Puolueristeily 2017 Puolueristeily 2017

Puolueristeily

 la-su 4.-5.11. Hotelli Vantaassa

Luvassa on jälleen yksi tiukka päivä ja yksi hauska yö punnittua puhetta politiikasta ja koko liuta hyvää vihreää seuraa.
 

 

RISTEILYOHJELMA:

Lauantai
13.00-16.00 Glitter-maalausta puolueristeilyn osallistujille
13.30 Check-in aukeaa
14.00 Hotellihuoneet saatavilla 
15.00-15.45. Avaustilaisuus Tulisuudelmassa 
15.55-16.40 Ensimmäiset "seminaarit" 
16.50-17.35 Toiset "seminaarit" 
17.45-18.30 Kolmannet "seminaarit" 
18.15-19.00 Kaunistautumistauko ja Kansanedustaja-mingle
19.00-20.30 Illallinen Night Vantaa
20.30-23.00 Jatkot Night Vantaassa
23.00- Night Vantaan ovet sekä koko laiva avautuvat kaikille

Sunnuntai
8.00-11.00 Aamiainen
12.00 Check- out


15.00-15.45 
PUOLUERISTEILYN AVAUS TULISUUDELMASSA
Presidentinvaalit lähestyvät. Millaisin asein vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto haastaa istuvan presidentin, kun jäähyväiset niille on jo laulettu? Voidaanko näistä tehdä vaalit, onko nato optio vai Antonion sisko ja montako ääntä saa Lennu? Tolkun kysymyksiä esittämässä Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

Ralph Nader-sali (Auditorio)

15.55-16.40 
SUURI SOTE-KESKUSTELU

Sote-uudistuksen tarpeellisuudesta on puhuttu 2000-luvun alusta saakka. Sitä on yritetty usealla hallituskokoonpanolla, ja tulosta ei olla saatu. Ja edelleen näyttää vaikealta. Mitä hyvää ja huonoa nykyinen esitys tarjoaa? Ja millainen sote-uudistuksen tulisi olla?

Tästä keskustelemassa Terveystalon liiketoimintajohtaja Laura Räty, Uudenmaan liiton muutosjohtaja Markus Sovala sekä Tampereen yliopiston sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari. Keskustelun vetää Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa

16.50-17.35 
OLENKO MYYNYT SIELUNI?
Muuttuuko poliitikko markkinamieheksi kun hän siirtyy politiikasta viestintä- ja vaikuttamistoimistoihin? Unohtuvatko omat arvot ja ajatukset, ja korvautuvatko ne asiakkaiden mielipiteillä? Ja voiko tämän jälkeen enää toimia puolueessa?

Keskustelijoina Esa Suominen Rud Pederseniltä, Riku Cavadas Burson-Marstelleriltä, Henna Hopia Hopiasepistä sekä Anna-Mari Vimpari Milttonilta. Juontajana toimii Kyösti Hagert.

17.45-18.30 
KUN VIHREÄT PETTIVÄT ISÄNMAAN
Vihreät ovat pettäneet isänmaan kerta toisensa jälkeen: maaseutua tyhjennetään, teollisuus kuolee ja metsädirektiivi oli viedä metsätkin. Miten vihreät vastaavat syytteisiin? Tule tuomariksi!

Mukana Heidi Hautala, Jyrki Kasvi ja Kaisa Hernberg. Pääsyyttäjänä Tommi Parkkonen. Totuuskomiteassa mm. MTK.

Maria Wetterstrand-sali (Puistola 1)

15.55-16.40 
ONKO VIHREÄT VAIHTOEHTOLIIKE?

Vihreät syntyi ympäristöliikkeen ja erilaisten vaihtoehtoliikkeiden pohjalta 1980-luvun alussa. Nykyisin vihreät ovat 17 prosentin gallup-kannatuksen saavuttanut yleispuolue, joka hamuaa pääministeripuolueeksi. Samalla Suomeen on syntynyt uusia puolueita kuten Eläinoikeuspuolue ja Feministinen puolue. Onko vihreiden alkuvuosien vaihtoehtoisuudesta enää mitään jäljellä?

Puhujina historiantutkija Sari Aalto, Jyväskylän vihreä kaupunginvaltuutettu Bella Forsgrén, Eläinoikeuspuolueen pj Santeri Pienimäki ja Koijärven veteraani, Helsingin SDP:n kaupunginvaltuutettu Thomas Wallgren.

16.50-17.35 
VIHREIDEN TOIVOJEN MINUUTTIPELI

Minuuttipelissä Vihreät nuoret kommentoivat maailman tilaa ja tulevaisuutta ilman jaarittelua. Myös yleisö pääsee kommentoimaan tulevaisuuden visioita.

Miltä maailma näyttää vuonna 2071? Ovatko robotit vieneet työpaikat? Mitä tapahtuu Suomen ilmastolle? Kenellä on rahat ja valta? Mikä on uhka ja mikä mahdollisuus? 

Kepa haastaa Vihreät nuoret visioimaan maailmaa ja tulevaisuutta lyhyesti ja ytimekkäästi. Tässä pelissä ei jaarittelua sallita. Sen sijaan rohkeat ja villit visiot sekä yleisön kannustavat reaktiot lasketaan eduksi!

Tulevaisuuden maailmasta omia näkemyksiään esittelevät Iiris Suomela (Tampereen kaupunginvaltuutettu & Vihreiden nuorten puheenjohtaja), Alviina Alametsä (Helsingin kaupunginvaltuutettu), Miikka Keränen (Rovaniemen kaupunginvaltuutettu), Katri Ylinen (Vihreiden nuorten hallituksen kv-vastaava).

Yleisö ja osallistujat pääsevät kannustamaan, tukemaan ja sparraamaan toisiaan puheenvuorojen aikana ja kertomaan oman mielipiteensä emoji-kylttien avulla. Juontajina toimivat Kepan Niina Mäki ja Katja Hintikainen.

17.45-18.30 
JATKOILLA-LIVE! POP, MEDIA JA TISSIT

Miten mediassa käsitellään vähemmistöjä? Jatkoilla-podcastin Melissa ja Iris perkaavat aihetta seksiaktivisti Kasper Kamppurin kanssa.

Reinhard Bütikofer-sali (Puistola 2)

15.55-16.40 
VOIVATKO VIHREÄT OLLA SAMAAN AIKAAN MAASEUDUN PUOLUE JA URBAANI PUOLUE?

Vihreät ovat pitkään halunneet laajentaa kannatustaan koko Suomeen. Onko tämä mahdollista vai pitäisikö Vihreiden olla rehellisesti urbaani puolue? Voidaanko maaseutu- ja aluepolitiikkaa yhdistää urbaaniin kaupunkipolitiikkaan?

Keskustelemassa Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen, entinen ajatuspaja Liberan toiminnanjohtaja, MustRead.fi -verkkomedian Heikki Pursiainen, tammelalainen maaseutuvihreä Kristiina Liinaharja ja helsinkiläinen urbaanivihreä Lilja Tamminen. Keskustelun vetää toimittaja Salla Vuorikoski.

(Salissa ei ohjelmaa klo 16.50-17.45)


17.45-18.30 
SEKSI, PATRIARKAATTI JA POLITIIKKA 

Seksi on vapautumisen, vallan ja kontrollin väline. Mutta kuka kontrolloi ja ketä? Tervetuloa Vihreiden Naisten Seksi, patriarkaatti ja politiikka-keskusteluun! 

Osallistujina Vihreiden Nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela, kansanedustaja ja Naisjärjestöjen keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet, ajatuspaja Liberan operatiivinen johtaja Lasse Pipinen sekä Seta ry:n varapuheenjohtaja Milja Henttonen. Juontaja Vihreiden Naisten puheenjohtaja Katja Mannerström.

KESKUSTELUJEN JÄLKEEN

18.15-19.00 Kaunistautumistauko

18.15-19.00 Kansanedustajamingle – vihreitä kansanedustajia tavattavissa Auditorion aulassa. Tule paikalle ja kysy mitä olet aina halunnut kysyä kansanedustajiltamme.

19.00-21.00 Illallinen Night Vantaassa

21.00-23.00 Jatkot Night Vantaassa

23.00 Night Vantaan ovet avautuvat kaikille. Rannekkeellasi voit kulkea kaikissa hotellin ravintoloissa . Tulisuudelmassa illan esiintyjänä E-ROTIC (showtime 24.00) .


SUNNUNTAI 5.11

8.00-11.00 Aamiainen Tulisuudelmassa

12.00 Risteily saapuu satamaan ja Check out

 

Puolueristeily on loppuunmyyty!

Mikäli kysymyksiä tai tarvetta muutoksille ilmenee, voit olla yhteydessä toimistopäällikköön, mutta lupauksia henkilömuutoksien toteutumisesta emme juuri voi antaa. Yhteys: toimistopaallikko@vihreat.fi


HUOM! Risteily-ohjelmaan saa osallistua vain osallistumalla koko risteilyyn ja maksamalla osallistumismaksun.

Alle 18-v saavat osallistua risteilyn päivän seminaariohjelmaan ilmaiseksi. Päiväohjelman jälkeen risteily on K18.

Kaikki Vihreiden tapahtumat ovat turvallisia tiloja. Turvallinen tila tarkoittaa sitä, että jokaisella on vapaus olla sellainen kuin on, ilman pilkkaa, syrjintää tai häirintää. Ei siis tehdä oletuksia henkilöistä (sukupuoleen, seksuaalisuuteen tai esim. terveyteen liittyen), ei nolata ketään, ei kosketa muihin ilman lupaa, kunnioitetaan toisia ja käsitellään muun muassa arkoja aiheita kunnioittavasti. Turvallisessa tilassa ei arvostella muita.

Vihreiden tapahtumat ja viestintäkanavat ovat häirinnästä ja syrjinnästä vapaata aluetta. Kaikki tapahtumiin osallistuvat sitoutuvat tähän. Turvallinen ja hyvä ilmapiiri synnytetään yhdessä kunnioittamalla jokaisen oikeutta olla oma itsensä ja tulla kunnioitetuksi sellaisena kuin on. Myös syrjintään, häirintään ja epäasialliseen kohteluun puuttuminen on jokaisen tehtävä.

Jos kohtaat tapahtumassa häirintää tai epäasiallista kohtelua, voit olla yhteydessä häirintäyhdyshenkilöihin. Voit myös itse ottaa asian puheeksi henkilön kanssa, joka on mielestäsi syyllistynyt epäasialliseen kohteluun tai häirintään.

Häirintäyhdyshenkilön tehtävänä on neuvoa, tukea ja auttaa tapahtuman osallistujia. Häirintäyhdyshenkilö ei ole tuomari, eikä ryhdy koskaan toimenpiteisiin ilman asianomaisen lupaa. Keskustelut häirintäyhdyshenkilön kanssa ovat aina luottamuksellisia. Häirintäyhdyshenkilöt ovat tehtävään koulutettuja vapaaehtoisia.

Puolueristeilyllä häirintäyhdyshenkilöt ovat: Suvi Syrjä, Vellu Taskila, Irmeli Elomaa, Sami Halme ja Tekla Kosonen. Yhdyshenkilöt esittäytyvät tapahtuman alussa, ja voit käydä juttelemassa heille aina tarvittaessa. Häirintäyhdyshenkilöt saat koko tapahtuman ajan kiinni puhelinnumerosta 050 336 4836 (puhelut, tekstiviestit ja WhatsApp). Kiireettömissä tapauksissa voit täyttää lomakkeen häirintä- ja yhdenvertaisuusasioista.

Jaa sivu: