< takaisin sinkkusivulle

Vihreät haluavat aloittaa yhteisöasumisen vuosisadan. Nyt suurin osa kaupunkien vuokra-asuntojen hakijoista hakee asuntoa yksin. Miksi ihmeessä olisi pakko muuttaa omaan koppiin, jossa ei vahingossakaan joudu eikä saa olla tekemisissä muiden kanssa?

Asuntola- ja palveluasuntoasuminen ovat malleja, jotka voisivat mainiosti sopia vaihtoehdoiksi terveille aikuisillekin, jos he haluavat valita asumismallin, jossa voi ajoittain jutustella muiden ihmisten kanssa ja tehdä arkisia puuhia yhdessä. Jos kommuuniasuntoja ja yhteisöllisiä kerrostaloja alettaisiin rakentaa muillekin kuin intomielisille ja varakkaille harvoille, voisi jatkossa hakea asuntoa halutessaan sellaisesta talosta, josta löytyy yhteiskeittiö ja kattopuutarha. Tilojen ja tavaroiden jakaminen olisi myös ekologinen elämäntapa.

Erilaisia yhteisöasumisen malleja on mahdollista keksiä yhtä paljon kuin löytyy mahdollisia yhteisöjäkin. On kuitenkin turha odottaa grynderien keksivän hauskimmat uudet ratkaisut, vaan julkisten rakennuttajien täytyy toimia tiennäyttäjinä. Vastaavasti Kelan tuissa on otettava huomioon yhteisöasuminen yhtenä vaihtoehtona: kaikki, jotka asuvat yhdessä, eivät muodosta perhettä

  • Tarvitaan uusia yhteisöasumisen malleja. Kommuunin on voitava olla valinta kaikenikäisille ja erilaisista taustoista tuleville ihmisille.
  • Asumisen tuissa on huomioitava, etteivät kaikki yhdessä asuvat muodosta perhettä.

 

 

Jaa sivu: