< takaisin helmikuun vihreään kirjeeseen

Eduskuntavaalien ensikertalainen, helsinkiläinen vihreä ehdokas Leo Stranius onnistui keräämään 150 henkilön tukiryhmän lyhyessä ajassa. Leon tehomenetelmä oli yksinkertainen: hän otti puhelimen käteen ja alkoi soitella.

– Kun ihmisiin ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti, he lähtevät hyvin mukaan. Ja vaikka eivät lähtisikään, heiltä saa usein hyviä vinkkejä kampanjointiin, Leo kertoo.

Leo ei soitellut summamutikassa kenelle tahansa. Hän seuloi puhelinmuistiostaan, Facebook-kavereistaan ja ystäviensä ystävistä sellaiset henkilöt, joille soittaminen tuntui luontevalta ja joiden arvomaailman hän arvioi samankaltaiseksi kuin omansa.

– Otin itselleni simppelin tavoitteen, että soitan 10 puhelua päivässä ja hankin 10 uutta tukiryhmäläistä viikossa. Olin ajatellut, että on hyvä, jos saan 50 tukiryhmäläistä tammikuun aikana ja 100 vaaleihin mennessä. Tavoite ylittyi iloisesti.

Leon kokemuksen mukaan henkilökohtainen tapaaminen tai puhelinsoitto tuottaa tuloksen jopa 90 prosentin varmuudella. Sähköpostitse tai Facebookissa esitettyyn kutsuun tarttuu ehkä joka toinen.

 

Jaa sivu: