Vihreissä on useita mahdollisuuksia tulla mukaan erilaisiin vapaaehtoistöihin. Kaikesta työstä on korvaamaton apu ja erilaisten töiden määrä vain kasvaa vaalien lähestyessä.
- Laskimme ennen viime eurovaaleja, että meillä on yli 50 erilaista vapaaehtoistehtävää. Eduskuntavaaleissa niitä tulee varmasti olemaan ainakin saman verran, Vihreiden järjestäpäällikkö Ville Tuominen toteaa.

Ajatuksissa ovat olleet esimerkiksi Vihreiden perustietojen kääntäminen arabiaksi, somaliaksi ja venäjäksi.
- Apua tarvitaan paljon myös esimerkiksi puhtaaksikirjoittamiseen ja erilaisten aineistojen läpikäymiseen. Olemme saaneet apua myös muutamalta pitkäaikaiselta vapaaehtoiselta sähköisten järjestelmien kehittämiseen, Tuominen jatkaa.

12.9.2014 Vihreiden puoluetoimistolla on töissä 10 vuotta Vihreiden jäsenenä ollut Jari J. Marjanen. Hän löytyi mukaan Helsingin Vihreiden kautta.
- Ilmoittauduin vapaaehtoiseksi tallentamaan tietokoneelle puolueen vaalisuunnittelutyöryhmän tapaamisessa toteutetun kyselyn tietoja, Marjanen kuvailee.

Työ sopii kääntäjän ammatissa työskentelevälle Marjaselle.
- Teen päivätyötäni kotoa, joten ehdin tänään auttamaan 3,5 tunniksi.
Tässä projektissa mukana on kolme vapaaehtoista, jotka auttoivat yhteensä noin kolmen henkilötyöpäivän verran projektissa.

Myös sinä olet lämpimästi tervetullut mukaan vapaaehtoiseksi vihreisiin. Mikäli olet kiinnostunut toimistotyöstä Helsingissä, olethan yhteydessä Villeen (ville.tuominen@vihreat.fi), mikäli taas paikallistyöstä, olethan yhteydessä piirisi toiminnanjohtajaan.

Kuva: CC BY Minna Kuusela

Jaa sivu: