Takaisin Vihreään kirjeeseen

Kuulumisia europarlamentista

Euroopan parlamentti vaatii EU:ta terästäytymään ilmastoneuvotteluissa

Päätöslauselmassa parlamentti vaatii EU:ta tiukentamaan tavoitteitaan neuvottelujen ydinkysymyksissä, joita ovat teollisuusmaiden päästöoikeudet sekä kehitysmaiden ilmastotoimille annettava rahallinen tuki. Lue päätöslauselmasta lisää täältä.

Vihreä europarlamenttiryhmä tyytyväinen telepakettiin: askel kohti parempia kansalaisoikeuksia tietoverkoissa otettu.

"Lopputulos ei ole kansalaisoikeuksien puolesta tehdyn työn loppu, vaan tärkeä askel. Tulos on hyvä neuvottelulähtökohdat huomioon ottaen", kommentoi belgialainen vihreä europarlamentaarikko Philippe Lamberts. Lue telepaketista lisää täältä.

Satu Hassi: Ilmastoskeptikot eksyvät lillukanvarsiin

Hassin mukaan "Ilmastoskeptikoiden" eli ilmastonmuutoksen kyseenalaistajien uusin taktiikka näyttää olevan toisaalta ilmastontutkijoiden mustamaamaalinen ja toisaalta ihmisten eksyttäminen lillukanvarsiviidakkoon. Lue Hassin näkemyksistä lisää täältä.

Heidi Hautala: Tiibetin tilanne huolestuttava

Hautalan mukaan Tiibetin kohdalla kyse on kokonaisen kulttuurin hävittämisestä, mutta kestämätön tilanne on myös tärkeä linkittää Kiinan yleiseen ihmisoikeustilanteeseen. Ilman demokratian vahvistamista Kiinassa on vaikea nähdä tiibetiläisten vapauksien riistämisen loppuvan. Lue Hautalan blogiteksti Tiibetistä täältä.

Linkkejä

Satu Hassin verkkosivut

Heidi Hautalan verkkosivut

Vihreän europarlamenttiryhmän verkkosivut (englanniksi)

Jaa sivu: