän yliopistossa. Olen tehnyt työtä lähes 10 vuotta leikkaussalissa eri erikoisaloilla (sekä julkisella että yksityisellä sektorilla) ja sittemmin kotihoidossa ja tehostetun palveluasumisen yksikössä. Kokemukseni muistisairaan läheisen edunvalvojana toimimisesta on antanut arvokasta kokemusta ja näkemystä. Lisäksi olen toiminut tukiperheenä, jolloin ymmärrystä eri elämänvaiheiden vaikutuksista ihmisen elämään on laajasti.

Eduskuntavaalien aikaan tuli selväksi, että ikäihmisten väestö on turhautunut. Ylipäätään kokemus on, että heidän asioistaan ei ole kukaan kiinnostunut eikä yksikään poliittinen toimija ota koppia heidän asioistaan. Katson, että minulla on laaja tieto ja taito ottaa kantaa juuri tähän kysymykseen. Katson ikäihmisten asioiden huomioimisen politiikan linjauksessa ensinnäkin osoitukseksi siitä, että Vihreät ovat kaikkien puolue ja tämä mahdollistaa kannatuksen kasvattamisen entisestään!

Vihreän imagon kannalta pidän tärkeänä sitä, että myös puolueen poliittisissa elimissä on ihmisiä, jotka edustavat eri sektoreita.


Anni Heinälä

Anni HeinäläOlen sosiaalipolitiikan opiskelija ja pitkän linjan vinolainen Tampereelta. Olen toiminut kaksi kautta ViNOn hallituksessa ja vuonna 2013 olin ViNOn opiskelijavaltuuskunnan puheenjohtaja. Erityisosaamiseni on sosiaalipolitiikassa, ja olin puolueen hyvinvointivaltio-ohjelman kirjoittaneen työryhmän aktiivinen jäsen. Myös tasa-arvo- ja eläinoikeuskysymykset ovat minulle tärkeitä poliittisia teemoja. Lisäksi minulla on paljon kokemusta koulutuspolitiikasta. ViNOn lisäksi olen toiminut opiskelijoita koskevien kysymysten parissa Tampereen yliopiston ylioppilaskunnassa. Vuonna 2012 olin ylioppilaskunnan hallituksen jäsen ja kahden viime vuoden aikana olen toiminut vihreän edustajistoryhmämme johtajana.

Vaikuttajana olen periaatteellinen, mutta keskusteleva ja yhteistyökykyinen. Haluan, että vihreät tekevät räväkkää ja rohkeaa politiikka. Haluan puolueen, joka ei pelkää tunnustautua feministiseksi, ajaa tiukkaa eläinpolitiikkaa tai tavoitella aidosti köyhyyden poistamista. Näiden lisäksi haluan, että Vihreät pitävät kiinni avoimesta ja keskustelevasta päätöksentekokulttuurista.


Jussi Heinämies

dipl.ins., ylitarkastaja/ Uudenmaan ELY-keskus/ Ympäristövastuualue

Tärkeimpiä luottamustehtäviäni:

HEVI:n hallituksen jäsen 1999-2004
EteVin hallituksen jäsen 2012-2015 (perustajajäsen)
Vihreän valtuuskunnan varajäs. 2014-2015
Helsingin kaupunginvaltuutettu 1993-1996
Helsingin kiinteistöLTK:n jäsen 1993-1996
YTV:n liikenneLTK:n jäsen 1993-1996
Helsingin kaup.suunnLTK:n varajäs. 1997-1999
Helsingin joukkoliikenneLTK:n jäs. 2001-2004
Helsingin yleisten töiden LTK:n jäs. 2005-2012
Helsingin EsteettömyysNKN:n jäs. 2011-2012
Helsingin yleisten töiden LTK:n varaj. 2013-
Valtion Dipl.ins:ien Liiton hallituksen jäs. 1993-1996
Suomen Kaavoitusinsinöörien Yhdistyksen hall:n jäs. 1997-
Kaavanlaatijoiden rekisteriLTK:n jäsen 2000-2013
Ympäristöministeriön laaturyhmän (maankäyttö- ja rakennuslaki) jäs. 2002-2015

Erikoisosaamista ja kiinnostusta minulla on kaavoitus-, rakentamis-, rakennussuojelu- ja luonnonsuojelukysymyksistä.


Marianna Héllen

Marianne HéllenHei!

Olen 29-vuotias Marianna Hellén Kuopiosta ja tämän vuoden alusta aloittanut Vihreiden Vaivaisten hallituksessa. Lisäksi kuulun myös Kuopion Vihreiden hallitukseen. Vihreisiin liityin pitkän pohdinnan jälkeen vuonna 2013 ja nyt viimeisen vuoden aikana olen osallistunut aktiivisemmin Vihreiden toimintaan. Luottamustehtäviä minulle ei ole vielä toistaiseksi kertynyt.

Olen gradun loppuun kirjoittamista vaille valmis filosofian maisteri pääaineenani biokemia. Perheeseeni kuuluu puolisoni, 3-vuotias poikani ja 8-vuotias etätytärpuoleni.

Näin itse vammaisena ja vammaisen lapsen äitinä vammaispolitiikka on vahvin osaamisalueeni. Luonnontieteitä opiskelevana koen ilmastonmuutoksen olevan tällä hetkellä ihmiskunnan suurin uhka ja siihen myös Suomen pitäisi mielestäni reagoida vahvemmin. Olen myös kiinnostunut sosiaali-, terveys- sekä koulutuspolitiikasta.

Puoluevaltuuskunnassa haluaisin olla mukana tekemässä vihreää politiikkaa valtakunnallisella tasolla. Vahvuuteni on kunnollinen asioihin perehtyminen ja realistinen suhtautuminen.

 


Kaisa Hernberg

Kaisa Hernberg

39 v, yrittäjä, cleantech-asiantuntija

Haluan jäseneksi Vihreiden puoluevaltuuskuntaan, koska nyt jos koskaan on tärkeää viedä loistavalla oppositiopolitikalla Vihreät vielä suurempaan vaalivoittoon.

Olen toiminut pitkään yrittäjänä – nykyisin liikkeenjohdon konsulttina ja aiemmin kahdeksan vuotta markkinointiviestintäalalla. Yritysten välillä toimin johtajana Finpron Cleantech Finland -ohjelmassa.

Olen perehtynyt erityisesti talous- ja energiapolitiikkaan. Haluan rakentaa Vihreille entistä vankempaa talouspoliittista uskottavuutta ja ottaa yrittäjät haltuun kohderyhmänä.

Uskon, että Vihreän politiikan kehittämisessä on paljon hyötyä liiketoiminta- ja strategiaosaamisestani sekä suomalaisen yrityskentän ja ympäristöliiketoiminnan tuntemuksestani. Minulla on laajat verkostot muun muassa teollisuuteen, liike-elämän etujärjestöihin ja suomalaisiin pk-yrityksiin.

Järjestötoiminnassa olen ollut 11 vuotta Havis Amandan Nuorkauppakamarissa, muun muassa hallitusviroissa sekä Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallisissa tehtävissä. Hallitustyöstä on kokemusta myös yritysmaailmasta. Tällä hetkellä toimin Suomen Vesifoorumin hallituksessa neuvonantajana.

Lisätietoja: LinkedIn, uusimukavuusalue.com, kaisahernberg.com


Miia Hirsikangas-Haataja

Miia Hirsikangas-HaatajaOlen 40-vuotias oululainen maantiedettä opiskeleva eläkeläinen ja olen kiinnostunut jatkamaan tauon jälkeen työskentelyä puoluevaltuuskunnassa.

Vihreissä olen ollut mukana 10 vuotta, mutta viime vuodet ovat olleet hiljaisia sairastumisen vuoksi. Nyt olen kunnossa, elämä sekä opiskelut ovat hyvällä mallilla, niinpä haluan taas tarttua toimeen paremman maailman puolesta.

Olen toiminut mm. seuraavissa luottamustehtävissä: Oulun kaupungin tasa-arvotoimikunnan pj. 2005–2008, Oulun kaupungin työllisyystoimikunnan pj. 2011–2012, Oulun kaupunginvaltuuston varajäsen 2009–2010, Oulun kaupunginvaltuuston jäsen 2011–2012, Oulun vihreät OVI ry:n hallituksessa, Oulun seudun vihreiden naisten hallituksessa, Oulun vaalipiirin vihreiden hallituksessa, Vihreän valtuuskunnan varajäsen 2007-2010, Vihreän valtuuskunnan jäsen 2011-2012.

Nykyiset luottamustoimeni: Oulun kaupungin tarkastuslautakunnan jäsen, Kynnys Ry:n ja OIY:n Samat-projektin ohjausryhmän pj ja Oulun vihreät OVI ry hallituksen jäsen. 

Olen mukana Invalidiliiton vertaistukitoiminnassa. Esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden lisäksi olen kiinnostunut kehitysyhteistyöstä ja luonnonsuojelusta. Olen maalta kotoisin ja maaseutuun liittyvät kysymykset kiinnostavat myös. 


Teemu Hokkanen

Olen vanhempi rikoskonstaapeli ja tietotekniikan insinööri

  * Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen
  * Espoon päihdeasiain neuvottelukunnan varajäsen
  * Espoon vammaisneuvoston jäsen
  * Suur-Leppävaaran vihreiden puheenjohtaja
  * Vihreän miesliikkeen puheenjohtaja
  * Miesjärjestöjen keskusliiton hallituksen jäsen sekä
  * Tasa-arvoasian neuvottelukunnan miesjaoston asiantuntijajäsen äsken päättyneellä hallituskaudella

Töissä erikoisalaani ovat digitaalinen todistusaineisto ja tietotekniikkarikokset. Luottamustoimieni kautta olen perehtynyt erityisesti sosiaali- ja terveyssektoriin ja tasa-arvotyöhön.
 

Toisin puoluevaltuuskuntaan liberaalin poliisin ja insinöörin, jolle tärkeimpiä arvoja ovat turvallisuus, terveys ja tasa-arvo sekä jälkipolvien ja maapallon tulevaisuus.

Lisää minusta osoitteissa:

http://teemuhokkanen.fi/esittely/
http://teemuhokkanen.fi/2015/04/25/hakemukseni-vihreiden-puoluevaltuuskuntaan/


Mari Holopainen

Mari HolopainenEduskuntavaaliehdokas 2015 (Helsingin vaalipiiri)

Kaupunginvaltuutettu 2009-
Tarkastuslautakunnan jäsen 2013-
Helen Oy:n hallituksen jäsen 2015-
Kesäyliopistosäätiön hallituksen puheenjohtaja 2013-
Kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen 2009-2012
Kallion seudun Vihreiden hallituksen jäsen 2010-2013

Olen 34-vuotias Vihreä kaupunginvaltuutettu Helsingistä. Haluan vahvistaa Vihreitä kasvavana yleispuolueena, joka ei tingi arvoistaan ja ottaa johtoaseman myös esimerkiksi talouspoliittisessa keskustelussa. Tärkeää minulle ovat avoin demokratia ja aidot vaikuttamismahdollisuudet. Sain ensikertalaisena eduskuntavaaleissa lähes 3600 äänestäjän luottamuksen ajamilleni asioille.

Olen toiminut kaupunginvaltuutettuna ja useissa vihreissä luottamustehtävissä kuuden vuoden ajan, mutta en vielä puoluevaltuuskunnassa tai -hallituksessa. Olen töissä Aalto-yliopistossa tohtoriopiskelijana ja tutkijana. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri. Uskon, että pystyn tuomaan uusia ajatuksia toiminnan kehittämiseksi mukaan sekä vahvistamaan kaupunkipolitiikan ja puolueen välistä linkkiä. Puoluevaltuuskunta linjaa Vihreän politiikan suuntaa. Siksi näen tärkeimpänä valintaperusteena ehdokkaiden poliittiset linjaukset. 
Haluan tuoda esiin erityisesti koulutuspolitiikan merkitystä päiväkodeista yliopistoihin ja elinikäiseen oppimiseen. Lapsilla pitää olla oikeus hyvään varhaiskasvatukseen, kouluun ja elämään taustasta riippumatta. Haluan ottaa kantaa talouden rakenteiden uudistamiseen, rohkean kokeilukulttuurin luomiseen, ulko- ja turvallispolitiikkaan, joka seuraa muuttuvaa tilannetta eikä lukkiudu ehdottomiin etukäteispäätöksiin, ympäristönsuojeluun, joka ei ole taloudelle alisteinen ja ihmisten etuja palvelevaan sote-uudistukseen.

Tällä hallituskaudella oppositiolla on tekemistä siinä, ettei mennä taaksepäin vaan pystytään luomaan uutta, kannattavaa, kansainvälistä osaamista Suomeen sekä vahvistamaan tasa-arvoa miesjohtoisessa poliittisessa ilmapiirissä. Samalla tämä on valtava mahdollisuus Vihreille kirkastaa omaa viestiä ja kasvaa nykyistä painavammaksi puolueeksi. 

Toivon tukea ehdokkuudelleni puoluevaltuuskuntaan. Tervetuloa nettisivuilleni tutustumaan ajamiini asioihin ja ottamaan yhteyttä. www.mariholopainen.fi

Juha Huhtala

Juha HuhtalaOlen Juha Huhtala, 35- vuotias perheenisä ja Kouvolan Vihreät ry:n jäsen. Toimimme vaimoni kanssa sijaisperheenä kolmelle lapselle. Olen entinen ammattisotilas, nykyinen lastensuojelun ammattilainen. Työskentelen päihdekuntoutusta antavassa lastensuojelulaitoksessa, jossa vastaan kahdesta seitsemän nuoren osastosta. Perheiden pahoinvointi näyttäytyy työssäni, ja siksi haluan lastensuojelutyön tekemisen lisäksi olla mukana kehittämässä rakenteita, jotka paremmin tukevat nuorempaa sukupolveamme. Harrastan voimailua ja moottoripyöriä.

Olen tuonut julki vihreitä arvojani aktiivisena mielipidekirjoittajana usean vuoden ajan. Vihreisiin liityin innostuttuani Kouvolalaisen Kaisa Spiesin eduskuntavaalikampanjasta, jonka taustajoukoissa vaikutin. Poliittisesti sitoutumaton elämänvaiheeni päättyi havaittuani omaavani Vihreän puolueen arvopohjan. Löydettyäni vihreät tunsin heti tulleeni "kotiin".

Tärkeänä tavoitteena näen ihmisten havahduttamisen maapallon turmiolliseen kehitykseen. Ympäristönäkökohtia tulee aina kuljettaa päätöksenteon rinnalla. Aikuisten vastuuksi koen lapsiemme ympäristötietoisuuden kasvattamisen. Ydinvoimaa en hyväksy. Suomi tulee mobilisoida uusiutuvien kehittämiseen, sähköverkkojen modernisointiin ja energian kulutuksen pienentämiseen.

Olen suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon edistäjä. Silmäni avautuivat, kun teimme vaimoni kanssa humanitaarisen matkan läntiseen Afrikkaan. Siellä tunsin huonoa omatuntoa niistä olosuhteista, jotka minua kotona odottivat. Mielestäni maailman kurjuutta ja hyvinvointia tulee tasata. Maahanmuuttopolitiikassa haluan olla mukana. Kotouttamisessa havaitsen paljon kehitettävää. Ihmiskäsitykseni tiivistyy yhteen lauseeseen: ”Ihmisarvo on aina vakio.”

Uskon tuovani päätöksentekoon uudenlaista voimaa, ideoita ja positiivisuutta.

Blogini: www.huhtalajuha.wordpress.com/


Leena Hulkkonen

Olen toiminut päättyvällä kaudella puoluevaltuuskunnan varajäsenenä ja haluaisin jatkaa työtäni puolueen tärkeässä toimielimessä tuoden asioihin pitkäjänteistä kokemusta.

Olen 69-vuotias. Vihreässä politiikassa olen toiminut 90-luvun alkupuolelta lähtien Vihreä Pirkkala ry:n jäsenenä hallituksessa ja taloudenhoitajana.

Piirihallituksessa olen ollut jäsenenä useita eri jaksoja. Nyt varajäsenenä ja taloudenhoitajana.

Olen myös Tasvinan jäsen.

Pirkanmaan toiseksi vihreimmässä kunnassa, Pirkkalassa, olen toiminut useissa eri luottamustoimissa mm. kaavoituslautakunnassa, ympäristölautakunnassa, teknisessä lautakunnassa sekä hallituksen varajäsenenä, jossa luottamustoimessa edelleen.

Työurani on suorittanut Ylessä lavastustaiteilijan assistenttina.

Koulutukseltani olen arkkitehtiylioppilas.

Olen sitoutunut vihreään politiikkaan ja koen rakennetun ympäristön ja luonnon vuorovaikutuksen omimmaksi alueekseni. Toimeentuloasiat ovat tulleet tutuiksi ja myös tärkeiksi toimiessani työttömien yhdistyksessä vuodesta 1989.

Jan Huopainen

Olen politiikkaa sekä erityisesti vammaispolitiikka aktiivisesti tekevä 50 vuotias mies. Olen Ex- (mainostoimisto) yrittäjä, siirryin työkyvyttömyyseläkkeelle v. 2009. Ammatiltani olen Visuaalinen Suunnittelija. Olen yritykseni ohessa opettanut digitaalista viestintää Hyvinkään kauppakoulussa sekä keikkaillut ympäri Suomea tiskijukkana n. 30 vuoden ajan. Teen valo-/äänisuunnittelua ravintoloihin, teattereihin ym. Tällä hetkellä työskentelen Invalidiliitossa vapaaehtoistyöntekijänä mm. esteettömyysosaajana, Helppo Liikkua esteettömyyskartoittajana, (TVT)TIKAS-koulutusvastaavana sekä etelä-Hämeen ATK-tutorina. Käyn pitämässä esteettömyysluentoja eri kouluissa sekä ammattioppilaitoksissa mm. valmistuville lähihoitajille. Koulutan Invalidiliiton jäsenyhdistysten jäsenille tietokoneen käyttöä (mm. word. pankkiohjelmat, yhdistykselle kotisivut, google hakukoneen käyttö ym.). Toimin myös vapaaehtoisena ATK-tukena Ryttylässä toimivan kehitysvammaisten hoivakoti Jelppilässä.

Olen varma että pystyisin tuomaan puoluevaltuuskuntaan vahvasti vammaisnäkökulmaa asioihin sekä toimimaan asiantuntijana erityisesti esteettömyyttä koskevissa asioissa. Olin mukana laatimassa viimeisintä Vihreiden asumispoliittista ohjelmaa korostaen erityisesti esteettömyyspuolta. Kiinnostukseni on myös hyvin vahvasti suuntautunut koulutuksen sekä työllistämisen yhdenvertaisuuden toteutumiseen. Suomessa on 100.000 osatyökykyistä hyödyntämättä työmarkkinoilla.

Tämänhetkiset luottamustoimeni ovat mm.

 • Vihreät r.p. puoluevaltuuskunnan varajäsen
 • Hämeen Vihreät. hallituksen varajäsen
 • Vihreät Vaivaiset ry, hallituksen jäsen
 • Riihimäen Vihreät ry, hallituksen jäsen
 • Hausjärven kunta, varavaltuutettu
 • Hausjärven vammaisneuvosto, puheenjohtaja
 • Hausjärven seurakunta, julistuksen johtokunnan jäsen
 • Invalidiliitto ry, valtuuston jäsen
 • Suomen Lions liiton C-piiri/piirihallitus, Invalidien palvelutoimikunnan pj.

Yhdistystoimintaa

 • Lions Club Tervakoski, jäsen
 • Riihimäen Seudun Invalidit ry, puheenjohtaja
 • Riihimäen seudun Reuma-Tules ry, jäsen
 • Kynnys ry, jäsen
 • Vammaisurheilun tuki ry, jäsen

Harrastuksiini kuuluu hyvin läheisesti ATK, musiikki, Some (sosiaalinen media) sekä Boccia (petanquen tyylinen pallolaji) jossa pelaankin SM tasolla. Teen myös ääni- ja valosuunnittelua eri tahoille, missä koenkin esteettömyysosaamiseni vahvana puolena. Luonteenpiirteikseni katson iloisuuden, sosiaalisuuden sekä määrätietoisuuden. Pyrin olemaan hyvinkin pedantti asioiden suhteen sekä hoitamaan lupaamani asiat kuntoon ja ainakin etsimään tahon johon voi vaikuttaa että asia saadaan eteenpäin. 


Ville Hämäläinen

Tällä hetkellä vaikutan Pirkanmaan Vihreiden puheenjohtajana. Olen 22-vuotias ja nuoreen ikääni suhteessa minulla on runsaasti kokemusta vihreästä politiikasta ja järjestötoiminnasta. Puoluevaltuuskunta olisi luonteva seuraava askel.

Piirin puheenjohtajana tunnen hyvin paikallisyhdistykset ympäri Pirkanmaata. Olisin pätevä linkki piirihallituksen ja puoluevaltuuskunnan välillä. Toimin tänä vuonna myös Lempäälän Vihreiden ja poliittisesti sitoutumattoman mutta vihertävän Kulttuuriyhdistys Vastedes ry:n varapuheenjohtajana. Viime vuonna olin Tampereen vihreiden nuorten ja opiskelijoiden – Virnun hallituksen jäsen.

Päivisin opiskelen kirjallisuustiedettä Tampereen yliopistossa kolmatta vuotta. Puoluevaltuuskunnassa ja ohjelmatyössä haluaisinkin olla tuomassa osaamistani taide- ja kulttuuripolitiikasta sekä tiedemaailmasta. Olen osallistunut korkeakoulupolitiikkaan ainejärjestössä, hallinnon opiskelijaedustajana sekä Tampere3-alatyöryhmässä.

Koulutuspolitiikka on minulle tärkeä ja läheinen politiikan osa-alue. Haluan olla mukana luomassa myös vihreitä ratkaisuja muuttuneisiin työmarkkinoihin, pätkä- ja freelancer-töihin. Perustulolla voisimme paitsi vähentää köyhyyttä ja auttaa heikoimmassa asemassa olevia myös vapauttaa ihmisten kyvykkyyden ja uuden luomisen intohimon.

Kevään eduskuntavaaleissa kiinnostuin kaupunkien kehittämisestä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista sekä talouden kestävälle kasvulle että ihmisten hyvinvoinnille. Kaupunkien kehittämisen ohella minua kiinnostaa kaupunkiseutujen kehittäminen. Tässä voisin olla Pirkanmaan äänenä puoluevaltuuskunnassa.

Kaksi vuotta Lempäälän sote-lautakunnassa ja tutustuminen moniin alan osaajiin vihreissä on herättänyt minussa innon sote-uudistusta kohtaan. Haluan olla edistämässä yhteiskuntaa, jossa terveyserot kapenevat, kunnat panostavat ennaltaehkäisyyn ja palvelut ovat kaikille tasa-arvoiset.

Minulle politiikassa tärkein tavoite on toimia sillanrakentajana. Lyhyen vihreän urani aikana olen pyrkinyt edistämään ymmärrystä niin kaupunkipoliitikkojen kuin kehyskuntien osaajien, vihreiden kuin muiden puolueiden edustajien tai nuorten ja vanhempien kesken.

Vihreään politiikkaan lähdin viime eduskuntavaalien aikaan. Viime kuntavaaleissa olin ehdolla Lempäälässä ja tällä hetkellä olen kunnan nuorin luottamushenkilö. Olin eurovaaleissa ja eduskuntavaaleissa mukana vaalityöryhmässä Pirkanmaalla sekä aktiivinen kampanjoinnissa.

Viimeisen neljän vuoden aikana olen saanut tutustua moniin vihreisiin toimijoihin niin Pirkanmaalla kuin valtakunnan tasolla. Nämä tuttavuudet ovat innostaneet keskustelemaan vihreän politiikan linjoista epävirallisemmilla foorumeilla. Nyt haluan päästä vaikuttamaan piiritason ja kuntapolitiikan ohella myös puolueemme suuntaan.

Olen ahkera kirjoittaja ja innokas keskustelemaan. Puoluevaltuuskunnassa haluaisin käyttää paremmin näitä taitoja puolueen hyväksi ja myös kehittyä paremmaksi. Haluan oppia vihreästä politiikasta ja sen tekemisen tavoista enemmän.

Lopuksi vielä tärkeimmät luottamustoimeni:

Vihreissä

2015- PirVi ry., puheenjohtaja
2014PirVi ry., hallituksen jäsen
2015- Lempäälän vihreät ry., varapuheenjohtaja
2013-2014 Lempäälän vihreät ry., sihteeri
2014 Tampereen vihreät nuoret ja opiskelijat – Virnu ry., hallituksen jäsen
2015- Vastedes ry., varapuheenjohtaja

Kuntapolitiikassa

2013- Lempäälän sote-lautakunta, jäsen

Yliopistolla

2014 Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö, johtokunnan jäsen
2015 Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö, johtokunnan varajäsen
2014- Teema ry:n puheenjohtaja

Kirjoituksiani ja lisää minusta löydät osoitteesta http://villehamalainen.fi sekä FB:sta: Ville Hämäläinen


Ilkka Hänninen

Ilkka Hänninen

Olen 32-vuotias kokkolalainen ohjelmistosuunnittelija ja vihreä aktiivi.

Erikoisalaani ovat tietotekniikkaan ja ohjelmistoalaan liittyvät kysymykset sekä sen vastapainoksi syvä kiinnostus kulttuuripuolen asioihin. Molemmat ovat sektoreita, jotka ovat mielestäni vihreissä jääneet lapsipuolen asemaan.

Haluan olla rakentamassa aidosti tasa-arvoista, heikoimmat huomioon ottava yhteiskuntaa, jossa talous on alisteinen luonnonsuojelulle. Kaikkien kansalaisten poliittiset vaikutusmahdollisuudet on turvattava niin valtakunnallisella kuin paikallisella tasolla.

Tietoteknisiä taitojani olen hyödyntänyt myös mielipidevaikuttamisen saralla. Monille on varmastikin tulleet tutuiksi tekemäni Tahdon-kampanjakuvakone sekä eduskuntavaalien aikainen mainoskone.

Olen Kokkolan kaupunginhallituksen varajäsen (2015-2016), Kokkolan seudun opiston johtokunnan jäsen sekä Kokkolan vesilaitoksen johtokunnan varajäsen. Kokkolan seudun Vihreissä olen toiminut puheenjohtajana kolme kautta 2012-2014 ja olen nyt varapuheenjohtaja. Olen myös Vaasan vaalipiirin Vihreiden varapuheenjohtaja ja sitä ennen toiminut hallituksen jäsenenä kaksi vuotta. Olin myös ehdolla eduskuntavaaleissa.


Teemu Häyrinen

Olen 34-vuotias lahtelainen toisinajattelija sekä Lahden vihreät ry:n jäsen (2012-). Toimin toista kautta hallituksessa, vastuualueena viestintä ja sihteerin tehtävät. Olen osallistunut aktiivisesti Lahden Vihreiden työryhmiin, koskivat ne sitten kannanottoja tai vaalityötä.

Elämääni ohjaa tarve puuttua yhteiskunnassamme esiintyviin epäkohtiin, vaikka se tarkoittaisi valtaperustuksien ravistelua ja raja-aitojen kaatoa.

Synnyin työväenluokan perheeseen Lahdessa syyskuussa 1980. Isäni oli tehdastyöläinen ja äitini siivooja. Sain elää onnellisen lapsuuden rakkaiden sisarusteni keskellä. Ensimmäinen kotini sijaitsi Puu-Paavolan alueella. Opintoni aloitin Kivimaan ala-asteella, josta siirryin 2. luokalle Tonttilaan. Ala-asteen 3.-6. luokan suoritin Kiveriön koulussa. Yläasteen ja ammatillisen koulutuksen alkupuolen ajan asuin Hollolassa, josta täysi-ikäisyyden saavutettuani muutin takaisin Lahteen. Nykyisin asun ydinkeskustassa vuokralla.

Olen koulutukseltani laborantti. Työurani olen kuitenkin tehnyt konetekniikan saralla. Olen työskennellyt tehtaissa kunnossapitäjänä ja mekaniikka-asentajana/valvojana. Olen työni puolesta kiertänyt Suomessa ja Euroopassa. Olen itse kulkenut kivisen tien. Tiedän tarkalleen millaisten ongelmien kanssa työväenluokka painii päivittäin. On huolta työpaikasta, arvostuksesta työntekijänä, terveydestä ja toimeentulosta. Mielestäni työstä pitää saada riittävä korvaus, jotta eläminen ja työnteko olisi mielekästä. Etenkin, jos työssään joutuu ottamaan henkilökohtaisia riskejä. Nykyisellään tulon- ja omaisuudenjako on kuitenkin pahasti pielessä. Tämä on mahdollistettu historian saatossa ja kehityksen kääntäminen tulee olemaan hidasta, mutta uskon kelkan kääntämiseen oikeilla päätöksillä ja pitkäjänteisellä työllä.

Ja tämän alla siitä, kuinka sovitan yksityiselämäni ja politiikan. Teksti on uusimmasta blogistani Mein kampf:
"Mitä koulutukseni ja ammattini antaa yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen? Koulutukseltani olen laborantti. Laborantin koulutuspohja nojaa kemian, fysiikan ja ympäristötiedon opiskeluun, joten se antaa hyvän pohjan ymmärtää niitä tapahtumaketjuja, joita luontoympäristössä toimintamme johdosta tapahtuu.

Ammatiltani olen kuitenkin koneasentaja, jonka parissa olen työurani tehnyt. Olen työskennellyt niin mekaanisessa metsä- kuin teknologiateollisuudessa, tehden kunnossapitäjän, metallimiehen, koneasentajan ja asennusvalvojan työtehtäviä. Taustaani vasten minulla on vahva näkemys työntekijöiden heikkenevästä asemasta nykyajan työelämässä, ja näkemyksen kautta syntyy luonnollinen tarve puolustaa työntekijöiden oikeuksia työnantajan sortoa vastaan. En ole koskaan jättänyt vastaamatta vääryyksiin, joita minä tai työtoverini olemme työelämässä kohdanneet.

Ajattelen laaja-alaisesti, enkä näe järkeväksi edistää vain yhden ryhmän asemaa. Ymmärrän yrittäjien välttämättömyyden ja tärkeyden markkinataloudelle työllistäjinä. Yrittäjien ja työntekijöiden välisissä vastakkainasetteluissa asetan itseni myös yrittäjän asemaan ja tarkastelen työntekijöiden vaatimusten oikeellisuutta tätä kautta: Onko työntekijöiden aseman tai palkkauksen parantaminen järkevässä suhteessa siihen, miten se vaikuttaisi minuun yrittäjänä ja työllistäjänä?

Yritän tällä sanoa sitä, etten jaoittele ajatusmaailmaani vain vihreäksi. Asetan itseni 25% vasemmistolaiseksi, 25% oikeistolaiseksi ja 50% vihreäksi. Jos en äänestäisi Vihreitä, äänestäisin Vasemmistoliittoa."

Facebook-profiilini on julkinen, joten sitä seuraamalla minusta saa irti enemmän. Muistakaa tutustua myös kotisivuuni ja sen blogikirjoituksiin.


Jenna Jokinen

Jenna JokinenOlen 28-vuotias filosofian maisteri (pääaine englannin kieli ja kulttuuri) ja punavihreä queerfeministi. Olen ollut vihreissä mukana jo kymmenisen vuotta: aloitin lukemalla Vihreää Lankaa, kävin Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin vuonna 2007, ja vuoden 2011 kirvelevä vaalitappio sai minut lopulta aktivoitumaan oikeasti. Kuluvana vuonna olen sihteeri Joensuun vihreiden hallituksessa sekä Joensuun vihreiden nuorten ja opiskelijoiden viestintä- ja jäsenvastaava ja hallituksen jäsen. Lisäksi toimin Joensuun seudun SETA Hobiles ry:n aktiivina ja Joensuun Tyttöjen Tuvan vapaaehtoisena.

Pääkiinnostukseni ja osaamiseni kohdistuu tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspolitiikkaan. Olen kotoisin Ylä-Savosta, josta muutin Joensuuhun kymmenen vuotta sitten, joten toisin puoluevaltuuskuntaan myös alueellista näkökulmaa Savo-Karjalan piiristä. Nautin vihreän politiikan sisältöjen ja painopisteiden pohtimisesta ja kehittämisestä sekä linjausten ja kannanottojen viilauksesta.  


Sari Jokinen

Sari JokinenOlen politiikkaa aktiivisesti harrastava neljän lapsen äiti Riihimäeltä. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja työskentelen luokanopettajana.

Olen kokenut, asiantunteva ja yhteistyökykyinen poliitikko, Riihimäen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja ja Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja. Edellisiltä valtuustokausilta minulla on kokemusta ympäristölautakunnasta ja kaupunginhallituksesta. Olen kunnallispolitiikassa mukana neljättä kautta eli minulla on kohta 15 vuotta politiikan tekoa takana.

Olen aktiivinen, aurinkoinen ja kulttuurimyönteinen. Harrastuksiani ovat teatteri, lukeminen, leipominen, lenkkeily, kotoilu ja luonnossa liikkuminen. Korostan vihreiden arvojen huomioimista kaikessa tekemisessäni, sekä politiikassa että vapaa-ajalla.

Olin keväällä 2015 eduskuntavaaleissa ehdokkaana ensimmäistä kertaa. Sain Hämeen parhaan äänimäärän ja toin ehdokaslistallemme selkeästi kaivattuja uusia tuulia ja tuoreutta. Toivon, että pitkäjänteisellä työllä saamme Hämeeseen Vihreitä kansanedustajia. Uskon olevani seuraavissa eduskuntavaaleissa vakavasti otettava ehdokas, joka on mukana tekemässä vihreämpää Hämettä. Siksi toivoisin saavani näkyvyyttä puolueen sisällä puoluevaltuuskunnan jäsenyyden kautta ja sen jälkeen mahdollisesti tulevaisuudessa tukea puolueen varapuheenjohtajaksi.


Kati Juva

Kati JuvaOlen 57-vuotias neurologi ja toimin HUS psykiatriakeskuksessa. Olen perehtynyt neuropsykiatriaan ja vanhusten hoitoon sekä sote-asioihin yleisesti. Olen Helsingissä varavaltuutettu, sote-lautakunnan varajäsen sekä sote-2. jaoston varapuheenjohtaja. Kuulun Helsingin Vihreän seuran hallitukseen. Olen myös Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n puheenjohtaja ja Lääkäriliiton eettisen neuvottelukunnan jäsen. Eduskuntavaaleissa olin ehdokkaana ja sain 1100 ääntä.

Vihreissä olen toiminut kolme vuotta ja rauhanliikkeessä 35 vuotta. Olen kansainvälisen International Physicians for the Prevention of Nuclear War –järjestön yleiskokouksen Speaker.

Haen puoluevaltuuskuntaan, koska koen, että minulla on annettavaa Vihreään politiikkaan erityisesti vanhojen ihmisten ja omaishoitajien sekä vammaisten aseman esille nostamisessa. Vaalikentillä moni vanhempi ihminen harmitteli, ettei Vihreiden ohjelmissa ole mitään erityistä tarjolla eläkeläisille. Uskon, että asiantuntemuksestani on hyötyä myös sote-uudistuksen tulevissa vaiheissa.

Toinen teema, johon haluan tuoda oman panokseni, on rauhantyö. Vihreät voisivat olla tässä aktiivisempia - viime kesän Gaza-mielenosoituksissa ei Vihreitä politiikkoja näkynyt. Ja ydinsodan uhka on tosiasiassa ilmastonmuutokseen verrattava vaara.

Nyt kun Etiopiasta adoptoidut lapseni ovat jo teini-ikäisiä ja teen osa-aikatyötä , on minulla aikaa perehtyä politiikkaan myös valtakunnan tasolla.

Olen kokenut, ahkera ja tunnollinen. Teen mitä lupaan.


Risto Karinkanta

Risto KarinkantaOlen 26-vuotias itähelsinkiläinen Vihreiden aktiivi.

Pyydän tukeanne voidakseni toimia Vihreiden puoluevaltuuskunnassa tulevalla kaudella. Minulle tärkeitä asioita politiikassa ovat ympäristökysymykset sekä vapaus. Erityisesti näen resurssitehokkaan yhteiskunnan ehdottomasti välttämättömänä koko ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta - meillä ei pitäisi olla enää varaa tuhlata hupenevia resurssejamme! Mielestäni Vihreiden tulisi harkita tarkkaan sitä, miten toimimme tulevalla hallituskaudella. Toimiessamme oppositiossa on tärkeää, että kykenemme nostamaan esille epäkohta, mutta samalla tukea istuvaa hallitusta meille tärkeissä tavoitteissa, kuten perustulokokeilun toteuttamisessa.  

Luottamustoimet:

 • Itä-Helsingin Vihreiden hallituksen jäsen
 • ViNOn lähiötyöryhmän jäsen
 • HYY Yhtymä hallituksen jäsen
 • Aaltovihreät, jäsen
 • Tieteen ja teknologian Vihreät jäsen

Aiemmin mm.

 • Pakolaisneuvonta ry, hallituksen jäsen (2012-2014)
 • Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, hallituksen jäsen (2011)

Työ ja koulutus:

 • Analyytikko, Aalto Capital
 • FM, laskennallinen fysiikka
 • VTK, kansantaloustiede
 • TkK, tuotantotalous

Ajatuksiani voi lukea mm. Vision verkkolehdestä: http://www.vihreatuuma.fi/analyysi/ulkoisvaikutukset-ja-vapaa-talous


Eero Karisto

Eero Karisto

Olen yrittäjä, toimittaja, puuseppä. Olen Kallion Seudun vihreiden hallituksen jäsen. Aiemmin olen ollut mm. puoluevaltuuskunnan varajäsen.

Haluaisin läpi kaksi viestiä: Vihreys on iloinen asia. Meidän pitää päästä eroon maineestamme kaiken kivan kieltäjinä. 
Toiseksi: Vihreä talous on ihan oikeaa taloutta. Se leimataan usein näpertelyksi ja puuhasteluksi, mutta meidän pitää pystyä osoittamaan, että se on paras mahdollinen tulevaisuuden kasvualusta.

Vastustan ydinvoimaa, mutta meidän pitää saada suhteensa ydinvoimaan rakennetuksi sellaiseksi, että hallitsemme sitä itse emmekä saa turpiimme aina kun ydinvoima nousee keskusteluun, teimmepä mitä tahansa. Vihreiden pitää olla yhä enemmän koko maan puolue. Ei voi olla vahva valtakunnallisesti jos on vahva vain Helsingissä. Mutta vahvuudesta Helsingissä on pidettävä kiinni. Kaipaan vihreisiin lisää joukkuehenkeä. Itsekritiikki on hyvästä, mutta välillä tuntuu, että se vie liikaakin voimavarojamme. Vaalityössä toivoisin enemmän kilpailua potentiaalisista äänestäjistä ja vähemmän keskinäistä kisaa varmoista. – Yli viidennes suomalaisista sanoo, että voisi äänestä vihreitä. Haluaisin nostaa kulttuurin ja yleisen sivistystyön osuutta vihreitten profiilissa.


Miikka Keränen

Miikka KeränenOlen 24-vuotias kauppa- ja yhteiskuntatieteiden ylioppilas Rovaniemeltä. Puheenjohdan sekä Rovaniemen vihreitä että Lapin vihreitä nuoria ja opiskelijoita - vihreissä olen ollut aktiivi vuodesta 2010. Olen toiminut Rovaniemen seurakunnan kirkkovaltuustossa vuodesta 2011 ja Rovaniemen kaupunginvaltuuston varajäsenenä vuodesta 2013. 

Haluan tuoda puoluevaltuustoon laajaa kokemusta ja nuorta kunnianhimoa. Kun penkkiin istuu Miikka, istuu penkkiin myös kirkollinen vaikuttaja, homoseksuaali, ammattikoululainen, lappilainen, kansainvälisen liiketoiminnan opiskelija ja näyttelijä. Minulla on monipuolista kokemusta, jota haluan käyttää puolueen ja maailman parhaaksi. 

Minulle erityisen tärkeitä kysymyksiä politiikassa ovat ihmisoikeudet & yhdenvertaisuus, kestävä & reilu talous sekä kansainvälisyys. Seuraavan kahden vuoden aikana puolueen pitää keskittyä osallistavaan toimintaan koko maassa: vaalivoitto on muutettava myös puoluetoiminnan voitoksi. 

Haluan, että vihreät toimii entistä avoimemmin erilaisille ihmisille, jotta emme epähuomiossa sulje ketään puolueen ulkopuolelle. Valtuuskunnassa ajaisin myös tervettä kunnianhimoa politiikkaan: vihreiden voitto on aina myös ympäristön voitto. Pelisilmää ja pokkaa politiikkaan!


Silja Keränen

Silja KeränenAmmatti: Ympäristötekniikan diplomi-insinööri

Luottamustoimet: Kajaanin kaupunginvaltuuston ja –hallituksen jäsen, Kainuun maakuntavaltuutettu

Miksi juuri minä? Olen politiikassa mukana tehdäkseni töitä sen eteen, että tulevatkin sukupolvet voivat elää tällä maapallolla. Nykymenolla kun ei hyvältä näytä. Koulutukseni ja kiinnostukseni myötä minun ’juttujani’ ovat energia, ilmasto, ympäristö ja metsä, sekä talouden luotaaminen kestävälle uralle. Esimerkkinä hahmotelmani Suomen energiantuotannosta vuodelle 2040: siljakeranen.fi/energiasta

Näiden lisäksi tuon aitoa lisäarvoa siihen, kuinka lisäämme kannustustamme entisestään ja kuinka vihreistä saadaan koko Suomen puolue. Vihreät yli tuplasivat kannatuksensa Kainuussa neljän vuoden takaisesta. Partion puolella taas olen ollut keskeisesti mukana kasvattamassa niin valtakunnallista jäsenmäärä kuin kajaanilaisen lippukunnankin. Vihreillä on tila, tilaus ja tarve – tartutaan tilaisuuteen!

http://siljakeranen.fi
https://twitter.com/SiljaMP
https://www.facebook.com/siljamkeranen


Nadja Kiiskinen

Nadja KiiskinenOlen ammatiltani kemiantekniikan diplomi-insinööri ja pian myös kemian opettaja. Olen kotoisin Jokioisilta Lounais-Hämeestä, opiskelin Tampereella ja nykyään asun Helsingissä. Tällä hetkellä viimeistelen opettajan pedagogisia opintoja Helsingin yliopistossa.

Vihreisiin liityin viisi vuotta sitten, joista viimeiset kolme vuotta olen toiminut aktiivisesti Tieteen ja teknologian vihreissä, nyt toista vuotta Viitteen jäsenvastaavana. Kuluvalla kaudella olen ollut myös Viitteen varaedustajana valtuuskunnassa ja osallistunut koulutuspoliittisen työryhmän työskentelyyn. Työ- ja luottamustoimihistoriani onkin varsin koulutuspolitiikkapainoitteinen. Olen työskennellyt koulutuspoliitikan parissa ylioppilaskunnassani, Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksessa sekä Tekniikan akateemisten liitossa.

Koulutuksen lisäksi kiinnostuksen kohteisiini kuuluu sosiaali- ja terveyspolitiikka ja lääketiede sekä tiedepolitiikka yleisesti. Terveys hyvinvointi on perusedellytys opiskelulle, työnteolle, yrittäjyydelle, kulttuurin tuottamiselle, yhteiskunnalliselle aktiivisuudelle sekä toimivalle perhe-elämälle ja sosiaalisille suhteille. Siksi järkevä sote-politiikka on edellytys, paitsi ihmisten onnellisuudelle ja hyvinvoinnille, myös valtion taloudelle. 


Aaro Kiuru 

Aaro Kiuru

Toimin Valtun varajäsenenä (olin varsinaisena n. 2 kertaa) menneen kauden siten, että osallistuin kaikkiin kokouksiin (- 1) omalla kustannuksellani. Käytin sääntöjen salliman läsnäolo- ja puheoikeuden Valtun toimintaan tutustumiseen ja vaikuttamiseen. Herätin keskustelua mm. ydinvoimasta yleisellä tasolla (Satu Hassi vastusti heti), raideliikenteestä yleensä ja erityisesti Tampere-Turun tyyppisten raitikkasuunnitelmien puolesta ja mm. miljardin "länsimaisen" liikaa kuluttavan ihmisen elintason laskusta joko katastrofien tai rauhallisten (epäiltävissä) muutosten kautta. Osallistuin Valtun iltatyöryhmätöihin.

Olen 12. vuotta vanhuuseläkkeellä ja ilmeisesti päättävän Valtun seniorijäsen. Olen ammatiltani sairaalafyysikko, 1/3 vuosisataa työtä terveydenhuollossa, kahden yliopiston dosentti. Työura opetti myös yhteiskunnasta.

Olen kirjoittanut vihreistä teemoista. Olen varsin vihreä vihreä, kuntavaaliehdokkaana kerran, Viite-jäsen, kantaa ottava tulevien ihmis- ja luontosukupolvien puolesta. Nykyinen markkinataloussuuntaus on muutettava, jotta auringosta voidaan ottaa pääosin kaikki tarvittava energia ja saadaan aikaan välttämättömät asenne- ja taloudelliset muutokset ilmaston, ympäristön ja maapallon hyväksi.


Lotta Koivula

Olen toiminut siis kuluneella kaudella puolueen valtuuskunnassa Anita Kokkosen varajäsenenä ja päässyt osallistumaan joihinkin työryhmiin, kokouksiin ja jopa historialliseen kokoukseen, jossa päätettiin hallituksesta eroamisesta. Tämä on ollut hyvin mielenkiintoista ja opettavaista. Täytyy todeta, että jonkin aikaa valtuuskunnassa menee jo kokouskäytäntöjen ja työryhmien toimintatapojen sisäistämiseen sekä porukkaan tutustumiseen. Olen päässyt hyvin käyntiin ja aktiiviseksi osallistujaksi keskusteluissa ja työryhmien toimintaan mukaan.

Tässä vaiheessa minusta on luontevaa asettaa tavoitteksi varsinaisen jäsenen tehtävä. Kokoukset eri paikkakunnilla ja niitä edeltävä vilkas keskustelu postituslistalla ovat minulle sopiva tapa osallistumiseen puolueen toiminnassa. Monesti työtehtävieni vuoksi en pääse aktiivisesti osallistumaan paikalliseen toimintaan riittävällä tasolla ja juuri tällaisessa parin päivän irtiotossa pystyn keskittymään aiheeseen hyvin. 

Työskentelen Lahden ammattikorkeakoulussa opettajana ja projektiasiantuntijana, joten olen tehtävieni vuoksi hyvin läheisesti ajankohtaisten asioiden äärellä kehittämisen eri aihealueissa, koulutuksesta kestävän kehityksen aiheisiin, tulevaisuuden työelämän trendeihin ja kansainväliseen kehitykseen. Osallistun kansainväliseen yhteistyöhön ja kehittämisprojekteihin yhteistyökumppaneidemme kanssa ympäri eurooppaa. Minulla on kansainvälistä työkokemusta aiemmista tehtävistä sekä EU:n tutkimus- ja kehitysrahoituksen kokemusta. Seuraan aktiivisesti EU-tason päätöksentekoa ja tulevia aiheita/strategioita. 

Toimin myös Lahden kaupunginvaltuuston varavaltuutettuna eli vihreiden valtuustoryhmässä olen jäsenenä. Luottamustehtäväni on jäsenyys Taseyksiköiden yhteisessä johtokunnassa. Hämeen vihreiden hallituksen jäsen olen toista kautta.


Emma Kolu

Emma KoluHaluan puoluevaltuuskuntaan vaikuttamaan erityisesti maahanmuuttopolitiikkaan, johon vihreiden pitää osallistua vahvalla tietopohjalla. Haluan puolueen ajavan vahvasti mm. humanitaarista viisumia, parempaa perheenyhdistämispolitiikkaa ja EU:n maahanmuuttopolitiikan inhimillistämistä. Haluan tuoda tietoa ja konkretiaa puolueen keskusteluun. Maahanmuutto-, vähemmistö- ja ihmisoikeusasioiden lisäksi minulla on osaamista mm. kv-suhteista, kuntahallinnosta, byrokratiasta sekä liikunnasta ja urheilusta.

Olen ollut mukana vihreissä 9 vuotta, sekä aktiivina että työntekijänä. Olen tehnyt monia vaalikampanjoita ja ollut mukana useissa vihreissä yhdistyksissä. En ole aiemmin ollut puoluevaltuuskunnan jäsen, mutta sen toiminta on hyvin tuttua. Toivon tuovani tarpeellista osaamista ja pitäväni yllä avoimuutta ja vuorovaikutusta valtuuskunnassa.

 • Valt. opiskelija, etnisten suhteiden ja integraation maisteriohjelma, Helsingin yliopisto
 • Gradu (työn alla): Pakolaisten vastaanotto Suomen kunnissa
 • Pol kand, Åbo Akademi
 • Ozan Yanarin eduskunta-avustaja
 • Puolueen järjestöpäällikkö 2013
 • ViNOn järjestökoordinaattori 2011-2013
 • Urheiluseura Kallio Rolling Rainbow, puheenjohtaja
 • Muita järjestöjä aiemmin mm. HeSeta, Maan ystävät

Anniina Kontiokorpi

Anniina KontiokorpiOlen 33-vuotias DI ja projektipäällikkö Parikkalasta. Työskentelen Parikkalan kunnassa rakennuttamisinvestointien parissa. Olen syntynyt Uukuniemellä ja paluumuuttanut Parikkalaan 2011, jolloin poliittinen kiinnostukseni heräsi. Lähdin ehdolle kunnallisvaaleissa 2012 ja tulin valituksi ensimmäiseksi koskaan vihreäksi valtuutetuksi Parikkalassa. Olen aikaisemminkin ollut aktiivinen yhdistystoimija. Tärkeimmät harrastukseni ovat lintu- ja luontoharrastuksen lisäksi valokuvaaminen, pyöräily ja kuntosali. Kerään pesimäbiologista aineistoa mm. uhanalaisesta valkoselkätikasta. Lisäksi hoidan luonnonvaraisia loukkaantuneita eläimiä.

Poliittiset luottamustoimeni:

 • kunnanvaltuutettu 1.1.2013-
 • kunnanhallituksen jäsen 1.1.2013-30.8.2013
 • teknisen lautakunnan jäsen 1.1.2013-31.12.2014
 • varavaltuutettu TEK 1.8.2014-31.7.2017
 • kunnan valiokunnan jäsen TEK 1.8.2014-31.7.2017
 • Imatran Seudun Vihreät ry, sihteeri
 • Eduskuntavaaliehdokas 2015

Jäsenyydet Vihreässä liitossa:

 • Imatran Seudun Vihreät ry
 • Etelä-Karjalan Vihreät Naiset ry 
 • Maaseutu- ja erävihreät ry
 • VIITE - Tieteen ja teknologian Vihreät ry

Lisätietoa: www.kontiokorpi.blogspot.fi 


Noora Koponen

Haen paikkaa Vihreiden Puoluevaltuuskunnasta.

Olen Espoolainen, Vihreiden eduskuntavaaliehdokas 2015 Uudenmaan vaalipiiristä. Olen 31-vuotias, kahden pojan äiti. Koulutukseltani olen fysioterapeutti (AMK 2009). Menneet eduskuntavaalit olivat itselleni ensimmäiset vaalit, ja sijoitukseni Uudenmaan Vihreistä oli 8/35, äänin 1816.

Päädyin mukaan politiikkaan puolustaessani oman autistisen poikani opiskeluoikeuksia keväällä 2014. Laadin kansalaisadressin Erityistukea tarvitsevien lasten oikeus oppimiseen turvattava!, mikä keräsi neljässä viikossa yli 23 000 allekirjoitusta. Tapasin opetusministeri Kiurun, luovutin adressin ja keskustelin linjauksesta aiheutuvista seurauksista hänen kanssaan. Lopulta erityisopetuksen säästöistä luovuttiin ja erityisopetukseen päätettiin valtion budjetista kohdentaa 10 miljoonaa euroa.

Puoluevaltuuskunnassa haluaisin toimia henkilönä, joka tuo ihmisille tärkeitä asioita esiin, ja saisimme Vihreistä vieläkin enemmän koko kansan puolueen. Tärkeimpiä teemojani ovat:

*-avoimuus päätöstenteossa, kunnioittava kohteleminen*
*-ennaltaehkäisevä kuntoutustyö kansanterveydessä*
*-erityisryhmien tasa-arvoistaminen yhteiskunnassa, erityisesti lasten osalta*
*-koululaitoksen kyky vastata erityistukea tarvitsevien lasten yksilöllisiin tarpeisiin, ja ehkäistä tätä kautta syrjäytymistä ja eläköitymistä*

Vahvuuteni on peräänantamattomuus ja rohkeus. Uskon osaavani tuoda asioita esiin ymmärrettävästi. Tunnen ihmisten toiveita, tarpeita ja huolia ammattini kautta. Sote- kenttä on minulle läheinen joka päiväisen työni kautta.

Minulla on näkemystä ja kokemusta myös ikäihmisten haasteista terveyden- ja hyvinvoinnin suhteen. Haluan olla erityisryhmien tasa-arvoisen kohtelun puolestapuhuja, ja painottaa varhaisen tuen ja ennaltaehkäisyn tärkeyttä, sekä näiden asioiden riittävää huomiointia puolueohjelmassa.

Tutustu minuun lisää:
https://www.facebook.com/koponno
https://noorakoponen.wordpress.com <https://noorakoponen.wordpress.com/>


Satu Kuha

Satu KuhaOlen 42-vuotias työkyvyyttömyyseläkkeellä oleva ortodoksisen uskonnon opettaja ja kirjallisuuden opiskelija. Asun Inarissa ja toimin Lapin Vihreiden puheenjohtajana. Olen ollut puoluevaltuuskunnan jäsen yhden kauden varajäsenenä ja nyt yhden kauden varsinaisena jäsenenä. Koska olen myös Inarin kunnan varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen, koen hyvin mielenkiintoisiksi kaikki nämä perspektiivit poliittiseen päätöksentekoon niin ylälappilaisen kunnan, Lapin maakunnan ja pienen piirimme toiminnan kuin puoluevaltuuskunnassakin työskentelyn kautta ja kykenen tuomaan vihreiden sisäiseen keskusteluun näkemyksiä tältä suunnalta. Koenkin erityisen tärkeäksi haasteeksi vihreille nyt vaalivoiton myötä vahvistaa viimein asemaansa koko maan puolueena. Omia kiinnostuksen kohteitani aluepolitiikan lisäksi ovat lasten ja nuorten hyvinvointi sekä eri ikäryhmien ja erityisesti vammaisten kattavien sosiaali- ja terveydeydenhuoltopalveluiden turvaaminen muuttuvassa yhteiskunnassa. 


Liisa Kuparinen

Liisa KuparinenOlen ekonomi, kauppatieteiden maisteri, IT-alan pienyrittäjä, tietojärjestelmätieteen väitöskirjatutkija ja Suomen suurimman seurakunnan, Jyväskylän, ainoa vihreä kirkkovaltuutettu. Perheeseeni kuuluvat puoliso Miia sekä kaksi entistä katukoiraa Espanjasta. 

Kevään eduskuntavaaleissa ehdolla ollessani pääteemani olivat tasa-arvo, eläinten oikeudet ja lähimmäisyyden puolustaminen. Haluankin yhä vaikuttaa välittävämmän, tasa-arvoisemman ja reilumman yhteiskunnan puolesta.

Haluan puolustaa jokaisen yhtäläistä ihmisarvoa, oikeuksia ja hyvinvoinnin edellytyksiä. Konkreettisesti meillä on näissä parantamisen varaa mm. terveydenhuoltopalveluiden, perheiden hyvinvoinnin ja myös heikommat kortit elämässään saaneiden taloudellisen toimeentulon osalta. Aion yhä puolustaa myös eläinten hyvinvointia.

Puoluevaltuuskunnassa haluan pitää esillä myös sitä, että vihreät ei ole vain kaupunkien puolue. Vihreässä politiikassa tulee nykyistä enemmän painottaa palveluiden ja elämisen edellytysten säilyttämistä myös kasvukeskusten ulkopuolella.

Luottamustehtäviäni politiikan ulkopuolelta minulla on ja on ollut tasa-arvotyöskentelyn, tutkijakoulutuksen, kirkon, IT-vaikuttamisen, pientaloasumisen ja ammattiyhdistystoiminnan parissa.

www.liisakuparinen.fi


Merja Kähkönen

Merja Kähkönen

Puolueen soturi vuodesta 2008 hakee tukeanne puoluevaltuuskunnan jäseneksi.

Työurani olen tehnyt koulutuspolitiikan ja vähemmistöjen oikeuksien parissa, ja nyt opiskelen kehitysmaatutkimusta. Seitsemän vuoden puoluejäsenyyteni ajan olen ollut aktiivisesti mukana Vihreissä paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla, ml. puheenjohtajana ViNOn Eurooppa-poliittisen ohjelman työryhmässä. Olen Helsingin tasa-arvotoimikunnan varajäsen, puolueen kansainvälisten asioiden työryhmän ja EGP-työryhmän jäsen ja edustan EGP:tä Global Greensissä.

Valtuuskunnassa haluan tuoda Vihreiden ohjelmatyöhön ja kannanmuodostukseen feminististä analyysiä. Minulle vihreä feminismi ei ole vain palkkaeron kuromista umpeen ja 6+6+6-mallia, vaan analyysiä siitä, kenellä on valtaa ja kuka siitä hyötyy. Valtasuhteiden analyysiä voimme tehdä kaikilla politiikanaloilla. Minulle feminismi merkitsee heikoimman puolelle asettumista, ympäristön puolustamista ja järjestelmällistä päätösten sukupuolivaikutusten arviointia.

Haluan että feministinen näkökulma on mukana kaikessa vihreässä politiikassa. Haluan, että Vihreät on Suomen feministisin puolue ja itsestään selvä poliittinen koti kaikille feministeille. Näitä haluan olla edistämässä valtuuskunnassa.


Petra LaitinenPetra Laitinen

Olen Petra Laitinen, 35-vuotias neljän lapsen äiti. Haen tukeanne puoluevaltuuskunnan jäseneksi.

Liityin Vihreisiin vuoden 2012 kunnallisvaalien alla ehdokkaaksi asettumisen myötä. Tulin valituksi Kangasniemen kunnanvaltuustoon. Olen myös perusturvalautakunnan ja tarkastuslautakunnan jäsen. Ammatiltani olen farmaseutti ja toimin työssäni myös diabetesyhdyshenkilönä. Olen lisäksi opiskellut ravitsemusta ja ihmisten yksilöllinen ja kokonaisvaltainen hoitaminen kiinnostaa minua paljon. Työssäni teen yhteistyötä useiden sosiaali -ja terveyspalveluita tuottavien yksiköiden kanssa. Myös KELA:n etuudet ja sairausvakuutuslaki ovat minulle tuttuja. Perusturvalautakunnassa toimiminen on mahdollistanut tutustumisen sosiaali –ja terveyspalvelujen tuottamiseen kuntatasolla.

Tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja suvaitsevaisuus ovat itselleni kolme tärkeintä asiaa miksi olen politiikassa mukana. Haluan olla tekemässä tasa-arvoisempaa työelämää, jossa lapsiemme ei tarvitsisi päättää vanhempainvapaista sen perusteella kumman vanhemman kannattaa jäädä kotiin lasta hoitamaan. Haluan myös lapsillemme turvallisen, kansainvälisen Suomen, jossa jokainen saa olla sellainen kuin haluaa ja tuoda julki omat mielipiteensä.

Uskon, että työkokemukseni, koulutukseni ja luottamustoimista saamani kokemus antavat hyvän pohjan Vihreiden puoluevaltuuskunnassa toimimiselle.

Poliittiset luottamustoimet:

2015 Eduskuntavaaliehdokas
2012- Kunnanvaltuusto, jäsen
2012- Perusturvalautakunta, jäsen
2012- Tarkastuslautakunta, jäsen

Muut luottamustoimet:

2010-2013 Kangasniemen Budoseura Katana ry, sihteeri
2003-2009 Kangasniemen Budoseura Katana ry, puheenjohtaja

Vihreiden jäsenyys:

Vihreät naiset ry
Mikkelin seudun Vihreät ry
Maaseutu –ja erävihreät ry

Perhe:

Aviomies ja neljä lasta

Harrastukset:

Kuntosali ja Pilates
Marjastus ja sienestys

Jarno Lappalainen

Jarno Lappalainen

Liityin aikanaan vihreisiin, koska kestävän tulevaisuuden rakentaminen edellyttää suurempaa vihreää liikettä. 

Vahvemman poliittisen liikkeen rakentaminen edellyttää vahvaa aatteellista keskustelua sekä ennakkoluulotonta, osallistavaa ja paremmin viestittyä ohjelmatyötä. Siksi puolueen tulee olla foorumi, jossa eri taustalla ja osaamisella varustetut vihreät kohtaavat, vaihtavat ajatuksia ja löytävät uusia tapoja ratkaista ihmiskunnan suurimpia kysymyksiä. 

Tätä työtä tehdäkseni haen puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi. 

Olen 28-vuotias projektipäällikkö ja sivutoiminen yrittäjä teknistaloudellisella opintotaustalla. Minulle vihreä politiikka on ennen kaikkea kestävällä arvopohjalla tapahtuvaa vastuunkantoa yhteisestä ympäristöstämme ja tulevista sukupolvista.

Toimin tällä hetkellä muun muassa puoluevaltuuskunnan jäsenenä sekä Laurea-ammattikorkeakoulun ja Eurooppalaisen Suomen hallituksissa. Aiemmin olen muun muassa ollut kirjoittamassa puolueen poliittista ohjelmaa sitä valmistelleessa työryhmässä sekä puheenjohtanut puolueen työllisyysohjelman valmistellutta työryhmää. 

Työelämästä minulla on monipuolista kokemusta mm. viestinnästä, järjestöjohtamisesta sekä myynnin, konsultoinnin ja puolueen taloushallinnon tehtävistä.

Valtuuskunnan työssä keskeisintä on puolueen ajankohtaisen poliittisen työn ohjaaminen sekä pitkäjänteisempi poliittisten linjojen muotoileminen. Tulevalla kaudella erityisesti jälkimmäisen tehtävän rooli korostuu. 

Tarvitsemme tulevaisuudessa sekä sisällöllisesti laadukasta että viestinnällisesti tehokasta ohjelmatyötä. Puoluevaltuuskunnan toimintaa on avattava luomalla tehokkaampia sisäänheittoväyliä asiantuntijatiedolle ja uusille ideoille. Myös yhteispeliä ja yhteisen tilannekuvan rakentamista eduskuntaryhmän kanssa on kehitettävä, jotta kenttä ja kärkipoliitikkomme pääsevät entistä tiivimpään yhteistyöhön.

Samalla on varmistettava se, että valtuuskunnan työ ei valu vain paperipinojen uumeniin, vaan näkyy myös ulospäin sekä vaikuttaa puolueen käytännön toimintaan.

Uskon kokemukseni viestinnästä, johtamisesta, puolueen ohjelmatyöstä ja puoluetoimistolla työskentelemisestä antavan minulle hyvät valmiudet johtaa ja kehittää puoluevaltuuskunnan työtä tuloksekkaasti.

Pyydän innostunein mielin tukeanne puoluevaltuuskunnan puheenjohtajan tehtävään. Vastaan mielelläni kysymyksiin, joita hakemuksestani herää!

Lisätietoja:

Tausta ja CV: http://bit.ly/1E2wJVM

Tapani Lehtonen

Olen 37-vuotias tuotekehitysinsinööri, koulutukseltani konetekniikan DI. Muutin Tampereelle vuosi sitten kiinnostavampien haasteiden perässä ja tällä hetkellä kehitän sähkön laatuun liittyviä laitteita. Vaikka  paikkakunnan vaihdoksen yhteydessä koitin karsia luottamustehtäviä niin järjestörotan luonteelleni en voi mitään ja tälläkin hetkellä toimin kolmella tasolla: Olen Vihreiden puoluehallituksen varajäsen Vaasan  vaalipiirin edustajana, Pirkanmaan Vihreiden hallituksen jäsen sekä Tampereen Vihreiden hallituksessa taloudenhoitajana.

Kipinän vihreään toimintaan sain vuoden 2000 kesällä meloessani yksin Hossan Puukkojärvellä. Tuolloin kiinnostukseni kohdistui erityisesti luonnonsuojeluun ja opiskelijoiden etuihin. Hiljalleen mielenkiinto on  siirtynyt energiasektorille, liikenteeseen, yksin asuvien asemaan ja viimeisimpänä innostuksen kohteena on kaupunkisuunnittelu.

Tulevalla kaksivuotiskaudella puolueella on kova työ pohjustaa seuraavaa vihreää pulssia tulevissa kunnallisvaaleissa. Sunnuntaina näimme kuinka vihreät nostivat kannatustaan ympäri Suomen ja erityisesti alueilla jotka ovat ennen olleet meille todella synkkiä nähtiin loistavia nousuja, kuten edellinen asuinpaikkani Vaasa (2,4% -> 4,7%). Sitä potentiaalia ei saa hukata vaan meidän on aika nostaa vihreät koko Suomen puolueeksi. Mielestäni jatkossa puolueessa energiaa tulisi kohdistaa entistä enemmän meitä yhdistävien ydinasioiden ajamiseen eikä asioihin jotka vahvasti jakavat kenttää.

Alla entiset vihreät luottamustoimet:

Järjestöt:
2015 -> Pirkanmaan Vihreät ry:n hallitus, jäsen
2015 -> Tampereen Vihreät ry:n hallitus, taloudenhoitaja
2014 -> Vihreä liitto rp:n hallitus, varajäsen
2011 - 2014 Vaasan vaalipiirin vihreät ry:n hallitus, jäsen
2011 - 2014 Vaasanseudun vihreät ry:n hallitus, jäsen
2008 - 2010 Oulun vaalipiirin vihreät ry:n hallitus, varajäsen
2008 - 2009 Haukiputaan vihreät ry:n hallitus, jäsen

Luottamuspaikat:
2010 - 2014 Vaasan vaalipiirilautakunta, varajäsen
2010 - 2012 Vaasan kaupungin toisen asteen koulutuslautakunnan
suomenkielinen jaosto, puheenjohtaja
2010 - 2012 Vaasan kaupungin toisen asteen koulutuslautakunta, jäsen
2009 - 2010 Haukiputaan kunnanvaltuusto, varavaltuutettu
2001 - 2004 Oulun kaupungin liikuntalautakunta, varajäsen
2001 - 2004 Oulun kihlakunnan poliisitoimen neuvottelukunta, jäsen


Tiia Leikas

Tiia LeikasVihreä tervehdys Pieksämäeltä!

Olen Tiia Leikas, pieksämäkeläinen yhteiskuntatieteiden opiskelija. Kirjoitan parhaillaan graduani yhdysvaltalaisesta seksuaalivähemmistöretoriikasta 1970-luvun yhdysvaltalaisessa kontekstissa. Olen yhteiskuntatieden kandidaatti ja valmistun kuukauden kuluttua valtiotieteiden maisteriksi. 

Vihreisiin olen kuulunut opiskeluaikani, mutta nyt keväällä innostuin enemmän vihreästä poliittisesta osallistumisesta. Olin paikkakuntalaisen eduskuntavaaliehdokkaan Saku Heinosen kampanjapäällikkö ja teimmekin innovatiivisen ja kokeilevan vaalikampanjan hyvällä tuloksella.

Olen uusi tuttavuus, jolla on paljon raikkaita sekä innovatiivisia ideoita kehittää vihreyttä. Olen politologian ammattilainen, joka haluaisi kehittää osaamistaan kentällä. Tarjoan uudenlaisen vaihtoehdon puoluevaltuuskuntaan aikana, jolloin uusia liberaaleja ideoita ja arvoja tulee korostaa.  


Johanna Leppäsilta

Olen kohta 40-vuotias kolmen lapsen äiti Pöytyän Riihikoskelta ja tahdon tuoda maaseutuvihreyttä valtuuskuntaan.

Luottamustehtäviäni:

MLL:n Pöytyän yhdistyksen hallituksen jäsen, jäsenvastaava 2011-2013
Pöytyän teatterin hallituksen jäsen, tiedottaja 2009-2012, 2014-
Pöytyän keskusvaalilautakunnan varajäsen 2013-
Pöytyän vihreiden puheenjohtaja 2013-2014
Pöytyän vihreiden varapuheenjohtaja 2015-
Pöytyän seudun luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja 2015-

Olen tehnyt 15 vuoden työuran pk-yritysten ja yrittäjien parissa. Koulutukseltani olen markkinoinnin ja viestinnän tradenomi.
Luonto on minulle tärkeä asia. Meidän tulee toimia niin, että myös tulevat sukupolvet pääsevät nauttimaan puhtaasta, runsaslajisesta ja monimuotoisesta luonnosta. Julkiset hankinnat on suoritettava ympäristön etua ajatellen. On pyrittävä vastuullisiin ja tulevaisuudessa pitkälle toimiviin ratkaisuihin.
Olen huolissani myös syrjäytymisestä ja kanssaihmisten hyvinvoinnista. Meistä kukaan ei pärjää yksin. Nuorten väliinputoaminen pitää estää, perustulo saada voimaan, ja työnteon oltava aina kannattavaa. Mm. nämä ovat asioita, joihin tahdon vaikuttaa.

Minä pidän siitä, että asioista puhutaan niin, että kaikki ymmärtävät. Vihreiden toivoisin tulevaisuudessa pystyvän esittäytymään ihmisille juurikin ymmärrettävänä puolueena. Toivon, että me pystymme muuttamaan puolueen asiantuntijamaista mainetta lähestyttävämpään suuntaan.
Maapallo pitää pelastaa ja siihen tarvitaan meidät kaikki.


Anne Liinamaa

Olen peruskoulun erityisopettaja, toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja Porin vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja, maakuntavaltuutettu ja Satakunnan ammattikorkeakoulun hallituksen jäsen. Olen ollut puoluevaltuuskunnan jäsen nyt kuluneen kauden ajan ja haluaisin jatkaa tehtävässä.

Vihreiden toiminnassa olen ollut mukana yhdeksän vuotta. Vuosiin mahtuu monia erilaisia luottamustoimia kuten Porin seudun vihreiden puheenjohtajana toimiminen kahden vuoden ajan. Olin mukana perustamassa Satakunnan Vihreitä Naisia ja toimin yhdistyksen puheenjohtajana kaksi vuotta. Eduskuntavaaleissa olen ollut ehdokkaana kaksissa edellisissä vaaleissa, tämän vuoden vaaleissa keräsin satakuntalaisista vihreistä eniten ääniä.

Minulle tärkeitä asioita ovat koulutuskysymykset ja lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyvät asiat. Tasa-arvokysymykset eri muodoissaan ovat minulle merkittäviä. 

Toivon, että voin edustaa Satakuntaa puoluevaltuuskunnassa ja näin tuoda satakuntalaista näkökulmaa puolueemme toimintaan. Kotisivuni löytyy osoitteesta www.anneliinamaa.fi.


Tuomo Liljenbäck

Tuomo LiljenbäckHaluan puoluevaltuuskuntaan pitämään huolta, että keskustelun taso säilyy laadukkaana ja päätökset pohjautuvat parhaimpaan saatavilla olevaan tutkittuun tietoon. Tulen seuraamaan puoluehallituksen työskentelyä ja vaatimaan heiltäkin laadukasta päätöksentekoa. Haluan kiinnittää erityisesti huomiota sisäiseen avoimuuteen ja tiedonkulkuun, sekä vahvistaa puoluetta seuraaviin vaaleihin.

Kevään eduskuntavaalikampanjani pääteemat olivat ympäristö, tiede ja talous sekä näiden kolmen asian vahva keskinäinen yhteys. Olen hyvin teknologiamyönteinen sekä erittäin arvoliberaali. Äänisaaliini ei riittänyt läpimenoon, joten jatkan maailman vihertämistä Turun vihreän kunnallisjärjestön varapuheenjohtajana sekä Turun seudun vihreiden varapuheenjohtajana. Olen myös Viite – Tieteen ja teknologian vihreät ry:n hallituksen jäsen.

Opiskelen biokemiaa, pääaineeni on molekulaarinen biotekniikka ja diagnostiikka. Ikää minulla on 33 vuotta. Olen työskennellyt Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opintoneuvojana sekä useissa tehtävissä Turun yliopiston ylioppilaskunnassa. Minulla on ollut myös lukuisia luottamustoimia edellä mainituissa organisaatioissa sekä eri opiskelijajärjestöissä.


Meri Lumela

Meri LumelaOlen 50-vuotias peruskoulun rehtori ja kaupunginvaltuutettu Jyväskylästä.  Politiikan lisäksi harrastan kulttuuria ja liikuntaa. Olen naimisissa ja kolmen aikuisen lapsen äiti.

Olen kaupunginhallituksen 2.vpj. ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän hallituksen jäsen.  Olen toiminut aiemmin Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana ja mm. perusturvalautakunnassa. Olen ollut Jyväskylän Vihreiden hallituksessa ja tällä hetkellä olen ViNan hallituksen 1. vpj. ja Keski-Suomen Vihreiden naisten pj. Kansanedustajaehdokkaana olin v. 2011 ja v.2015.

Olen koulutuksen ja taloushallinnon osaaja ja kehittäjä. Koulutus on edullisin ja tehokkain keino edistää hyvinvointia, vaikuttaa asenteisiin ja toimintatapoihin, eikä koulutuksen laadusta tai saavutettavuudesta tule tinkiä. Haluan tehdä oikeudenmukaista ja kestävää talouspolitiikkaa ja edistää toiminnallani tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on minulle tärkeää.

Olen luotettava, uskallan ottaa vastaan haasteita ja vien asioita määrätietoisesti eteenpäin.  Arvostan hyvää vuorovaikutusta, avoimuutta ja erilaisia näkemyksiä.

Haen puoluehallitukseen, mutta olen ehdolla myös valtuuskuntaan.

Lisää minulle tärkeistä asioista: www.merilumela.fi


Hilkka Luosa

Haluan pyrkiä puoluevaltuuskunnan jäseneksi tai varajäseneksi, koska haluan osallistua poliittiseen keskusteluun puolueen sisällä (ja sen ulkopuolella) ja haluan olla mukana tekemässä vihreää poliittista ohjelmaa. Olen Tampereen Vihreiden ja Ekovihreiden jäsen, ja ollut järjestämässä Politiikkakouluun liittyvää ohjelmaa.

Haluan vaikuttaa vihreiden ohjelmaan niin että siinä terävöitettäisiin eläiten oikeuksia ja kasvatettaisiin tietoisuutta niistä. Vihreiden poliittisessa tavoiteohjelmassa 2015-19 lukee ruokatuotannosta ja eläinten oikeuksista näin: "Maataloustuotannon omavaraisuutta edistetään ja ruokaa tuotetaan ympäristö- ja eläinystävällisesti niin, että tuottajille taataan riittävä toimeentulo. Eläinperäisten tuotteiden tuotanto ja kulutus saadaan asteittain vähentymään. Eläimiä kohdellaan itseisarvoisina olentoina, joille turvataan oikeus hyvään elämään ja lajinmukaisten käyttäytymistarpeiden toteuttamiseen." Haluaisin olla mukana viemässä tätä tavoitetta eteenpäin, laajentamassa ja konkretisoimassa sitä, niin että Vihreät voisi esittää hyvin mietityn ohjelman, jonka avulla päästäisiin tähän päämäärään. Turkiseläinten asema on erityisen tukala, ja sen korjaamiseen, turkistuotannosta luopumiseen ja korvaavan toimeentulon keksimiseen pitäisi panostaa enemmän ja konkreettisemmin.

Toinen tärkeä asia on sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoisuus, esim. translain läpivienti ja voimaan saattaminen. Edellämainitussa Vihreiden poliittisessa tavoiteohjelmassa asia on jo kirjattu hyvin, ja tämä on yksi asia jota haluan olla edistämässä.

Halua olla mukana luomassa eteenpäin pyrkivää ja uutta luovaa vihreää politiikkaa, jonka avulla saamme maailmasta paremman ja tasa-arvoisemman kaikille.


Jocke Lybeck

Olen Jocke Lybeck, Porvoon Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, sivistyslautakunnan jäsen sekä eduskuntavaaliehdokas kevään vaaleissa, Porvoon Seudun Vihreiden sihteeri tänä vuonna.

Opiskelin kymmenen vuotta yhteiskuntatieteitä Åbo Akademissa. En valmistunut, mutta minusta tuli kriittinen uutistoimittaja. Koijärvellä tutustuin vihreän liikkeen ensiaskeliin. Radionauhuri toisessa kädessä, lapio toisessa.

Syksyllä 2014 aloitin tuntiopettajana kansanopiston kymppiluokkalaisille ja maahanmuuttajille, Borgå Folkakademissa. Mielenkiintoinen, hieno työ.

Aiemmin olin pitkään pienyrittäjänä, kulttuuriravintola Bar Maryn omistajana. Pienyrittäjänä koin omakohtaisesti millaista on taistella tiukassa kilpailutilanteessa verottajan jäätävän byrokratian puristuksessa. Pienyrittäjän sosiaaliturvan parantaminen on minulle todella tärkeää.

Parasta vihreänä ollessa on mielestäni nimittäin se, että me pystymme tekemään yhteistyötä asiapohjalta aika monen muun puolueen kanssa.

Niin kuin Osmo Soininvaara on todennut: Vihreät eivät ole oikealla eikä vasemmalla vaan edellä.

Uusien, tärkeiden näkökantojen esilletuominen vaatii sitkeyttä ja neuvottelutaitoa. Sitä minulla mielestäni on. Tulen ihmisten kanssa toimeen ja innostan heitä.

ks. myös www.jockelybeck.fi


Topi-Jussi Majanlahti

Olen ollut aiemmin valtuuskunnan varajäsenenä yhden kauden.

Olen 47 v. pitkän linjan vihreä järjestöaktiivi Nokialta ja ennen sitä Tampereelta. Jo varajäsenenä kävin valtuuskunnan kokoukset paikanpäällä, ja näin tietysti lupaudun myös tulevaisuudessa tekemään valituksi tullessani.

Minulla ei ole kunnallisia luottamustoimia joten aikani on käytettävissä nimenomaan järjestötoimintaan. Tällä hetkellä olen piirin hallituksen jäsen, sekä valtakunnallisen, että piirin eduskuntavaalityöryhmän jäsen. Olin myös valtakunnallisen Eurovaalityöryhmän jäsenenä piirin edustajana.

Järjestötoiminta on se juttu ja tarkoitus olisi jatkaa Mika Taipaluksen seuraajana piirin jäsenhankintavastaavana EK vaalein jälkeen (ja sitä kautta jäsenhankintatyöryhmän vetäjänä). Tästä ideana olen laittamassa pualuekokousaloitetta jäsenmaksu politiikan muutoksesta etiäppäin. (Koska yksi jäsen saa laitaa vaan yhden aloitteen, toivottavaa olisi toki, että sen esittäisi jokin pikkuyhdistys… jos ei, menee mun nimellä.. esityksen saa pyytämällä, en viitti tähän tuhraa linkittää)

Jaa muuta? Nörtiksi haukkuvat, ja pitäähän tuokin paikkansa. Ammatiltani olen konsultti ja aikaisemmin tein uraa 15 vuotta Tamperelaisissa teattereissa. Nyt opiskelen työn ohessa JKK:ssa. Koulutukseltani olen automaatio pelle ja tätä peruja kiinnostukseni energiantuotantolaitoksiin ja energiainfraan on tehnyt itsestäni jonkinnäköisen tiatopankin niissä asioissa.

Teatteri ja musiikkipuolen tekijänä sekä nörttinä olen myös tekijänoikeustaioissa seisomassa kahdella puolen.

Ruoka-asiat on aika tärkeitä meikäläiselle, eli elintarviketeollisuuden asioista olen myös kiinnostunut ja perilläkin jollakin tapaa.

Mitäs viälä.. Bengalikissayhdistystäkin on tullut vedettyä ja Share Ilvestä perustettua. Niinpä yhdistysorganisaatiot on aika tuttuja, ja esim Kissaliiton liittokokouksissa on tullut joskus sääntöjä viilattua.

Eduskuntavaaleissa 2011 olin Kivat Ihmiset, Kirsikka Siik tukiryhmän vetäjänä, joskin sen projektin onnistuneesta vetämisestä voikin olla vaalituloksen valossa montaa mieltä.

Puheenjohtaja Nokian Vihreät ry. 2006 – 2013
Vihreä Liitto rp. Puoluevaltuuskunnan varajäsen 2011 – 2013
Vihreä Liitto rp. puoluekokousedustaja 2007 – 2013
Vihreä Liitto rp. tietoyhteiskuntatyöryhmän jäsen 2008 -2011
Vihreä Liitto rp. sääntömuutostyöryhmän jäsen2011 -2012
Vihreä Liitto rp. eurovaalityöryhmän jäsen 2013 -2014
Vihreä Liitto rp. eduskuntavaalityöryhmän jäsen 2014 -2015

Pirkanmaan Vihreät ry. hallituksen jäsen 2014

Pirkanmaan Vihreät ry. eurovaalityöryhmän jäsen 2013 – 2014
Pirkanmaan Vihreät ry. eduskuntavaalityöryhmän jäsen 2014 - 2015
Pirkanmaan Vihreät Miehet ry. Varapuheenjohtaja 2010 - 2014
Puheenjohtaja Nokian Keskusvaalilautakunnan 2004 – 2008
Perusturvalautakunnan jäsen, Nokian-kaupunki 2006 – 2008
Nokian Vihreät ry. hallitus 2003 – 2006
Puheenjohtaja Suomen Bengali-kissayhdistys ry 2001 – 2006
Tampereen Vihreät ry.n hallitus  1999 – 2003
Share Ilves perustajajäsen 2010

Tommi Liinalampi

Tommi LiinalampiOlen 31-vuotias opintoja Jyväskylän yliopistossa päättävä valtio-opin ja historian opiskelija.

Opinnoissani olen erikoistunut parlamentaariseen kieleen sekä käsitteisiin ja erityisesti talouspoliittinen keskustelu on tuttua.

Olen toiminut useamman vuoden erilaisissa Vihreissä järjestötehtävissä, niin nuoriso-, kunnallis- kuin piirijärjestön hallituksissa. Toimin aktiivisesti myös kunnallispolitiikassa varavaltuutettuna, sekä perusturvalautakunnan ja sen alajaostojen tehtävissä.

Uskon niihin peruspilareihin, joille vihreä liike on rakentunut: kestävä kehitys, vapaus ja toisesta huolta pitäminen. Näkemyksiltäni luonnehdin itseäni sosiaaliliberaaliksi, jolla on hyvin avoin suhtautuminen talousuudistuksiin. Tarvitsemme nyt pikaisia toimia taloutemme uudistamiseksi, jotka eivät eriarvoista tai tuhoa tulevien sukupolvien elinmahdollisuuksia. Erityisesti vastustan eturyhmäpolitiikkaa, jossa vahvojen ääni kantaa, kun taas toiset jäävät heikompaan asemaan.

Haluan Vihreiden olevan koko Suomen puolue. Meidän tulee aktiivisesti edistää nopeita ja vähäpäästöisiä liikkumismahdollisuuksia haja-asutusalueilla, jonka avulla saamme myös palvelut ajallisesti lähemmäksi ihmistä.

Anja Malm

Anja MalmLähiöaktivisti Itä-Helsingistä, kehitysyhteistyöjärjestön toiminnanjohtaja

Keskeisin osaamisalueeni on kehityspolitiikka ja globaalit kysymykset lähtien ihmisoikeuksista aina laittomiin rahavirtoihin ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Eduskuntavaalien alla oli hämmästyttävää, kuinka kotoperäisiä kampanjoiden aiheet olivat. Nykymaailmassa katseen kääntäminen sisäänpäin on sekä typerää että haitallista. Myös ulkopolitiikka ja turvallisuuspolitiikka ovat kiinnostuksen kohteitani.

Kotimaan politiikassa minua koskettaa eriarvoisuuden kasvaminen. Myllypurolaisena leipäjono on joka ikinen maanantai-, keskiviikko- ja perjantai-aamu silmieni edessä. Hyvällä kaupunkisuunnittelulla ehkäistään eriarvoistumista samalla kun luodaan ihmisen kokoisia kaupunkiympäristöjä.

Luottamustehtäviä

 • Puoluevaltuuskunnan jäsen 2013–
 • Kansainvälisten asioiden työryhmän jäsen 2010, puheenjohtaja 2014–
 • Kehityspoliittisen työryhmän puheenjohtaja 2014–
 • EGP-työryhmän jäsen 2014–
 • Helsingin vihreiden hallituksen jäsen 2013–2014, varapuheenjohtaja 2014
 • Itä-Helsingin vihreiden sihteeri 2010–11, puheenjohtaja 2012–13
 • Armon vihreiden perustajajäsen ja hallituksen jäsen 2012

Kunnalliset

 • Korkeasaaren eläintarhan johtokunnan puheenjohtaja 2015–
 • HKL:n johtokunnan varajäsen 2013–
 • Kiinteistölautakunnan varajäsen 2010–2012
 • Heka Myllypuro Oy:n hallituksen jäsen 14.5.2012–30.4.2013

Katja Mannerström

Katja MannerströmHaluan tehdä puoluevaltuuskunnassa feminististä ja antirasistista politiikka, vähentää kaupunki - maaseutu vastakkainasettelua sekä puhua pk-yrittäjien ja palkansaajien asemasta. Haluaisin myös erityisesti tuoda puolueen jäsenistöä lähemmäs päätöksentekoa eli parantaa jäsenten mahdollisuutta olla vuorovaikutuksessa puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän kanssa.

Olen 31-vuotias sosiaalipsykologi Helsingistä, yhdistysaktiivi Helsingin Vihreissä Naisissa ja Kallion Seudun Vihreissä sekä puolueen tasa-arvopoliittisen työryhmän jäsen. Olen työssä projektikoordinaattorina maahanmuuttajanuorille suunnatussa Nuorisotakuu- hankkeessa Espoossa. Erityistä asiantuntijuutta minulla on kotouttamis- ja sosiaalipolitiikassa sekä Nuorisotakuu – asioissa, joita seuraan työni puolesta. Harrastan politiikkaa ja rakastan psykologiaa, josta uskon myös olevan hyötyä politiikassa.


Laura Mansikkamäki

Laura Mansikkamäki

Olen 28-vuotias erityisopettaja ja kasvatustieteen maisteri Jyväskylästä.  Haen puoluevaltuuskuntaan Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNOn esittämänä. Tällä hetkellä toimin Jyväskylän Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden (Jyvioni) puheenjohtajana.

Tänä keväänä olin ehdolla eduskuntavaaleissa, jossa teimme historiaa – ensimmäinen vihreä kansanedustaja Keski-Suomeen. Pärjäsin myös itse vaaleissa ja tästä motivoituneena haluaisin jatkaa vaikuttamistyötä puoluevaltuuskunnassa. Lähdin aktiivisesti mukaan politiikkaan vuoden 2012 kunnallisvaaleissa, jolloin olin ehdolla Uudessakaupungissa. Toimin siellä asuessani myös Vakka-Suomen Vihreiden hallituksessa sekä Uudenkaupungin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan jäsenenä.

Tarjoan puoluevaltuuskuntaan näkemyksiäni ja osaamistani muun muassa laadukkaan koulutuksen edistämisestä, ennaltaehkäisevästä hyvinvointipolitiikasta sekä maahanmuuttoon ja maailmanlaajuiseen vastuuseen liittyvistä kysymyksistä. Vihreät voivat vaikuttaa näihin hyvällä oppositiopolitiikalla, joten haluaisinkin olla mukana puolueen sisäisessä poliittisessa keskustelussa sekä linjanvedossa.

Lisätietoja:
www.lauramansikkamaki.fi
https://www.facebook.com/mansikkamaki.laura
https://twitter.com/lauramansikka


Jari Marjanen

Olen tutkinnoltani filosofian maisteri matemaattis-luonnontieteelliseltä alalta, ja toivottavasti ensi syyslukukauden
alkupuolella myös filosofian lisensiaatti ympäristömuutoksen ja -politiikan alalta Helsingin yliopiston bio- ja
ympäristötieteellisestä tiedekunnasta. Sielultani olen humanisti, mutta julkisoikeuden osa-alueetkin, erityisesti ympäristöoikeus, kiinnostavat. Opintopisteitä on kertynyt noin 580. Elättelen itseni tällä hetkellä lähinnä auktorisoituna kääntäjänä virosta suomeen.

Olen ollut perustamassa kolmea vihreää yhdistystä: Pohjois-Helsingin Vihreitä, Viitettä ja Kokemäen Seudun Vihreitä. Kuluvana vuonna toimin aktiivisesti Viitteen luottamustehtävässä taloudenhoitajana ja hallituksen jäsenenä; PoHeVi:ssä tuli viime vuoden lopussa kymmenen vuotta hallitusjäsenyyttä täyteen.

Olen toista valtuustokautta Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan jaostoissa, ja sosiaalioikeus on aina kiinnostanut minua; olen jäsenenä Suomen sosiaalioikeudellisen seuran hallituksessa. Kaiken kaikkiaan minulla on järjestökokemusta 39 vuodelta, joten monenlaisia kuvioita olen nähnyt.

Vihreissä sijoittunen konservatiivisemmalle laidalle, ja toivon, ettei puolueemme koskaan unohtaisi juuriansa ympäristöliikkeenä. Pidän yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tärkeänä: vähävaraisillakin pitää olla mahdollisuus kelpo
elämään, sillä he ovat ihmisyksilöitä, eivät pelkkiä numeroita eivätkä menoeriä. Köyhiltä ei ole enää varaa ottaa, ja onhan Euroopan Neuvoston sosiaalisten oikeuksien komiteakin todennut, ettei sosiaaliturvamme täytä kaikilta osin
sopimuksia, joihin maamme on sitoutunut.

SSOS ry ja Viite ry: taloudenhoitaja
VYS ry: puheenjohtaja


Aleksi Mäntylä

Olen 35-vuotias kaksosten isä, Lahden Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, pienyrittäjä ja Hämeen Vihreiden toiminnanjohtaja. Koulutukseltani olen ympäristöekologi. 

Olen ollut Vihreissä mukana vuodesta 2005 alkaen, jolloin lähdin heti alkuun perustamaan Lahden Vihreät Nuoret ry:tä. Olinkin tuon yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2006-2007. Olen toiminut myös aktiivisesti Lahden Vihreät ry:ssä mm. varapuheenjohtajana vuosina 2007-2008. Vuonna 2009 olin perustamassa Vihreä miesliike ry:tä ja toimin sen varapuheenjohtajana tuon vuoden. Vuosina 2009-2011 toimin Hämeen edustajana puoluehallituksessa. Lahden kaupunginvaltuutettuna olen toiminut vuodesta 2010 alkaen ja valtuustoryhmän puheenjohtajana vuodesta 2013 alkaen.

Pääteemani politiikassa on ollut jo pitkään ilmasto- ja ympäristöpolitiikka, perustulo ja heikompien asema sekä Vihreä talousuudistus. Pyrin hoitamaan kaikkia luottamustoimiani 110 lasissa. Perehdyn asioihin mahdollisimman syvällisesti ja toimintatapani on neuvotteluhakuinen sekä tarvittaessa tiukka. Näen yhdeksi poliitikon tärkeäksi ominaisuudeksi verkostoitumisen ja vaikuttamisen päätöksiin etukäteen, ennen kuin ne tulevat päätöksentekopöytään. Pohjaesitys kun tuntuu yleensä olevan vahvoilla päätöksenteossa. ;)


Marianne Niemelä

Marianne NiemeläOlen 29-vuotias taidehistorioitsija ja valmistun pian Aalto-yliopiston kuratoinnin maisteriohjelmasta.

Vihreisiin tulin mukaan vuonna 2011. Tavoitteenani oli ymmärtää poliittista järjestelmää ja halusin parantaa kulttuurin asemaa. Olen vetänyt Helsingin Vihreiden kulttuurityöryhmää vuodesta 2014. Olemme mm tehneet ehdotuksia puolueen ohjelmiin. Tärkeää itselleni onkin kulttuuriaiheiden esille tuominen. Vihreät eivät ole mielestäni näyttäytyneet riittävästi taiteen ja kulttuurin puolustajina. Varsinkin taiteen pitäisi näkyä enemmän puolueen linjauksissa ja ohjelmissa.

Meidän pitäisi varmistaa kulttuurin rahoitus, suojella sitä leikkauksilta mutta myöskin virkamiehiltä. Se, että kulttuuri yksityistetään, tai että siihen kohdistetaan liikaa byrokratiaa, ei ole kenenkään etu.

Pidän intersektionaalista feminismiä tärkeänä poliittisena teemana. Se pitää sisällään eläinoikeudet, sukupuolen moninaisuuden ja yhteiskunnan normien tarkastelun.

Pidän tärkeänä myös yhtenäistä punavihreää oppositiota, jotta voimme vahvasti haastaa hallituksen päätöksiä.

Luottamustehtäviäni:

-Helsingin Vihreiden Nuorten hallitus 2014
-Aaltovihreiden vpj 2014
-Aaltovihreiden hallitus 2015
-Itä-Helsingin Vihreiden sihteeri 2014 ja 2015

Lea-Elina Nikkilä

Lea-Elina NikkiläHyvät Vihreät. Haen puoluekokoukselta jatkopaikkaa puoluevaltuuskuntaan.

Maaseutu- ja erävihreät ry on valinnut minut ehdokkaakseen jatkokaudelle valtuuskuntaan. Olen osallistunut kaikkiin valtuuskunnan kokouksiin, ollut mukana poliittisen ohjelman työryhmässä. Lisäksi toimin asumispoliittisen ohjelman työryhmässä ja aluepoliittisen ohjelman iltatyöryhmässä.

Olen ollut Vihreän politiikan syntyaikoihin mukana Koijärvellä ja ehdokkaana eduskuntavaaleissa vuonna 1983 Etelä-Hämeen vaalipiirissä. Olen ollut perustamassa Maaseutu- ja erävihreitä, jonka hallituksessa olen toiminut perustamisesta alkaen. Lisäksi olen Vihreiden Naisten hallituksessa ja ViNan poliittisen ohjelman työryhmässä. Olen ollut Keski-Suomen piirihallituksen ja Keski-Suomen Vihreiden naisten hallituksen jäsen. Olin ek-vaalityöryhmän jäsenenä ja mukana kampanjassa, joka toi Keski-Suomeen ensimmäisen kansanedustajan.

Olen valmistunut Helsingin yliopistosta agronomiksi ja Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi ympäristötiede ja -teknologia koulutusohjelmassa. Maaseudun ja ruuantuotannon kysymykset sekä luonnon- ja ympäristönsuojelu ovat tärkeimmät osaamisalueeni. 


Pekka Nyman

Pekka NymanLapin Vihreät ry ja Sodankylän Vihreät ry esittävät minua Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäseneksi.

Olen 50-vuotias erämaavihreä Pelkosenniemeltä Sompion Lapista. Koulutukseltani olen talonrakennusinsinööri ja olen rakennustarkastajan virassa hoitaen myös ympäristösuojelusihteerin töitä viransijaisena. Olen syntynyt Ranualla ja asunut Pohjois-Karjalassa kuin Lapissakin. Opiskelin Tampereella ja Oulussa. Asun Pelkosenniemellä avovaimon ja nuoremman pojan kanssa. Poliittinen toiminta on alkanut Pelkosenniemen sivistyslautakunnan varajäsenyydestä ja luonnonsuojelutoiminta Vuotoksen altaan oikeudenkäynnistä vuonna 2002. Kunnanhallitukseen nousin vuonna 2004 ja kunnanvaltuutetuksi valittiin v.2005 ja samalla kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi. Harrastuksena on luonnonsuojelu niin petolintujen kuin petoeläinten ja majavan osalta. Toimin vapaaehtoisena pesätarkastajana Metsähallituksella muuttohaukkojen ja maakotkien osalta. Elämä Vuotoksen varjossa on antanut palavan halun toimia luonnon ja niiden puolesta jotka eivät saa ääntään kuuluviin.

Poliittiset luottamustoimet:

Sivistyslautakunnan varajäsen 2002-2003
Kunnanhallituksen jäsen 2004
Kunnanvaltuutettu 2005-2015
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja 2005-2012
Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja 2013 (+Teknisen lautakunnan jäsen 2013-)
Kunnanhallituksen jäsen 2014
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja 2015-
Lapin Vihreiden Varapuheenjohtaja 2014-
Eduskuntavaaliehdokas 2015

Lisäksi toimin:

Yli-Kemin kalastusalueen puheenjohtajana 2005-2015
Vapakalastusseura Vastaisku ry:n sihteerinä 2004-
Lapin Luonnonsuojelupiiri ry:n hallituksessa 2005-
Pelkosenniemen LSY:n sihteeri 2005-

Tuomas Ojajärvi

Tuomas OjaniemiOlen 39-vuotias, naimisissa ja kolmen tytön isä Seinäjoelta. Vaikka paljasjalkainen helsinkiläinen olenkin, niin sukujuurteni ja lähes koko ikäni Seinäjoella asumisen takia pidän itseäni vahvasti eteläpohjalaisena. Koulutukseltani olen YAMK medianomi.

Erityisosaamistani ovat videoviestintä ja videomarkkinointi etenkin sosiaalisen median puolella. Työurani olen tehnyt alueellisen nettiTV:n parissa Etelä-Pohjanmaan maakuntaliitossa ja Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä olen kuitenkin monien yhteen sattumusten takia työttömänä.

Politiikka alkoi kiinnostaa 2000-luvulla omien lasten ja perhe-elämän kautta. Lasten ja nuorten asiat ovatkin lähimpänä sydäntä. Minulle on tärkeää, että jätämme lapsillemme puhtaan, tasa-arvoisen ja turvallisen yhteiskunnan ja maailman. Eriarvoistuminen on minulle kirosana.

Toimin Seinäjoen kaupungin nuorisolautakunnan jäsenenä (2013-2017) ja asukaslautakunnan varajäsenenä (2014-107). Lisäksi olen jäsen sekä Etelä-Pohjanmaan että Vaasan vaalipiirin Vihreiden hallituksissa. Olin mukana kuntavaaleissa 2012 ja seurakuntavaaleissa 2014. Eduskuntavaaleissa 2015 toimin vahvasti Vaasan vaalipiirin ehdokkaiden taustalla toteuttaen vaalivideoita ja sosiaalisen median markkinointia.

 


Ari Paanala

Ari Paanala43-v., Kuopio - Vihreä kolmella vuosikymmenellä!

Olen ollut valtuuskunnassa 90-luvun puolivälissä ja varalla 2000-l., puoluehallituksessa 2000-luvun vaihteessa ja varalla 2011-2013. Vihreiden Itä-Suomen aluesihteerinä olin 2001-2003. Työryhmät joissa olen ollut mukana (liikenne-, kunnallis-, turvallisuus-, ympäristö-, vaaliuudistus ja alue-poliittiset työryhmät).

Luottamustoimia on ollut mm. valtuutettuna, maakuntahallituksessa, tarkastuslautakunnassa ja kuntaomisteisissa yhtiöissä. Työkokemusta on asumisterveysalalta, tietoyhteiskunnasta, sähkömarkkinoilta ja LED-valaistuksen parista. Opiskelijana olen ympäristötieteen saralla.

Olen kaupunkilaisvihreä joka toivoisi vihreiden yhdistävän sekä tehokasta että aluerakennetta eheyttävää kaupunkipolitiikkaa railakkaaseen maaseutupolitiikkaan. Kaupunkipolitiikkaa joka uskaltaa ottaa uusia askeleita, riskejä ja oppia myös epäonnistumisista myös niillä paikkakunnilla joissa ei ole yliopistoa. En kannata NATO:n liittymistä.

Puolue kehittyy hyvin esimerkiksi sillä, että paikallistasolla ja vähäväkisemmissä piireissä keskustellaan enemmän hallinnon sijaan politiikasta. Tämän aktivointi on yksi valtuuskunnan pj:t ja jäsenten tehtäviä.

http://www.facebook.com/paanala


Petri Parrukoski

Petri ParrukoskiOlen 60-vuotias valtiotieteen maisteri ja työskentelen hankepäällikkönä Helsingin kaupungilla. Olen toiminut kaksi kautta puoluevaltuuskunnan varajäsenenä ja olen nyt ehdolla varsinaiseksi jäsenesi.

Poliittista kokemusta minulla on 1970-luvulta alkaen. Vihreissä olen toiminut aktiivisesti koko 2000-luvun. Olen toiminut Itä-Helsingin Vihreiden hallituksen jäsenenä ja taloudenhoitajana 2001-2004 sekä Vuosaaren Vihreiden hallituksen jäsenenä ja taloudenhoitajana 2004-2011 ja puheenjohtajana 2012-13. Olen toiminut myös Vuosaari-Seuran hallituksen jäsenenä kaksi vuotta ja nykyään olen Helsingin seudun kesäyliopiston säätiön ja Helsingin kaupungin 450-vuotis-taiteilijatalosäätiön hallitusten varajäsen.

Politiikassa minua kiinnostavat erityisesti ympäristö, ihmisoikeudet sekä avoimuuden ja demokratian edistäminen.


Henna Partanen

Henna PartanenOlen Henna Partanen, 33-vuotias espoolaistunut arkkitehti ja intohimoinen teatteriharrastaja. Vihreisiin minut ajoi neljä vuotta sitten ilmastonmuutoksesta, arvojen koventumisesta, eläinten kohtelusta ja luonnon tuhoutumisesta kumpuava maailmantuska.

Viime kunnallisvaaleissa minut valittiin valtuutetuksi, ympäristölautakunnan puheenjohtajaksi sekä kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäseneksi. Luottamushenkilönä Espoossa agendallani ovat olleet mm. ilmasto- sekä vesiensuojeluohjelmien päivittäminen, kaupunkimetsien luonnonmukaisempi hoito, pienten asuntojen rakentamisen lisääminen sekä rakennuslupakäytäntöjen nopeuttaminen.

Lisäksi olen ollut päivittämässä vihreiden ilmastolinjauksia puolueen ilmastotyöryhmässä sekä toiminut viime puoluekokouksessa poliittisen ohjelman muutostyöryhmässä. Tänä keväänä toimin Espoon Vihreiden vaalityöryhmässä.

Haluan olla tekemässä vihreistä lähestyttävämpää puoluetta arvoistamme tinkimättä. Vihreiden viestin tulee olla selkeä ja puhutella tavallisia suomalaisia ympäri maan. Olen käynyt koulut lukion loppuun asti Imatralla, jossa elämä on aika erilaista kuin pääkaupunkiseudulla. Uskon, että voisin olla valtuuskunnassa linkkinä Kaakkois-Suomen ja pääkaupunkiseudun vihreiden välillä.

www.hennapartanen.fi


Janne Pekkala

Janne PekkalaOlen 30-vuotias Valtimolla asuva tietojenkäsittelyn tradenomi. Työskentelen Joensuulaisessa Start-up yrityksessä pääsovelluskehittäjänä. Olen ollut mukana vihreiden toiminnassa vuodesta 2012 lähtien, jolloin lähdin mukaan paikallisyhdistyksemme Vihreä Pohjois-Karjala ry:n toimintaan, minkä hallituksessa olen ollut mukana alusta asti ja vuoden 2015 alussa aloitin sen puheenjohtajana. Väistyvässä puoluevaltuustossa toimin Mikko Häkkisen varavaltuutettuna. Vihreiden ehdokkaana olen ollut edellisissä kunta- ja eduskuntavaaleissa. Minulle on tärkeää, että vihreät näkyvät ja puhuvat myös maaseudun puolesta ja vahvistaa asemaansa myös täällä kaupunkien ulkopuolella.  


Tuomo Pekkanen

Haen paikkaa puoluevaltuuskunnan varsinaiseksi jäseneksi tai varajäseneksi.

Toimin fysiikan ja tietotekniikan opettajana Vesilahden yläasteella. Vastuullani on myös toimia kunnan koulupuolen paikallisena mikrotukena sekä tieto- ja viestintätekniikan pedagogisena kehittäjänä. Olen ollut myös 10 vuotta OAJ:n eri luottamustehtävissä Vesilahdella (mm. paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja JUKOn luottamusmiehenä, joka edelleen olen).

Olen ollut mukana Tampereen Vihreiden toiminnassa viimeisen kuuden vuoden aikana niin varajäsenenä kuin taloudenhoitajanakin. Viime vuoden lopulla olin yhtenä perustajajäsenistä kun polkaisimme pystyyn Tampereen uusimman kaupunginosayhdistyksen, eli Länsi-Tampereen Vihreät ry:n, jonka sihteerinä toimin tälläkin hetkellä. Edellisissä kunnallisvaaleissa olin ensimmäistä kertaa ehdolla ja pääsin edustamaan Vihreitä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen johtokuntaan.

Samaan aikaan olen rakentanut sekä ylläpidän TaVin nettisivuja ja toiminut usein tavin toimiston "teknisenä tukena".

Koen pystyväni antamaan Vihreille osaamistani etenkin perusopetukseen ja koulutukseen, tietoyhteiskuntaan sekä liikenteeseen ja energiaan liittyvissä asioissa. Olisin kiinnostunut myös oppimaan lisää Vihreiden toiminnasta ja koen valtuuskunnan olevan paikka jossa pääsisin myös olemaan hyödyksi koko Pirkanmaan vihreälle kentälle.


Juuso Pesälä

Juuso PesäläPsykologian maisteri
Kansantaloustieteen yo.
Helsingin Vihreiden hallituksen jäsen
Arabian-Käpylän-Viikin Vihreiden hallituksen jäsen

Synnyin 1986 Oulussa, josta muutin opiskelemaan Helsinkiin vuonna 2006. Vihreisiin liittyin vuonna 2010 koska halusin käydä poliittista keskustelua ja vaikuttaa omalta osaltani poliittisen järjestelmämme toimintaan. Vihreät olivat luonteva valinta ainoana puolueena, joka vaikutti ottavan tosissaan ihmiskunnan keskeisimmät ongelmat.

Tärkein poliittinen arvoni on tasa-arvo kaikkien ihmisten välillä, sekä nykyisten että tulevien sukupolvien. Yksilön vapauksien puolustaminen on nykyisessä poliittissa tilanteessa keskeistä ja siinä huomioni kohdistuu yksilöiden toiminta mahdollisuuksien maksimointiin, ei vain kieltojen kietämiseen. Uskon rationalismin periaatteisiin, olen aidosti kiinnostunut etsimään parasta agumenttia ja valmis muuttamaan omaa näkökantaani paremman argumentin edessä.

Vahvistaisin valtuuskunnan osaamista etenkin seuraavissa osa-alueissa:
Kansantalouden toiminan hahmottaminen
Sosiaalipolitiikka (etenkin mielenterveystyö)
Tilastollinen päättely
Digitalisaatio & energiapolitiikka 

Aksu Piippo

Olen Aksu Piippo, 39-vuotias tamperelainen taiteen, kulttuurin ja viestinnän ammattilainen sekä vihreä aktiivi.

Olen ollut Vihreiden jäsen vuodesta 2005. Aktiivisesti olen ottanut osaa tamperelaiseen yhteisten asioiden hoitoon vuodesta 2003, jolloin tulin valituksi Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan (Tamy) edustajistoon Vihreältä listalta. Tamyn hallituksessa toimin vuosina 2004-2006, joista viimeisenä puheenjohtajana. Olin ehdolla eduskuntavaaleissa Pirkanmaalla 2007 sekä kuntavaaleissa Tampereella vuosina 2008 ja 2012. Olen toiminut useissa Tampereen kaupungin luottamustoimissa. Syksystä 2011 lähtien olen ollut jäsenenä Tampereen kaupungin tarkastuslautakunnassa, joka on aitiopaikka kunta-asioiden laaja-alaiseen seuraamiseen.

Minulla on vankkaa asiantuntemusta erityisesti koulutus- ja kulttuuripolitiikasta. Tunnen hyvin myös sosiaali- ja talousasioita, asuntopolitiikkaa ja kunta-asioita strategisesta näkökulmasta. Osaamiseni on siten hyvin laaja-alaista. Tunnen vihreitä toimijoita ympäri Pirkanmaan ja minulla on laajat kontaktiverkostot myös muiden puolueiden toimijoihin. Olen kotoisin Kuopiosta, joten osaan hahmottaa suomalaista elämäntapaa myös suurten kaupunkien ulkopuolisesta näkökulmasta.

Tunnen suurta huolta sosiaalisesta ja terveydellisestä eriarvoistumisesta maassamme tällä hetkellä. Lisäksi eriarvoistuminen tulee kalliiksi: yksisilmäinen kuntakentän rahoituksen kiristäminen tulee näkymään huononevina palveluina, mikä näkemykseni mukaan väistämättä vaikuttaa sosiaali- ja terveyskuluihin jatkossa, mistä taas seuraa painetta tehdä priorisointeja sote-sektorilla. Tämä kierre olisi jotenkin oikaistava.

Toinen tärkeä huoleni liittyy suomalaisen yliopistojärjestelmään. Tällä vuosituhannella on tehty muutoksia, jotka ovat saaneet korkeakoulukentän huonoon tilaan. Jatkuvien rakenteellisten uudistusten myllerryksessä on vaarannettu laadukkaan suomalaisen perustutkimuksen edellytykset.

Tuleva hallituskokoonpano – mikä se sitten onkin – huolettaa meitä kaikkia. On tärkeää, että pystymme tekemään yhteistyötä, paitsi yli puoluerajojen, myös keskenämme, omaa sydäntämme ja meille tärkeitä asioita unohtamatta. Ja vaikka olemme vaalien voittajia, laakereille ei auta jäädä lepäämään. Nöyrä työ jatkukoon.

Pitkästä järjestökokemuksestani on varmasti apua myös Vihreiden järjestöllisen kehittämisen näkökulmasta. Toivon, että otatte minut huomioon valittessanne ehdokkaita puoluevaltuuskuntaan.

Tärkeimmät luottamustoimeni:

Tampereen kaupunki

    • Tarkastuslautakunta 2012-
Pirkan opiskelija-asunnot Oy (Tampereen kaupungin omistama asuntoyhtiö)
    • hallituksen jäsen 2013-
Opintanner Oy (Tampereen kaupungin omistama asuntoyhtiö)
    • hallituksen jäsen 2013-
Vihreiden kulttuuripoliittisen työryhmän jäsen 2012-2013
Tampereen vihreät ry. 2009, 2013-2014
    • hallituksen jäsen, tiedottaja 2009 ja 2013
Teatteri 2000:n kannatusyhdistys ry. 2010-
    • hallituksen jäsen
    • varapuheenjohtaja 2012-
Tampereen käräjäoikeus 2007-2009
    • lautamies
Tampereen yliopiston ylioppilaskunta TAMY 2003-2009
    • Puheenjohtaja 2006
    • Hallituksen varapuheenjohtaja 2005
    • Hallituksen jäsen, sosiaalipoliittinen vastaava 2004-2005
    • Edustajiston jäsen 2003-2004, varajäsen 2007-2009
    • Sosiaalipoliittisen jaoston puheenjohtaja 2007
Tampereen ylioppilastalosäätiö 2008-2011
    • hallituksen jäsen 2008-2009
    • hallituksen varajäsen 2010-2011
Pirkanmaan koulutuskonsernikuntayhtymä (PIRKO) 2009-2013
    • hallituksen varajäsen
Sara Hildenin taidemuseo
    • johtokunnan varajäsen 2009-2012
Tampereen yliopisto
    • Yliopiston hallituksen jäsen 2004-2005, kevät 2006
    • Yliopiston hallituksen varajäsen 2006-2007
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS
    •  Tampereen terveysaseman johtokunnan jäsen 2006-2007
    •  Tampereen terveysaseman terveystyöryhmän jäsen 2004-2005
Vastedes ry.
    •  hallituksen jäsen 2005-2006
Ylioppilasteatteriliitto SYTY ry., puheenjohtaja 2003-2004

Heli Piirainen

Myös minä ilmaisen halukkuuteni puoluevaltuuskunnan jäseneksi. Syynä halukkuuteeni on vaikuttamisen vimma.  Tässä tapauksessa haluan olla mukana tekemässä Vihreästä politiikasta sellaista, että Vihreät on ihan jokaisen puolue, ”asuinkolkkaan” katsomatta. Eduskuntavaalit sen osoittivat, että Vihreät on pikkuhiljaa aidosti koko maan puolue, eikä yksinomaan kaupunkiseudulla asuvien (jätän mainitsematta mitään mistään minkäänvärisistä kuplista..).

Vihreän politiikan tekeminen on täällä maakunnassa piirun verran haasteellisempaa, kuin pääkaupunkiseudulla tai vaikkapa Pirkanmaan ytimessä Tampereella. Kuitenkin Vihreiden kasvun mahdollisuudet ovat juurikin täällä maakunnissa, joten haluan olla rakentamassa sellaista puoluetta, joka tuon mahdollistaa.

Poliittinen ceeveeni koostuu kahdesta valtuustokaudesta: olin Kylmäkosken kunnan historian ensimmäinen Vihreä valtuutettu (kiitos Jarnon & Juhanan). Nykyään olen Akaan kaupunginvaltuutettuna ja perusturvalautakunnan jäsen.

Poliittinen asiantuntijuuteni kulminoituu sotepolitiikkaan sekä osin myös työni puolesta koulutuspolitiikkaan.

Siviiliminäni on edelleen kirjoilla Helsingin yliopistolla mutta leipätyöni (viimeiset viisi vuotta) olen tehnyt erityisopettajana. Kuntapolitiikan lisäksi häärään(kuten koko meidän perhe) palokuntalaisena Kylmäkosken sopimuspalokunnassa. Olen kolmen teinarin äiti, umpihöyrähtänyt puuhatarhailija keväästä syksyyn ja vannoutunut penkkiurheilija.

Mitäs muuta? Lisää juttuja löytyy helipiirainen.fi ja fb:ssa kaupunginvaltuutettuHeliP


Jenni Pitko

Janni PitkoOlen 28-vuotias arkkitehti ja vihreä kuntapoliitikko Oulusta. Toimin Oulun kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsenenä sekä vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana.  Aikaisemmin olen toiminut muun muassa Oulun yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajana ja yliopiston hallituksen jäsenenä.

Työssäni arkkitehtina pyrin edistämään ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää asumista, rakentamista ja kaupunkirakennetta. Rakentamisen ja maankäytön energiatehokkuus ja päästöt ja niihin liittyvät suunnitteluratkaisut ja lainsäädäntö ovat asiantuntemustani. Pyöräilyn ja joukkoliikenteen edistäminen on intohimojani. Toimin myös pyöräilyä edistävän Pyöräliiton hallituksen jäsenenä.

Arvojani ovat ihmisistä välittäminen paikallisesti ja globaalisti sekä ympäristön suojeleminen. Hyvinvointia ei voi jättää vain hyvän tahdon varaan vaan yhteiskunnan tulee huolehtia siitä, että jokaisella on onnellisen elämän rakentamiseen.

Haen puoluehallitukseen koska haluan olla mukana varmistamassa tulevia vaalivoittoja ja kehittämässä vihreitä koko Suomen puolueeksi. Haluan myös laajentaa osaamistani kuntatasolta valtakunnan politiikkaan. Olisin hyvin sitoutunut ja innostunut toimimaan vihreiden puoluehallituksen jäsenenä. 


Timo Pyhälahti

Timo PyhälahtiHaen varajäsenyyttä puolueen valtuuskuntaan - olisi vielä mahdollista käyttää kertynyttä kokemustani yhden varajäsenyyskauden ajan ennen pakollista rotaatiota. Olen kahden varsinaisen edustajakauteni ajan toiminut helsinkiläisten valtuuskuntalaisten yhteyshenkilönä.

Valtuuskunta on päätösvoimaisin puolueemme toimielin, joka nykykäytännön mukaan mm hyväksyy puolueen budjetit ja tilinpäätökset, poliittisten päälinjausten lisäksi. Nyt pitää panostaa sisäiseen ja ulkoiseen viestintään. Asioita osaavan jäsenistömme on voitava paremmin osallistua kannanmuodostukseen puolueessa.

Itse olen sosiaali- ja arvoliberaali – vaalikoneista päätellen keskivaiheilla Vihreiden keskittymää. Minulle tärkeitä kysymyksiä ovat mm ilmastonmuutos ja ympäristö, perustulo ja reilu talous, ympäristöä säästävä tekniikka ja tietoyhteiskunnan mahdollisuudet vapaamman ja paremman maailman luomisessa.

Olen töissä Suomen ympäristökeskuksessa satelliitti- ja kansalaishavainnoinnin parissa. Harrastan mm veneilyä ja lähiluontoretkeilyä. Olen toiminut Helsingin Vihreiden hallituksessa ja Kallion seudun Vihreissä ennen Itä-Helsingin Vihreisiin siirtymistäni - sekä aktiivisesti puolueen tietoyhteiskuntatyöryhmässä ja Helsingin ympäristölautakunnassa. 


Saana Raatikainen

Olen ollut mukana vihreässä politiikassa 1990-luvun lopulta lähtien. Kevään eduskuntavaaleista sain uuden kipinän vihreään politiikkaan. Lisäksi lapset ovat kasvaneet ikään, jossa minulle jää enemmän aikaa omiin harrastuksiin. Kymmenen vuotta kuntapolitiikassa on tuonut sekä asiaosaamista että yhteistyökokemusta.

Koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri ja pääaineenani oli ympäristöpolitiikka. Työn ohella on suorittanut korkeakouluhallinnon ja -johtamisen opintokokonaisuuden.

Osaamiseni on erityisesti julkisessa ympäristöhallinnossa. Olen työskennellyt lähes 15 vuotta ympäristökoordinaattorina Tampereen yliopistossa ja tiedän miten julkisella sektorilla voidaan vähentää ympäristövaikutuksia niin kiinteistöjen käytössä ja ylläpidossa, hankinnoissa ja materiaalihallinnossa, jätehuollossa kuin. Lisäksi olen vuosien saatossa perehtynyt kestävää kehitystä edistävään koulutukseen korkeakouluissa. Lempäälän kunnan kestävän kehityksen työryhmän puheenjohtajana olen toiminut vuodesta 2009 lähtien, joten tiedän, miten kunta voi edistää kestävää kehitystä eri hallinnonaloilla. Toisin osaamiseni mielelläni myös puolueen käyttöön.

Luottamustehtäväni

Lempäälän kunnanvaltuutettu 2005-
Tarkastuslautakunnan jäsen 2005-2008
Teknisen lautakunnan jäsen 2013- (varajäsen 2009–2012)
Lempäälän veden johtokunnan jäsen 2014-
Lempäälän kunnan energiatehokkuustyöryhmän jäsen 2010-2012
Lempäälän kunnan kestävän kehityksen työryhmän puheenjohtaja 2009-
Lempäälän kunnan strategiatyöryhmän jäsen 2013
Maakuntavaltuutettu 2013- (varajäsen 2005–2008)
Lempäälän Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja 2009-
Lempäälän Vihreät ry:n toiminnantarkastaja 2013-
Lempäälän Vihreät ry:n rahastonhoitaja 2005-2012
Lempäälän Vihreät ry:n puheenjohtaja 2004-2005
Pirkanmaan Vihreät ry:n, eduskuntavaalien 1999 vaalipäällikkö

Simo Raittila

Simo Raittila

Liityin vihreisiin vuonna 2006. Toimin ensin Vantaalla, sittemmin Helsingissä. Päätoimitan Rönsy-lehteä.

Minulle tärkeitä arvoja ovat vapaus, avoimuus, oikeudenmukaisuus ja kestävyys. Näen vihreän politiikan rajojen piirtämisenä: haluamme maailman, jossa ihmiset ovat vapaita päättämään omasta elämästään, mutta eivät vapaita riistämään toisiaan tai tuhoamaan ympäristöä.

Avoimuus kuvaa tapaani toimia: keskustellen ja yhdessä päätöksiä työstäen. Näin syntyi esim. VINO:n periaateohjelma, jonka työryhmää puheenjohdin: www.vino.fi/politiikka/ohjelmat/periaateohjelma/

Vihreiden tulee hakea kumppaneita ‘case-by-case’. Haastakaamme hallitusta järkiargumentein, tieteeseen nojaten. Erityisesti työpolitiikassa kantaamme tulee tarkentaa: on järkevää tarjota ihmisille turvaa, mutta ei esimerkiksi kieltää nollatuntisopimuksia. Sosiaaliturvamme ei ole saavuttanut nykypäivää.

Minua kiinnostavia teemoja: perustulo, feminismi, liberalismi, päästökauppa, Eurooppa, lähiluonto, demokratia, talouskasvu, tutkimus…

Twitterissä: @Nonissimo ja verkossa www.simoraittila.fi

 • Itä-Helsingin Vihreiden hallituksen jäsen.
 • Helsingin vihreiden hallituksen jäsen.
 • Olutliiton sihteeri ja EBCU-delegaatti.
 • Someduunari ja Rönsyn päätoimittaja.
 • Sosiaalipolitiikan ja folkloristiikan opiskelija.

Leena Rantasalo

Leena RantasaloHelsinki

Hei Vihreät lukijat!

Olen koulutukseltani yo- mielisairaanhoitaja ja toimin Niemikotisäätiöllä työtoiminnan prosessivastaavana, yksikön esimiehenä sekä työsuojeluvaltuutettuna kolmatta kautta. Lisäkoulutusta johtamisesta JET, HEWENET

Jäsenenä Helsingin Vihreiden Naisten hallituksissa 2013- 2014, jäsen Helsingin Vihreiden hallituksessa 2015 sekä varajäsenenä Helsingin kaupungin työllistämistoimikunnassa. Kunnallisvaaleissa olin ehdokkaana 2012 ja aktiivisesti mukana kampanjoimassa euro- ja eduskuntavaaleissa.

Haen Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäseneksi ja olen, jos saan mahdollisuuden, aktiivinen osa ryhmää. Olen työssäni oppinut arvostamaan ihmistä, kaikkinensa. Ryhmätyötaidot, erilaisuuden hyväksyminen leimaamatta ja lokeroimatta ketään, voimavarojen löytäminen ja taito kuunnella ovat osaamistani.

Tavoitteena kaikessa tekemisessäni on yhdenvertaisuuden toteutuminen, konkreettisesti.


Johanna Riitakorpi 

Johanna Riitakorpi Olen 27-vuotias ympäristötieteiden opiskelija Helsingistä ja haluan antaa oman asiantuntijuuteni puolueen käyttöön. Vahvuuteni ovat ympäristönsuojeluun ja koulutuspolitiikkaan liittyvät teemat. Olen sanavalmis ja motivoitunut nuori feministi, joka ei pelkää avata suutaan hankalissakaan tilanteissa. Minulla on runsaasti kokemusta erilaisista luottamustoimista mm. Helsingin yliopistossa ja koen, että kokemuksellani ja ympäristöasiantuntijuudellani on käyttöä puoluevaltuuskunnassa. Haluan, että Vihreät on tulevaisuudessakin vahva ympäristöpuolue, jonka päätökset pohjaavat kestävän luonnon, tasa-arvoisen yhteiskunnan ja avoimen Suomen vahvistamiseksi.

Aiemmat toimielimen kannalta relevantit luottamustoimet:

 • HYYn hallituksen jäsen 2014 (koulutuspoliittinen vastaava)
 • HYYn edustajiston jäsen 2012- (HYYn Vihreät)
 • HYYn Vihreiden hallituksen jäsen 2013, varajäsen 2015
 • Agronomiliiton opiskelijavaliokunnan jäsen 2013-2014 (vpj 2014)
 • HOAS valtuuskunnan jäsen 2015-
 • Helsingin yliopiston Tila- ja Kiinteistökeskuksen johtokunnan jäsen 2014-2015
 • Helsingin yliopiston yhteiskuntavastuun kordinaatiotyöryhmän jäsen 2014-
 • Lisäksi useita työryhmiä ja muita elimiä Helsingin yliopistossa, esim. Ympäristötieteiden laitosneuvosto ja Reilun kaupan kannatustyöryhmä

Leena Riittinen

Leena Riittinen

Olen koulutukseltani FT (biokemia) ja erikoistunut sairaalakemistiksi. Työssäni pääpaino on laboratoriotyön prosessien kehittämisessä. Tehtäväni johtoryhmän jäsenenä on ollut loistava tilaisuus oppia suuren organisaation hallinnon työskentelyä. Olen myös työpaikallani luottamusmiehenä.

Liityttyäni Vihreisiin 2011, olen ollut Helsingin Vihreiden Naisten ja Etelä-Helsingin Vihreiden hallituksissa. Jälkimmäisessä olin puheenjohtajana kaksi vuotta. Vuonna 2012 olin kuntavaaliehdokas ja 2015 eduskuntavaaliehdokas. Omaan alaani liittyvissä tehtävissä olen ollut mukana niin kansallisella kuin eurooppalaisella tasolla.

Nyt olen varajäsenenä mm. Helsingin sote-lautakunnassa ja Vihreiden puoluevaltuuskunnassa. Olen Vihreiden Naisten hallituksen jäsen ja sen poliittisen työryhmän puheenjohtaja.

Omia vahvuuksiani ovat sosiaali- ja terveystoimi, prosessien yksinkertaistaminen ja luonnontieteellinen osaaminen. Minulle tärkeimpiä arvoja ovat ekologinen ja eettinen ruoka, toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut sekä uusiutuva energia. Kahden vuoden kuluttua on kuntavaalit. Vihreiden tulisi nousta suurimmaksi valtuustoryhmäksi Helsingissä ja pienille paikkakunnille tulisi saada ensimmäiset Vihreät valtuutetut.

Lisää minusta: http://www.leenariittinen.fi


Johanna Roihuvuo

 

Olen niin ikään ehdolla puoluevaltuuskunnan varsinaiseksi tai varajäseneksi.

Kuka?

- Olen 33-vuotias yliopiston tutkimuksen arvioinnin ja tutkijakoulun koordinaattori, luonnontieteiden kandi, pitkäaikainen järjestöaktiivi, ekologinen yhteisöasuja ja kahden lapsen äiti.

- Persoonaltani olen käytännöllinen ja sovitteleva ihminen, jolle on luontevaa kuunnella muiden ajatuksia ja rakentaa yhteisymmärrystä. Pohdin asioita analyyttisesti ja otan niistä selvää. Minulla on myös aina monta eri projektia meneillään, välillä levälläänkin, ja paljon ideoita siihen, miten asiat voisi tehdä paremmin. En ole visionääri, mutta olen hyvä sparraamaan muiden ideoita ja muuttamaan niitä käytännön ehdotuksiksi.

- Vihreiden toiminnassa olen tällä hetkellä Tavin hallituksen varajäsen, ja hoidan yhdistyksen asioita elämän ruuhkavuosina projektiluontoisesti ja etätyönä. Pari vuotta sitten olin hallituksen varsinainen jäsen. Olen ollut ehdokkaana kaksissa kunnallisvaaleissa kohtuullisella menestyksellä ja mukana tekemässä viime eurovaali- ja eduskuntavaalikampanjoita. Kaupungin luottamustoimia hoidan Tampereen veden johtokunnan puheenjohtajana ja Tampereen vuokra-asuntojen hallituksessa.

- Laajempi esittely: http://johannaroihuvuo.fi/wp/johanna/esittely/

- Laajempi CV: http://johannaroihuvuo.fi/wp/johanna/cv/

Miksi juuri minä voisin olla sopiva tehtävään?

- Olen ollut mukana Vihreiden toiminnassa erilaisissa rooleissa seitsemisen vuotta. Vihreä politiikka on mun juttuni. Tunnen puolueen linjoja, avainhenkilöitä ja toimintatapoja. Pystyisin aloittamaan työskentelyn täyspainoisesti ilman sisäänajoaikaa.

- Olen sekä Tavin, Tasvinan että Viitteen jäsen ja ollut myös Virnussa ja kaupunginosatoiminnassa, joten pystyn edustamaan suhteellisen laajasti erilaisia taustaryhmiä ja pitämään niihin luontevasti yhteyttä.

- Puoluevaltuuskunta tuntuisi olevan minulle tässä elämän ja poliittisen uran vaiheessa sopiva vaikuttamisen muoto, koska läsnäoloa vaativia kokouksia on sopivan harvakseltaan, mutta asia niissä on painavaa.

- Tunnen suhteellisen monipuolisesti Vihreiden keskeisiä poliittisia teemoja ja minulla on niihin sanottavaa: olen perehtynyt erityisesti koulutukseen ja tietoyhteiskuntaan, mutta verkostojen kautta myös sosiaalipolitiikkaan, hyvinvointiin ja yhdenvertaisuuteen. Talous ja energiapolitiikkakaan eivät ole vieraita.

- Minua kannustettiin hakemaan tehtävään, joten ainakin ehdokkuudelle vaikutti olevan kannatusta


Anne Roponen

Anne RoponenOlen Anne Roponen Ylä-Savosta Iisalmesta. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja ammatiltani vastaava kuraattori. Olen ollut Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsenenä lähes kaksi vuotta ja edustanut Pohjois-Savoa. Olen ollut nyt kymmenisen vuotta Ylä-Savon Vihreiden puheenjohtaja. Olen myös Savo-Karjalan Vihreiden varapuheenjohtaja ja edustan Vihreitä Pohjois-Savon maakuntavaltuustossa. Iisalmen kaupunginvaltuustossa istun nyt kolmatta kautta ja toista kautta olen kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja. Työpaikallani Ylä-Savon SOTE kuntayhtymässä toimin JUKOn pääluottamusmiehenä ja minut valittiin tehtävään uudelleen nyt huhtikuussa pidetyissä luottamusmiesvaaleissa. Olen myös kuntayhtymäni YT-ryhmän puheenjohtaja.

Olen tehnyt yli kaksikymmentä vuotta kasvatukseen ja sosiaalityöhön liittyviä töitä. Minulla on vahva asiantuntemus lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin liittyvistä asioissa. Myös koulutus, nuorisotakuu, tyttötyö ja nuorisotyö yleensä ovat oman asiantuntijuuteni piirissä.

Politiikka on yhteistyötä ja olen siinä hyvä. Jo ammattini ja koulutukseni kautta olen aina halunnut olla pienempien ja heikompien puolella: lasten, nuorten, naisten, uhrien, vammaisten ja muiden vähemmistöjen. Minulla on vahva kokemus politiikasta. Olen hyvä ja jämäkkä asiani tiivisti esille tuova esiintyjä. Puheenjohtajana pidän kiinni aikatauluista. Kielitaitoni on hyvä. Sanaani voi luottaa ja tulen toimeen kaikkien kanssa.

www.anneroponen.fi


Eve Rämö

Nimeni on Eve Rämö. Olen vantaalainen vihreä ja Vantaan Vihreiden puheenjohtaja. Olen ollut viimeiset kaksi vuotta puoluevaltuuskunnan jäsen ensimmäistä kertaa ja haen nyt jatkokautta. Olen myös piirihallituksen jäsen sekä toimin luottamustehtävissä Vantaalla.

Viimeiset kaksi vuotta on ollut todella opettavaista ja olen oppinut valtavasti niin Vihreästä politiikasta kuin ohjelmatyöskentelystäkin. Jatkaisiin mielellään nyt opitun hyödyntämistä.

Haluan tuoda Vihreään politiikkaan omaa vahvaa osaamistani sosiaalityön saralta. Tiedän mitä on elämä silloin, kun kaikki ei mene niin kuin pitää. Tiedän myös, kuinka tulee toimia ja mistä apua saa, silloin kuin vastoinkäymisiä tulee. Politiikka on ihmisiä varten ja politiikassa tarvitaan ihmisiä jotka tietävät mitä elämä on sen kaikissa väreissään. 

Siviilissä työskentelen lastensuojelun tehostetun perhetyön perhetyöntekijänä. Asun Vantaalla, Korsossa, mieheni Tomin ja 4 kissani kanssa.Vapaa-ajalla harrastan mm. matkustelua, vaeltamista, sienestystä, kotikissatoimintaa ja joogaa.

Oulussa tavataan!


Andrei Sergejeff

Olen 40-vuotias Lähi-itään erikoistunut historioitsija (FM) ja tietokirjailija. Olen kirjoittanut mm. ensimmäisen suomenkielisen yleisesityksen Afganistanin historiasta. Lähdekirjallisuutta pystyn lukemaan seitsemällä kielellä.

Vihreissä olen toiminut monipuolisissa rooleissa niin paikallisyhdistyksessä, piiritasolla, valtakunnallisessa yhdistyksessä kuin työryhmässäkin. Hämeenlinnan vihreiden hallituksessa olen ollut kaksi vuotta jäsen- ja viestintävastaavan tehtävissä. Tänä aikana olen laajentanut ja kehittänyt erityisesti yhdistyksen viestintää. Lisäksi olen koordinoinut kaksi vaalikampanjaa (EU- ja eduskuntavaalit). Hämeen piirin hallituksessa olen myös toiminut kaksi vuotta.

Valtakunnallisella tasolla olen toiminut aktiivisesti Viite-Tieteen ja teknologian vihreissä, missä olen varapuheenjohtajana toista kautta. Olen keskittynyt erityisesti Viitteen toiminnan laajentamiseen maantieteellisesti sekä jäsenistön profiilin suhteen. Ammatillista osaamistani olen hyödyntänyt vihreiden kansainvälisten asioiden työryhmässä, missä olin mm. aktiivisesti järjestämässä suurta turvallisuuspoliittista seminaaria viime marraskuussa.

Minulle vihreät on sosiaaliliberaali ympäristö- ja ihmisoikeuspuolue. Politiikassa pyrin edistämään ennen kaikkea tietoperusteista päätöksentekoa, sekä yhteiskunnallista tiedontuotantoa. Sydäntäni lähellä on tiedepolitiikka, mutta näen kysymyksen tietoperusteisesta päätöksenteosta tätä laajempana. Tieto on myös oltava saatavilla, käyttökelpoisessa muodossa ja se on osattava viestiä. Toinen osaamisalueeni on ulko- ja turvallisuuspolitiikka.

Kaksoisroolissani sekä ”maakuntavihreänä” että suurimman valtakunnallisen yhdistyksen varapuheenjohtajana minulla on myös laajat verkostot ja hyvä näkemys vihreän toiminnan koko kirjosta maassamme.


Otto Simola

Otto Simola

Ohjelmistosuunnittelija, FM (teoreettinen fysiikka)

Minä olen Otto. 31-vuotias oululainen vihreä järjestöaktiivi, rumpali, ohjelmistosuunnittelija, teoreettinen fyysikko, isä sekä vegaani- ja liikuntaintoilija. Olen tällä hetkellä Oulun vaalipiirin edustajana puoluevaltuuskunnassa, Oulun seudullisen joukkoliikennejaoston jäsen ja Oulun vihreän kunnallisjärjestön puheenjohtaja (vuodesta 2013). Aikaisemmin olen toiminut mm. Oulun vihreiden nuorten puheenjohtajana (2,5 vuotta) ja monissa muissa hallitustehtävissä eri yhdistyksissä.

Menneellä kaudella puoluevaltuuskunnassa olen osallistunut aktiivisesti valtuuskunnan työskentelyyn ja useiden ohjelmien laatimiseen iltatyöryhmissä. Olen onnistunut mielestäni hyvin tavoitteessani toimia tasapuolisesti eri taustaryhmistä tulevien edustajien kanssa. Valtuuskunnassa työskentely on ollut minulle innostava tapa vaikuttaa puolueeni toimintaan.

Pyrin tasaisesti laajentamaan poliittisten mielenkiinnonkohteiden kirjoa, mutta erityisesti minua lähellä olevia teemoja ovat valtakunnallisesti tietoyhteiskuntakysymykset, energiapolitiikka sekä tasa-arvo ja demokratia. Kunnallisella tasolla olen kiinnostunut mm. yhdyskuntasuunnittelusta, liikenteestä ja arkiliikunnan edistämisestä.


Mirka Soinikoski

Olen 39-vuotias anestesialääkäri, sijaisäiti ja vihreä varavaltuutettu. Asun perheeni (mies, kaksi sijaislasta & kissa) kanssa Hämeenlinnassa ja työskentelen Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Toimin Suomen Anestesiologiyhdistyksen sihteerinä 2008-2012. Lähdin mukaan politiikkaan kuntavaaleissa 2012 ja kaudella 2013-2017 toimin vihreiden 1.varavaltuutettuna sekä lasten ja nuorten lautakunnan jäsenenä.

Minulle tärkeitä teemoja ovat lapsen oikeudet ja asema yhteiskunnassamme, rajallisten resurssien kustannustehokas käyttö sekä ihmisten oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen kohtelu. Jokaisella lapsella on oikeus hyvään elämään ja turvalliseen arkeen. Sosiaali- ja terveydenhuollon riittävät resurssit on turvattava, ja peruspalveluiden on pysyttävä lähellä. Syrjäytymiseen pitää puuttua joka tasolla, ja ongelmien kasaantuessa yhteiskunnan turvaverkon pitää toimia.

Hallintohimmeleitä ja byrokratiaa on purettava. Päätösten tekoon on saatava ekologista, sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä. Haluan olla aktiivisesti mukana rakentamassa parempaa huomista meille kaikille.


Mikko Strahlendorff

Mikko StrahlendorffHyvä vihreät,

Olen Mikko Strahlendorff, 41v  kahden kouluikäisen lapsen isä. Meterologina toimin Ilmatieteen laitoksella avaruusasiantuntijana tekemässä EU tiedepolitiikkaa. Nykyisin olen Länsi-Helsingin vihreiden varapuheenjohtaja, joka on jo kolmatta vuotta hallituksessa mukana. 2012-2014 toimin aktiivisesti vihreiden kansainvälisessä ryhmässä osallistuen kaksi kertaa Euroopan vihreiden puoluekokoukseen. Opiskelin pitkään lähes 11v, koska olin Helsingin yliopistossa opiskelijajärjestöaktiivi. Opiskelijapolitiikassa olin mm. kolme vuotta Opiskelijoiden liikuntaliiton hallituksessa. Helsingin politiikassa kehitän Torikortteleita luottamustoimena.
 
Haluan parantaa Suomessa asuvien elämänlaatua. Liikkumattomuus on nykyelämässä merkittävin este pitkäikäiselle hyvinvoinnille. Ihmiset on houkuteltava liikkumaan arjessaan. Sen on tapahduttava luontevastti ja hyvällä mielellä. Tähän päästään kehittämällä asuin- ja työympäristöä  ja sen erilaisia palveluja. Julkisilla palvelujärjestelmillä helpotetaan ihmisten elämää usein liikaa, koska liikkumaton ihminen voi lopulta huonosti. Tätä politiikan sektoria haluaisin nostaa esiin vihreiden puoluevaltuuskunnassa. Työni Euroopan kaukokartoitusohjelmien parissa antaa myös erinomaiset tiedot globaalimuutosten hallintaan.
 
Liikuntaa ja ympäristötietoa puoluevaltuuskuntaan!
 
Lämpimin terveisin
Mikko

Iiris Suomela

Olen Iiris Suomela, 20-vuotias opiskelija Tampereelta. Toimin tällä hetkellä Tampereen vihreiden nuorten puheenjohtajana sekä Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen koulutuspolitiikasta, kansainvälisistä asioista ja kehitysyhteistyöstä vastaavana jäsenenä. Opiskelen sosiaalitieteitä, taloustiedettä ja politiikan tutkimusta. Tavoittelen opinnoissani mahdollisimman laajaa yhteiskuntatieteellistä osaamista, joten minulla on hyvät perustiedot lähes aiheesta kuin aiheesta. Olen erityisen kiinnostunut eriarvoisuudesta sekä poliittisena ongelmana että yhteiskuntatieteellisenä tutkimuskohteena.

Liityin vihreisiin marraskuussa 2013, ja vain vuosi sen jälkeen minut valittiin eduskuntavaaliehdokkaaksi. Tahti on ollut kova mutta niin on intonikin. En ole valmis hyväksymään huonompaa maailmaa kuin mihin synnyin. Kiihtyvä eriarvoistuminen ja ilmastonmuutos on pysäytettävä nyt, jotta kenenkään ei tarvitse kärsiä menneiden sukupolvien virheistä. Haen puoluevaltuuskuntaan, sillä haluan antaa panokseni kestävämmän ja yhdenvertaisemman tulevaisuuden puolesta. Siihen vaaditaan ajan hermolla oleva Vihreä liitto, joka tähtää kunnianhimoisesti suomalaisen politiikan tuomiseen eteenpäin sekä kannattajakunnan laajentamiseen. Puoluevaltuuskuntaan tarvitaan monipuolisia ja tuoreita näkökulmia, asiantuntemusta sekä intohimoa, ja juuri siksi minä olisin hyvä valinta. Erityiset painopistealueitani ovat kansainvälisyys, koulutuspolitiikka ja nuoret.

Kansainvälisyys
Olen kotoisin Hervannasta, mutta olen asunut yhteensä 7 vuotta ulkomailla. Yksi vahvuuksistani on laaja ja monipuolinen kansainvälinen kokemus, jonka ansiosta kykenen näkemään Suomen politiikan hieman erilaisesta näkökulmasta - osana laajempaa kokonaisuutta. Uskon, että kokemuksestani olisi hyötyä puoluevaltuuskunnassa etenkin yhdistettynä luovaan ratkaisukeskeisyyteeni. Monikulttuurisuus, rasismin vastustaminen ja globaali solidaarisuus ovat minulle ensisijaisen tärkeitä arvoja. Pääsin viime vuonna Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden kansainvälisten asioiden työryhmän puheenjohtajana edistämään näitä vihreälle politiikalle keskeisiä arvoja, ja nyt haluaisin päästä tuomaan tuoretta kansainvälistä näkökulmaa puoluevaltuuskuntaan.

Koulutuspolitiikka
Suomalaisessa yhteiskunnassa minua kiinnostavat hyvinvointivaltion Akilleen kantapäät – ne kohdat, joissa eriarvoistumista tapahtuu räikeästi. Opiskelijapolitiikassa toimimisen ja yhteiskuntatieteellisten opintojen myötä olen alkanut kiinnittää huomiota erityisesti koulutuspolitiikan merkitykseen yhdenvertaisuuden edistämisessä. Teen kokopäiväisesti töitä koulutuspolitiikan kaikilla tasoilla aina oppilaitoskohtaisesta ongelmanratkaisusta kansainvälisiin kysymyksiin. Voisin siis tuoda puoluevaltuuskuntaan monipuolista ja ajankohtaista asiantuntemusta liittyen etenkin tällä hetkellä keskeisimpiin muutoksiin ja käynnissä oleviin prosesseihin. Yksi näistä on kolmen tamperelaisen korkeakoulun yhteistyön syventämiseen tähtäävä Tampere3-projekti, jonka parissa teen töitä päivittäin. Minulla on siten syvällistä asiantuntemusta ja näkemystä projektiin, joka toteutuessaan muuttaisi suomalaisen korkeakoulutuksen suuntaa esimerkiksi ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen välisen suhteen osalta. Mielestäni osaamistani kaivataan puoluevaltuuskunnassa, sillä seuraavan hallituskauden aikana meiltä tullaan vaatimaan nopeaa ja asiantuntevaa reagointia koulutuspoliittisiin muutoksiin. Yksikään toinen suomalainen eduskuntapuolue ei keskity koulutukseen samanlaisella myönteisyydellä ja asiantuntemuksella kuin vihreät, ja näin tulee olla myös tulevaisuudessa.

Nuoret
Pidän tavoiteltavana yhteiskunnallisen aktiivisuuden ja vaikuttamismahdollisuuksien tasaisempaa jakoa niin yhteiskuntaluokan kuin iän ja sukupuolen suhteen. Omana vahvuutenani pidän kykyä tuoda politiikka lähelle nuoria ja opiskelijoita. Tunnen nuorten kohtaamat yhteiskunnalliset ongelmat ja pystyn puhumaan niistä selkeästi ja uskottavasti niin 15-vuotiaille kuin yhteiskunnallisesti merkittävässä asemassa toimiville kärkihenkilöille. Olin Allianssin nuorisovaaleissa Pirkanmaan kolmas kansanedustaja Sofia Vikmanin ja Mikko Alatalon jälkeen, mikä mielestäni kertoo siitä, että puhuttelen erityisen hyvin tulevaisuuden äänestäjiä. Alle 30-vuotiaiden parissa olemme olleet useissa mielipidemittauksissa suosituin puolue Kokoomuksen jälkeen. Yksi parhaista mahdollisuuksista Vihreiden kannatuksen kasvuun on tämän kannatuksen kanavoiminen vihreiden äänestämiseksi. On todella tärkeää, että tavoitamme kaikki meistä kiinnostuneet nuoret ja että tunnumme yhä useammalle luontevimmalta ja läheisimmältä valinnalta. Puoluevaltuuskuntaan tarvitaan nuorta näkemystä, jotta kannatuspotentiaali realisoituu ja olemme tulevaisuudessakin paras valinta nuorille ja opiskelijoille.

Mika TaipalusOlen 50-vuotias yrittäjä Orivedeltä. Toimin neuvonantajana lentoliikenteen ja tuulivoiman yhteensovittamisessa. Minulla on pitkä kokemus työskentelystä myös ulkomailta ja toimimisesta kansainvälisissä tiimeissä. Ilmailualan erikoiskoulutuksen lisäksi olen opiskellut kaupallisia aineita, yhteiskuntapolitiikkaa ja tiedotusoppia.

Orivedellä toimin varavaltuutettuna, ympäristölautakunnassa ja asumis-, maankäyttö- ja elinkeinotoimikunnassa. Olen Itä-Pirkanmaan Vihreiden puheenjohtaja ja heidän ehdokkaansa puoluevaltuuskuntaan. Yhdessä olemme tehneet onnistuneet vaalikampanjat 2014 ja 2015.

Takana on kahden vuoden jäsenyys Pirkanmaan piirihallituksessa ja siellä juuri päättynyt jäsenvastaavan ja jäsenhankintatyöryhmän vetäjän rooli. Päättyvällä kaudella olen ollut puoluevaltuuskunnan varajäsen.

Uskon mahdollisuuksien tasa-arvossa edistymiseen, elinikäiseen oppimiseen, jokaisen oikeuteen toteuttaa ainutlaatuista itseään ja ihmisen sisäsyntyiseen pyrkimykseen lisätä yhteistä hyvää.

Valtuuskunnan jäsenyyden avulla haluaisin vahvistaa puoluetta koko maan kattavana tulevaisuuden edunvalvontayhteisönä, joka ottaa aina ensin huomioon yksilön, ja organisaationa, joka onnistuu vaalikampanjoiden toteutuksessa kerta kerralta paremmin.


Sini Terävä

Sini Terävä

VTM, sosiaalipoliittinen sihteeri
Helsinki

Toimin valtuuskunnan jäsenenä ja haen jatkokautta. Olen tehnyt puolueessa vähän kaikkea periaateohjelmatyön puheenjohtamisesta puoluehallitukseen ja ViNOn puheenjohtajuudesta eduskuntavaaliehdokkuuteen. Tämä on minun puolueeni, minun liikkeeni ja haluan olla tekemässä siitä vielä parempaa

Olen mielestäni parhaimmillani ideologisessa työssä ja toimintatapojen kehittämisessä. Juuri näitä ominaisuuksia puoluevaltuuskunnassa tarvitaan. Valtuuskunnan tulee vastakin ohjata politiikkamme linjoja mutta meidän pitää kehittää uusia menetelmiä ohjelmatyön rinnalle. Teemakeskustelut, kevyemmät paperit, workshopit ja asiantuntijakuulemiset ovat esimerkkejä siitä, mitä valtuuskunnalta haluaisin ja mitä olisin siellä kehittämässä.

Olen yleispoliitikko. Olen sanavalmis ja rohkea. Tunnen linjamme ja ymmärrän politiikkaa. Olen aina valmis keskusteluihin ja uuden ideointiin. Olen feministi, pasifisti ja idealisti - meidän on uskottava muutokseen. Politiikassa minua ohjaavat erityisesti pyrkimys tasa-arvoon ja oikeudenmukaisuuteen sekä onnellisuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseen kestävällä tavalla. Olen 30-vuotias historioitsija ja rakastan aurinkoa, teetä, kukkia, kauneutta ja halaamista. 


Saska Tuomasjukka

Olen 44-vuotias kahden lapsen isä Varsinais-Suomesta. Kotikunnassani Paimiossa olen kaupunginvaltuutettu ja paikallisyhdistyksen puheenjohtaja. Luottamustehtäviini kuuluu myös toiminta Pro Luomu ry:n hallituksessa, johon olen päätynyt luomutuotteita valmistavan yritykseni Lapin Maria Oy:n kautta. Koulutukseltani olen elintarvikekemian tohtori.Saska Tuomasjukka

Vihreissä olen toiminut vuodesta 2004, niin paikallisyhdistyksessä, piirihallituksessa kuin valtuuskunnassa, jossa meneillään on ensimmäinen kauteni varsinaisena jäsenenä. Koska olen varttunut Lapissa, jossa työni puolesta edelleen paljon liikun, koen hyödyttäväni valtuuskunnan työskentelyä erityisesti kokemuksellani elämästä kaupunkien ulkopuolella. Toisaalta yrityselämän tuntemus on niinikään tarpeellista sorvattaessa työllisyys- ja elinkeinolinjauksia koko Suomelle.

Vihreissä tärkeintä minulle on ympäristö, jonka kestämättömän kuormituksen vähentäminen on päätavoitteeni.


Hannu Tuominen

TuominenOlen äskettäin eläkkeelle jäänyt opettaja ja työskentelen nyt kansainvälisen opetuksen asiantuntijana. Olen Koillis-Helsingin Vihreiden puheenjohtaja ja Helsingin Vihreiden hallituksen jäsen, Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen ja kaupunginhallituksen varajäsen. Vihreiden jäsen vuodesta 2003.

Haluan antaa panokseni terävään oppositiopolitiikkaan ennen muuta opetuksen ja soten alueilla, jotka olen työssäni ja luottamustoimissani oppinut tuntemaan. Juuri nyt tarvitsemme myös kokemusta ja avointa mieltä, jotta pystymme ottamaan haltuun kärkipaikan Suomen tulevaisuuden tekijänä.


Mari Tuominen

Haen puoluevaltuuskunnan jäsenen tai vaihtoehtoisesti varajäsenen paikkaa.

Tampereen Vihreiden jäsenenä olen tuore, mutta kokemusta minulla on Vihreästä työstä lähes neljän vuoden ajalta. Puolueeseen liityin monen muun joukossa edellisten eduskuntavaalien jälkeen, jotta voisin tehdä töitä kannattamieni arvojen puolesta. Toinen tärkeä syy oli päästä tekemään töitä puolueemme toiminnan vahvistamiseksi. Rivijäsenen roolista tempaudun puolenvuoden jälkeen Lapin Vihreiden toiminnanjohtajaksi.

Puolueen työntekijän roolissa sainkin aitiopaikan oppia paljon organisaation toiminnasta, sen heikkouksista ja vahvuuksista. Tästä näkökulmasta johtuen ymmärrän hyvin työnteon merkityksen myös luottamushenkilöiden kohdalla.

Muita tehtäviä Vihreissä minulla on ollut varavaltuutetun paikka Rovaniemen kaupunginvaltuustossa sekä kaksi vaalipäällikkyyttä: ensimmäinen viime kevään eurovaaleissa Pekka Aikion kampanjassa sekä toinen tämän kevään eduskuntavaaleissa täällä Pirkanmaalla.

Koska nyt en ole enää työntekijän roolissa puolueessa, palaisin mielelläni lähtöruutuun - lähtöruutuun siinä mielessä, että alkuperäinen syyni puolueeseen liittymiseen oli halu kehittää puolueen toimintaa luottamushenkilönä.

Olen uus-vanha tamperelainen, mutta minulla on myös syrjäseutujen ymmärrystä paitsi yhdeksän vuoden Lapin matkalta myös täältä Pirkanmaalta. Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin Pirkanmaan luoteisimmassa kolkassa Pohjois-Parkanossa. Erilaisilla rajapinnoilla eläneenä ja kasvaneena sosiologina katson olevani varsin kokonaiskuvaa katsova ja harkitseva keskustelija ja mielipiteiden muodostaja.

Puoluevaltuuskunnan jäsenenä en olisi ajamassa vain omia näkemyksiäni vaan eri toten edistämässä puolueen etua ja edustamassa pirkanmaalaisia vihreitä. Sitoutuisin pitämään yhteyttä piiriin, yhdistyksiin ja kanssavihreisiin. Pyrkisin keskustelemaan käsiteltävistä asioista muiden pirkanmaan vihreiden kanssa ja oppimaan uusista näkemysistä.


Marja Tähtinen

Olen kuulunut Tampereen Vihreisiin ja Tampereen Seudun Vihreisiin Naisiin jo monta vuotta, ja toiminut näissä yhdistyksissä aktiivisesti vuodesta 2012 lähtien.

Tällä hetkellä olen Tavin hallituksen jäsen (tehtäväalueena poliittinen sihteeri), Pirvin hallituksen jäsen ja Tasvinan hallituksen rahastonhoitaja. Olen myös vihreiden edustaja Tampereen tarkastuslautakunnassa. Lisäksi toimn Tampereen Vehmainen Seuran sihteerinä ja olen Koillis-Alvarin jäsen.

Olen koulutukseltani FT (biokemisti), ja olen hankkinut kaupallista koulutusta Hankenilta (MBA) ja Markkinointi-instituutista (kauppateknikko). Valitettavasti biokemistien työtilanne on surkea, joten työttömyyskin on tullut tutuksi; siksi opiskelen parhaillaan uutta ammattia eli valmistun laboratoriohoitajaksi syksyllä.

Minulla on työkokemusta noin 25  vuoden ajalta niin yritysmaailmasta, yrityksistä kuin julkiselta puoleltakin. Olen työskennellyt mm. tutkijana (HY, TaY, bioteknologiayritykset, Etla) rahoitusasiantuntijana (Tekes), opettajana (ammattikoulu, kansanopisto), vt. toimitusjohtajana ja vt.sairaalakemistinä.  Parhaillaan olen osa-aikaisesti mukana Etlan sote-asioita koskevassa projektissa. Olen myös kahden nuoren aikuisen äiti ja 90-vuotiaan teräsmummon tytär, joten ihmisen arki kehdosta hautaan on kovin tuttua.

Olen kiinnostunut puoluevaltuuskunnan toiminnasta, ja haluaisin olle mukana edistämässä sellaista Vihreiden politiikkaa, joka aikaansaa lisää työpaikkoja Suomeen mm. helpottamalla yritysten toimintaedellytyksiä. mahdollistaa työttömien ja kädentaitajien ryhtymisen yrittäjiksi ilman sosiaaliturvasta putoamista. laittaa harmaan talouden kuriin ja vähentää pätkätöitä. Lisäksi minua kiinnostaa Suomen talouselämä laajemmaltikin, koulutuspolitiikka, sote-asiat, kv-asiat ja tietysti maailmasta ja kaikista muista ihmisitä välittäminen.

Lisää ajatuksiani löytyy blogista http://marjatahtinen.blogspot.fi/


Marko Ulvila

Olen halukas ryhtymään puoluevaltuuskunnan jäseneksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Uskoisin pitkän kokemukseni vihreissä toimimisesta ja puolueen tavoitteisiin liittyvän erityisosaamiseni olevan tehtävän hoitamisessa hyödyksi.

Tunnen puolueen hyvin ja olen vahvasti sitoutunut viemään sen tavoitteita eteenpäin. Puolueen jäseneksi liityin vuonna 2000 kun aloitin ympäristö- ja kehitysyhteistyöministeri Satu Hassin erityisavustajana ulkoministeriöissä. Siinä tehtävässä osallistuin eduskuntaryhmän, puoluehallituksen ja valtuuskunnan kokouksiin toukokuuhun 2002 asti, jolloin vihreät lähtivät hallituksesta. Vuosina 2005-2012 olen edustanut vihreitä Tampereen veden johtokunnassa, kuluvan kauden puheenjohtajana. Siellä olen pitänyt esillä ympäristökysymyksiä ja taksojen oikeudenmukaista kohdentamista. Lisäksi olen ollut Tampereen tarkastuslautakunnassa 2008-2012. Marraskuusta 2012 kesäkuuhun 2014 toimin MEP Satu Hassin erityisavustajana Euroopan parlamentissa. Tehtävässä pidin tiivisti yhteyttä puolueen johtoon myös Suomessa.

Brysselistä palattuani olen työstänyt kolmen muun tekijän kanssa kirjaa "Talous kasvun jälkeen", jossa esitämme ympäristön ja hyvinvoinnin kannalta suotuisan talousjärjestelmän edut ja perusteet. Vuoden alusta olen toiminut suomalaisten ympäristöjärjestöjen yhteisen kehitysyhteistyöorganisaation Siemenpuu-säätiön puheenjohtajana. Olen siis ammatillisesti keskellä eturivin keskusteluja ja ponnisteluja puolueenkin tavoitteleman muutoksen aikaansaamiseksi. Uskon näin tuovani valtuuskunnan tärkeään ohjelmatyöhön vahvaa osaamista ja näkemystä.

Perheemme arki kahden lapsen kanssa pyörii niin hyvin, että voin hyvin irrottaa aikaa valtuuskunnan työhön ja kokouksiin.

Aiempaa työ- ja järjestötoimintaa koskeva tiivis esittelyni löytyy vuoden 2012 kunnallisvaalien sivuiltani: http://slate.kapsi.fi/2012_vaalit/ Liitteenä myös CV:ni.
Jos minut valitaan valtuuskuntaan, voisin vuoden vaihteessa tulla myös Pirvin tai Tavin hallitustyöskentelyyn mukaan huolehtiakseni hyvästä tiedonkulusta molempiin suuntiin.


Erja Vaarala

Erja VaaralaOhjelmajohtaja, aluekehittäminen Länsi-Uudenmaan kuntien
alueella.

Olen kokenut poliitikko ja toiminut erilaisissa yhdistyksen luottamustehtävissä Lohjan vihreiden (ent. Lohjanharjun vihreät) perustamisajoista 1990 luvulta alkaen, kuten puheenjohtaja,
sihteeri, talousvastaava ja useiden vaalien kampanjapäällikkö. Lohjan kaupunginhallituksen jäsen ja varajäsen aina kaksivuotisjaksoissa kolmella valtuustokaudella 12 vuotta ja sen myötä lukuisissa kuntapalvelujen kehittämistyöryhmissä ja lautakunnissa kuten ympäristö- ja perusturvalautakunnat. Lohjan Vuora-asunto-osakeyhtiön hallituksessa nyt toista kautta eli 7. vuosi.
Paikallistasolta painopiste siirtyi seututasolle tultuani valituksi Uudenmaan vihreiden hallitukseen vuoden 2014 alusta sekä valtakunnan asioihin puolueen näkökulmasta toimiessani puoluevaltuuskunnan jäsenenä viimeisen kauden ajan. Olen toiminut aktiivisesti ja ollut mukana tekemässä Vihreä alueiden politiikka sekä Asumispoliittista ohjelmia. Katson, että jatkokaudella pääsen vaikuttamaan vielä tehokkaammin ja syvemmälle puolueen asioissa luotuani verkostot ensimmäisen kauden aikana.

Päivätyössäni aluekehittämisen saralla olen vaikuttanut mm. hiilineutraalin Länsi-Uudenmaan kehittämiseen kuten HINKU-hankkeen sekä Kestävän liiketoiminnan kehittämishankkeiden toteutuksissa. Johdan ja koordinoin Länsi-Uudenmaan elinvoimaohjelmaa kaikkine osatoteutuksineen ja kuntayhteistöineen.

Luonnettani kuvaa parhaiten sanat sitkeys ja uteliaisuus sekä sanonta, että ei päivää ettei uutta asiaa. 


Emmi Wehka-Aho

Emmi Wehka-AhoOlen 29-vuotias juristi ja kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja Kirkkonummelta. Toimin lakimiehenä omassa toimistossani ja olen kahden lapsen äiti. Olin ehdolla 2015 eduskuntavaaleissa ja 1036 ääntä ensikertalaisena kannustaa yhä vahvemmin politiikan pariin. Vahvuuksiani ovat juridinen ja yhteiskunnallinen osaaminen, hyvät neuvottelutaidot sekä avoin ja helposti lähestyttävä luonne. Puoluevaltuuskuntaan ja puoluejohdon käyttöön toisin osaamistani perus- ja ihmisoikeuksista ja lainsäädännöstä. Arvoa on silläkin, että katson työelämää myös yrittäjän näkökulmasta ja pienten lasten äitinä perheiden arki on tuttua.

Luottamustehtäväni:
•    Kirkkonummen kunnanvaltuusto, valtuutettu 2013-, II varapuheenjohtaja 2015-
•    rakennus- ja ympäristölautakunta, jäsen 2013 - 2016
•    kunnanhallitus, varajäsen 2013 - 2014
•    kunnanhallituksen henkilöstöjaosto, varajäsen 2013 - 2014
•    Kirkkonummen Vihreät ry, hallituksen varajäsen 2013-
•    Kirkkonummen "Reilun Kaupan kunta" - perustajajäsen 2013 -
•    Uudenmaan veroviraston verotuksen oikaisulautakunta, varajäsen 2013 -
•    Auktorisoidut Lakimiehet Ry - yhdistyksen perustaja- ja hallituksen jäsen 2014 –

Lue lisää:

Verkkolehden henkilökuva:
 
http://viisykkonen.fi/uutiset/kyll%C3%A4-vihreiss%C3%A4-aina-yksi-lakimies-tarvitaan

Kotisivut:
www.emmiw.fi

- Emmi Wehka-aho
emmi.wehka-aho@vihreat.fi

https://www.facebook.com/wehkaaho
https://twitter.com/wehkaaho


Veera Willman

Veera WillmanOlen 26-vuotias kuopiolainen yhteiskuntatieteiden maisteri. Liityin Vihreisiin keväällä 2011. Kuntavaaleissa 2012 pääsin varavaltuutetuksi, kasvun ja oppimisen lautakuntaan ja tarkastusltkn varajäseneksi. Kevään eduskuntavaaleissa sijoituin 794 äänellä Savo-Karjalan listan viidenneksi.

Luottamustoimet:

Kuopion vihreät nuoret ja opiskelijat ry:n (KuViO) pj (2012), Kuopion Vihreiden (KuoVi) hallituksen jäsen ja vpj (2013), KuViOn vpj ja KuoVin hallituksen jäsen (2015–).

Politiikka:

Lähtökohtana poliittisessa ajattelussani on, että kaikilla tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet riippumatta henkilökohtaisista ominaisuuksista tai vaikkapa asuinpaikasta. Minulla on vahva kiinnostus ja tuntemus Suomen maatalouspolitiikasta ja olen erittäin kiinnostunut maaseudun asemasta ja kehittämisestä. Haluan olla mukana tekemässä Suomelle #energiaremontti'a. Vihreiden tulee pitää esillä koulutusta ja korostaa sitä, että me haluamme tukea suomalaisten, työllistävien yritysten menestymistä. Aina tulee muistaa, että taloutta ei saa koskaan edistää ihmisen tai ympäristön kustannuksella.

Mielestäni vihreydessä ei ole kyse rajoituksista, vaan mahdollisuuksista. Tätä tulee pitää esillä Vihreiden toiminnassa koko maassa!

Katso myös: www.veerawillman.fi


Jukka Väisänen

Jukka VäisänenOlen 37-vuotias aikuisopiskelija Turun yliopistolla. Pääaineeni ovat sosiologia ja erityispedagogiikka. Minulla on myös opistoasteinen vakuutustoiminnan yo-merkonomin tutkinto. Nyt toimin puoluevaltuuskunnan jäsenenä ja Varsinais-Suomen piirin varapuheenjohtajana. Lisätietoa poliittisesta toiminnastani voi lukea täältä: http://jukkav.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193909-vihrea-urani .
 
Poliittinen painopisteeni on sosiaalisessa oikeudenmukaisuudessa. Siellä vammaisiin ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvät kysymykset ovat itseäni lähellä. Vahvuuksiini kuuluu myös koulutusasioiden tuntemus, eivätkä sosiaali- tai työpolitiikka ole kaukana minusta. Ymmärrän myös jonkin verran ympäristöstä, luonnosta, eläimistä ja kulttuurista harrastusteni kautta. Olen monipuolinen yhdistysaktiivi ja osaan tehdä hankaliakin päätöksiä. Toimin lempeänä, jämäkkänä ja asiallisena puheenjohtotehtävissä, joten olisin erinomainen valinta kaikkiin kolmeen tehtävään, joihin olen ehdolla.
 
Haluan jatkaa työtä puolueeni hyväksi. Muiden ihmisten huomioiminen ja asioiden sinnikäs ajaminen ovat tärkeimpiä poliittisia periaatteitani. Jatkaisin ahkerana, keskustelevana ja jäsenyydelle omistautuvana luottamustehtävässäni.  

Olen 39-vuotias somerolainen perheenisä, maanviljelijä ja MunaEggsPress –yrittäjä.

Olin kevään eduskuntavaaleissa ehdolla ja sain 940 ääntä. Mielestäni äänisaaliini oli kelvollinen. Mahtavaa oli kuitenkin se, miten nuo äänet tulivat. Oma arvioni on, että vähintään 70% äänistäni tuli sellaisilta äänestäjiltä, jotka eivät muuten olisi äänestäneet edes vihreitä. Tein kampanjani n. 2000 euron budjetilla ja vahvasti blogikirjoitteluun sekä sosiaaliseen mediaan nojaten.

Minulla oli siis asiaa. Sellaista, joka kiinnosti paitsi maaseudun ihmisiä, myös ihmisiä jotka ovat kiinnostuneita suomalaisen ruuantuotannon kohtalosta ja suomalaisesta yrittäjyydestä. Näiden lisäksi perheiden pärjääminen on tärkeimpiä huolenaiheitani ja poliittisen ajatteluni kulmakiviä.

Eduskuntavaaleista, joihin tunnustan lähteneeni hieman ex tempore -kun kerran pyydettiin, jäi minulle kuitenkin nälkä tehdä politiikkaa ja juuri vihreää politiikkaa. Sellaista, jossa ihmisistä ja luonnosta pidetään huolta kautta koko maan. Haluaisin olla mukana edesauttamassa omalla ammattitaidollani vihreiden laajentumista koko maan puolueeksi. Itse koen, että panokseni ja ymmärrykseni maaseudun toimintatavoista olisi puolueelle avuksi hankittaessa ehdokkaita kunnallisvaaleihin ja edustajanpaikkoja kaikkiin vaalipiireihin seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Jaa sivu: