Tekniikan akateemiset TEK on 73 000 jäsenellään maamme suurin diplomi-insinöörien ja arkkitehtien järjestö. TEK on yksi Akavan suurimmista jäsenjärjestöistä. TEKin Vihreät pyrkivät edistämään vihreitä arvoja TEKin päätöksenteossa.

 

TEKin ylin päättävä elin on 75-jäseninen valtuusto. Kolmivuotiskaudella 2014-2017 vihreät valtuutetut ovat TkT Jyrki J J Kasvi, DI Mari Puoskari, FM Otso Kivekäs, DI Tuula Aaltola, DI Kirsi Louhelainen ja FM Minna Kilpala.

Varavaltuutetut ovat DI Johanna Karimäki, TkT Mikko Särelä, TkT Jari Ihonen, arkkit. Seppo Niiranen, DI Anniina Kontiokorpi, TkT Virpi Junttila, DI Jaakko Stenhäll ja DI Janne Takala.

TEK-Vihreiden kymmenen teesiä 

  1. Työ on tärkeää – niin on muukin elämä. Niiden joustavaksi yhdistämiseksi on edelleen kehitettävä mm. liukuvaa työaikaa ja työaikapankkeja.
  2. Työn tuottavuuden kasvun ei tarvitse näkyä uutena vekottimena kotona, vaan mieluummin lisääntyvänä vapaa-aikana.
  3. Johtamisen laatua ja työyhteisöjen toimintatapoja pitää kehittää. Hyvä johtaminen parantaa työhyvinvointia ja tuottavuutta.
  4. Tekniikka on sukupuolineutraalia. Alan työpaikkojen pitää kohdella tasa-arvoisesti kaikkia vähemmistöjä, myös naisia.
  5. Ihmisen on voitava olla opiskelija, työssä käyvä, työtön, yrittäjä tai eläkeläinen – ja useita näistä yhtaikaa.
  6. Vihreä teknologia mullistaa jo maailmaa. Suomen on satsattava vahvuuksiinsa: bioenergiaan, puhtaisiin prosesseihin ja energiatehokkuuteen.
  7. Pienet ja keskisuuret yritykset työllistävät yli 60 % yritysten työvoimasta. Yrityksen perustamis- ja verobyrokratiaa on kevennettävä.
  8. Euroopan unionissa työvoima saa liikkua vapaasti. Siksi ammattiyhdistysliikkeen on kehitettävä kansainvälistä yhteistyötä.
  9. Heikoimpien on vaikea puolustautua. EU-komission esitys ammattiyhdistysliikkeen kanneoikeudesta ulkomaalaisten puolesta on hyvä ensiaskel.
  10. Maksuton koulutus on Suomen osaamisen ja hyvinvoinnin perusta. Se on valttimme maailmanlaajuisessa kilpailussa tulevaisuuden osaajista.
Jaa sivu: