Tekniikan akateemiset TEK on 73 000 jäsenellään maamme suurin diplomi-insinöörien ja arkkitehtien järjestö. TEK on yksi Akavan suurimmista jäsenjärjestöistä. TEKin Vihreät pyrkivät edistämään vihreitä arvoja TEKin päätöksenteossa.

 

TEKin ylin päättävä elin on 75-jäseninen valtuusto. Kolmivuotiskaudella 2017–2020 vihreät valtuutetut ovat TkT Harri Haanpää, DI Saara Hyrkkö (valtuustoryhmän pj, saara.hyrkko(at)iki.fi), DI Johanna Karimäki, TkT Jyrki J J Kasvi, FM Minna Kilpala, arkkit. Jenni Pitko ja DI Jaakko Stenhäll.

TEK-Vihreiden kymmenen teesiä 

  1. Työ on tärkeää – niin on muukin elämä. Niiden joustavaksi yhdistämiseksi on edelleen kehitettävä mm. liukuvaa työaikaa ja työaikapankkeja.
  2. Työn tuottavuuden kasvun ei tarvitse näkyä uutena vekottimena kotona, vaan mieluummin lisääntyvänä vapaa-aikana.
  3. Johtamisen laatua ja työyhteisöjen toimintatapoja pitää kehittää. Hyvä johtaminen parantaa työhyvinvointia ja tuottavuutta.
  4. Tekniikka on sukupuolineutraalia. Alan työpaikkojen pitää kohdella tasa-arvoisesti kaikkia vähemmistöjä, myös naisia.
  5. Ihmisen on voitava olla opiskelija, työssä käyvä, työtön, yrittäjä tai eläkeläinen – ja useita näistä yhtaikaa.
  6. Vihreä teknologia mullistaa jo maailmaa. Suomen on satsattava vahvuuksiinsa: bioenergiaan, puhtaisiin prosesseihin ja energiatehokkuuteen.
  7. Pienet ja keskisuuret yritykset työllistävät yli 60 % yritysten työvoimasta. Yrityksen perustamis- ja verobyrokratiaa on kevennettävä.
  8. Euroopan unionissa työvoima saa liikkua vapaasti. Siksi ammattiyhdistysliikkeen on kehitettävä kansainvälistä yhteistyötä.
  9. Heikoimpien on vaikea puolustautua. EU-komission esitys ammattiyhdistysliikkeen kanneoikeudesta ulkomaalaisten puolesta on hyvä ensiaskel.
  10. Maksuton koulutus on Suomen osaamisen ja hyvinvoinnin perusta. Se on valttimme maailmanlaajuisessa kilpailussa tulevaisuuden osaajista.
Jaa sivu: