< takaisin syyskuun vihreään kirjeeseen

Syyskuun "kuukauden vihreä kasvo" on Vihreän eduskuntaryhmän pääsihteeri Tiina Kivinen.

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Tiina Kivinen, Vihreän eduskuntaryhmän pääsihteeri. Tulin vuonna 1991 eduskuntavaalien jälkeen ryhmän toimistosihteeriksi AIDS-tukikeskuksen taloussihteerin hommista. Pääsihteeriksi siirryin vuonna 1997.

2. Miksi juuri Vihreät?

Vihreisiin tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 1984 kunnallisvaalien yhteydessä, jolloin olin Tampereella ehdokkaana vaihtoehtoliikkeiden listalla. Vuoden 1991 eduskuntavaaleihin Haaviston Pekka pyysi minua Vihreiden ehdokkaaksi Helsinkiin. Vaalit olivat menestys, Vihreä eduskuntaryhmä kasvoi neljän miehen ryhmästä kymmenen edustajan joukkueeksi ja minäkin pääsin eduskuntaan töihin.

3. Minkälainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäivä sisältää pari kokousta, parin ongelman ratkaisun, muutaman mielenkiintoisen keskustelun ja pinoittain luettavia papereita. Kahta samanlaista päivää ei ole!

4. Jos saisit toteuttaa yhden toiveen, mikä se olisi?

Jos saisin toteuttaa yhden toiveen, palauttaisin Suomen henkisen ilmapiirin sellaiseksi kuin se oli 2000-luvun alkupuolella. Silloin vähemmistöihin kuuluvat ihmiset Suomessa saivat hengittää vapaammin kuin koskaan aiemmin ja niiltä osin kun asiat eivät vielä olleet lainsäädännöllisesti kunnossa, otettiin edistysaskeleita.

5. Mikä on parasta syksyssä?

Parasta syksyssä on raikkaus ja värit ja uuden alun tunnelma.

Jaa sivu: