Ehdolla varapuheenjohtajaksi

Olen 38-vuotias ympäristötekniikan M.Sc. ja kuvataiteilija. Olen opiskellut mm. kriisiviestintää, tulevaisuuden tutkimusta, ekologista kaupunkisuunnittelua ja sitä miten tiimi saadaan toimimaan.

Olen toiminut ympäristö- ja yhteiskuntavastuun alalla yritysviestinnässä. Olen luonut EU-projektissa ekoyrityksiä ja vihreitä työpaikkoja. Opetan Aalto-yliopistossa ja luennoin seminaareissa hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä. Minulle on merkityksellistä työn eettisyys.

Olen ollut Vihreissä 19 vuotta, mm. valtuuskunnassa ja ympäristö-, ilmastostrategia-, elinkeinopoliittisessa ja yrittäjyyspoliittisessa työryhmässä sekä puoluehallituksen aktiivisena varajäsenenä.

Perustamani Otaniemen kierrätyskeskus antaa monelle opiskelijalle huonekalut ilmaiseksi. Perustin Vihreät teekkarit.

Sain eduskuntavaaleissa 3262 ääntä, mikä on enemmän kuin Paavo Väyrysellä.

Aate

Vantaan kaupunginvaltuustossa olen ajanut mm. avoimuutta (päättäjien sidokset julkistettava, äänestystulokset Internet-sivuille), laatua vanhustenpalveluihin ja kaupungille 5 %:n vuosittaiset päästövähennykset.

Teemani ovat ilmastoasiat, monimuotoisuus, radat ja ratikat, hoidetaan sairaat, inhimillinen vanhuus, yrittäjyyden byrokratia alas, uutta vihreää työtä. Ja perustulo, joka ei jätä ketään väliin. Ratikka-avaukseni löydät täältä.

Minun Vihreät

Minun puolueellani on kirkkaat vihreät arvot, ja niiden tulee näkyä.

Vaalit voitti suorapuheisuus ja hävisi suvaitsevaisuus. Miten populistinen rasismi hillitään? Kiltti akateemisuus ei riitä.

- Tiedettä popularisoidaan. Vihreidenkin tekstit tulee popularisoida.

- Vaalikampanjat tulee suunnitella aikaisemmin, puhutella tunteita ja elää arjessa. Se mikä toimii cityssä, ei toimi muualla.

- Ilman kiloa idealismia ei saavuteta grammaa onnea.

 

Ajatuksia ja tekoja: www.sirpakauppinen.fi

http://twitter.com/SiruKauppinen

http://www.facebook.com/sirpa.kauppinen

Katso Sirun ehdokasvideo

Jaa sivu: