Vihreiden työpäivien ideana on kerätä ideoita ja ajatuksia siitä, miten eri puolilla Suomea voidaan kehittää työlllisyyttä. Vihreät yhdistykset ympäri Suomen jalkautuvat perjantaista 25.4. sunnuntaihin 27.4. keräämään yrittäjien, työntekijöiden, nuorten ja kaikkien kuntalaisten ajatuksia siitä, miten Suomeen luodaan uutta työtä. Oman ideasi voit jättää myös tämän verkkolomakkeen kautta.

Vihreiden tavoitteena on nostaa työllisyysaste pohjoismaiselle tasolle. Työnteon pitää aina kannattaa. Se on hyvinvointivaltion tae; työ ylläpitää yhteiskuntaa ja takaa sen, että yhteisiin palveluihin riittää veroeuroja. Työ luo tulevaisuutta: siksi kaikille nuorille työ-, harjoittelu- tai opiskelupaikan takaava nuorisotakuu pitää ottaa käyttöön koko Euroopassa. Parhaimmillaan työ tarjoaa myös mielekästä sisältöä elämään ja kokemuksen osallisuudesta.

Uutta työtä voidaan luoda etenkin puhtaan teknologian ja uusiutuvan energia kaltaisille kasvualoille. Pitämällä huolta ympäristöstä meillä on mahdollisuus luoda uutta kasvua.

Tältä sivulta löydät tiedot Vihreiden työpäivien tapahtumista ympäri Suomen. Tapahtumat päivitetään mukaan aikajärjestyksessä. Sivu on päivitetty viimeksi 23.4. kello 14.

Pe 25.4.

TURKU

Kello 12

Turun seudun vihreät ja  Vihreät Naiset tutustuvat yhdessä muiden turkulaisten vihreiden yhdistysten kanssa paikallisiin yrityksiin. Jalkautumiskampanjassa kerätään ideoita siitä, miten yrittäjien asemaa voidaan parantaa.

Lisätiedot: TuViNa: Heidi Sanevuori, heidi.sanevuori@hotmail.com, 044 255 9490

Katso myös FB-tapahtuma.

TAMPERE

Kello 15–17

Tampereen Vihreät järjestää työväenmuseo Werstaalla avoimen keskustelutilaisuuden työllisyyden tämän hetken tilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä Tampereella, Pirkanmaalla ja EU:n alueella. Keskustelemassa elinkeinojohtaja Timo Antikainen, mep Tarja Cronberg, apulaispormestari Olli-Poika Parviainen ja tutkijatohtori Sinikka Torkkola sekä Pirkanmaan yrittäjien edustaja.

Keskustelutilaisuus streamataan. Lähetystä voi seurata osoitteessa: https://new.livestream.com/trevea-live/trevi-tyopaikkoja-pirkanmaalle-25042014

Yleisö voi lähettää kysymyksiä etukäteen tarja.virtanen@vihreat.fi.

Lisätiedot: Tarja Virtanen, tarja.virtanen@vihreat.fi, 044 200 1380

Katso myös FB-tapahtuma.

NOKIA

Kello 15–17

Nokian Vihreät tutustuvat paikalliseen Tahti ry. -yritykseen, joka tarjoaa kierrätyspalveluita ja soitinhuoltoa, ylläpitää nuorisotiloja ja nuorille mahdollisuuksia työllistyä. Mukana kierroksella on vihreitä päättäjiä, joita voi tenttiä työllisyyteen liittyvissä asioista – kuten nuoristakuusta – Nokialla.

Lisätiedot: Antti Tomminen, antti.tomminen@gmail.com, p. 040 731 3630

YLÖJÄRVI

Kello 17–18

Professori Tapani Köppä alustaa aiheesta ”Sydäntä, päätä ja kättä palveluihin”. Luoko osuustoiminta uusia mahdollisuuksia jalostaa kuntapalveluista käyttäjälähtöisiä? Syntyykö uusia työpaikkoja? Tilaisuus järjestetään koulutuskeskus Valossa. Eurovaaliehdokas Tarja Cronberg on tavattavissa tilaisuuden jälkeen kauppakeskus Elossa kello 18.

Lisätiedot: Jussi Kytömäki, jussi.kytomaki@palokarki.net, 0400 347848

Katso myös FB-tapahtuma.

 

La 26.4.

PÖYTYÄ

Kello 8–15

Pöytyän Vihreät Kyrön kevätmarkkinoilla. Tule kertomaan ideasi työpaikkojen luomiseksi Pöytyälle ja juomaan luomumehua!

Yhteyshenkilö: Johanna Leppäsilta, johanna.leppasilta@hotmail.com 0400747446

Katso myös FB-tapahtuma.

HYVINKÄÄ

Kello 10-14

Hyvinkään Vihreät tempaisevat työllisyysteemoista kirjastoaukiolla. Teltalla tarjolla kahvia, teetä ja mehua. Millaista uutta työtä Hyvinkäälle tarvitaan? Mikä on sinun unelmatyösi tulevaisuuden Hyvinkäällä? Kuntalaisten ideoita kerätään eteenpäin vietäviksi!

Lisätiedot: Mikko Airto/ Mikko Airto mikko.airto@gmail.com / 0404146691

Katso myös FB-tapahtuma.

HÄMEENLINNA

Kello 13–14.30

Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkisali (Lukiokatu 2)

Pienyrittäjän suuri tulevaisuus?

Tuoko pienyrittäjyys uusia työpaikkoja? Mitä on muuttua palkansaajasta yrittäjäksi? Onko yksinyrittäjä työn sankari vai väliinputoaja? Paikallisten yrittäjien kanssa ajatuksia vaihtavat tulevaisuuden työn asiantuntija Jyrki Kasvi sekä yrittäjyyden puolestapuhuja Sirpa "Siru" Kauppinen. Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Lisätiedot: Teppo Heiskanen, teppo.heiskanen@gmail.com, 050 363 3223

Andrei Sergejeff, andrei.sergejeff@vihreat.fi, 040 564 5688

Katso myös FB-tapahtuma.

KIRKKONUMMI

Kello 14–15.30

Kirkkonummen Vihreät järjestävät vapaamuotoisen keskustelutilaisuuden aiheesta Art Café Babylonissa. Paikalla valtuutetut Tiina Karlsson ja Emmi Wehka-aho. Tarjolla Reilun kaupan kahvia ja teetä!

Miten lisätä Kirkkonummelle työpaikkoja ja tukea yrittäjyyttä? Miten työllistetään nuoria ja toteutetaan nuorisotakuu? Miten vanhemmuus ja työelämä sovitetaan yhteen? Poikkea kahville kertomaan ajatuksistasi tai kysymään valtuutetuilta. Tervetuloa!

KAJAANI, KUHMO

Kello 10–14

Kajaanin Raatihuoneentorilla ja Kuhmon torilla järjestetään ”Oisko töitä”tilaisuudet, missä kuntalaisilta kerätään ideoita siitä, millaisia tuotteita ja palveluita Kajaanissa, Kuhmossa ja Kainuun maakunnassa kannattaisi tuottaa. ”Puutelista” jalostetaan muotoon jonka voi esittää yrittäjäjärjestölle, yrityshautomolle, kuntien työllisyystyöryhmälle ja kunnissa toimiville yhdistyksille.

Kajaanissa keskustellaan myös Lauantaiseura-tilaisuudessa työn muutoksesta.

Lisätiedot: Karl Kunnas, p. 0400 122 582, kallekunnas@gmail.com

SALO

Kello 10–13

Toritapahtumassa puhuttavat työllisyyskysymykset.

Lisätiedot: Maria Blomqvist, maria.j.blomqvist@gmail.com, 0503646554

KUOPIO

Kello 10–14

Vapaamuotoisessa talkootapahtumassa Kuopion torilla tehdään mindmappiä työllistymisestä ja työn luomisesta seudulle. Ideat villeimmistä järkeviin lähetetään Vihreän puolueen tarkkaan syyniin ja jatkojalostukseen. Torilla löytäjällä on lupa pitää ja ottaa käyttöön hyvät ajatukset työstä. Paikalla vihreitä valtuutettuja ja luottamushenkilöitä. Mukaan on kutsuttu myös työttömien yhdistys sekä osuuskuntayrittäjiä.

Heli Pelkonen (Kuovin sihteeri), helipelkonen@gmail.com, 044 047 7302

Katso myös FB-tapahtuma.

HELSINKI

Kello 10–16

Narikkatorin työpäivän tapahtumassa työhaastatellaan vihreitä eurovaaliehdokkaita.

Lisätiedot: Taina Tyrväinen, p. 045 125 2541, taina.tyrvainen@vihreat.fi

Katso myös FB-tapahtuma.

Su 27.4.

LOHJA

Kello 10–16

Lohjan Vihreät keräävät kaupunkilaisilta työllistämisideoita seinätaululle. Paikalla eurovaaliehdokkaat Jyrki Kasvi (10–12) ja Antero Vartia (kello 12–14).

Lisätiedot: Jukka Strandberg, jukka.strandberg@dnainternet.fi, 0407710081

Harri Haanpää, harri.haanpaa@iki.fi, 0503301501

Katso myös FB-tapahtuma.

LAHTI

Kello 11-15

Lahden Vihreät ovat mukana Mahdollisuuksien torilla Lahden satamassa. Torin teemana on ”Nuoret ja työ”. Eurovaaliehdokas Ozan Yanar puhuu tapahtumassa nuorisotyöttömyydestä osana torin ohjelmaa. Tule Vihreiden ständille juttellemaan työllisyyteen ja työttömyyteen liittyvistä teemoista!

Lisätiedot: Elli Latva-Hakuni, elli.latva-hakuni@hotmail.com, p. 040 724 8498

Katso myös Mahdollisuuksien torin verkkosivu!

--

Lisäksi Pohjois-Lapin Vihreät kerää työpäivän tiimoilta työllistämisideoita. Oman ideansa voi lähettää osoitteeseen maire.puikko@suomi24.fi. Parhaat ideat palkitaan yllätyslahjalla!

Jaa sivu: