Me haluamme uuden Suomen, jossa ketään ei syrjitä.

Maahanmuuttaja tai perussuomalainen, homo tai hetero, nainen tai mies. Vihreät haluavat uuden Suomen, jossa kaikki ovat tasa-arvoisia ja jossa kukaan ei kohtaa syrjintää. Jokainen voi olla oma itsensä, eikä ketään suljeta yhteiskunnan ulkopuolelle.

Vihreät haluaa, että Suomeen säädetään tasa-arvoinen avioliittolaki ja että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia lain edessä. Jokaisella on oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa.

Uudessa Suomessa ymmärretään, että perinteinen ydinperhe ei ole ainoa mahdollinen vaihtoehto. Kaikilla on samat mahdollisuudet sukupuolesta riippumatta. Naiset saavat samaa palkkaa kuin miehet, ja miehillä on mahdollisuus viettää aikaa lastensa kanssa.

Vihreiden uudessa Suomessa maahanmuuttajia ei kohdella kasvottomana massana, vaan yksilöinä.  Heillä on sekä oikeus että velvollisuus opiskella suomen kieltä. Maahanmuuttajat eivät gettoudu omiin lähiöihinsä. Kaikilla asuinalueilla on sekä vuokra- että omistusasuntoja.

Uusi Suomi ei suvaitse rasismia eikä syrjintää. Suomeen saa tulla yrittämään ja tekemään työtä. Jokaisella on mahdollisuus kototua Suomeen.

Tasa-arvoinen yhteiskunta on kaikkien etu.

Lue lisää

Vihreiden poliittinen ohjelma

Vihreiden periaateohjelma

Maahanmuuton haasteet ratkaistaan arjessa -linjapaperi

Vihreiden kielipoliittiset linjaukset

Vihreiden yhdenvertaisuusohjelma

Kiinnitetään huomiota sinkkuihin

Naimalakko.fi - kampanja tasa-arvoisen avioliittolain puolesta

Mitä Vihreät ovat saaneet aikaan .fi

Jaa sivu: